mrb kızlar bende sağ ayağımdan ameliyat oldum bugün 9.gün ayağım yarım alçıda yaz olması ve devamlı yatıyor olmaktan bunaldım,ne zaman basabilicem üzerine yada basabilecekmiyim bilmiyorum sizler ameliyattan kaç gün sonra sadece topuğa basma izni çıktı
herkeslere merhaba...
alçım pazartesi günü alındı. akşama kadar hafif hafif dış tarafına basarak iki koltuk değneğimle yürüdüm.bugün sabaha iki koltuk değneğiyle başlayıp bu saate gelene kadar ikisini de attım. şişme sorunu yaşıyorum yine. ağrım sızım yok. pazartesi tekrar kontrole gidicem. sanırım haftaya ayağıma ağırlık vererek yürümeye başlarım.
tekrar geçmiş olsun kızlar.
çok geçmiş olsun..sizin şu anda en zor günleriniz allah kolaylık versin ama korkmayın hepsi geçiyor şu yazdığıma bakanda beni koşup oynuyor sanacak :) henüz o kadar değilim ama en azından topuğuma basıp koltuk değneksiz de olsa birkaç adım atabiliyorum..ameliyattan 22 gün sonra alçımı çıkardılar benim doktor hemen topuğuna basabilirsin dedi ama alçı çıktıktan sonra ki ilk 1 hafta basamadım alçı var gibi ayağımı kaldırarak yürüdüm..yani ameliyattan yaklaşık 1 ay sonra ancak topuğa basabildim..şimdi de üzerine tam basıp yürümeye çalışıyorum ama başaramıyorum tam kemiğin alındığı yer parmak kısmı çok ağrıyor,,işte zaman bunun ilacı beklemekten başka çare yok
benim bugün onuncu günüm ve doktorum haftaya çarşamba günü gel tam alçıya alalım dedi,yani alınacağı gün 17. -18. gün falan olucak bu tam alçıyayada topuk takılacakmış ve onun üstüne basarakta 2 hafta kullanacakmışım dahaa sonra alçı çıkıncada yere tam basıcakmışım fizik tedaviyi sordum gerek yok dedi,bu arada ayağımda birde vida var hem kemik fazlalığı alındı hemde tark kemiği düzeltildi,vidayıda 3-4 ay sonra çıkarıcaz beni üsteki dikişler esteik olduğu için alınmasına gerek kalmadı.şuan ayağım devamlı havada w.c ye falan gidiyorum tabi sarkınca zonklma oluyor sizin bu zonklamalar ne zaman kesilmişti.ya açıkcası bu kadar zor olduğunu tahmin etmemiştim doktorum başta anlatırken 2 hafta yarım alçı 2 hafta tam alçı sonrada 1 aya kalmaz yavaş yavaş yürürsünşdemişti ama sizlei okuyunca anladımki öyle olmucak bu arada öğretmenim öğrencilerim madur olmasın diye yazın oldum bu ameliyatı üstelik 5 yaşında hareketli bi oğlum var eşim onla tek başına uğraşmaktan telef oldu adamcaz.ya kızlar korkmaya başladım bu işin aslı ne 1 ay sonra hala yürüyemeyecekmiyim,söyleyin lütfen
canım moralini bozma o kadar canını sıkacak bişey yok evet doktorlar çok basit bir şekilde anlatıyor bir ay sonra yürüyüp dışarı çıkacaksın diyor ama bu o şekilde olmuyor bide şu var herkesin ameliyat şekli farklı o yüzden kimseninki kimseninkine tutmuyor mesela fs2011 çok çabuk toparladı kendini maşallah onun yanlış hatırlamıyorsam daha tam 1 ay olmadan basmaya başladı yanılıyorda olabilirim masal'la benim ameliyat şekillerimiz aynı bizde vida tel yada herhangi başka bişey yok sende var o yüzden bizimkileri okuyarak moralin bozulmasın kişiden kişiye görede çok değişiyor mesela masalın çok şükür dikişleri ile ilgili bir sıkıntısı yokken ben dikişlerimle ilgili sıkıntı yaşadım akıntı oldu falan falan o kadarda iyi bakmama rağmen masal ayağının üzerine bastığında çok ağrılar yaşadı oysa ben muhtemelen botun çok etkisi olduğunu düşünüyorum hiç ağrılarım olmadan alçı çıkarıldığı gibi çok rahat yürümeye başladım masala doktoru fizik tedavi verirken bana vermedi anlayacağın herkesin durumu farklı ama tek bi gerçek var oda zaman bekleyeceksin canım moralini hiç bozma şimdi sana inanması zor gelecek ama şu çektiğin sıkıntılardan hiç eser kalmayacak hepsini yaşadık o kadar yakın zamandaki halen normal yaşantımıza dönmedik :) o yüzden hiç keyfin kaçmasın günler geçtikçe zaten ayağındaki rahatlamayı iyileşmeyi fark edeceksin ...Bu arada sarkıttığın zaman çok ağrım oluyor demişsin ben hastaneden çıktıktan 4 gün sonra pansumana gitmiştim o güne kadar hiç ağrım yoktu pansumandan sonra inanılmaz bir ağrı oldu sadece lavaboya giderken ayağımı sarkıttığım zaman ama ayağımı havaya kaldırdığımda bir sıkıntı olmuyordu bir iki derken artık dayanamadım doktoru aradım gel bir bakalım dedi meğersem pansumandan sonra yarım alçıyı tekrar sardıklarında gevşek sarmışlar ondan ağrıyormuş doktor tekrardan açıp sarınca ağrı diye birşey kalmadı istersen sende bi doktorunu ara.Moralini yüksek tut hepsi geçiyor (bunu benim dediğime inanamıyorum çünkü bi kaç hafta önce moralim ne kadar kötüydü oysaki :))) ) çok geçmiş olsun tekrar görüşmek üzere hoşçakal :)
canım sanada geçmiş olsun çoğunu atlatmış sayılırın darısı başıma .yanlız sizleri okudukca iyice moral falan gittii 22.gün falan daha topuğa basamadım demişsiniz ben gün hatta saat sayıyordum çarşam ba günü yani 18.gün dr bana gel tam alçı ya topuk takıcaz topuna basark yürürsün demişti çokmu ağrı oluyr neden basamadın canım bide tedavi şekillerimiz farklı galiba benim ameliyattan hemen sonra yarım alçıya alındı bir iki kez pansuman yapıldı ve aynı yarım alçı tekrar takıldı bu arada dikişler estetik olduğundan alınma derdi yok.işte 18.gün falanda tam alçıya alınıp alçının alltına topuk takılacak 2 hafta kadar da öyle gezicem tabi bunlar dr nin söyledikleri ama sizlere bakınca öyle olmadığını anlıyorum ve moralmen göçtüm ha bu arada benim dr fizik tedaviye gerek yok dedi
mul2006 merhaba canımsın o kadar çok canını sıkma lütfen bence seni esas bu kadar sıkıntıya sokan eşinden çocuğundan ayrı olman gibi geliyor ama dayan çok az kaldı :) benim 26. günümde yarım alçıyı çıkarıp botu giydirdi botun özelliği senin topuklualçıyla hemen hemen aynı ağırlığın tamamı neredeyse topukta ama tabanın diğer kısımlarıda basıyor o şekilde ilk gün tek koltuk değneği ile yürüdüm ertesi onuda bırakıp gezmeye başladım bunu giyeli 1 hafta oldu çok rahatım o yüzden eminim sende çok rahat yürüyeceksin hiç ama hiç ağrın olmuyor sadece korktuğun için ilk gün tek koltuk değneği kullandım ondan sonra baktım ağrı olmuyor normal başladım yürümeye hatta bugün yürüyerek kuaföre bile gittim inan bana sende aynı bu şekilde olacaksın bir gün bulaşık yıkamayı balkon yıkamayı özleyeceğim 40 yıl düşünsem aklıma gelmezdi :) sürekli gezinebiliyorsun ama ayakta bir ağırlık olduğu için çabuk yoruluyorsun o yüzden çok fazla saatler yani 1 saatten fazla ayakta kalamıyorsun oturduğum zamanda ilk haftalarda olduğu kadar yukarıya kaldırmıyorum ama yinede aşağı sarkıtmıyorum önceden 3 yastığın üstüne koyuyordum şimdi uzandığım yerde 1 yastığın üstüne koyuyorum hiç şişme olmadı allaha şükür.Yalnız benim alçıdan dolayı topuğumla dizim arasında bacağımda acayip farkedilir düzeyde incelme meydana geldi onun için bir takım egzersizler verdi onalrı yapıyorum umarım normale döner ve inşallah sana olmaz canım .Sormak istediğin ne olursa olsun mutlaka sor hiç çekinme seni en iyi biz anlarız eşinden bile fazla :) bu arada kızlar bu hastalık genetik yada ayakkabıdan diyorlar ya bence 3. etkende meslek yani öğretmen hastalığı masal sen ben 3 müzde öğretmeniz 3 ümüzde öğrencilerimiz uğruna koca yazımızı yedik ne dersiniz 3. teoride doğrumu :))) allah sabır versin hepimize ama en çok şu dönemde sana canım görüşmek üzere hoşçakal :)
3.teorinde kesinlikle doğru canım..ameliyat oldu bitti artık iyileşmek üzereyim eşim hala kışın olsaydın bütün yazımız gitti hiçbişey yapamadık diye başımın etini yiyor bazen ama işte ben o kadar çocuğun vebalini almak istemedim yazın yaptırıp tatilde iyileşmek varken okul dönemi oup 2 ay raporlu olmak içime sinmedi..bu arada ben dün biraz dışarı çıktım eve geldiğimde ayağımda hafif bir şişlik oldu ameliyat da kesilen yerler kızardı morardı falan bir garip oldu..ayağımı yüksek bir yere kaldırıp yattım da geçti şimdi iyi sayılır yani kızlar tahminen biz herşey bitip yürümeye başlasak da birkaç ay bazı sıkınıtılarımız olacak gibi görünüyor..
evet canım 3. bi neden daha doğrusu tetikleyici sepeb olma olsasılığı çok yüksek devamlı ayakta ve ayakkabının içinde olması tetikliyor,işin vicdani boyutunu düşünmeyecek olsak kesinlikle kışın olunacak bir ameliyat,ama içim el vermedi bu sene öğrencilerim 4.sınıf ve onlar böyle zorlu bi yılda madur etmek istemedim ha tabi çocuğum ben ve eşim madur olduk ayrı.neyse kızlar ben yaz tatilinin kaynamasına çok üzülmüyorumda yeterki sonuç iyi olsun masalcım senin yazdıklarını okuyunca tedirgin oldum yine 42.gün ve hala yürümekte zorlandığını yazmışsın doktorun ne diyor bu konuya,kızlar sizler sizler 26.günden falan bahsetmişsiniz topuğa ilk bastığınız gün için ben bi aksilik olmassa 17 günde basıcam size göre erkenmi oluyor buda kafamı karıştırdı.doğrusu ilk basıcam an duyucam ağrının şiddeti beni korkutuyor.çok ağrıyıpta vazgeçermiyim falan diye .masalcım sen alçının erken çıktığını yazmışsın kaçıncı günde çıktı.sendemi bot kullandın.
masalcım merhaba canım fizik tedaviye başladınmı nasıl gidiyor merak ettim iyimisin diye sormak istedim kendine iyi bak görüşürüz :)
evet canım başladım bugün ilk günümdü..bu arada doktora sordum herkese fizik tedavi gerekiyor mı bu ameliyattan sonra dedim hayır dedi baş parmaınğnda his kaybı olanlarda yapıyoruz dedi ki benimkinde de var mesela hala baş parmağımı kıvıramıyorum yani esnemiyor o yüzden de doğru düzgün yüreüyemiyorum fizik tedavide de ilk gün dokuları canlandırmak içinmiş ışın gibi bişey verdiler sonra sıcak havluya sarıp elektrik verdiler işte 1,2 gün sonrada egzersiz yaptıracaklarmış,,tabi bunların hepsinden önce tekrar film çektiler ve kan aldılar her ihtimale karşıymış yani enfeksiyon olmadığına emin olalım dediler..sen de durumlar nasıl hala botlasın heralde hiç ayağında bot olmadan basmayı denedin mi?? şimdilik hoşcakal canım görüşürüz
merhaba canım şimdi anladım bana neden fizik tedavi vermediğini ama senin söylediğin iyi oldu bende soracaktım bana neden vermediniz diye :) ama kıvırmaktan kastın ne onu anlamadım yani diğer ameliyatsız olan ayağımın baş parmağını iki büklüm yapıyorum ama ameliyatlı olanı onun kadar kıvaramıyorumama yinede öne arkaya rahat hareket ettirip yarım bükebiliyorum senin hiçmi olmuyordu canım ? bende durumlar halen bildiğin gibi botlayım ama çok rahatım onunla haftaya salı botun süresi dolacak ama bugün doktorla konuşacağım gel derse cuma gitmeyi düşünüyorum botsuz basmayı hiç denemedim doktor izin vermediği için ama çok da merak ediyorum doğrusu hayır anlamadığım havuza denize gir rahat ol diyor ama botsuz basma diyor acayip bir durum görüşmek üzere canım kendine iyi bak :)
walla çok haklısın canım bu doktorların bir dediği bir dediğini tutmuyor bizim de kafamızı karıştırıyorlar :) ben baş parmağımı öne arkaya ancak çok yavaş hareket ettirebiliyorum kıvırmayıda hiç yapamıyorum bakalım işte 15 günlük fizik tedaviden sonra nasıl olacak çok merak ediyorum inşallah düzelir..canım ben bu ameliyat yapılan parmağım o kadar eğriydi ki nerdeyse diğer parmakların altındaydı filmde ki açısı sanırım 50 dereceye yakındı o yüzden belki de ben de ameliyatın etkisi daha ağır olmuştur..doktora gidersen yaz yine gelişmeleri özellikle yere ilk basışını çok merak ediyorum inşallah direk basıp yürürsün bu maceramız da böylece biter:)))
masalcım merhaba ben bugün doktora gittim botu çıkarttırdı ve lastikli bandajlar oluyor ya onunla sardı şişmemesi için ve direkt yürüttürdü ve artık yürüyorum maşallah hiç ağrmda olmadı biliyorsun bende 3 ayrı yerden kesik vardı bunlardam ikisinde akıntı olmuştu yeniden antibiyotik falan kullanmıştım falan işte onlardaki kabuklar halen dökülmedi diğer 3. sünde bişey kalmadıda sadece o durum var onun dışında sıkıntı yok allaha şükür çok mutluyum yarın tatilimede gidiyorum çıkabilirsin dedi darısı senin başına canım inan çok keyifliyim aynı keyifi bir an evvel seninde yaşaman dileğiyle bütün dualarım seninle canım ama şu bi gerçek 1 ay dedikleri yalan doktorların bugün 44. gün resmen haberlerini bekliyorum mutlaka kendine iyi bak hoşçakal canım :)
canım çok sevindim senin adına hadi gözün aydın..benimde bugün fizik tedavi yapılırken doktorum geldi baktı gayet iyi dedi ben de pazartesi annemlere gideceğim artık başka bir şehirdeler fizik tedaviye orda devam edeceğiz,,doktor birkaç hareket gösterdi bunları sakın yapmasınlar falan dedi..fizik tedavi iyi geldi ama bana en azından ayakkabı varken hemen hemen aksamadan yürüyorum denebilir çıplak ayakla basmakta ve yürümekte hala zorlanıyorum inşallah o da zamanla düzelir..sana iyi tatiller canım kendine iyi bakk
mrb kızlar bu gün alçımdan tamamen kurtuldum.doktorum artık basabileceğimi fakat çok yüklenmemem gerektiğini söyledi 15-20 gün kadar daha bastondan destek al dedi.ya nasıl anlatılır bilmiyoırum ama garip bi duygu sanki ayak bana ait değil ve başkasının ayağıynın ayağı ile yere basmaya çalışıyormuşum gibi hissediyorum,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?