Hala gibi hala

Hanımefendi çocuğun uyarılmasını bile yanlış bulmuşsunuz.
Ya hâlâ carpitiyorsunuz, çocukların duygularını yok sayarak sadece dur yapma vs. demenin yeterli olmadığını ve çoğu zaman işe yaramadığını söylüyorum. Yapılan olumsuz davranışa neden olan duygu yakalanırsa ve çocuğa yansıtma yapılırsa daha sağlıklı bir iletişim kurulur diyorum.
Ve bazen çocuklara biraz da izin vermek gerekir diyorum, sürekli uyarılan çocuk zor davranışları iyice tirmandiracaktir diyorum ve olayda da anlatılana göre benim anladığım 3 yaşındaki çocuk sürekli uyarılmış, ve işler daha da karmaşık hala gelmiş.

Konuyu bu kadar icsellestirip seri beğenmedim atmanızin sebebini aşağıda kendi cocugunuzun da aynı süreçlerden geçmesinden dolayı olduğunu anladim . Birincisi ortada tek bir çocuk yok siz sadece bu şekilde bağıran çocuğun "çocuk " olduğunu kabul ediyorsunuz. Karşıdaki de cocuk bu kadar bencil bakarak olmuyor işte . Görümcenin haksızlığı onun çocuğun yaşadığı haksızlığı ötmüyor.
Mesele bütün çocukların üç yaşında benzer davranışlarda bulunur. Paylaşmak istemez. Defalarca anlatıldığı halde halaa çocukta sorun olduğunu düşünüyorsunuz. Bu arada icselleştirmedim.Cocugumun normal davrandığını, tıpkı yasitindaki diğer arkadaşları gibi olduğunun bilincindeydim. Çocuğum ve diğer paylasmayan üç yaş çocuklarının ZORBA olmadığını defalarca söylesemde, ne demişler; sen ne söylersen söyle, karşındakinin anlayabildiği kadarsın.

Azıcık araştırması yapsanız ogrenebilirdiz.

Bu arada sessiz, sakin, hep ebeveynlerinin sözlerini dinleyen, çocukların bastirildigini, kimlik olusturamadigini da uzmanlar söylüyor. Ama siz yine de zorba demeye devam edin.

İnsanların kötülüğünü anlamak mümkün değil.

Mesele bütün çocukların üç yaşında benzer davranışlarda bulunur. Paylaşmak istemez. Defalarca anlatıldığı halde halaa çocukta sorun olduğunu düşünüyorsunuz. Bu arada icselleştirmedim.Cocugumun normal davrandığını, tıpkı yasitindaki diğer arkadaşları gibi olduğunun bilincindeydim. Çocuğum ve diğer paylasmayan üç yaş çocuklarının ZORBA olmadığını defalarca söylesemde, ne demişler; sen ne söylersen söyle, karşındakinin anlayabildiği kadarsın.

Bu arada sessiz, sakin, hep ebeveynlerinin sözlerini dinleyen, çocukların bastirildigini, kimlik olusturamadigini da uzmanlar söylüyor. Ama siz yine de zorba demeye devam edin.

Daha sonra başka bir gün oğlum kızının ranzanın üst katına çıkmasına izin vermedi ayağını uzatıp geçme dedi.

En son olay ise oğlumu ve onun oğlunu bakkala göndercektim kızıda gitmek istedi oğlum gelme dedi. O da No diye bağırmış oğlumda No deme demiş birbirlerini ittiler.

Bu durumlara yorumunuz ne peki çok merak ediyorum?

Off gerçekten neden benimle tartışmak istediğinizi anlamadım ama kendi çocuğunuz kendi hayatınız banane . Ay kitap okumuyorsun, çocuğunu bastiriyorsun ya da kötüsün diyecek ne yaşadınız içinizde bilmiyorum ama kendi sorununuz 🥲
Ne söyleyeceğimi ya da düşüneceğimi size soracak değilim cevap verip sizden cevap almakta istemiyorum

Bu durumlara yorumunuz ne peki çok merak ediyorum?
Vurma ve itme konusu kesinlikle kabul edilemez. Normalleştirilemez.Kesin bir dille ,sakin bir şekilde, yaptiklarinin doğru olmadığı anlatilmali. Bu vurma olayı sürekli olduğu taktirde, uzman kişiler tarafında yardım alınması gerekir.
Ancak anladığım kadarıyla çocuk bunu sürekli yapmıyor. Alanını korumaya çalışıyor. Bu yüzden zorba kelimesini bu kadar kolay kullanmamamiz gerekiyor.
Tıpkı kocasıyla sorun yaşayan pek çok kadının, eşine narsist damgasını yapiştirmasi gibi.
İç dökmeye çalışan konu sahibine gerçekten üzüldüm. Çocuğun yaşadığı baskı ve cezaya da üzüldüm
Ayrıca tekrar ediyorum, konuyu içsellestirmedim
Çocuğumun yaşının gereği süreçlerden geçtiğini bildiğim için. Sadece telkin ve tekrarla paylaşmanın güzel olduğunu anlatıp durdum. Nitekim şimdi son derece sağlıklı paylaşımcı, mutlu bir çocuğum.
Eminim sürekli kizsaydim, zorla elinden alıp verseydim oyuncağını başka cocuklara, eminim şimdi öfkeli ve tepkisel bir çocuğum olurdu.
Çocuğun gelişim surecine saygı duymalı ancak şiddet içeren durumlarda tabii ki müdahale edilmesi gerektiğini düşünüyorum.
Ama her itme durumunda hiç bir çocuğun zorba be sorunlu olduğu sonucunu çıkarmıyorum.

Off gerçekten neden benimle tartışmak istediğinizi anlamadım ama kendi çocuğunuz kendi hayatınız banane . Ay kitap okumuyorsun, çocuğunu bastiriyorsun ya da kötüsün diyecek ne yaşadınız içinizde bilmiyorum ama kendi sorununuz 🥲
Ne söyleyeceğimi ya da düşüneceğimi size soracak değilim cevap verip sizden cevap almakta istemiyorum
Peki...

Vurma ve itme konusu kesinlikle kabul edilemez. Normalleştirilemez.Kesin bir dille ,sakin bir şekilde, yaptiklarinin doğru olmadığı anlatilmali. Bu vurma olayı sürekli olduğu taktirde, uzman kişiler tarafında yardım alınması gerekir.
Ancak anladığım kadarıyla çocuk bunu sürekli yapmıyor. Alanını korumaya çalışıyor. Bu yüzden zorba kelimesini bu kadar kolay kullanmamamiz gerekiyor.
Tıpkı kocasıyla sorun yaşayan pek çok kadının, eşine narsist damgasını yapiştirmasi gibi.
İç dökmeye çalışan konu sahibine gerçekten üzüldüm. Çocuğun yaşadığı baskı ve cezaya da üzüldüm
Ayrıca tekrar ediyorum, konuyu içsellestirmedim
Çocuğumun yaşının gereği süreçlerden geçtiğini bildiğim için. Sadece telkin ve tekrarla paylaşmanın güzel olduğunu anlatıp durdum. Nitekim şimdi son derece sağlıklı paylaşımcı, mutlu bir çocuğum.
Eminim sürekli kizsaydim, zorla elinden alıp verseydim oyuncağını başka cocuklara, eminim şimdi öfkeli ve tepkisel bir çocuğum olurdu.
Çocuğun gelişim surecine saygı duymalı ancak şiddet içeren durumlarda tabii ki müdahale edilmesi gerektiğini düşünüyorum.
Ama her itme durumunda hiç bir çocuğun zorba be sorunlu olduğu sonucunu çıkarmıyorum.

Zorba, içselleştirme kelimelerini ben kullanmadım bu arada. Seri beğenmedim yaptığınız için dikkat etmediniz muhtemelen.

Aslında sizin yazdığınızla, beğenmedim attığınız çoğu yorum aynı.

İtme, başka çocuğa müdahale etme ve çocuğun oyuncaklarını paylaşmak istememesi. 3 durumu değerlendirdi herkes, sadece paylaşmaması normal herkes onu söyledi benim okuduğum kadarıyla, zorba demelerindeki sebep muhtemelen diğer çocuğa karşı olan davranışlar.

3 yaşındaki çocuk odaya kapatılıp sonra özür falan da dilememeli bence, özgüven yerlerde resmen birkaç yıla.

Ama yine de söylemek istiyorum, evet bir çok kişiyle aynı fikirde olmanıza rağmen beğenmedim atmanız konuyu içselleştirdiğinizi düşündürtüyor, kabul edelim ki hala’nın abarttığı gibi bir durum olmasa da konu sahibinin çocuğuna karşı bazı davranışlarını değiştirmesi lazım. En basiti normalize etmek ve odaya kapatmak gibi konularda.

Üç yaş paylaşmanın en az olduğu bir yaştır. Çocuğun yaptığı asla zorbalık değil. Yani gerçekten şaşırıyorum böyle şeyler yazılınca. Yahu çocuk üç yaşında, oyuncağını vermedi diye nasıl zorba oluyor.
Sadece oyuncağını vermemiş değil, sen geçme , çıkma ,gelme demiş. Ayağıyla önünü kapatmış kızın. Bunlar baskilayici hareketlerdir.

Valla çocuğum kreşe veya okula gittiğinde çok kavga edeceğim gibi duruyor 🤣 bir tek niyeyse bu ailelerin çocukları çocuk başka çocuklar asla çocuk değiller. Birde ortadaki yanlışı söyleyince sen çocuk psikolojisinden

Lütfen kendinizi üzmeyin. Çocuğunuzu öpün, sarılın. Oyuncağını vermedi diye, buradan geçme dedi diye, oğlunuzun sorunlu, hatta zorba olduğunu ilan eden anneleri ise zerre dikkate almayın.
Kızım beş yaşına bir hafta önce girdi. Akranlariyla da, kendinden bir kaç yaş büyük çocuklarla da, çok güzel oyunlar kurabiliyor. Oyuncaklarını severek ve isteyerek paylaşıyor. Bunları yaparken de çok keyif alıyor.
Ama iki sene önce asla böyle değildi. Oyuncaklarını asla paylaşmak istemezdi. Tabii ki konuşurdum, anlatırdım ama vermek istemiyorsa asla kızmadım ve zorlamadım. Hatta istemiyorsa vermeyebileceği de söyledim. Uzmanlar da böyle söylüyor zaten. Üç yaşında kreşe de başladı. Üç yaşta oyunlar bireyseldir. Kreşte bir arada görünseler de, birlikte henüz oyun kurmayı pek bilmezler. Dört yaşta birlikte oynamaktan keyif almaya ve oyuncaklarini paylaşmaya başlarlar.

Çocuğunuz akran zorbalığı yapmıyor. Zorbalığı yapan, sizin çocuğunuza bu etiketi yapıştıran anneler.
Çocuğunuzu çok sevin, çok sarılın, çok öpün.

Lütfen kendinizi üzmeyin. Çocuğunuzu öpün, sarılın. Oyuncağını vermedi diye, buradan geçme dedi diye, oğlunuzun sorunlu, hatta zorba olduğunu ilan eden anneleri ise zerre dikkate almayın.
Kızım beş yaşına bir hafta önce girdi. Akranlariyla da, kendinden bir kaç yaş büyük çocuklarla da, çok güzel oyunlar kurabiliyor. Oyuncaklarını severek ve isteyerek paylaşıyor. Bunları yaparken de çok keyif alıyor.
Ama iki sene önce asla böyle değildi. Oyuncaklarını asla paylaşmak istemezdi. Tabii ki konuşurdum, anlatırdım ama vermek istemiyorsa asla kızmadım ve zorlamadım. Hatta istemiyorsa vermeyebileceği de söyledim. Uzmanlar da böyle söylüyor zaten. Üç yaşında kreşe de başladı. Üç yaşta oyunlar bireyseldir. Kreşte bir arada görünseler de, birlikte henüz oyun kurmayı pek bilmezler. Dört yaşta birlikte oynamaktan keyif almaya ve oyuncaklarini paylaşmaya başlarlar.

Çocuğunuz akran zorbalığı yapmıyor. Zorbalığı yapan, sizin çocuğunuza bu etiketi yapıştıran anneler.
Çocuğunuzu çok sevin, çok sarılın, çok öpün.
Benim mesajimi da alintilayip yazdiginiz icin zorbalik yaptigini iddia ettiginiz konumda oluyorun galiba. Oncelikle oyuncak paylasma kisminin tolore edilebilir oldugunu belirttigim icin bu kisma hic girmiyorum bile. Sirf kendi evinde diye bir cocugun diger cocugun bir yerden bir yere gecmesini engellemesini normal karsilamak ise o cocugun bunu neden yapma durtusu icinde oldugunu gayet guzel acikliyor. Cocuk durtusel davraniyorsa ebeveyn olarak bu durtuleri dogruya yonlendirmek sizin elinizde. Tamam en anne sizsiniz en cok siz sarilip opun cocuguna ama biraz da sosyal yasama uyum saglama becerilerine de destek olun. Ikincisi gereksiz bir detay olacak okuyabilenler icin ama ben cocuga zorba demedim. Bu davranislari sonumlendirilmedigi takdirde akran zorbaligina giden yolun ilk adimidir dedim. Ikisi arasinda daglar kadar fark oldugunu dusunuyorum. Bir de bir gun cocugunuz akran zorbaligina ugrarsa o zaman siz de karsi tarafin ebeveynine sadece cocugunuza daha cok sarilin daha cok opun olsun o da cocuktur dersiniz olur biter. Bakalim o zaman sizin cocugunuzun yaralarini sarmaya da sadece opup sarilmak yeterli gelir mi?

Bu yorumları okudukça asıl ZORBALARIN anneler olduğunu düşünüyorum.
Ben de bu yorumunuzu okuyunca zorbaliga giden yolun taslarini ebeveynlerin dosedigine ikna oluyorum ama diger yonden. Zira bu yorumu yaptiginiz kisinin yazdigi yorumda annenin yaptigi ne zorbalik var aciklar misiniz?

X