• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ortopedi Halluks Valgus (Ayak baş parmak çıkıntısı)Paylaşalım

Evet haklısınız.Araştırıyorum,öncelikle doktor ve teknikleri.Doktor çok önemli benim için.Sizin gibi ameliyat olanların paylaşımlarıda ön bilgi açısından önemli teşekkürler.

$220720121264.jpg

önceki sayfalarda da eklemiştim foto. fakat bu fotoğrafı çok seviyorum. ağrımayan ayaklarımı daha çok .

umarım doğru ve güveneceğiniz doktoru bulursunuz.

Geçmiş olsun.Ne güzel sizde atlatmışınız.Darısı başıma.Kalıcı platinde var sanırım.Tekrar tekrar ameliyat, narkoz çok zor geliyor bana.Kısa zamanda birkaç ameliyat olunca bu ameliyatı çok istediğim halde nasıl karar vericem bilmiyorum.Sanırım doktorlarla görüştükten sonra en son kararım.

Platin alınırken narkoz verilmiyor bölgesel uyuşturuluyor. Sanırım benimkini az uyuşturdular bir ayağımda çok acı çektim ordaki platin çıkarılırken.. Bir de siz iki ayağınızdan aynı anda mı olmayı düşünüyorsunuz? Ben 1 sene ara ile oldum 2 ayağımdan da çünkü 2 ayak birden cidden çok zor olur, tek ayak bile insanı engelliyor.

Eki Görüntüle 782343

önceki sayfalarda da eklemiştim foto. fakat bu fotoğrafı çok seviyorum. ağrımayan ayaklarımı daha çok .

umarım doğru ve güveneceğiniz doktoru bulursunuz.

Çok güzel olmuş,iz falanda gözükmüyor.Benim kemik daha büyük sizinkinden.Ameliyat olmasaydınız ileride dahada büyürdü sanırım.Ağrı kemik büyürken oluyor.Benim ağrım yok artık.Sanırım yeterince büyüdü :1:
İnşallah bende doğru doktoru bulurum istanbulda.Teşekkürler.

Son düzenleme:
Platin alınırken narkoz verilmiyor bölgesel uyuşturuluyor. Sanırım benimkini az uyuşturdular bir ayağımda çok acı çektim ordaki platin çıkarılırken.. Bir de siz iki ayağınızdan aynı anda mı olmayı düşünüyorsunuz? Ben 1 sene ara ile oldum 2 ayağımdan da çünkü 2 ayak birden cidden çok zor olur, tek ayak bile insanı engelliyor.

Yıllar önce gittiğim doktor ikisi birden olmaz, olursa da birine platin diğerine törpüleme yapılır demişti.O zamanlarda bir tanıdık olmuştu bu ameliyatı özellikle törpülenen ayağının çok ağrı yaptığını söylemişti.
Şimdi nasıl yapılır bilmiyorum.Beni korkutan çok ağrı olması.Kemik ağrısı hiç bir ağrıya benzemez diyorlar.Aslında ikisini birden olup bir seferde atlatmak isterim.Bakalım doktorlar ne diyecek.
Şimdi doktor araştırmasındayım.İnşallah doğru doktoru bulurum.
İstanbul dan doktor tavsiyelerinizi bekliyorum.

Son düzenleme:
Yıllar önce gittiğim doktor ikisi birden olmaz, olursa da birine platin diğerine törpüleme yapılır demişti.O zamanlarda bir tanıdık olmuştu bu ameliyatı özellikle törpülenen ayağının çok ağrı yaptığını söylemişti.
Şimdi nasıl yapılır bilmiyorum.Beni korkutan çok ağrı olması.Kemik ağrısı hiç bir ağrıya benzemez diyorlar.Aslında ikisini birden olup bir seferde atlatmak isterim.Bakalım doktorlar ne diyecek.
Şimdi doktor araştırmasındayım.İnşallah doğru doktoru bulurum.
İstanbul dan doktor tavsiyelerinizi bekliyorum.

Ağrı konusunda çok endişelenmeyin. Evet, cidden ilk gece ağrıdan uyuyamıyorsunuz, sonraki günlerde de ağrı oluyor ama öyle yeri göğü inletecek kadar değil. Kemik ağrısı başka gerçekten de..

Ağrı konusunda çok endişelenmeyin. Evet, cidden ilk gece ağrıdan uyuyamıyorsunuz, sonraki günlerde de ağrı oluyor ama öyle yeri göğü inletecek kadar değil. Kemik ağrısı başka gerçekten de..

Ağrı kesiciler tam dindirmiyor anlaşılan.6-7 yıldır ağrı eşiğim yükseldi kendimi çok kasıyorum en ufak bir olayda.Kalça iyne fobimde eklenince korku katlanıyor bende.Ameliyatlarımda doktorla anlaşıyorum serumdan yapılsın kalça iynesi istemem diye.Hakkımızda hayırlı olanı yaşayalım.Teşekkürler.

Merhaba arkadaşlar bu sorun bende küçüklüğümden beri var. Okul zamanlarında pek dert olmuyodu ama şimdi iş gereği mecburen şık görünmek zorundayım ve şu an giydiğim her ayakkabı beni mahvetti :( Bana tarak kemiğimi rahatsız etmeyecek ama iş yaşamında da giyilebilecek ayakkabı modeli, markası önermeniz mümkün mü?. Babet giydim o bile yara içinde bıraktı ayağımı :(
Bir de bu ameliyattan sonra iş hayatım aksar mı, 6 ay hiç yürünmez mi yoksa uygun ayakkabı ile işe gidilebilir mi? Yardımcı olursanız çok çok sevinirim :44:

Arkadaşlar merhaba.Bende 1 ay önce ameliyat oldum ve yaşadıklarımı paylaşmak istedim.Ameliyatımı Konya Selçuklu Tıp Fakültesinde yaptırdım.Kontrollerde anestezi doktorum alerjim olduğunu öğrenince ameliyattan 1 gün önce yatışını yap serum verilsin dedi bende 8 eylülde hastaneye yattım.Gece 2 den sonra hiçbirşey yiyip içmedim ve serum takıldı.Sabah 8'de beni ameliyata aldılar ameliyathaneye kadar gittim ama acil servise gelen bi hasta yüzünden tekrar odama çıkartıldım.Saat 10.30' da tekrar götürdüler ameliyathaneye tabi bu süre içinde heyecanım iyice arttığından kalp ritmimde değişmeler oldu :) İlk başta spinal anestezi yapıldı ama ameliyat başladıktan sonra ben baya acı hissettim öyle olunca genel anestezi yaptılar.Ameliyatım yaklaşık 3 saat sürmüş.Anestezinin etkisinden çıkarken ağlayarak uyandım ağrım vardı.Vida taktıkları için yarım alçıdaydı ayağım.Odama geldikten sonra bu sefer tuvalet krizi başladı :) Spinal anestezi olduğu için tuvaletimin geldiğini hissetmiyordum ama karnım şişti ve ağrı yapmaya başladı.Annem sürgü getirdi ama bi türlü yapamadım 2 saat sonra falan beni kaldırın tuvalete gitcem dedim yanımdakilerin yardımıyla gittim ve çok şükür rahatladım.Sonrasında 2 gece çok ağrım oldu sabaha kadar uyuyamadım.Normalde hastanede 1 gün yatırıyorlarmış ama benim ağrılarım geçmeyince 2 gün hastanede kaldım.3. gün ağrılarım kesilince taburcu oldum eve geldim.2 hafta boyunca ayağımı yüksekte tuttum aşağı indirdiğimde şişip morarıyordu.Evin içinde koltuk değnekleriyle yürüyebildim.Yanımda annem olduğu için sadece yattım herşeyime annem koşturdu.Bende bol bol kitap okudum, tv izledim, internette gezindim :) Dün 9 Ekim'de kontrolüm vardı doktor alçımı çıkartıp yavaş yavaş çok fazla ağırlık vermeden basabileceğimi söyledi.Ilık suda ayak egzersizleri yap dedi.Dikişlerimde eriyen dikiş olduğu için alınmasına gerek kalmadı.Eve geldikten sonra ılık suda ayak hareketleri yaptım.Dünden beri dikişlerimde düşmeye başladı,dikişler döküldükçe aaa bitane daha düştü diye bi mutluluk oluyor:) Ayağımda hala şişlik ve morarma var ama normalmiş 6 ay kadar daha olabilirmiş.Şimdilik yaşadıklarım bunlar inşallah en yakın zamanda desteksiz yürüyüp dışarı çıkmak istiyorum.

arkadaşlar benim ayağımda da hafif bi çıkıntı var ağrısı filan yok çok şükür ama çok yol yürüdüğümde ağrı yapıyo ayağımda ve rahatsız ediyo makara kullansam geçer mi ki acaba :44:

bak ya demek bu kötü kemiğin adı halluks muş
bende de var ve o halluks un yüzünden çok beğendiğim cici bici ayakkabıları alamıyorum.dolgu topyk giyiyorum denediğimde sorun yok ama gün içinde uzun süre ayaağımda kalınca bu halluks ağrıyorda ağrıyor.geçen nike dan rahat diye spor ayakkabı aldım:pis kemik ondada fazla yapınca ağrı yapmaya başladı.çizmelerim çok rahat hatta sıkı bile değil ama onda da uzun süre kalınca sağ taraf ağrı yapıyor.
ameliyatı düşünmüyorum şimdilik
herkese geçmiş olsun umarım bu hallukslar daha fazla büyümez

Ameliyat öncesi sayfayı okudum yaşamadan bu kadar ciddi gelmemişti bu sayfa beraberinde ameliyat sonrasıda uzun araştırmalar yaptım ameliyatım olalı bir ay bir hafta oldu şiddetli ağrılar ve yatağa mahkum uUn süreç geçti geçen hafta kontrole gittiğimde kemik hala kaynamamış koltuk değneklerine tutuna tutuna basmadan kalkalı bir hafta oldu daha ne kadar sürecek ne kadar dayanacağım bilmiyorum vida koydular ve ömür boyu kalacakmış ayağım mor ve şiş kaslarım zayıfladı artık kalkmak istiyorum arkadaşlar bana ileri günler nasıl ilerleyecek tecrubenizden bilgi verirmisiniz birde şu sigara bırakamadığım için bela olan sizin bu konuda dr öneriniz neler cvp bekliyorum teşekkürler

merhaba hangi doktor yaptı operasyonu acaba, kaç para ödednizi. hangi hastane........

Benimde ayaklarimda bu rahatsizlik var!

Sol ayagimi 2006da "Chevron" usülü ameliyat ettirdim ve bir yil sonra´da takilan vidayi cikarttirdim. Simdi cok SÜKÜR sorunsuz, agrisiz gezebiliyorum! Gerci resimdeki kadar kötü halde degildi ama yinede agrilarim zamanla artmisti! Ortalama 5 hafta calisamadim, evdeydim. Ayagimin üzerine basmak kesinlikle yasakti. Kol alti bastonlari ile yürüdüm. Ayagin sisligi baya uzun sürdü daha. Aralikli olarak yaklasik 8 ay filan daha sisti hafif hafif. Ameliyattan sonra rahat spor ayakkabisi aldim ve onu kullandim uzun süre. Suan bile cok gerekmedikce cok topuklu ve dar ayakkabi giymiyorum. O kadar cile cektim nede olsa, kiymetini bilmek gerek.

Sag ayagimi ameliyat ettirmeyi hic düsünmüyordum ama malesef agrilarim artti. Bundan dolayi´da 15 Aralik´da sol ayagimi ameliyat ettirdim yine "Chevron" teknigine göre. Suan ´hala baston yardimi ile yürüyorum. Ayagim baya sis hala. Biraz daha ayagimi dinlendirip bu ayin 15. yavas yavas ayaga basabilirsin dedi dok.!

Benden suan bu kadar hanimlar...herkese ACIL SIFALAR! GECMIS OLSUN!!

Sorusu olan buyursun!

:enbuyukkk:

merhaba hangi doktor yaptı operasyonu acaba, kaç para ödednizi. hangi hastane........

Öncelikle gecmis olsun canim! Ben iki ayagimidan da yurtdisinda ameliyat oldum ama sol/son ayagimin implantini Istanbul´da "Metin Sabanci Kemik Hastanesinde" cikarttirdim ve cok memnun kaldim. Hastane SGK anlasmali, calisan oldugum icin ücret ödemedim. Eger yurtdisinda ameliyat olmasaydim, ana ameliyatlari bu hastanede yapardim. Benimle birlikte 8-9 kadin daha vardi ayni oda´da ve inanin benim gecirdigim ameliyat vizirtiydi yapilanlari gördügümde. Kemik alaninda kendi kanaatimce cok basarili bir devlet hastanesi.

Benim tavsiye edebilecegim Dr. Deniz Kargin ve ekibi. :nazar:

Baska sorun olursa, özelden´de yazabilirsin!

Hayirlisi herseyin!

Ameliyat öncesi sayfayı okudum yaşamadan bu kadar ciddi gelmemişti bu sayfa beraberinde ameliyat sonrasıda uzun araştırmalar yaptım ameliyatım olalı bir ay bir hafta oldu şiddetli ağrılar ve yatağa mahkum uUn süreç geçti geçen hafta kontrole gittiğimde kemik hala kaynamamış koltuk değneklerine tutuna tutuna basmadan kalkalı bir hafta oldu daha ne kadar sürecek ne kadar dayanacağım bilmiyorum vida koydular ve ömür boyu kalacakmış ayağım mor ve şiş kaslarım zayıfladı artık kalkmak istiyorum arkadaşlar bana ileri günler nasıl ilerleyecek tecrubenizden bilgi verirmisiniz birde şu sigara bırakamadığım için bela olan sizin bu konuda dr öneriniz neler cvp bekliyorum teşekkürler

Gecmis olsun! Ben daha önceki sayfalarda yasadiklarimi uzun boylu anlatmistim. Tekrarlamak istemiyorum ama bilmek istedigin birsey varsa, sorabilirsin. Ben ilk ayagimda 4 hafta sonra degneklerden kurtulmustum ama ikinci ayagimda yaklasik 8 hafta degnekle gezdim. Doktor tavsiyelerine mutlaka uy ve sakin kendi basina basip gezeyim deme. Biliyorum, insan cok bunaliyor ama insani tasiyan ayaktir ve o yüzden iyi bir iyilesme süreci gecirmen önemli. Bilincli olmakta yarar var. Allah´tan acil sifalar dilerim!

sigara içmek kemiklerin kaynama süresini baya uzatıyor. ben de sol ayağımdan olmuştum 3 sene önce. 1 ayda iyileşir dediler nerdeyse 2 ayı bulmuştu:50: sigarayı en azından o süreçte kullanmamak lazım. tabi ben bu süreçte sıkılıp hoplaya zıplaya evde gezindim tek ayak üstünde , arada bi topuğun üstüne bastım falan ama umarım onun bi etkisi yoktur:27: bir de ben vidalı olmadım ama pişmanım çünkü hafif bi çıkıntı oluştu tekrar. sağ ayağımdan da olmak istiyorum bu sefer vidalı tercih edeceğim sanırım :40:

Ben iki ayagimin´da ana ameliyatini yurtdisinda oldum ama sol/son ayagimin implantini Istanbul´da "Metin Sabanci Kemik Hastanesinde" cikarttirdim ve cok memnun kaldim. Hastane SGK anlasmali, calisan oldugum icin ücret ödemedim. Eger yurtdisinda ameliyat olmasaydim, ana ameliyatlari bu hastanede yapardim. Benimle birlikte 8-9 kadin daha vardi ayni oda´da ve inanin benim gecirdigim ameliyat vizirtiydi yapilanlari gördügümde. Kemik alaninda kendi kanaatimce cok basarili bir devlet hastanesi.

Benim tavsiye edebilecegim Dr. Deniz Kargin ve ekibi.

Gecmis olsun!

merhabalar benim ayagımdakı sıkıntı yaklasık 13-14 senedir var ve cok ılerlemisti ve topugumdan belıme kadar vuran ağrılara dayanamaz olmustum ufak yastan berı acık terlıkler hasret kalmıstım ama hep erteledim amelıyatı yasım cok genc olmasına ragmen.ama en sonunda bı cesaret gttım doktora ve ayagımın ameliyat safhasında olduğunu söledi doktor bana hemen bi kaç gün snrası için gün verildi.aralığın 2 sinde ameliyat oldum.haa bu arada ilk önce beni belimden uyusturdular ameliyata başlandı ve ben herseyı hissediyordum anestezi doktoruna söledim onlarda uyuttular beni tabii :)uyandığımda henüz ameliyathanedeydim ve nasıl bir ağlama allahım unutamıyorum ve nasıl bir üşüme.herneyse röntgen fala derken beni odaya çıkardılar amelıyat snrası hiç bişe hissetmedim ama 3 saat snra bir ağrıki anlatamam kemik sancısı olanlarda cok iyi bilir agrı kesiciler yapılıo ama ne fayda o gece ve sabahı cok kötüydü ama şükürler olsun rabbime 2 günden snrası herkesin dayanabileceği bi ağrı.hemen ertesi gün taburcu edildim ve iki günde bir pansuman edildi ve gecen salıda dikişler alındı ama dikişker tam tutmamıs sankı dikişin alan kişi kanattı birazcık ve cok az bir acılma oldu o gün doktor orda olamdığı için soramadımda ve 2 gündür ayagımın yan tarafına doğru hafıf hafıf basıyorum hala şiş ve mor ayagım bu arada ocak 2de tekrar gidicm inşallah bir an önce kalkarım ayga yat yat sıkıyo ınsan allahtan kışta herkes evde yoksa psikolajik olarak çökerdim herhalde...

merhabalar benim ayagımdakı sıkıntı yaklasık 13-14 senedir var ve cok ılerlemisti ve topugumdan belıme kadar vuran ağrılara dayanamaz olmustum ufak yastan berı acık terlıkler hasret kalmıstım ama hep erteledim amelıyatı yasım cok genc olmasına ragmen.ama en sonunda bı cesaret gttım doktora ve ayagımın ameliyat safhasında olduğunu söledi doktor bana hemen bi kaç gün snrası için gün verildi.aralığın 2 sinde ameliyat oldum.haa bu arada ilk önce beni belimden uyusturdular ameliyata başlandı ve ben herseyı hissediyordum anestezi doktoruna söledim onlarda uyuttular beni tabii :)uyandığımda henüz ameliyathanedeydim ve nasıl bir ağlama allahım unutamıyorum ve nasıl bir üşüme.herneyse röntgen fala derken beni odaya çıkardılar amelıyat snrası hiç bişe hissetmedim ama 3 saat snra bir ağrıki anlatamam kemik sancısı olanlarda cok iyi bilir agrı kesiciler yapılıo ama ne fayda o gece ve sabahı cok kötüydü ama şükürler olsun rabbime 2 günden snrası herkesin dayanabileceği bi ağrı.hemen ertesi gün taburcu edildim ve iki günde bir pansuman edildi ve gecen salıda dikişler alındı ama dikişker tam tutmamıs sankı dikişin alan kişi kanattı birazcık ve cok az bir acılma oldu o gün doktor orda olamdığı için soramadımda ve 2 gündür ayagımın yan tarafına doğru hafıf hafıf basıyorum hala şiş ve mor ayagım bu arada ocak 2de tekrar gidicm inşallah bir an önce kalkarım ayga yat yat sıkıyo ınsan allahtan kışta herkes evde yoksa psikolajik olarak çökerdim herhalde...

Geçmiş olsun ne güzel atlatmışınız darısı olmak isteyenlerin başına ve tabiki bana :1: Ağrı olayını duydukça olmak istemiyorum doğrusu vazgeçiyorum hemen.Siz nerde ve kime oldunuz ameliyatınızı?

Gecmis olsun! Ben daha önceki sayfalarda yasadiklarimi uzun boylu anlatmistim. Tekrarlamak istemiyorum ama bilmek istedigin birsey varsa, sorabilirsin. Ben ilk ayagimda 4 hafta sonra degneklerden kurtulmustum ama ikinci ayagimda yaklasik 8 hafta degnekle gezdim. Doktor tavsiyelerine mutlaka uy ve sakin kendi basina basip gezeyim deme. Biliyorum, insan cok bunaliyor ama insani tasiyan ayaktir ve o yüzden iyi bir iyilesme süreci gecirmen önemli. Bilincli olmakta yarar var. Allah´tan acil sifalar dilerim!
Uzun zamandır sayfada yoktum çok zor bir dönem gecirdim hepinize paylaşımlarınızdan dolayı çok teşekkür ediyorum sizin sayenizde moral buldum üçüncü ay dayım ve 2.5 ayda kalktım dr'um çok erken kaldırdı beni başarılı bir ameliyat gecirdim surec çok ağrılı ve zor oldu ama şimdi hiç bir sorun olmadan yürüyorum yan basma pisikolojısını attım çok şükür rabbime herkeze acil şifalar

Back