evet kızlar ameliatın üzwerinden tam 6 hafta geçti ,zor olan sürecç geride kaldı ama hala tam düzelme gerçekleşmedi,e bu kadarıda normal heralde.dün eşimle pazara gittik tabi ben koltuk değneğiyle destek aldım.ayağımı bükemediğim için adım atarken aağı bükmeden direk kaldırıp adım atıyorum ayak düz vaziyette yani,e buda aksar bi görüntüye sebep veriyor,bu arada ameliyatı olan arkadaşlar hepinize soruyorum ilk gidiğiniz ayyakkabı nasıldı tabanının sertmi yumuşakmı olması lazım,ben kendime baa bi maliyetli özel bi ayakkabı adım taban kalın ortopedik fakat iç tarata ki taban yumuşak yürürken sanki tabanın altında hava yastığı varmış gibi .ben doytoruma bu ayrıntıyı sormayı unuttum sizler sordunuzmu ayakkabı tabanının sert ve a yumuşak olup olmaması gerektiğini.
mul2006 alçıdan kurtulmana çok sevindim gözünaydın ben öyle bi özel ayakkabı almadım doktorumada sormuştum gerek yok dedi masalcım sana çok üzüldüm bak şimdi ama bence senin o ağrın kesinlikle topuğuna basarak uzun süre yürümenden kaynaklanıyor ondan başka bişey çıkacağını düşümüyorum ama yinede doktoruna sor istersen canım için rahatlasınhaberini bekliyorum hoşçakalın...
Bu bir günde olabilen bir şey mi? Dün bütün gün rahatsız bir ayakkabıyla yürümek durumunda kaldım ve şu anda iki ayağımda da çıkıntılar var (önceki gün hiç yoktu) Bu sadece şişlik midir yani bu çıkıntı dediğiniz bu şekilde hemen oluşabilen bir şey mi zamanla mı oluyor? Doktora gitmeli miyim? Teşekkür ederim.
tecrübelerime dayanarak söylüyorum 1 günde falan olmaz benim lise yıllarında başlayan bir problem,giydiğim topuklu ve ucu dar ayakbılar,kilo,meslek gereği ayakta kalmak gibi..vs sebepler tetikledi ve kemik çıkıntısı ilerledi baş edilemez hale geldi,kaçınılmaz sonuç ameliyat oldum tabi bi tanesinden sağ ayak daha ileri vaziyetteydi sağ ayakdan oldum.senin duruma gelince bütün gün dar ayakkabı giydiğinden bahsetmişsin muhtemelen ondan kaynaklanan geçici bir şekil bozukluğudur sana tavsiyem o ayakkabıları bir daha giymemen giymeye devam edersen sonuç kaçınılmaz olur canım,inanki sağlıkdan daha önemlisi yok ben bunu ameliyat safhasını atlattıktan sonra anladım umarım sen bu sorunu hiç yaşamazsın
herkse geçmiş olsun ..bende epeydir ağrı çekiyorum sol ayağımda. annem de ve babamda var genetikmiş. topallmaya başlayınca iki gün önce dr.a gittim silikon makara verdi oda çok rahat değil ama alışırım herhalde başlangıç olduğu için şekil kötü değil ama ağrılar fena...
Merhaba hanimlar ben 2 hafta once turan teknigi ile ameliyatimi oldum iceride vidalar var dikislerim alinmadi 2kere sargimi yeniletmeye gittim sadece 3 gun once sol ayagimdaki vidami ayagimda hissseder oldum her yurudugumde ayagimin icinde hareket eden birsey var film cektirdigimde vida sabit yerinde duruyordu.goruntu normal her yurudugumde tik tik atan birsey hissediyorum tam ameliyat yaramin oldugu yerde ozel ayakkabilarla yuruyorum doktorum yurumemi soyledi fakat cok tedirginim basina boyle bisey gelen oldu mu vidasini attigi her adimda hisseden oldumu tesekkurler
Merhaba hanimlar ben 2 hafta once turan teknigi ile ameliyatimi oldum iceride vidalar var dikislerim alinmadi 2kere sargimi yeniletmeye gittim sadece 3 gun once sol ayagimdaki vidami ayagimda hissseder oldum her yurudugumde ayagimin icinde hareket eden birsey var film cektirdigimde vida sabit yerinde duruyordu.goruntu normal her yurudugumde tik tik atan birsey hissediyorum tam ameliyat yaramin oldugu yerde ozel ayakkabilarla yuruyorum doktorum yurumemi soyledi fakat cok tedirginim basina boyle bisey gelen oldu mu vidasini attigi her adimda hisseden oldumu tesekkurler
Tesekkurler cevap icin fakat ben gercekten vidayi hissediyorumher iki ayagimdanda oldum birisinde hic bir sey yok ama digeri gercekten yurumeme gerek yok uzattigimda bile iceride tik diye atan bir sey var psikolojik oldugunu sanmiyorum.Ne kadar surmustu sizin hissiyatiniz ?
Ben tek ayaktan oldum ama ben de gerçekten hissediyordum yani iddia ediyordum. Belki de gerçekten hissediyoruz ama zamanla alışıyorsun. Benim 1 ay sonra fizik tedavim başlamıştı 1 ay sonunda tedavi bittiğinde daha iyiydi ama tam anlamıyla o vida hissinin en azından gırc gırç hissinin geçmesi 3 ayı buldu sanırım. Ama şöyle bir şey var ben şu anda dışarıdan vidanın yerini belirliyebiliyorum. Şişler indikten sonra ( tam anlamıyla inmesi 11 ay sürdü) dışarıdan hissetmeye başladım. Ama yürüken vs. etki etmiyor sadece o bölgeye darbe altığımda vida ile deri arasındaki sinir sıkışmasından canım yanıyor. Yani rutin hayatı etkilemiyor. Bu arada titanyum bendeki vida yani ömür boyu çıkmayacak.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?