Evin büyük çocuğu neden değerli olur ?

Konuyu okumadan başlığa istinaden cevap yazıyorum.
Şu anda tek çocuğum var. İlk göz ağrım, her şeyi onunla tattım, herkesten çok ilk onu sevdim
Bu yüzden yeri doldurulamaz geliyor bana ve ilk çocuğun daha kıymetli olmasını anlayabiliyorum
Bu düşünceyi anlayamıyorum

Annem de sizin gibi

Soğuttu kendin den

İki çocuğum var ikisini de aynı seviyorum ayrım yapmak asla aklıma bile gelmez

İkinci çocuğunuz yoksa hangi tecrübeyle yazdınız acaba 🤔
oğlumun ultrasonda hareket ettiğini gördüğümde şaşırmamdan ama ikinci çocuğum olursa bu durumu daha önce yaşadığım için şaşırmayacağım tecrübesiyle yazdım hanımefendi.
peş peşe çocuk yapıp lohusalığında ilk çocuğunun hakkına girdiğini düşündüğü için ağlayan anne de biliyorum.

Şu anda bir çocukla ilgileniyorum, tüm ilgim alakam onda, ama ikincisi geldiğinde ilgim bölünecek, bakmam gereken iki çocuk olacak. Bu yüzden ilk çocuk farklı hissettiriyor. Bu demek değil ki evlat ayırayım

Bu düşünceyi anlayamıyorum

Annem de sizin gibi

Soğuttu kendin den

İki çocuğum var ikisini de aynı seviyorum ayrım yapmak asla aklıma bile gelmez
Düzgün okusanız tek çocuğum olduğunu yazdığımı görürdünüz nasıl annenin gibi olabiliyorum acaba

Şaka yazdım deyin.
Her anne ilk çocuğunda böyle düşünür. Annem bana 'sen doğduktan sonra sana kardeş yapmayı başta istememiştim diğerlerini senin gibi sevemem sandım korktum' demişti. Mevzu ilk defa yaşadığın yoğun hislerle alakalı, o kadar yüksek yaşıyorsun ki tekrar aynı duygularla sevebileceğine inanmıyorsun.

Her anne ilk çocuğunda böyle düşünür. Annem bana 'sen doğduktan sonra sana kardeş yapmayı başta istememiştim diğerlerini senin gibi sevemem sandım korktum' demişti. Mevzu ilk defa yaşadığın yoğun hislerle alakalı, o kadar yüksek yaşıyorsun ki tekrar aynı duygularla sevebileceğine inanmıyorsun.
Hay Allah razı olsun ya.
Sanki başka çocuğum da var da onu ayırıyorum gibi anlayıp tepki veriyorlar

Erkek çocuk ayrımını falan duymuştum da evin büyüğünün sevildiğini yeni duydum bizde de küçükleri körpe die daha çok severler denilir genelde . Valla biride aynı binide aynı biri sağ gözümde biri sol gözüm ayıramam sevgisini

oğlumun ultrasonda hareket ettiğini gördüğümde şaşırmamdan ama ikinci çocuğum olursa bu durumu daha önce yaşadığım için şaşırmayacağım tecrübesiyle yazdım hanımefendi.
peş peşe çocuk yapıp lohusalığında ilk çocuğunun hakkına girdiğini düşündüğü için ağlayan anne de biliyorum.

Şu anda bir çocukla ilgileniyorum, tüm ilgim alakam onda, ama ikincisi geldiğinde ilgim bölünecek, bakmam gereken iki çocuk olacak. Bu yüzden ilk çocuk farklı hissettiriyor. Bu demek değil ki evlat ayırayım
Anladım sizi . Hele 30 dan sonra çocuk olunca bi şaşırıyorsun ne yapacağını bilemiyorsun onun için. Garip bir duygu annelik

Ben ortanca çocuğum en çok ben sevilirim. Çünkü aşırı tatlıyım sevgiler saygılar 😃😃
Ben de ortancayım babam en çok beni sever ama annem için abim her zaman daha önde çünkü aramızda 11 ay var bu yüzden senelerce ona haksızlık ettim duygusu vardı kendi de diyor kabul ediyor

Yoo şaka değil. Şu anda tek çocuğum olduğu için bu şekilde hissediyorum ikincisi olsa asla kayırmam. Ama her şeyin ilkini de onunla tattım söylediğim bu
İlk olması önemli değil kedi. O da doğurduğun ilk ikinci çocuğun olacak neticede. Farklı ilkleri de onunla yaşayacaksın.
Benim de tek çocuğum var ama bir çocuğum daha olsa eminim en az ilk çocuğum kadar çok severdim.

Yoo şaka değil. Şu anda tek çocuğum olduğu için bu şekilde hissediyorum ikincisi olsa asla kayırmam. Ama her şeyin ilkini de onunla tattım söylediğim bu
Bunu da nerden biliyorsun dersen söyleyeyim. İlk büyük ablam doğurdu, ay öldük bittik öğrenci harçlığımla sürekli hediyeler aldım. İkinci ablam da 2 sene sonra hamile kaldı. Yalan yok ilki kadar hediye almadım. İlki kadar sevemem gibi de geldi, sadece çaktırmamaya çalıştım.
Şimdi ikisini de çok çok seviyorum. Yeğenler arasında bile ilk ikinci fark etmiyor. Çocuğunda hiç fark etmez. Kendilerini sevdiriyor keretalar

Back
X