Hala gibi hala

Ya arkadaşlar şunu anlamadim o daha bebek dediginiz çocuk üç yaşında . Konuştuğunda bazı şeyleri anlayabilir . Evet her çocuğun kendine ait özel oyuncağı çok sevdiği birkaç oyuncağı olur ve onu vermek istemezse o oyuncaklar verilmez hatta çocukla birlikte saklanabilir. Ev benim , oyuncak benim , yatak benim dediğinde saygı duy diyorsunuz peki gelen görümce değil konu sahibinin kız kardeşi olsa ya da sizin çocuğunuzla böyle mi konuşursunuz ? Bilinçli anne baba olmakla alakası olduğunu zerrece düşünmüyorum her şeyin sahibi olduğunu düşünen çocuk ayrı biriysel olarak hakkını yedirmeyen sınırlarını geçirmeyen çocuk yetiştirmek apayrı. Sürekli karşıdakini zorbalayan çocukların hayata karismakta müthiş zorlanacaklarini düşünüyorum kimse sizin çocuklarınıza prens veya prenses gibi davranmayacak

Görümcenizin psikoloğa gitmesi gerek bence.
3 Yaşındaki çocuklar için bu yazdıklarınız aşırı normal.
Demek ki benim oğlumu görse hastaneye yatırın diyecek.

Beğenmiyorsa gelmesin bu ne dengesizlik böyle.
Ona söyleyin kendi çocukları çok kıymetli olabilir ama herkesin evladı kıymetli.

3 çocukla gelmiş. Zaten ev sahibinin 2 küçük çocuğu var. Bunlar bana normal gelmiyor artık. Eskide kalmış. Bir hafta çoluk çocuk misafirlik. Bir de anneliğini eleştiriyor. Çekilir şey değil.

15 ve 13 yaşlarındaki çocuklar daha sünnet olmamış mı anlamadım
Sünnet oldu düğünü olacak alışveriş onun
tamam ama öneriniz ne o zaman. Benim çocuğum özgüvenli, dokunmayı seviyor, başka çocukların ellerinden kendi oyuncağınıalıyor ve oyuncak paylaşmıyor diye psikiyatriye gidip ilaç mı alayım. Beklenti o yönde çünkü. Daha önce bir düğünce yanımızda durmayıp koşturduğu için hiperaktif olduğunu ima etmişti. Bende oğlum bunları yapıyor diye ayağından zincirleyip otutturayım o zaman çünkü bundan başka gözüm yok.

Niye uçlardasiniz bende onu anlamadım her problem çıkaran çocuğu eve zincirleyip ilaç vermiyoruz bunlar zaten bu çağda büyük insanlara da yapılmıyor eski çağlardaki uygulamalar onlar çocuğunuzun bu davranışları özgüvenli olduğunu mu kanitliyor sizce ? Sorun bence sizin bakış açınızda . Bakın siz nasıl tarif ediyorsunuz çocuğum öz güvenli, dokunmayı seviyor napiyim ilaç verip zincirleyim mi ? Siz konuyu halaligindan dolayı görümceye saydiralim diye açmışsınız. Kadının tek yanlışı evinizde bir hafta kalması.

3.5 yaşında bir oğlum var bir konuda istersen saatlerce dil dök sonuç kendi bildiğini okur.
Çocukların kurallara uyma algısı 4-4.5 yaşından sonra gelişmeye başlar zaten. (istisnalar kaideyi bozmaz)
Siz anlık müdahale edebilir ve o anlık elindeki oyuncağı vermesini sağlayabilirsiniz ama çocuk 5 dk sonra gider o oyuncağı tekrar alır.
Ne kadar anlatsan da paylaşmak güzel desende kafasındaki oyuncağımı alacağım algısı nettir ve çocuk bunun dışına çıkamaz.
Beyin sürekli ona o şeyi yapması gerektiğini söyler.

Dolayısı ile ortalama 5 yaşa kadar siz ne yaparsanız yapın çocuğunuz istediği şeye bir şekilde ulaşır ulaşamazsa da yaygarayı basar.
Hee bazı çocukların sakin yapısı vardır diretmez ama inanın bu tamamen şans durumu.
Teyzemin iki oğlu var. Biri bebekliği ve çocukluğu illallah ettirecek kadar zordu ama ikincisi daha 3 aylık bebekken bile bu bebek mi ya bundan olsa 10 çocuk yapılır dedirtecek kadar sakindi ve ciddi anlamda sevimli ve akıllı bir çocukluk dönemi oldu.
İkisi de aynı anne ve babanın evladı, ikisi de benzer şartlarda dünyaya geldi ve büyüdü.

O yüzden 3 yaşındaki çocuğa söz dinletemezsiniz, evet sizi ve ne demek istediğinizi anlayabilir ama bu anladığı şeyi uygulamaya koyacağı anlamına gelmez. .

ozguven boyle bir sey degil onu karistirmayalim da kimse size cocuk psikiyatristi ilac versin demedi .hadi diyelim hiperaktivitesi var onun icin bile bu yasta verilmez .ikizler buyurken 3-4 kez cocuk psikiyatristine danistim hic birisinde de ilac lafi gecmedi davranislar uzerine konustuk .cocuk gelisimci olarak olaya boyle bakmaniz cok sasirtici

Ah her annenin hayali mum gibi söz dinleyen çocuk ama sadece hayali :)))
Çocuğunuz gayet normal, takılmayın.

Konuşulan şeyleri anladığı, beynin mantık,muhakeme, empati kısımlarının yeterince geliştiğini göstermez. Zaten beynin bu kısımlarını ilgilendiren üst beyin 3 yaşında gelişmeye başlayıp 22 yaşına kadar devam ediyor.
Bence bu konuda ebeveynler o kadar dahil olmuşki , yapma, dur, ver vs. diye iyice tırmanmış olaylar. Çocuklara sınır öğretmek sürekli uyarmak değil, sürekli uyarmaktan ve etiketlemekten çocukların duyguları geri planda kalmış ki zaten çocuklar duygularını ifade edemedikleri, ne hissettiklerini anlamadıkları için bu zor davranışlari sergiliyorlar.
Yaşları yakın çocuklara sürekli müdahale edilmesi de doğru değil. Çocukların olaylar karşısında ne hissettiklerini aynalamak çoğu zaman yeterli oluyor. Onlar bir yol buluyorlar.
Benim yaşları yakın iki çocuğum var. Bunları bildiğim halde küçük daha savunmazsizken büyüğe yapma, alma, itme vs. diyordum. Bir süredir uyarmiyorum. Sadece duyguları aynaliyorum ve birbirleri ile paylaşımları arttı. Kendi sınırlarını kendi korumayı da öğrendiler.

Çocuklarq biraz da izin vermek gerekiyor, kendilerinin de birşeyleri tecrübe edip strateji geliştirmeleri için

soylediginiz aylardan,yastan emin misiniz ? cocuk psikiyatristi 3 yas itibariyle kurallari anlayacak,toplumsal hayata uyum saglayacak demisti bize gercekten de oyle oldu krese de bu yas tavsiyesinin uzerine 3 yasinda basladilar

Yani şu anlattıklarıniza bakınca tek merak ettiğim çocuğunuzu başka çocuklarla iletişim kurarken ne yaptığınız ve karşıdaki ailelerin ne yaptığı.

Keşke tüm ebeveynlere zorunlu olarak, beynin gelişimi ile ilgili ders verilse. Fizyolojik bir durum var ortada ve buna eşlik eden duyusal, psikolojik bir sürü şey. Annenin gebelik öncesi bile çocuğu sekilllendiren birşey

Rahat davranmayıp müdehale etmeseydiniz o zaman sıkıntıydı. Ben genelde ona bakıyorum anne çok rahatsa aman canım çocuk bunlar deyip geçmiyorsa problem etmiyorum, onun dışında sınırları öğretmeye başlamak için iyi bir yaş 3 yaş aslında sizin için bir fırsat . Evet küçük bi çocuk ama sosyal kuralları ne kadar erken öğrenmeye başlarlarsa o kadar iyi. Günde bi kez bile oyuncağı paylaşsa bir kazanım şu an. Bazen gerçekten anne naparsa yapsın olmuyor bazı çocuklar dürtülerini bastırırken zorlanırken bazıları zorlanmıyor. İkinizi de haklı buldum haksız kısım görümcenizin oğlun şöyle oğlun böyle deyip oğlunuzu etiketlemesi

Görümcem bir tanıdğımızda böyleydi ilaç kullandı geçti gibi bir şey dedi ona istinaden yazdığım bir şey.

Benimde kızdığım durum bu. Çocukların birbirine bağırması ve ya iteklemesi sıkıntı değil, yok akran zorbalığı deyip bu durum normal değil söylemleri rahatsız edici

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…