- 21 Aralık 2022
- 4.782
- 21.196
-
- Konu Sahibi ikicocukveben
Yani bir de 2 tane oldukları için bayağı paylaşımcı büyürler seninkiler aslında hiç de öğrenmeyebilirler öyle bir şeyi. Ama ben bayağı tırsıyorum tam haylaz erkek çocuğu çıkacak gibi. Oğlum evladım yapma demekten başka da yapacak bir şey yok
3 yaş neyin yanlış olduğunu anlamak için yeterli bir yaştır. Çocuğunuza yaptığının zorbalık olsuğunu yaşına uygun bir dille anlatabilirsiniz. 1 yaşından itibaren anlattığınız her şeyi ve kuralları anlıyorlarHaklısınız ama oğlum durumun zorbalık olduğu bilecek yaşta değil ki. Ben olaya kızının oğluma vurmalarına kızmıyorum ki halasının yorumlarına kızıyorum
3 yaşındaki cocugun kıskanması normal.Gorumceniz abartmış.Merhaba arkadaşlar. Benim 3 ve 1 yaşında iki çocuğum var. Büyük olan erkek küçük kız. Eşimin ablası geçen hafta sünnet alışverşi yapmak için 1 hafta bana geldi ve zulüm gibi 1 hafta geçirdim. Görümcemin 3 çocuğu var. Yaşları 15-13-3. Küçük kızı ile benim oğlum arasında bir kaç ay var. Benim oğlum biraz çok konuşan, yaramaz, hareketli, dokunmayı seven ve arkadaşlarının elinden oyuncak almayı normal zanneden bir erkek çocuğu. Görümcemin kızı ise henüz anlaşılır şekilde konuşmuyor, her istediğini bağırarak yaptırmaya çalışan bir kız çocuğu. İlk gün Oğlum kızının elinden oyuncak aldı ben engelledim kızına geri verdim aralarında itişme oldu oğlumu uzaklaştırdım. O sırada AKRAN ZORBALIĞI başlamış oğlunda dedi. Kızdım bu yaşta akran zorbalığı olur mu, 3 yaş krizinde ve onun oyuncakları sonuçta paylaşmak istemiyor dedim. Sonra tekrar aynısı oldu kızına oyuncağı geri verip oğluma sulu bir oyun verdim. Daha sonra konusu açıldığında sen bu durumu alttan alıyorsun ama durum yanlış dedi. Benden oyuncakları elinden alması yanlış olabilir ve bu durumu öğrencek ben zaten müdahale ediyorum dedim. Daha sonra başka bir gün oğlum kızının ranzanın üst katına çıkmasına izin vermedi ayağını uzatıp geçme dedi. Ben oğlumu alıp geçmesine izin ver demek için giderken kızı kaydıraktan kaydı(düşme ve can acıması gibi bir durum yok) büyük oğluna ve benim oğluma bir bağırması vardı anlatamam. Bende tamam siz böyle yaparken ben oğluma kızamam dedim. Oğlunun yaptığı normal değil geçmesine izin vermedi dedi bende ne yapmamı istiyorsun psikiyatriye gidip ilaç mı verdireyim 3 yaşında çocuk oyun yaptığını zannediyor dedim. 2-3 ay önce hiperaktif olabilir kızımın sıfından biri öyleydi ilaç kullandı geçti gibi bir şey söyledi ve bende kızım. Olay sonrası Oğluma da hatanı anlayana kadar odanda dur dedim 5-10 dakika sonra özür dilettim. En son olay ise oğlumu ve onun oğlunu bakkala göndercektim kızıda gitmek istedi oğlum gelme dedi. O da No diye bağırmış oğlumda No deme demiş birbirlerini ittiler. Görümcen yanlarına gidip ne demek No deme de çocuk …ya No de deyip durumu kızıştırdı ve bende sinirlendim. Ne yapmaya çalışıyorsun çocuk onlar niye böyle yapıyorsun deyip kızdım. 1 yaşındaki kızımda ellerinden oyuncak alıyormuş oğlumdan öğreniyormuş, oğluma da ben öğretiyormuşum bunları söyledi. Ben iyice delirdim. Oğluma 1 yaşındayken şiddete meyilli sanırım demişti senin derdin ne niye ben durumu düzeltmeye çalışırken sen daha da bozmaya çalışıyorsun diye kızdım. Oğlumun kızının elinden oyuncak alığının farkındayım ve devamlı peşindeyim yapmasın diye kızı dokunumayı sevmediği için dokunmasın diye ama benim çocuğumunda ÇOCUK olduğu unutuluyor ve koca adam tepkileri bekleniyor. Çok kötü 1 hafta geçirdim ve size de anlatmak istediğim.
Merhaba arkadaşlar. Benim 3 ve 1 yaşında iki çocuğum var. Büyük olan erkek küçük kız. Eşimin ablası geçen hafta sünnet alışverşi yapmak için 1 hafta bana geldi ve zulüm gibi 1 hafta geçirdim. Görümcemin 3 çocuğu var. Yaşları 15-13-3. Küçük kızı ile benim oğlum arasında bir kaç ay var. Benim oğlum biraz çok konuşan, yaramaz, hareketli, dokunmayı seven ve arkadaşlarının elinden oyuncak almayı normal zanneden bir erkek çocuğu. Görümcemin kızı ise henüz anlaşılır şekilde konuşmuyor, her istediğini bağırarak yaptırmaya çalışan bir kız çocuğu. İlk gün Oğlum kızının elinden oyuncak aldı ben engelledim kızına geri verdim aralarında itişme oldu oğlumu uzaklaştırdım. O sırada AKRAN ZORBALIĞI başlamış oğlunda dedi. Kızdım bu yaşta akran zorbalığı olur mu, 3 yaş krizinde ve onun oyuncakları sonuçta paylaşmak istemiyor dedim. Sonra tekrar aynısı oldu kızına oyuncağı geri verip oğluma sulu bir oyun verdim. Daha sonra konusu açıldığında sen bu durumu alttan alıyorsun ama durum yanlış dedi. Benden oyuncakları elinden alması yanlış olabilir ve bu durumu öğrencek ben zaten müdahale ediyorum dedim. Daha sonra başka bir gün oğlum kızının ranzanın üst katına çıkmasına izin vermedi ayağını uzatıp geçme dedi. Ben oğlumu alıp geçmesine izin ver demek için giderken kızı kaydıraktan kaydı(düşme ve can acıması gibi bir durum yok) büyük oğluna ve benim oğluma bir bağırması vardı anlatamam. Bende tamam siz böyle yaparken ben oğluma kızamam dedim. Oğlunun yaptığı normal değil geçmesine izin vermedi dedi bende ne yapmamı istiyorsun psikiyatriye gidip ilaç mı verdireyim 3 yaşında çocuk oyun yaptığını zannediyor dedim. 2-3 ay önce hiperaktif olabilir kızımın sıfından biri öyleydi ilaç kullandı geçti gibi bir şey söyledi ve bende kızım. Olay sonrası Oğluma da hatanı anlayana kadar odanda dur dedim 5-10 dakika sonra özür dilettim. En son olay ise oğlumu ve onun oğlunu bakkala göndercektim kızıda gitmek istedi oğlum gelme dedi. O da No diye bağırmış oğlumda No deme demiş birbirlerini ittiler. Görümcen yanlarına gidip ne demek No deme de çocuk …ya No de deyip durumu kızıştırdı ve bende sinirlendim. Ne yapmaya çalışıyorsun çocuk onlar niye böyle yapıyorsun deyip kızdım. 1 yaşındaki kızımda ellerinden oyuncak alıyormuş oğlumdan öğreniyormuş, oğluma da ben öğretiyormuşum bunları söyledi. Ben iyice delirdim. Oğluma 1 yaşındayken şiddete meyilli sanırım demişti senin derdin ne niye ben durumu düzeltmeye çalışırken sen daha da bozmaya çalışıyorsun diye kızdım. Oğlumun kızının elinden oyuncak alığının farkındayım ve devamlı peşindeyim yapmasın diye kızı dokunumayı sevmediği için dokunmasın diye ama benim çocuğumunda ÇOCUK olduğu unutuluyor ve koca adam tepkileri bekleniyor. Çok kötü 1 hafta geçirdim ve size de anlatmak istediğim.
20 aylıkken paylaşmaları normal 3 yaş sonrası o işler biraz değişiyor. büyük oğlum özellikle kardeş doğumunun da etkisi ile 3,5 yaş civarında paylaşmaktan hoşlanmıyordu. Tanıdığı bildiği çocuklarla değil ama parkta özellikle. Çok fazla annenin cık cıklarina, soylenmelerine maruz kaldım ama asla paylaşması için ısrar etmedim. 1 senedir falan kalmadı bu davranışı.20 aylık ikizlerim var, hani çocuksuz birinin yorumu gibi algılanmasın diye yazıyorum.
Sizin eviniz olduğu için haklısınız, sadece paylaşmayı bilen çocuk anneleri olarak paylaşımsız çocuklar bize garip geliyor. Mesela arkadaşımın kızı 4 yaşında, gelir bize oyuncakları saklar falan oynatmaz çocuklarıma, ağlar durur yemin ederim gitsinler diye gözlerinin içine bakarım o an. Uzun süredir davet etmiyorum.
Sizin durum farklı, ben o arkadaşıma gitmiyorum mesela. Gitmek zorunda kalsam asla sesimi çıkaramam, görümceniz bir noktada haklı olsa da orası çocuğunuzun evi, güvenli alanı orada müdahale etme hakkı yok.
Ben şimdi bu konuyu niye okudum ki.Merhaba arkadaşlar. Benim 3 ve 1 yaşında iki çocuğum var. Büyük olan erkek küçük kız. Eşimin ablası geçen hafta sünnet alışverşi yapmak için 1 hafta bana geldi ve zulüm gibi 1 hafta geçirdim. Görümcemin 3 çocuğu var. Yaşları 15-13-3. Küçük kızı ile benim oğlum arasında bir kaç ay var. Benim oğlum biraz çok konuşan, yaramaz, hareketli, dokunmayı seven ve arkadaşlarının elinden oyuncak almayı normal zanneden bir erkek çocuğu. Görümcemin kızı ise henüz anlaşılır şekilde konuşmuyor, her istediğini bağırarak yaptırmaya çalışan bir kız çocuğu. İlk gün Oğlum kızının elinden oyuncak aldı ben engelledim kızına geri verdim aralarında itişme oldu oğlumu uzaklaştırdım. O sırada AKRAN ZORBALIĞI başlamış oğlunda dedi. Kızdım bu yaşta akran zorbalığı olur mu, 3 yaş krizinde ve onun oyuncakları sonuçta paylaşmak istemiyor dedim. Sonra tekrar aynısı oldu kızına oyuncağı geri verip oğluma sulu bir oyun verdim. Daha sonra konusu açıldığında sen bu durumu alttan alıyorsun ama durum yanlış dedi. Benden oyuncakları elinden alması yanlış olabilir ve bu durumu öğrencek ben zaten müdahale ediyorum dedim. Daha sonra başka bir gün oğlum kızının ranzanın üst katına çıkmasına izin vermedi ayağını uzatıp geçme dedi. Ben oğlumu alıp geçmesine izin ver demek için giderken kızı kaydıraktan kaydı(düşme ve can acıması gibi bir durum yok) büyük oğluna ve benim oğluma bir bağırması vardı anlatamam. Bende tamam siz böyle yaparken ben oğluma kızamam dedim. Oğlunun yaptığı normal değil geçmesine izin vermedi dedi bende ne yapmamı istiyorsun psikiyatriye gidip ilaç mı verdireyim 3 yaşında çocuk oyun yaptığını zannediyor dedim. 2-3 ay önce hiperaktif olabilir kızımın sıfından biri öyleydi ilaç kullandı geçti gibi bir şey söyledi ve bende kızım. Olay sonrası Oğluma da hatanı anlayana kadar odanda dur dedim 5-10 dakika sonra özür dilettim. En son olay ise oğlumu ve onun oğlunu bakkala göndercektim kızıda gitmek istedi oğlum gelme dedi. O da No diye bağırmış oğlumda No deme demiş birbirlerini ittiler. Görümcen yanlarına gidip ne demek No deme de çocuk …ya No de deyip durumu kızıştırdı ve bende sinirlendim. Ne yapmaya çalışıyorsun çocuk onlar niye böyle yapıyorsun deyip kızdım. 1 yaşındaki kızımda ellerinden oyuncak alıyormuş oğlumdan öğreniyormuş, oğluma da ben öğretiyormuşum bunları söyledi. Ben iyice delirdim. Oğluma 1 yaşındayken şiddete meyilli sanırım demişti senin derdin ne niye ben durumu düzeltmeye çalışırken sen daha da bozmaya çalışıyorsun diye kızdım. Oğlumun kızının elinden oyuncak alığının farkındayım ve devamlı peşindeyim yapmasın diye kızı dokunumayı sevmediği için dokunmasın diye ama benim çocuğumunda ÇOCUK olduğu unutuluyor ve koca adam tepkileri bekleniyor. Çok kötü 1 hafta geçirdim ve size de anlatmak istediğim.
20 aylıkken paylaşmaları normal 3 yaş sonrası o işler biraz değişiyor. büyük oğlum özellikle kardeş doğumunun da etkisi ile 3,5 yaş civarında paylaşmaktan hoşlanmıyordu. Tanıdığı bildiği çocuklarla değil ama parkta özellikle. Çok fazla annenin cık cıklarina, soylenmelerine maruz kaldım ama asla paylaşması için ısrar etmedim. 1 senedir falan kalmadı bu davranışı.
Ben asla çocuğumu paylaşması için zorlamam. En falza oyun kurup diğer çocukları da oyunun parçası haline getirmeye çalışırim.
Hep sizin cocuk engellenmiş . O hic kendi kizini alip baska seyle oyalamaya yanasmamiş. Ben boyleleriyle mesafe koyuyorumMerhaba arkadaşlar. Benim 3 ve 1 yaşında iki çocuğum var. Büyük olan erkek küçük kız. Eşimin ablası geçen hafta sünnet alışverşi yapmak için 1 hafta bana geldi ve zulüm gibi 1 hafta geçirdim. Görümcemin 3 çocuğu var. Yaşları 15-13-3. Küçük kızı ile benim oğlum arasında bir kaç ay var. Benim oğlum biraz çok konuşan, yaramaz, hareketli, dokunmayı seven ve arkadaşlarının elinden oyuncak almayı normal zanneden bir erkek çocuğu. Görümcemin kızı ise henüz anlaşılır şekilde konuşmuyor, her istediğini bağırarak yaptırmaya çalışan bir kız çocuğu. İlk gün Oğlum kızının elinden oyuncak aldı ben engelledim kızına geri verdim aralarında itişme oldu oğlumu uzaklaştırdım. O sırada AKRAN ZORBALIĞI başlamış oğlunda dedi. Kızdım bu yaşta akran zorbalığı olur mu, 3 yaş krizinde ve onun oyuncakları sonuçta paylaşmak istemiyor dedim. Sonra tekrar aynısı oldu kızına oyuncağı geri verip oğluma sulu bir oyun verdim. Daha sonra konusu açıldığında sen bu durumu alttan alıyorsun ama durum yanlış dedi. Benden oyuncakları elinden alması yanlış olabilir ve bu durumu öğrencek ben zaten müdahale ediyorum dedim. Daha sonra başka bir gün oğlum kızının ranzanın üst katına çıkmasına izin vermedi ayağını uzatıp geçme dedi. Ben oğlumu alıp geçmesine izin ver demek için giderken kızı kaydıraktan kaydı(düşme ve can acıması gibi bir durum yok) büyük oğluna ve benim oğluma bir bağırması vardı anlatamam. Bende tamam siz böyle yaparken ben oğluma kızamam dedim. Oğlunun yaptığı normal değil geçmesine izin vermedi dedi bende ne yapmamı istiyorsun psikiyatriye gidip ilaç mı verdireyim 3 yaşında çocuk oyun yaptığını zannediyor dedim. 2-3 ay önce hiperaktif olabilir kızımın sıfından biri öyleydi ilaç kullandı geçti gibi bir şey söyledi ve bende kızım. Olay sonrası Oğluma da hatanı anlayana kadar odanda dur dedim 5-10 dakika sonra özür dilettim. En son olay ise oğlumu ve onun oğlunu bakkala göndercektim kızıda gitmek istedi oğlum gelme dedi. O da No diye bağırmış oğlumda No deme demiş birbirlerini ittiler. Görümcen yanlarına gidip ne demek No deme de çocuk …ya No de deyip durumu kızıştırdı ve bende sinirlendim. Ne yapmaya çalışıyorsun çocuk onlar niye böyle yapıyorsun deyip kızdım. 1 yaşındaki kızımda ellerinden oyuncak alıyormuş oğlumdan öğreniyormuş, oğluma da ben öğretiyormuşum bunları söyledi. Ben iyice delirdim. Oğluma 1 yaşındayken şiddete meyilli sanırım demişti senin derdin ne niye ben durumu düzeltmeye çalışırken sen daha da bozmaya çalışıyorsun diye kızdım. Oğlumun kızının elinden oyuncak alığının farkındayım ve devamlı peşindeyim yapmasın diye kızı dokunumayı sevmediği için dokunmasın diye ama benim çocuğumunda ÇOCUK olduğu unutuluyor ve koca adam tepkileri bekleniyor. Çok kötü 1 hafta geçirdim ve size de anlatmak istediğim.
Ah ben de sizi yargılamak istemedim. O dönemde o kadar zorlanıyordum ki, artık parka gitmek zul geliyordu.Haklısınız, ben asla yargılamıyorum haddim değil zaten, her çocuğun karakteri farklı.
Benim paylaşımdan kastım oyun oynarken tüm oyuncakları sahiplenme kısmı. Kendi oyuncaklarını paylaşmak istemeyebilirler, buna saygı duyarım ki kendi çocuklarıma da asla üçüncü bir çocuk için bunu baskı haline getirmem ama mesela karşısındakinin oyuncağını da sahiplenmeden bahsettim ben paylaşım derken.
Zaten arkadaşımın çocuğunu o yüzden örnek verdim, dediğim gibi çocuğunuz belli, kurallarbelli, rahatsız olan gelip gitmesin bu kadar basit, çocuğu evinde huzursuz etmeye gerek yok, benim çocuklarım ellerinde krakerle, salatalıkla gezer evimizde, bunu gelip biri eleştirse kızarım mesela o konuda sizi anlıyorum.
Neyin ne olduğunu anlayacak yaşta ama dürtü kontrolü hala yok, duygularını anlamlandıramadığı için uçlarda yaşar.3 yaş neyin yanlış olduğunu anlamak için yeterli bir yaştır. Çocuğunuza yaptığının zorbalık olsuğunu yaşına uygun bir dille anlatabilirsiniz. 1 yaşından itibaren anlattığınız her şeyi ve kuralları anlıyorlar
Ah ben de sizi yargılamak istemedim. O dönemde o kadar zorlanıyordum ki, artık parka gitmek zul geliyordu.
Bazı ebeveynler de çocukların paylaşmasi gerektiğine o kadar inanıyor ve çocukları o kadar zorluyor ki. Ben de bu konuda doldum.
Başkasının oyuncağını sahiplenme konusunda kesinlikle haklısınız, kendi özelimde , şansım oydu, asla başkasının oyuncağına da dokunmazdi oğlum. Zaten ben de karşı tarafın oyuncağıni zorla almasina izin vermem
İkiz oldukları için paylaşmayı daha çabuk öğrenirler diye düşünüyorum.Ya Allah korusun valla. Yani evet küçükler ama oğlan niyetleniyor bazen tepki gösteriyorum hemen.
A-dan Z-ye haklısınız. Bir daha kapınızı bile açmayın yaptığı şeylere bak. Her ikisi çocuk yahu. Yetişkin gibi hareket nasıl beklenir anlamıyorum. 2 yaş kızım var çok konuşkan hareketli meraklı bir yere gittiğimde aşırı sevgi dolu olması yanaşması insanlara kendi yaşıtlarına milleti geriyor herkes her şeye kulp buluyor ya çok hareketli ya çok sevgi dolu herkese sarılıyor ya da hiç mi durması yok bu çocuğun yaaaa diyorlar çatlıyorum sinirden. Böyle insanı görümcemde olsa evime almam eltimde olsam almam.Merhaba arkadaşlar. Benim 3 ve 1 yaşında iki çocuğum var. Büyük olan erkek küçük kız. Eşimin ablası geçen hafta sünnet alışverşi yapmak için 1 hafta bana geldi ve zulüm gibi 1 hafta geçirdim. Görümcemin 3 çocuğu var. Yaşları 15-13-3. Küçük kızı ile benim oğlum arasında bir kaç ay var. Benim oğlum biraz çok konuşan, yaramaz, hareketli, dokunmayı seven ve arkadaşlarının elinden oyuncak almayı normal zanneden bir erkek çocuğu. Görümcemin kızı ise henüz anlaşılır şekilde konuşmuyor, her istediğini bağırarak yaptırmaya çalışan bir kız çocuğu. İlk gün Oğlum kızının elinden oyuncak aldı ben engelledim kızına geri verdim aralarında itişme oldu oğlumu uzaklaştırdım. O sırada AKRAN ZORBALIĞI başlamış oğlunda dedi. Kızdım bu yaşta akran zorbalığı olur mu, 3 yaş krizinde ve onun oyuncakları sonuçta paylaşmak istemiyor dedim. Sonra tekrar aynısı oldu kızına oyuncağı geri verip oğluma sulu bir oyun verdim. Daha sonra konusu açıldığında sen bu durumu alttan alıyorsun ama durum yanlış dedi. Benden oyuncakları elinden alması yanlış olabilir ve bu durumu öğrencek ben zaten müdahale ediyorum dedim. Daha sonra başka bir gün oğlum kızının ranzanın üst katına çıkmasına izin vermedi ayağını uzatıp geçme dedi. Ben oğlumu alıp geçmesine izin ver demek için giderken kızı kaydıraktan kaydı(düşme ve can acıması gibi bir durum yok) büyük oğluna ve benim oğluma bir bağırması vardı anlatamam. Bende tamam siz böyle yaparken ben oğluma kızamam dedim. Oğlunun yaptığı normal değil geçmesine izin vermedi dedi bende ne yapmamı istiyorsun psikiyatriye gidip ilaç mı verdireyim 3 yaşında çocuk oyun yaptığını zannediyor dedim. 2-3 ay önce hiperaktif olabilir kızımın sıfından biri öyleydi ilaç kullandı geçti gibi bir şey söyledi ve bende kızım. Olay sonrası Oğluma da hatanı anlayana kadar odanda dur dedim 5-10 dakika sonra özür dilettim. En son olay ise oğlumu ve onun oğlunu bakkala göndercektim kızıda gitmek istedi oğlum gelme dedi. O da No diye bağırmış oğlumda No deme demiş birbirlerini ittiler. Görümcen yanlarına gidip ne demek No deme de çocuk …ya No de deyip durumu kızıştırdı ve bende sinirlendim. Ne yapmaya çalışıyorsun çocuk onlar niye böyle yapıyorsun deyip kızdım. 1 yaşındaki kızımda ellerinden oyuncak alıyormuş oğlumdan öğreniyormuş, oğluma da ben öğretiyormuşum bunları söyledi. Ben iyice delirdim. Oğluma 1 yaşındayken şiddete meyilli sanırım demişti senin derdin ne niye ben durumu düzeltmeye çalışırken sen daha da bozmaya çalışıyorsun diye kızdım. Oğlumun kızının elinden oyuncak alığının farkındayım ve devamlı peşindeyim yapmasın diye kızı dokunumayı sevmediği için dokunmasın diye ama benim çocuğumunda ÇOCUK olduğu unutuluyor ve koca adam tepkileri bekleniyor. Çok kötü 1 hafta geçirdim ve size de anlatmak istediğim.
Harika bir yorum gerçekten. Tam olarak böyleAslında davranış olarak öğreteceğimiz en önemli mesele bu, benim çocuğumun yapmak istediği şey başka birini olumsuz etkiliyorsa yapmamalı, yapamaz izin vermem çünkü.
Paylaşmayan çocuğa saygı duyuyorum, inanılmaz da seviyorum çünkü çocuk kendini biliyor, birey olduğunun farkında.
İkiz oldukları için paylaşmayı daha çabuk öğrenirler diye düşünüyorum.
Çocukların yetiştirilme tarzı ve mizacına bağlı diye düşünüyorum bu durumun. 3 yaşını doldurmayan tanıdığımda da eskiden paylaşmama durumu vardı. Şu anda daha bilinçli. Scooterına binsin mi abi/abla deyince ilkin istemiyor ama bir kere binecekmiş, sonra verecek deyince izin veriyor. Kurallara riayet eden bir bebe maşallah.
Konu sahibi, belki sizin veya babasının iletişimi çocuğunuzla iyiyse paylaşmak gerektiğini, vurma gibi hareketlerin üzücü olduğunu söyleyebilirsiniz. Oyunla ve hikayelerle bunu destekleyebilirsiniz. Çizgi film seyrediyorsa da buna uygun çizgi filmler açabilirsiniz.
Görümcemin kızı ise henüz anlaşılır şekilde konuşmuyor, her istediğini bağırarak yaptırmaya çalışan bir kız çocuğu.