Hala gibi hala

Konuyu çocukları uyutup tekrar bi okuyayım dedim de, siz görümcenizin kızını etiketlemişsiniz yalnız, doğal olarak görümce de sizin oğlanı etiketlemiş. Bence çocukları aynı ortama sokmayın mecbur kaldıkça, görüşmek istediğinde de söylersiniz, “çocuklar anlaşamıyor, zorlamıyoruz kusura bakma” diye
evet öncesinde kendi çocğumun durumundan da bahsettim. Oyuncak paylaşmadığını elinden aldığını da söyledim. Tarafsız gözle durumu anlatmaya çalıştım. Görümcemin çocuüu kendi evinin en küçüğü olduğu için her istediği yapılmayı alışmış ve kız çocuğu olduğu için mücadele etmeyi bilmiyor ve evet konuşmuyor. Ben ona çocuğun neden konuşmuyor asla demedim ama kendisi rahatlıkla bencil ve şiddet eğilimli diyebildi

cok sevdiğim bir kuzenim var (doğrusu kardeş torunlarıyız ama çok severiz birbirimizi) benim iki kizim onun bir oğlu var. oğlu benim bi kızımdan küçük birinden büyük falan. fakat kesinlikle anlayamıyorlar. erkek çocuğu ile benim küçük kız birbirlerini yiyorlar. buluşunca kafayı yiyecek hale geliyirz. ne mi yapıyoruz buluşmuyoruz .... bu kadar net. kimse için huzurumu bozamam. akşama kadar çalışıp gelip akşam da cocuk kavgası cekemem kimse kusura bakmasın valla. sizin durum bi tık daha farklı ama öyle bir durumda ben gidip yatılı kalmam kimsenin evinde

20 aylıkken paylaşmaları normal 3 yaş sonrası o işler biraz değişiyor. büyük oğlum özellikle kardeş doğumunun da etkisi ile 3,5 yaş civarında paylaşmaktan hoşlanmıyordu. Tanıdığı bildiği çocuklarla değil ama parkta özellikle. Çok fazla annenin cık cıklarina, soylenmelerine maruz kaldım ama asla paylaşması için ısrar etmedim. 1 senedir falan kalmadı bu davranışı.
Ben asla çocuğumu paylaşması için zorlamam. En falza oyun kurup diğer çocukları da oyunun parçası haline getirmeye çalışırim.
Ben paylaşması için ısrar ediyorum ve kızıyorum da. Belki çocuğum bu yüzden agresif ve insanlar bu yüzden böyle yorum yapma cesareti buluyorlar

cok sevdiğim bir kuzenim var (doğrusu kardeş torunlarıyız ama çok severiz birbirimizi) benim iki kizim onun bir oğlu var. oğlu benim bi kızımdan küçük birinden büyük falan. fakat kesinlikle anlayamıyorlar. erkek çocuğu ile benim küçük kız birbirlerini yiyorlar. buluşunca kafayı yiyecek hale geliyirz. ne mi yapıyoruz buluşmuyoruz .... bu kadar net. kimse için huzurumu bozamam. akşama kadar çalışıp gelip akşam da cocuk kavgası cekemem kimse kusura bakmasın valla. sizin durum bi tık daha farklı ama öyle bir durumda ben gidip yatılı kalmam kimsenin evinde
Evet bu yüzeen ben de artık görüşmemeyi düşünüyorum

Ben paylaşması için ısrar ediyorum ve kızıyorum da. Belki çocuğum bu yüzden agresif ve insanlar bu yüzden böyle yorum yapma cesareti buluyorlar

Paylaşması için ısrar etmeyin, çocuk daha da agresifleşir ve karakter oluşumunda bence zararlı olur. Kendi oyuncağını isterse verir, gelen kişi çocuğuna getirsin oyuncak

Ah ben de sizi yargılamak istemedim. O dönemde o kadar zorlanıyordum ki, artık parka gitmek zul geliyordu.
Bazı ebeveynler de çocukların paylaşmasi gerektiğine o kadar inanıyor ve çocukları o kadar zorluyor ki. Ben de bu konuda doldum.

Başkasının oyuncağını sahiplenme konusunda kesinlikle haklısınız, kendi özelimde , şansım oydu, asla başkasının oyuncağına da dokunmazdi oğlum. Zaten ben de karşı tarafın oyuncağıni zorla almasina izin vermem
3 ay önce evlerine gittik ve benim oğlumda onun oyuncağı için bu kadar ısrar etmedi. Elinden almaya çalışmadı ama söz konusu kendi oyuncakları olunca paylaşmak istemiyor

evet öncesinde kendi çocğumun durumundan da bahsettim. Oyuncak paylaşmadığını elinden aldığını da söyledim. Tarafsız gözle durumu anlatmaya çalıştım. Görümcemin çocuüu kendi evinin en küçüğü olduğu için her istediği yapılmayı alışmış ve kız çocuğu olduğu için mücadele etmeyi bilmiyor ve evet konuşmuyor. Ben ona çocuğun neden konuşmuyor asla demedim ama kendisi rahatlıkla bencil ve şiddet eğilimli diyebildi

Bahsetmek istediğim şu; etiketlediğiniz için farketmeden kıza agresif davranıyor olabilirsiniz. Bağırıp çağırma olarak değerlendirmeyin, bir bakış bile çok şey ifade ediyor ve olabilir yani bende yapıyorum bunu farketmeden hemen topluyorum kendimi. Valla kızı erkeği yok aslında, benimkiler bir kız bir erkek, kızım çok cevvaldir mücadeleyi yaşının üstünde performansla gösterir ama oğlum laylaylom tamamen huy. Baksanız ikisi de benim evladım ama biri siyah biri beyaz. Kardeşinin çocuğu olduğu için ya da çevrelerinde öyle gördükleri için rahatsız edici boyutta eleştiri yapıyordur muhtemelen ama dediğim gibi görüşmeyin, kabul etmeyin. Hoşlanmıyorsa gelmesin

Merhaba arkadaşlar. Benim 3 ve 1 yaşında iki çocuğum var. Büyük olan erkek küçük kız. Eşimin ablası geçen hafta sünnet alışverşi yapmak için 1 hafta bana geldi ve zulüm gibi 1 hafta geçirdim. Görümcemin 3 çocuğu var. Yaşları 15-13-3. Küçük kızı ile benim oğlum arasında bir kaç ay var. Benim oğlum biraz çok konuşan, yaramaz, hareketli, dokunmayı seven ve arkadaşlarının elinden oyuncak almayı normal zanneden bir erkek çocuğu. Görümcemin kızı ise henüz anlaşılır şekilde konuşmuyor, her istediğini bağırarak yaptırmaya çalışan bir kız çocuğu. İlk gün Oğlum kızının elinden oyuncak aldı ben engelledim kızına geri verdim aralarında itişme oldu oğlumu uzaklaştırdım. O sırada AKRAN ZORBALIĞI başlamış oğlunda dedi. Kızdım bu yaşta akran zorbalığı olur mu, 3 yaş krizinde ve onun oyuncakları sonuçta paylaşmak istemiyor dedim. Sonra tekrar aynısı oldu kızına oyuncağı geri verip oğluma sulu bir oyun verdim. Daha sonra konusu açıldığında sen bu durumu alttan alıyorsun ama durum yanlış dedi. Benden oyuncakları elinden alması yanlış olabilir ve bu durumu öğrencek ben zaten müdahale ediyorum dedim. Daha sonra başka bir gün oğlum kızının ranzanın üst katına çıkmasına izin vermedi ayağını uzatıp geçme dedi. Ben oğlumu alıp geçmesine izin ver demek için giderken kızı kaydıraktan kaydı(düşme ve can acıması gibi bir durum yok) büyük oğluna ve benim oğluma bir bağırması vardı anlatamam. Bende tamam siz böyle yaparken ben oğluma kızamam dedim. Oğlunun yaptığı normal değil geçmesine izin vermedi dedi bende ne yapmamı istiyorsun psikiyatriye gidip ilaç mı verdireyim 3 yaşında çocuk oyun yaptığını zannediyor dedim. 2-3 ay önce hiperaktif olabilir kızımın sıfından biri öyleydi ilaç kullandı geçti gibi bir şey söyledi ve bende kızım. Olay sonrası Oğluma da hatanı anlayana kadar odanda dur dedim 5-10 dakika sonra özür dilettim. En son olay ise oğlumu ve onun oğlunu bakkala göndercektim kızıda gitmek istedi oğlum gelme dedi. O da No diye bağırmış oğlumda No deme demiş birbirlerini ittiler. Görümcen yanlarına gidip ne demek No deme de çocuk …ya No de deyip durumu kızıştırdı ve bende sinirlendim. Ne yapmaya çalışıyorsun çocuk onlar niye böyle yapıyorsun deyip kızdım. 1 yaşındaki kızımda ellerinden oyuncak alıyormuş oğlumdan öğreniyormuş, oğluma da ben öğretiyormuşum bunları söyledi. Ben iyice delirdim. Oğluma 1 yaşındayken şiddete meyilli sanırım demişti senin derdin ne niye ben durumu düzeltmeye çalışırken sen daha da bozmaya çalışıyorsun diye kızdım. Oğlumun kızının elinden oyuncak alığının farkındayım ve devamlı peşindeyim yapmasın diye kızı dokunumayı sevmediği için dokunmasın diye ama benim çocuğumunda ÇOCUK olduğu unutuluyor ve koca adam tepkileri bekleniyor. Çok kötü 1 hafta geçirdim ve size de anlatmak istediğim.

Siz elinizden geldiği kadar müdahele etmişsiniz. Daha ne bekliyor çocuk adı üstünde. Ben olsam mesafe koyarım.

Sürekli ısrar edilmesi tabi ki agresiflestirir, zaten daha henüz kendi bebekken bir bebeğiniz olmuş, anneyi , babayı,ilgiyi paylaşmak zorunda kalmış. Onun için ne kadar zor

Merhaba arkadaşlar. Benim 3 ve 1 yaşında iki çocuğum var. Büyük olan erkek küçük kız. Eşimin ablası geçen hafta sünnet alışverşi yapmak için 1 hafta bana geldi ve zulüm gibi 1 hafta geçirdim. Görümcemin 3 çocuğu var. Yaşları 15-13-3. Küçük kızı ile benim oğlum arasında bir kaç ay var. Benim oğlum biraz çok konuşan, yaramaz, hareketli, dokunmayı seven ve arkadaşlarının elinden oyuncak almayı normal zanneden bir erkek çocuğu. Görümcemin kızı ise henüz anlaşılır şekilde konuşmuyor, her istediğini bağırarak yaptırmaya çalışan bir kız çocuğu. İlk gün Oğlum kızının elinden oyuncak aldı ben engelledim kızına geri verdim aralarında itişme oldu oğlumu uzaklaştırdım. O sırada AKRAN ZORBALIĞI başlamış oğlunda dedi. Kızdım bu yaşta akran zorbalığı olur mu, 3 yaş krizinde ve onun oyuncakları sonuçta paylaşmak istemiyor dedim. Sonra tekrar aynısı oldu kızına oyuncağı geri verip oğluma sulu bir oyun verdim. Daha sonra konusu açıldığında sen bu durumu alttan alıyorsun ama durum yanlış dedi. Benden oyuncakları elinden alması yanlış olabilir ve bu durumu öğrencek ben zaten müdahale ediyorum dedim. Daha sonra başka bir gün oğlum kızının ranzanın üst katına çıkmasına izin vermedi ayağını uzatıp geçme dedi. Ben oğlumu alıp geçmesine izin ver demek için giderken kızı kaydıraktan kaydı(düşme ve can acıması gibi bir durum yok) büyük oğluna ve benim oğluma bir bağırması vardı anlatamam. Bende tamam siz böyle yaparken ben oğluma kızamam dedim. Oğlunun yaptığı normal değil geçmesine izin vermedi dedi bende ne yapmamı istiyorsun psikiyatriye gidip ilaç mı verdireyim 3 yaşında çocuk oyun yaptığını zannediyor dedim. 2-3 ay önce hiperaktif olabilir kızımın sıfından biri öyleydi ilaç kullandı geçti gibi bir şey söyledi ve bende kızım. Olay sonrası Oğluma da hatanı anlayana kadar odanda dur dedim 5-10 dakika sonra özür dilettim. En son olay ise oğlumu ve onun oğlunu bakkala göndercektim kızıda gitmek istedi oğlum gelme dedi. O da No diye bağırmış oğlumda No deme demiş birbirlerini ittiler. Görümcen yanlarına gidip ne demek No deme de çocuk …ya No de deyip durumu kızıştırdı ve bende sinirlendim. Ne yapmaya çalışıyorsun çocuk onlar niye böyle yapıyorsun deyip kızdım. 1 yaşındaki kızımda ellerinden oyuncak alıyormuş oğlumdan öğreniyormuş, oğluma da ben öğretiyormuşum bunları söyledi. Ben iyice delirdim. Oğluma 1 yaşındayken şiddete meyilli sanırım demişti senin derdin ne niye ben durumu düzeltmeye çalışırken sen daha da bozmaya çalışıyorsun diye kızdım. Oğlumun kızının elinden oyuncak alığının farkındayım ve devamlı peşindeyim yapmasın diye kızı dokunumayı sevmediği için dokunmasın diye ama benim çocuğumunda ÇOCUK olduğu unutuluyor ve koca adam tepkileri bekleniyor. Çok kötü 1 hafta geçirdim ve size de anlatmak istediğim.
Görümcen salak galiba, hem şikayet edip hem de sizin evde kalmaya devam ediyor ve sürekli eleştiriyor, ben olsam evden kovmuştum yaka paça...

ikizlerim 3 yasinda ondan yola cikarak oglunuzun paylasmamasi vs cok normal gelmedi .ayagiyla tutmasi,oyuncak vermemesini normallestiremicem acikcasi
ancak gorumceniz de kalmasaymis o zaman ben sahsen kimsenin evinde1 hafta rahat edemem
Yaptığının kıskançlık olduğunun farkındayım ama ne yapmam bekleniyor onu anlamıyorum. Kıskandığı için izin vermiyor tamam ama çözüm bağırmanı engelliyor daha da bağır demek değil ki bundan bahsediyorum.

Bence cok haklısınız ama bende boyle zorbalık yapan cocukları sevemiyorum

size kesınlıkle bı elestırıde bulunmuyorum ama insanın sinirine dokunuyor

Cocuk zorbalik yapmiyor, cocuk kendine ait olan oyuncaklari paylasmak istemixor, kendi alanina evine girilmis, buranin sahibi benim demeye calisiyor. Cok normal tepkiler, tabi ki dikkat edilmesi lazim, ama yok zorba, yok hasta bilmem ne, ne abarti tepkiler

Yaptığının kıskançlık olduğunun farkındayım ama ne yapmam bekleniyor onu anlamıyorum. Kıskandığı için izin vermiyor tamam ama çözüm bağırmanı engelliyor daha da bağır demek değil ki bundan bahsediyorum.
ben acikcasi davranislarinda terslik oldugunu anladigim zaman cocuk psikiyatri uzmanina danisiyorum nasil davranayim diye .gorumceniz rahatsizsa gelmesin onu kafaya takmayin ama sureci yonetmek icin yardim alabilirsiniz . krese vs gidecekse oncesinde hazir olmasi icin

Siz neden sürekli oğlunuza müdahale ediyorsunuz, odalara kapatıp cezalandırıyorsunuz ki? Farkındaysanız o da daha bebek, sadece diğerlerinden büyük. Çocuk ben merkezci dönemde. tabbi ki oyuncaklarınj vermek istemez. Daha bu yaşta akram zorbalığı demek falan hiç hoş değil bunlar. Ayrıca siz benim oğlum hareketli, yaramaz vs diye çocuğunuzu etiketledikçe herkes de eleştirmeye hak bulacak. Çocuktur öğrenecek nasıl davrancağını diyeceksiniz ki herkes de yerini bilsin.
İlk kızımda evlat etiketlemeyi ben de çok yapardım, cahildim düşünemiyordum. Ki kızımda oldukça hareketli, bağıran, oyuncak paylaşmayan bi çocuktu. Gel zaman git zmaan bana bi misafir geldi. Kızımdan biraz küçük çocukları var. Benim kızım nasılsa çocukları bi dikiş fazlası. Sürekli durduk yere bağırıyor, Kızımın oyuncaklarını alıyor vermiyor öyle yaptıkça kızım çıldırıyor benim die bağırıyor haliyle. Snr o ailenin evlatlarıyla ilgili hiç bir etiketleme yapmadığını fark ettim. Yine snr aynı ailenin bi sürtüşme olduğunda ikisi de birbirine sinirlenip bağırdığında kızıma müdahale ettiğini, "sen büyüksün ama" dediğini duydum. O kadar üzüldüm ki kızım için. "Hayır o büyük değil sadece diğerlerinden büyük, oyuncaklarını paylaşmak istemiyorsa müdahale edemem kendi oyuncakları" dedim. o gün benim için dönüm noktası oldu. Onlar gittikten snr kızıma sarıldım, Öptüm, kokladım, yatırdım. Bir daha da kimsenin kızıma o şekilde davranmasına müsade etmedim

Zaten oyle oldugunu bende bılıyorum
Bende asla eleştirmiyorum
Ama insan tahammül edemiyor ıste
Parkta cocuguma gelip dil cıkaran ya da kaykayın onune gecen ya da havuzda gelip ordegını alan cocuga da tahammül edemiyorum ben o da ıkı uc yasında halbukı
Zorba gelıyor sevimsiz geliyor sinirim hopluyor

Gorumceniz de benim kadar tahammulsuz belkı kı😔en azından ben susmayı bılıyorum gorumceniz ayıp etmıs anlamak lazım yıne de onu da
O da bir anne 🥹
Sizin durumla bu durum çok farklı ama. Orda kamuya açık malı sahiplenme var. Konuda ise çocuk kendine ait olanı paylaşmak istemiyor. Son derece normal

X