- 9 Ağustos 2021
- 15.173
- 51.622
-
- Konu Sahibi ikicocukveben
Biri çocuk benim çocuğumun elindeki tüm oyuncakları alsa yukarı çıkmasına izin vermese verdiği cevaplara bagirsa hele ki çocuğumun konuşma ve kendini ifade etme geriliği varsa buna müsade etmem . Birincisi üç çocuklu birini bir hafta evime kabul edemem iki küçük çocukla , ikincisi bunlar çocuk işin içinden cikilmiyor anlamıyor demem. Dikkat ederseniz konuda çözüm önerisi hiç sunmadim çünkü profesyonel yardım verebilecek kadar çocuk yetiştirmede eğitimim yok . Sadece ortada bir yanlış var bir çocuk başka bir çocuğa bir evi sürekli dar ediyorsa bu problemi çözmek gerektiği . Bin tane öneri evet yazabilirim ama çocuğun duygusal durumunu bilmiyorum , anne babanın çocukla ilişkini , çocuğun kardeşiyle ilişkisini bilmiyorum verdiğim öneri ters teper .üç yaşındaki çocuk kreşe başlamıs olsa ailesi çoktan kreşe çağrılmıştiKonuşulan şeyleri anladığı, beynin mantık,muhakeme, empati kısımlarının yeterince geliştiğini göstermez. Zaten beynin bu kısımlarını ilgilendiren üst beyin 3 yaşında gelişmeye başlayıp 22 yaşına kadar devam ediyor.
Bence bu konuda ebeveynler o kadar dahil olmuşki , yapma, dur, ver vs. diye iyice tırmanmış olaylar. Çocuklara sınır öğretmek sürekli uyarmak değil, sürekli uyarmaktan ve etiketlemekten çocukların duyguları geri planda kalmış ki zaten çocuklar duygularını ifade edemedikleri, ne hissettiklerini anlamadıkları için bu zor davranışlari sergiliyorlar.
Yaşları yakın çocuklara sürekli müdahale edilmesi de doğru değil. Çocukların olaylar karşısında ne hissettiklerini aynalamak çoğu zaman yeterli oluyor. Onlar bir yol buluyorlar.
Benim yaşları yakın iki çocuğum var. Bunları bildiğim halde küçük daha savunmazsizken büyüğe yapma, alma, itme vs. diyordum. Bir süredir uyarmiyorum. Sadece duyguları aynaliyorum ve birbirleri ile paylaşımları arttı. Kendi sınırlarını kendi korumayı da öğrendiler.
Çocuklarq biraz da izin vermek gerekiyor, kendilerinin de birşeyleri tecrübe edip strateji geliştirmeleri için
Bir de bu türedi , özgüven adı altında her istediğini yapan çocuklar.Niye uçlardasiniz bende onu anlamadım her problem çıkaran çocuğu eve zincirleyip ilaç vermiyoruz bunlar zaten bu çağda büyük insanlara da yapılmıyor eski çağlardaki uygulamalar onlarçocuğunuzun bu davranışları özgüvenli olduğunu mu kanitliyor sizce ? Sorun bence sizin bakış açınızda . Bakın siz nasıl tarif ediyorsunuz çocuğum öz güvenli, dokunmayı seviyor napiyim ilaç verip zincirleyim mi ? Siz konuyu halaligindan dolayı görümceye saydiralim diye açmışsınız. Kadının tek yanlışı evinizde bir hafta kalması.
Valla çocuğum kreşe veya okula gittiğinde çok kavga edeceğim gibi duruyorBir de bu türedi , özgüven adı altında her istediğini yapan çocuklar.
iki oğlum var. Herkesin sınırına saygı gosterirler, paylaşmayı severler, kimseye vurmazlar. Bazen dışarıya bakınca hata ettim sanırım diye düşünüyorum doğrusu. Bu dönemde düzgün çocuk yetiştirmek de sıkıntı .
Bakın ne dedim. Çocuklar duygularını ifade edemedikleri için hatta ve hatta duygularını anlamladiramadiklari için zor davranışlarda bulunurlar. Annesi daha 3 yaşındaki çocuğu odaya kapatmış bu sağlıklı bir davranış mi, ve sürekli oğlunu uyarmış. Görümce ilaç kullansin vs. demiş. Olaylar yavaş yavaş sizin tabirinizle bir çocuğun evi diğer çocuğa dar etmesine gelmiştir. Yukarıda yazdığım yanlış tutumlar bunu körüklemis.Biri çocuk benim çocuğumun elindeki tüm oyuncakları alsa yukarı çıkmasına izin vermese verdiği cevaplara bagirsa hele ki çocuğumun konuşma ve kendini ifade etme geriliği varsa buna müsade etmem . Birincisi üç çocuklu birini bir hafta evime kabul edemem iki küçük çocukla , ikincisi bunlar çocuk işin içinden cikilmiyor anlamıyor demem. Dikkat ederseniz konuda çözüm önerisi hiç sunmadim çünkü profesyonel yardım verebilecek kadar çocuk yetiştirmede eğitimim yok . Sadece ortada bir yanlış var bir çocuk başka bir çocuğa bir evi sürekli dar ediyorsa bu problemi çözmek gerektiği . Bin tane öneri evet yazabilirim ama çocuğun duygusal durumunu bilmiyorum , anne babanın çocukla ilişkini , çocuğun kardeşiyle ilişkisini bilmiyorum verdiğim öneri ters teper .üç yaşındaki çocuk kreşe başlamıs olsa ailesi çoktan kreşe çağrılmışti
Ben hiçbir noktada anne ve görümce sağlıklı davranmış demedim zaten bunu nereden çıkardınız ? Sizinle ortak noktada buluşabilecegimizi pek sanmıyorumBakın ne dedim. Çocuklar duygularını ifade edemedikleri için hatta ve hatta duygularını anlamladiramadiklari için zor davranışlarda bulunurlar. Annesi daha 3 yaşındaki çocuğu odaya kapatmış bu sağlıklı bir davranış mi, ve sürekli oğlunu uyarmış. Görümce ilaç kullansin vs. demiş. Olaylar yavaş yavaş sizin tabirinizle bir çocuğun evi diğer çocuğa dar etmesine gelmiştir. Yukarıda yazdığım yanlış tutumlar bunu körüklemis.
Ben konuda yanlış tutumları ve olması gereken tutumları uzman gözüyle yazdım.
Ayrıca konunun neresinde bunlar çocuk işin içinden çıkılmaz demişim onu da anlamadım.
Evladı kıymetli olan insan başkasının evinde bu kadar süre yatılı kalmayacak. İki küçük çocuklu eve gidip evlatlarına prenses gibi davranılmasını beklemeyecek. Üç yaşındaki çocuğun tüm yaşam alanını oyuncaklarını al canım sen oyna diye önüne sermesini beklemek asıl komik olan. Dediğiniz gibi herkesin evladı kıymetli.Zaten oyle oldugunu bende bılıyorum
Bende asla eleştirmiyorum
Ama insan tahammül edemiyor ıste
Parkta cocuguma gelip dil cıkaran ya da kaykayın onune gecen ya da havuzda gelip ordegını alan cocuga da tahammül edemiyorum ben o da ıkı uc yasında halbukı
Zorba gelıyor sevimsiz geliyor sinirim hopluyor
Gorumceniz de benim kadar tahammulsuz belkı kıen azından ben susmayı bılıyorum gorumceniz ayıp etmıs anlamak lazım yıne de onu da
O da bir anne
Aynen katılıyorum bu konuda sizeBen hiçbir noktada anne ve görümce sağlıklı davranmış demedim zaten bunu nereden çıkardınız ? Sizinle ortak noktada buluşabilecegimizi pek sanmıyorum
ne zaman oldularSünnet oldu düğünü olacak alışveriş onun için
Çocuğum başka çocuklarla iletişim halindeyken birbirlerine zarar verme olasılığına karşı sürekli kontrol ediyorum tabi ki.Yani şu anlattıklarıniza bakınca tek merak ettiğim çocuğunuzu başka çocuklarla iletişim kurarken ne yaptığınız ve karşıdaki ailelerin ne yaptığı.
Düğünle sünnet bir arada sıkıntı yaratabilirDaha iyi fikrim var , dugunuyle birlestirselermis
Kardeşim çocuk gelişimi uzmanı bizatihi kendisi ben bazen kızdığımda sakinleşmem için sık sık söylüyor.soylediginiz aylardan,yastan emin misiniz ? cocuk psikiyatristi 3 yas itibariyle kurallari anlayacak,toplumsal hayata uyum saglayacak demisti bize gercekten de oyle oldu krese de bu yas tavsiyesinin uzerine 3 yasinda basladilar
biz cocuk psikiyatristine gidiyoruz arada docent hoca 3 yas diyor toplumsal kurallar acisindan .kreste gayet beraber oynuyorlar bu arada bireysel takilsa niye krese gonderelim cocugaKardeşim çocuk gelişimi uzmanı bizatihi kendisi ben bazen kızdığımda sakinleşmem için sık sık söylüyor.
Ayrıca daha önce de bilimsel bir yazıda okumuştum.
Çocuklar 6 yaşa kadar kuralların neden olduğunu ve neden uygulaması gerektiğini tam algılayamamakla birlikte kural algısı 4 yaştan sonra yavaş yavaş gelişmeye başlar diye, çocuklar bir şeyi yapmak istediklerinde beyin ona sadece yap komutu veriyor neden-niçin-sonuç ilişkisi kuramıyor.
Oğlum 2,5 yaşından beri kreşe gidiyor ve bu çocuklar kreşte ilk etapta oyun gurubu ile başlıyor çoğunlukla bireysel takılıyorlar.
Kreşte bazı kurallara uyum sağlıyor gibi görünseler de sürekli telkin ve yönlendirmelerle ilerliyorlar.
Yemek saati geldiğinde öğretmenlerin telkinleri ile oturuyorlar, uyku saati geldiğinde aynı şekilde.
Yaptıkları şey emre uymak(sürekli uyarılmak), bilinçli şekilde kural uygulamak değil..
Kendi çocuğuda benim bebeğimin elinden oyuncak aldı ve itti, kitapla vurdu ya da oyuncak attı. Ama ben gündem yapmadım dikkat et canım dedim çünkü çocuk olduğunun farkındayım. Söz konusu benim çocuğum olunca yetiştirmemden tutun çocuğumun sorunları olduğuna bile geldi konu. Kızgınlığım bunaÜç çocukla bir hafta kalmak nedir ya.Etrafta bir sürü çocuk. Ay nefret ettim ortamdan.
Yalnız ben de vuran, iten çocukları sevmem. Burada olması gereken rahatsız olan görümcenin kalmaması.
Kızımı yaz okuluna gönderdim, serviste ayrı zorbalık yapan erkek çocukları, sınıfta yine vuran tekme atan erkek çocukları. Bir hafta gitti çocuk sadece. Özgür çocuk yetiştirmek başkalarının sınırlarını ihlal eden çocuklar yetiştirmek değildir.
Ayrıca çocuklara doğru olmayan şekilde bu kadar çok müdahale edilirse ister istemez sinirlenip daha agresif olurlar.
Çocuk sınırları ve merhameti sözle değil davranış ile öğrenir. Çünkü davranışları taklit ederler.
Ablamın da oğlu var ben daha bir gün vurduğunu görmedim. Bazı çocuklar neden böyle acaba?
Nerede çokluk orada karmaşa...
Kovmayı düşünmedinizmi?Kendi çocuğuda benim bebeğimin elinden oyuncak aldı ve itti, kitapla vurdu ya da oyuncak attı. Ama ben gündem yapmadım dikkat et canım dedim çünkü çocuk olduğunun farkındayım. Söz konusu benim çocuğum olunca yetiştirmemden tutun çocuğumun sorunları olduğuna bile geldi konu. Kızgınlığım buna
Odaya kapatmak falan yanlış tamam ama uyarmasınlar mi çocuğu? Tabii ki uyaracaklar. Yanlış bir şey yaptığında engel olmaya çalışacaklar.Bakın ne dedim. Çocuklar duygularını ifade edemedikleri için hatta ve hatta duygularını anlamladiramadiklari için zor davranışlarda bulunurlar. Annesi daha 3 yaşındaki çocuğu odaya kapatmış bu sağlıklı bir davranış mi, ve sürekli oğlunu uyarmış. Görümce ilaç kullansin vs. demiş. Olaylar yavaş yavaş sizin tabirinizle bir çocuğun evi diğer çocuğa dar etmesine gelmiştir. Yukarıda yazdığım yanlış tutumlar bunu körüklemis.
Ben konuda yanlış tutumları ve olması gereken tutumları uzman gözüyle yazdım.
Ayrıca konunun neresinde bunlar çocuk işin içinden çıkılmaz demişim onu da anlamadım.