Ortopedi Halluks Valgus (Ayak baş parmak çıkıntısı)Paylaşalım

Benim ayagımda vida var ve kalacakmış ömür boyu ilk bir ay hiç kalkmadım kucakta dolandım :) hoşuma gitmedi değil sonra doktorum artık kucaktan inmelisin bir ay çok bile inmeliydin dedi nitekim ilk asagı sallamamda acılar içinde kıvrandım doltorum bir aydır hiç sarkmadığım için oldugunu yavas yavas gececeğini soyledı sayfayı okudukca cesaretlendım sızlerın dedteği çok oldu ve ikinci ayımda basmaya basladım iki bucuk ay itibariyle eskisi gibi yurudum simdi ise ocak 4'ü uc ay olacak kemik yapım çok ince oldugu için tek vida ile tutturduğu için doktorum zor bi surectı bir ay korumam gerektı agrılar beni cok korkuttu tekrarlaması mumkun değilmiş bu hain cıkıntının su an darbelerden korumak dısında hıc bır sorunum yok hepinize teşekkürler Allah tüm hastalarımıza acil şifalar versin hasta ve yakınlarına sabır versin arkadaslar çok gecmiş olsun hepimize :)

Merhaba öncelikle halluks valgusu olan herkese çok geçmiş olsun ben çok ağrı çektim çok doktor gezdim ve sonunda ameliyata karar verdim ve oldum. Bugün 4. Günüm çok şükür ki iyim ağrım yok denecek kadar az ve ben 2 ayağından birden oldum. Biraz tecrübelerimi paylaşayım hazır çok tazeyken. Ameliyat günü çok stresliydim korkuyodum ve sedyeye aldıklarında ağlamaya başladım. Ağladığımı gören anestezi doktoru korma hiç bişi yok güzelce uyu dedi ve o sırada gittim 10 dan geri say bile yapamadık:) sonra uyandığımda Ohoo olmuş bitmiş ayaklarım sarılmış bile oh ne güzel ya hiç bişi hissetmedim keşke daha önce olsaydım korkulacak bişi yokmuş dedim. O gece hafif ağrılara geçti çünkü hemşireler sürekli iğne ve serum takıyolardı çok dayanılmicak bi ağrım olmadı 2. Gün taburcu oldum eve geldim tabi nerde o sürekli ah diyince iğne yapıp ağrıları dindiren hemşireler :) ağrılar zonklamlar hat safhada doktorumu aradım ve çok kötü oldumu söyledim şehir dışında olduğu için anca ertrsi gün bakabilceğini söledi acile gidip iğne yaptırabilirsin ama sakın bandajına dokundurtma dedi. Bandaj en az ameliyat kadar önemliymiş iyi bakmak lazımmış gevşese bile gel değiştiririrz dedi.neyse gittim iğnemi oldum ve evede iğne aldım tekrar çok tutarsa ağrı vurdurmak için ama şükür ki gerek kalmadı çünkü 3. Gün hafiflemeye başladı ağrılar ve bugün daha rahatım. Yani kararsız olanlara korkanlara tavsiyem iyi bir doktor bulun ve ertelemeyin korkulacak kadar büyük bişi yok ilk 2 gün biraz sancılı geçsede sonra yavaş yavaş ağrılar gidiyo sonraki iyileşme sürecinde de kendinize iyi bakmanız yeterli. Ben hostesim ve sürekli ayakta ve topuklu ayakkabı giymek zorunda olan biriyim her uçuş sonu ayak ağrısından ağlayarak eve gelmektense artık güzelce iyileşip bu sorundan kurtulmayı umuyorum sizede tavsiyem fazla erteleyin ne kadar erken olursanız okadar çabuk iyileşirsiniz :)

parmak arası silikon makara aldım onu kullanacağım bakalım ne olacak :)

Moral bozmak istemem ama gece gündüz kullanmıştım onu hiç de faydasını görmedim.

canım şu an takılı ayağıma ama rahat birşey en azından beğendim.. yani parmaklarım yana yamulmasın yeter .. zaten fayda olarak düzeltmesi gibi bişi beklemiyorumm:S

siz ameliyatı nerde oldunuz dr nuz kimdi maliyeti hakkında falan bilgi verebilirmisinz ??

canım şu an takılı ayağıma ama rahat birşey en azından beğendim.. yani parmaklarım yana yamulmasın yeter .. zaten fayda olarak düzeltmesi gibi bişi beklemiyorumm:S

Doktor bana bir de gece ateli vermişti aşağıdaki gibi.. Bu ikisi bende çok kramp yapıyordu sizde de yapıyor mu bilmiyorum ama son çare olarak ameliyat oldum, memnunum.

Doktor bana bir de gece ateli vermişti aşağıdaki gibi.. Bu ikisi bende çok kramp yapıyordu sizde de yapıyor mu bilmiyorum ama son çare olarak ameliyat oldum, memnunum.

Eki Görüntüle 1091628

of canım su an ayaklarım o kadar ağrıot ki tam denk geldi yazın .ama sağ benim kötü nedense acı çekioo çokk su an valla onu takınca da fark etmio ayakkabı dar olnca da ağrıo yara oldu o bunyon denen yer..bide bunyon koruyucu varmış aslında ondan almam lazım

Bilirim ağrısını, Allah kolaylık versin ama bunlar geçici çözümler.. Bence erkenden ameliyat ol kurtul. Çekilmez o acı..

benimde böyle canım bu kadar azken ameliyat yapıolar mo canım yaa ameliyat da zor iş biraz ondan bira çekiniyorum bide tekrarlar diye (

Törpüleme ile evet tekrar eder ama asıl ameliyatta sonuçta kemiği kırıp tekrar kaynatıyorlar, kolay kolay tekrarlamaz.

ay tatlımm zor olmadı mı ne kadar zamana normal hayata döndün

Bir kere yaklaşık 3 ay ayakkabı giyemedim hep sandalet türü ya da terlik giydim. O yüzden yazın oldum zaten.. Bir de ben 2 ayağımdan birden aynı anda olmadım biri bi yaz biri diğer yaz.. İkisini ayna anda olsam müthiş zorluk çekermişim yalnız, asla önermem. Ayak içinde vida olduğu için bükemiyorsun parmağını, o da 3-4 ay en az durmak zorunda orda ama alınınca artık hareketlerinde bir kısıtlama olmuyor. Biraz zorlu dönemler ama sonuç güzel..

uff ya niye var ki böyle bişey .geçmiş olsun canımm

siz ameliyatı nerde oldunuz dr nuz kimdi maliyeti hakkında falan bilgi verebilirmisinz ??

Ben Maltepe'de özel Ersoy hastanesinde oldum. Sgk ameliyatı karşılıyor bi kısmını ödedim sadece ayak başına 750 tl. Doktorum Namık Kemal Özkan iyi tecrübeli bir doktor tavsiye ederim. Ama henüz tam neticeye ulaşmadım 6 hafta oldu ameliyat olalı 2 gün önce bandajlarım çıktı. 2 hafta yattım 3.hafta gezmeye başladım tabi çok abartmadan arkadaşlarım çok destek oldu saolsunlar tek başıma evden çıkamazdım ama yanında biri olursa seni sağa sola götürecek koluna girecek dışarı da çıkabilirsin rahatça ama ilk 2-3 hafta mutlaka iyi dinlen. 6 haftam bitti ameliyat ayakkabısı ve bandajlarım çıktı ama ayağım çok şiş olduğu için henüz spor ayakkabı giyemiyorum çok rahat yürüyemiyorum baş parmaklarımı oynatamıyorum bükemiyorum doktorumda yavaş yavaş geçecek zamanla hiç bi sıkıntın kalmicak dedi bakalım birazcık daha sabır :) bu arada ev uggları ile dışarı çıkıyorum anca onlarla rahat edebiliyorum biraz komik görünsede yapçak bişi yok :))

iPad 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Halluks valgus ameliyatı olan arkadaşlarım bişey sormak istiyorum ben ameliyatı olalı 6 hafta oldu fizik tedavi ile ilgili bişey söylemedi doktorum. Kesin gerekli mi fizik tedavi ??

iPad 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Aynı sorun bende de var ama ben hep babet giydim daha 22 yaşındayım topuklu hiç giymedim iki ayağımdada bu çıkıntı mevcut napıcam bilmiyorum görüntü çok çirkin ayakkabı seçimim zor ameliyattan korkuyorum

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…