• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ortopedi Halluks Valgus (Ayak baş parmak çıkıntısı)Paylaşalım

evet kızlar ameliatın üzwerinden tam 6 hafta geçti ,zor olan sürecç geride kaldı ama hala tam düzelme gerçekleşmedi,e bu kadarıda normal heralde.dün eşimle pazara gittik tabi ben koltuk değneğiyle destek aldım.ayağımı bükemediğim için adım atarken aağı bükmeden direk kaldırıp adım atıyorum ayak düz vaziyette yani,e buda aksar bi görüntüye sebep veriyor,bu arada ameliyatı olan arkadaşlar hepinize soruyorum ilk gidiğiniz ayyakkabı nasıldı tabanının sertmi yumuşakmı olması lazım,ben kendime baa bi maliyetli özel bi ayakkabı adım taban kalın ortopedik fakat iç tarata ki taban yumuşak yürürken sanki tabanın altında hava yastığı varmış gibi .ben doytoruma bu ayrıntıyı sormayı unuttum sizler sordunuzmu ayakkabı tabanının sert ve a yumuşak olup olmaması gerektiğini.

benim ilk giydiğim ayakkabı normal bir spor ayakkabıydı evdeki tüm ayakkabılarımı denedim ilk günler zaten normal babetleri sporlari falan giyemedim sonuçta ben ilk günler parmağımı hiç kıvıramıyodum şu anda hepsini giyebiliyorum fakat topuklular hariç zaten onları uzun bir süre giymem ama benim ayağım hala çok iyi değil malesef hala yürürken ağrılarım oluyor özellikle çıplak ayakla baya zorlanıyorum rengi de düzelmedi hala mor gibi bir de çok ilginç ama topuğum ağrıyor internetten araştırdım bu sefer de içimi başka bir korku sardı topuk dikenimi oldum acaba sonuçta ben ilk bir ay hep topuğa bastım zorladım baya offf kızlar bu ne zor bir ameliyatmış böyle olacağını bilsem bir kere daha düşünürdüm....:(

mul2006 alçıdan kurtulmana çok sevindim gözünaydın ben öyle bi özel ayakkabı almadım doktorumada sormuştum gerek yok dedi masalcım sana çok üzüldüm bak şimdi ama bence senin o ağrın kesinlikle topuğuna basarak uzun süre yürümenden kaynaklanıyor ondan başka bişey çıkacağını düşümüyorum ama yinede doktoruna sor istersen canım için rahatlasın :( haberini bekliyorum hoşçakalın...

mul2006 alçıdan kurtulmana çok sevindim gözünaydın ben öyle bi özel ayakkabı almadım doktorumada sormuştum gerek yok dedi masalcım sana çok üzüldüm bak şimdi ama bence senin o ağrın kesinlikle topuğuna basarak uzun süre yürümenden kaynaklanıyor ondan başka bişey çıkacağını düşümüyorum ama yinede doktoruna sor istersen canım için rahatlasın :( haberini bekliyorum hoşçakalın...

canım bugün gittim doktora çok şükür topuğumda bir sorun yok ayağında gayet iyi dedi hatta okul için nöbet tutamaz raporu istedim vermedi gerek yok dedi:) yürüdükçe şişmesi çok normal 3 ay kadar daha şişebilirmiş..yalnız uzunca bir süre evde bile yalın ayak yürüme dedi tabanı yumuşak rahat bir terlik al onunla yürü dedi işte böyle kızlar rahatladım yanii...blue sen artık tamamen iyisin dimi?

masal ve blue iyi haberlerinizi almak sevindirdi beni.benim henüz eski ayakkabılarımın hiç biri olmuyor ayağıma.bu hafta raporluydum yarın kısmet olursa iş başı,tek sorunum ayakkabı olmayışı.onuda bi şekilde idare etmeye çalışıcam.bahsetmiştim benim ayakda bide vida var kısmet olursa oda aralık ayında çıkıcak sizde yokdu galiba iyi ya siz tamamen kurtuldunuz.hayırlısıyla benimde vida çıkarsa daha rahat olucak çünkü vidanın kafası derinin hemen altında tepecik şeklinde belli oluyor ellede hissedliyor terliğin altına falan denk geldiğinde ağrı yapıyor.neyse bunada şükredicez.

Bu bir günde olabilen bir şey mi? Dün bütün gün rahatsız bir ayakkabıyla yürümek durumunda kaldım ve şu anda iki ayağımda da çıkıntılar var (önceki gün hiç yoktu) Bu sadece şişlik midir yani bu çıkıntı dediğiniz bu şekilde hemen oluşabilen bir şey mi zamanla mı oluyor? Doktora gitmeli miyim? Teşekkür ederim.

Bu bir günde olabilen bir şey mi? Dün bütün gün rahatsız bir ayakkabıyla yürümek durumunda kaldım ve şu anda iki ayağımda da çıkıntılar var (önceki gün hiç yoktu) Bu sadece şişlik midir yani bu çıkıntı dediğiniz bu şekilde hemen oluşabilen bir şey mi zamanla mı oluyor? Doktora gitmeli miyim? Teşekkür ederim.

tecrübelerime dayanarak söylüyorum 1 günde falan olmaz benim lise yıllarında başlayan bir problem,giydiğim topuklu ve ucu dar ayakbılar,kilo,meslek gereği ayakta kalmak gibi..vs sebepler tetikledi ve kemik çıkıntısı ilerledi baş edilemez hale geldi,kaçınılmaz sonuç ameliyat oldum tabi bi tanesinden sağ ayak daha ileri vaziyetteydi sağ ayakdan oldum.senin duruma gelince bütün gün dar ayakkabı giydiğinden bahsetmişsin muhtemelen ondan kaynaklanan geçici bir şekil bozukluğudur sana tavsiyem o ayakkabıları bir daha giymemen giymeye devam edersen sonuç kaçınılmaz olur canım,inanki sağlıkdan daha önemlisi yok ben bunu ameliyat safhasını atlattıktan sonra anladım umarım sen bu sorunu hiç yaşamazsın

tecrübelerime dayanarak söylüyorum 1 günde falan olmaz benim lise yıllarında başlayan bir problem,giydiğim topuklu ve ucu dar ayakbılar,kilo,meslek gereği ayakta kalmak gibi..vs sebepler tetikledi ve kemik çıkıntısı ilerledi baş edilemez hale geldi,kaçınılmaz sonuç ameliyat oldum tabi bi tanesinden sağ ayak daha ileri vaziyetteydi sağ ayakdan oldum.senin duruma gelince bütün gün dar ayakkabı giydiğinden bahsetmişsin muhtemelen ondan kaynaklanan geçici bir şekil bozukluğudur sana tavsiyem o ayakkabıları bir daha giymemen giymeye devam edersen sonuç kaçınılmaz olur canım,inanki sağlıkdan daha önemlisi yok ben bunu ameliyat safhasını atlattıktan sonra anladım umarım sen bu sorunu hiç yaşamazsın

Cevapladığınız için çok teşekkür ederim.
evet sanırım boşuna endişelenmişim şişlik geçmeye başladı.
araştırmıştım ben de bugün epey ameliyatların sonrası epey zormuş çok geçmiş olsun size de sağlıktan önemlisi yok gerçekten.
bir daha dar ayakkabıymış topukluymuş asla :26:

herkese merhabalar..uzun bir süreden beri giremediğim için nete son gelişmeleri yazamadım..cok şükür arkadaşlar ben tamamen kurtuldum..ayagımdaki vida cıktı..1 hafta sonra dikişimi aldırdım..(zaten tek dikişti)kurtuldum bitti artık ayakkabı da giyebiliyorum.Turan yönteminden cok memnun kaldım..iyileşme süreci 3 ay sürüyor ama ameliyattan 20 gun sonra kalkıp her işinizi kendi kendinize görebiliyorsunuz.kimseye muhtaç olmuyorsunuz.zaten ameliyattan 1 hafta sonra koltuk değnekleri ile yürüyerek gene kendi ihtiyaclarımı kimsenin yardımı olmadan karsılamıştım.denizime gittim.yüzdüm tatile gittim yani hiç bir engelle karsılaşmadım.zaten ameliyattan sonra doktor bol bol yüzeceksin demişti şaşırmıştım..

kısacası herkese bu yöntemi tavsiye ederim..herkese şimdiden cok gecmiş olsun diyorum..sevgiyle kalın

herkse geçmiş olsun ..bende epeydir ağrı çekiyorum sol ayağımda. annem de ve babamda var genetikmiş. topallmaya başlayınca iki gün önce dr.a gittim silikon makara verdi oda çok rahat değil ama alışırım herhalde başlangıç olduğu için şekil kötü değil ama ağrılar fena...

arkadaşlar bede yenı kullanmaya başaldım canımı pek yakıyor şu makara dedıklerı umaırm alışırım kullanım süresı ne akdardır.1 yıl 2 yıl ya da bir kaç ay:?

Bende 7 gün önce ameliyat oldum ama bu kadar zor olacagini dusunmemistim.ilk 2 gece uyumak imkansizdi ignelerin bile ise yaramadigi bi ameliyat oldu benim icin..koltuk degneklerimle ayaga kalktigim anda siddetli bir agri ile tekrar yatagina dönüyorum.benim ayagima da civi koydular bazen sidetli bir agri ile geceleri uyaniyorum.surekli kan sulandirici igne vuruyosunuz kendinize bu ameliyatta,igne acitmiyor ama fena yakiyor demeden gecemicem:) ben 25 yasindayim ve sporcu oldugum icin ayagimi kullanamamak ve spor yapamamakda ayri bi üzüntü veriyor, günden gune ayagimdaki degismeleri kendimde izliyorum.cok kalktigimda ya da ayagimi 5 dakika yere sarkittim diyelim hemen rengi degisiyor ve sizlamaya basliyor.Banada ozdl bi ayakkabi aldirdilar kalktigimda onu giyiyorum topuk destekli ama sert zemin yumusak degil..alciyada ameliyattan ciktigimda almislardi taburcu oldugumda sadece sargiyla ciktim.Allah herkese sifa versin

lila geçmiş olsun arkadaşım ben bu ameliyatı temmuz ayında oldum ve çok zorlanmıştım sıcaklarda alçı içinde 6 hafta psikolojik olarak göçmüştüm resmen ben mecburen yazın oldum ama sen iyi bi mevsim seçmişsin umarım tez zamanda ağrıların diner ve ayağa kalkıp deyneksiz yürürsün ben 6 hafta boyunca koltuk deyneklerinden destek aldım.ameliatın üzerinde 2,5 ay geçti ayakta çok kaldığım sürece ayağım davul gibi şişiyor ve rengi morarıyor.5-6 ay devam edermiş bu süreç.ayağımda bide vida var aralık ayında alıcak doktorum şuan hala ayağımdan tam randıman aldığımı söyleyemem her ayakkabıyı giyemiyorum daha doğrusu işe bile spor ayakkabı ile gidiyrm(öğretmen olmam nedeniyle mecbur kumaş pantolon giyiyorumaltınada kocaman spor ayakkabılar öğrencilerim de dahil herkes alıştı bu duruma)çok uzun mesafede yol yürüyemiyorum.yalın ayak basamıyorm.canım sonuçta kemiğe müdahale olduğu için iyileşme süreci biraz zor ve uzun oluyor ama sabır herşeyin başı işallah sonuç hepimiz için iyi olur.tekrar geçmiş olsun.

Merhaba hanimlar ben 2 hafta once turan teknigi ile ameliyatimi oldum iceride vidalar var dikislerim alinmadi 2kere sargimi yeniletmeye gittim sadece 3 gun once sol ayagimdaki vidami ayagimda hissseder oldum her yurudugumde ayagimin icinde hareket eden birsey var film cektirdigimde vida sabit yerinde duruyordu.goruntu normal her yurudugumde tik tik atan birsey hissediyorum tam ameliyat yaramin oldugu yerde ozel ayakkabilarla yuruyorum doktorum yurumemi soyledi fakat cok tedirginim basina boyle bisey gelen oldu mu vidasini attigi her adimda hisseden oldumu tesekkurler

Merhaba hanimlar ben 2 hafta once turan teknigi ile ameliyatimi oldum iceride vidalar var dikislerim alinmadi 2kere sargimi yeniletmeye gittim sadece 3 gun once sol ayagimdaki vidami ayagimda hissseder oldum her yurudugumde ayagimin icinde hareket eden birsey var film cektirdigimde vida sabit yerinde duruyordu.goruntu normal her yurudugumde tik tik atan birsey hissediyorum tam ameliyat yaramin oldugu yerde ozel ayakkabilarla yuruyorum doktorum yurumemi soyledi fakat cok tedirginim basina boyle bisey gelen oldu mu vidasini attigi her adimda hisseden oldumu tesekkurler

Öncelikle çok geçmiş olsun. Benim 1,5 sene oldu ayağımda hala vida var. İlk başlarda aynı şekilde ben de vidayı hissediyorum zannediyordum hatta doktora söylemiştim gırç gırç sanki eklem sürtüyormuş gibi hissediyorum diye. Bende de rontgen çekilmişti ama bir şey çıkmamıştı. Sonra zaten hissetmemeye başladım. Biraz psikolojik bir durum. Fizik tedavi bu işin ilacı zorlamadan mümkün olduğunca hareket et korkma gayet sağlam bir şey olmaz. Doktorun direktiflerine mutlaka uy. En kısa zamanda iyileşmen dileğiyle...

Öncelikle çok geçmiş olsun. Benim 1,5 sene oldu ayağımda hala vida var. İlk başlarda aynı şekilde ben de vidayı hissediyorum zannediyordum hatta doktora söylemiştim gırç gırç sanki eklem sürtüyormuş gibi hissediyorum diye. Bende de rontgen çekilmişti ama bir şey çıkmamıştı. Sonra zaten hissetmemeye başladım. Biraz psikolojik bir durum. Fizik tedavi bu işin ilacı zorlamadan mümkün olduğunca hareket et korkma gayet sağlam bir şey olmaz. Doktorun direktiflerine mutlaka uy. En kısa zamanda iyileşmen dileğiyle...

Tesekkurler cevap icin fakat ben gercekten vidayi hissediyorum :( her iki ayagimdanda oldum birisinde hic bir sey yok ama digeri gercekten yurumeme gerek yok uzattigimda bile iceride tik diye atan bir sey var psikolojik oldugunu sanmiyorum.Ne kadar surmustu sizin hissiyatiniz ?

Tesekkurler cevap icin fakat ben gercekten vidayi hissediyorum :( her iki ayagimdanda oldum birisinde hic bir sey yok ama digeri gercekten yurumeme gerek yok uzattigimda bile iceride tik diye atan bir sey var psikolojik oldugunu sanmiyorum.Ne kadar surmustu sizin hissiyatiniz ?

Ben tek ayaktan oldum ama ben de gerçekten hissediyordum yani iddia ediyordum. Belki de gerçekten hissediyoruz ama zamanla alışıyorsun. Benim 1 ay sonra fizik tedavim başlamıştı 1 ay sonunda tedavi bittiğinde daha iyiydi ama tam anlamıyla o vida hissinin en azından gırc gırç hissinin geçmesi 3 ayı buldu sanırım. Ama şöyle bir şey var ben şu anda dışarıdan vidanın yerini belirliyebiliyorum. Şişler indikten sonra ( tam anlamıyla inmesi 11 ay sürdü) dışarıdan hissetmeye başladım. Ama yürüken vs. etki etmiyor sadece o bölgeye darbe altığımda vida ile deri arasındaki sinir sıkışmasından canım yanıyor. Yani rutin hayatı etkilemiyor. Bu arada titanyum bendeki vida yani ömür boyu çıkmayacak.

Ben tek ayaktan oldum ama ben de gerçekten hissediyordum yani iddia ediyordum. Belki de gerçekten hissediyoruz ama zamanla alışıyorsun. Benim 1 ay sonra fizik tedavim başlamıştı 1 ay sonunda tedavi bittiğinde daha iyiydi ama tam anlamıyla o vida hissinin en azından gırc gırç hissinin geçmesi 3 ayı buldu sanırım. Ama şöyle bir şey var ben şu anda dışarıdan vidanın yerini belirliyebiliyorum. Şişler indikten sonra ( tam anlamıyla inmesi 11 ay sürdü) dışarıdan hissetmeye başladım. Ama yürüken vs. etki etmiyor sadece o bölgeye darbe altığımda vida ile deri arasındaki sinir sıkışmasından canım yanıyor. Yani rutin hayatı etkilemiyor. Bu arada titanyum bendeki vida yani ömür boyu çıkmayacak.

:5:bugun doktorum ayagimi gordu. Civi ucunu hissediyorsunuz problem yok dedi bugun 17. Gunum 30. Gunde film cekileck ve duruma bakilacak umarim bi aksilik olmaz sekil iyi gozukuyor. Civi bazen etime denk geliyor ve igne batmasi gibi aci veriyor doktor alismam gerektigini soyledi.:(

Merhaba kizlar, suan yatagimdan yaziyorum size iki gün önce iki agagimdanda oldum ameliyati. Agri eşiğime güvenmeme ragmen ben böyle ağri görmedim. Ne liposuctiona benziyor ne burun estetigine nede apandise butun gun/gece viz viz kemigin agrisi insani delirtiyor. Dakka bir gol bir pisman oldum ama nafile tabiki...insallah duzelip agrilarim gecince bu yazdiklarima gulebilirim.
Bir igne var kendisine aşık oldum resmen sanirim adi "dolantin" di. Vurduklari an sacmalamaya basliyorsunuz sebepsiz gulmeler agrinin bir anda yok olmasi ve deliksiz uyku vesaire , ilk iki gun onunla uyudum anca aklinizda bulunsun.

merhaba bir hafta önce cizme almıstım ayagımı yanlarından biraz sıkıyordu ve cok canımı acıtıyordu bende acılır ümidiyle bir iki gün giydim fakat simdi basparmagımın yanında kemik cıkıntısı olusmus acaba bir tedavi yöntemi varmı bunun amelyat harici.

Back