- 10 Haziran 2018
- 1.399
- 2.346
-
- Konu Sahibi ikicocukveben
Zaten aşırı uyarmislar, bunu yaparken de çocukların duygularını hiçe saymışlar.Odaya kapatmak falan yanlış tamam ama uyarmasınlar mi çocuğu? Tabii ki uyaracaklar. Yanlış bir şey yaptığında engel olmaya çalışacaklar.
Baskasinin cocugunun sorunlu davranislari sizin cocugunuzun hatali gorulen davranislarini ortmuyor yalniz. Burada bir bakis acisi sorununuz var umarim anlatabilmisimdir. Cocuk oldugu icin herseye de bu kadar normal demeyin mesela. 3 yasindalar 6 aylik degil. Goz hizasina inip kendinden emin bir ses tonuyla yapmamasii gerektigini kisa cumlelerle gerekceli soylediginizde emin olun bir karsiligi oluyor. Siz nasilsa anlamayacak diye gecistirirseniz o zaman gercekten anlamiyorlar cunku anlatan yok. Bu anlattiklarinizi yapan cocuga da ayni yontem uygulanmali.Kendi çocuğuda benim bebeğimin elinden oyuncak aldı ve itti, kitapla vurdu ya da oyuncak attı. Ama ben gündem yapmadım dikkat et canım dedim çünkü çocuk olduğunun farkındayım. Söz konusu benim çocuğum olunca yetiştirmemden tutun çocuğumun sorunları olduğuna bile geldi konu. Kızgınlığım buna
Hatalı davranışlarda bulunan çocuklarla ilgili öneriniz görmezden gelmek mi?Zaten aşırı uyarmislar, bunu yaparken de çocukların duygularını hiçe saymışlar.
Şu da bir gerçek yapma, dur vs. demek tek başına yeterli olmaz çoğu zaman ya da anlık durumu kurtarır.
Hanımefendi bende çocuk gelişimi okudum. İnanın bunları zaten yapıyorum ve kat kat yaptım ama bi süre sonra durum inatlaşmaya bindi. Çocuğum diğer çocuğun yanındayken bile durduk yere herkesten uyarı aldıkça agresifleşmeye başladı. Geçmesine izin verilmediği için diğer çocuk kaydıtaktan kayınca çığlık kıyamet bi tepkiyle karşılaşınca gözlerindeki korkuyu ben gördüm. Yine diğer çocuk oğlumu itip düşürünce karşı taraf çocuk sadece basit uyarı alınca şaşkınlığını yine ben gördüm. Kimseye nasıl davranığımı nasıl uyardığımı kanıtlamak zorunda degilim. Ben tamamen doğruyum da demiyorum. Tek uyarı alan benim çocuğumdu bunu anlatmaya çalışıyorum.Baskasinin cocugunun sorunlu davranislari sizin cocugunuzun hatali gorulen davranislarini ortmuyor yalniz. Burada bir bakis acisi sorununuz var umarim anlatabilmisimdir. Cocuk oldugu icin herseye de bu kadar normal demeyin mesela. 3 yasindalar 6 aylik degil. Goz hizasina inip kendinden emin bir ses tonuyla yapmamasii gerektigini kisa cumlelerle gerekceli soylediginizde emin olun bir karsiligi oluyor. Siz nasilsa anlamayacak diye gecistirirseniz o zaman gercekten anlamiyorlar cunku anlatan yok. Bu anlattiklarinizi yapan cocuga da ayni yontem uygulanmali.
Benim yorumlarımi tekrar okur musunuz, nerede görmezden gelin demişim. Şu an tamamen manipülasyon yapıyorsunuzHatalı davranışlarda bulunan çocuklarla ilgili öneriniz görmezden gelmek mi?
Bazı yorumları hayretle okuyorum. Sizin çocuklarınız çok minnak. Üç yaşına geldiklerinde her şey çok değişecek. Ayrıca bir çocuğun en değerli eşyası oyuncağıdır. Küçükcuk bir çocuktan oyuncağını paylaşması olgunluğunu beklemek, olsa olsa bizim cahilliğimizdir.Ya Allah korusun valla. Yani evet küçükler ama oğlan niyetleniyor bazen tepki gösteriyorum hemen. Sadece bazı çocuklar (konu sahibinin bebesini kastetmiyorum) bu konuda çok sıkıntı yaratıyor karşısındaki çocuğa. Ben arkadaşımda gördüğüm için çok endişeleniyorum, gelip gittiklerinde başım o kadar ağrıyordu ki, sürekli ağlama, oyuncağı aldılar diye şikayet etme falan.. en son geldiklerinde kitap için ağladı, “o zaten onların oyuncakları ama isterlerse verirler” dedim, ki bu benim pek söyleyebileceğim bir şey değildiama dediğim gibi ben onlara gitmiyorum mesela, davet etmiyorum. Görümce de biliyormuş çocuğun huyunu ne işin var 1 hafta, hem kendine hem çocuğa eziyet ediyorsun yani
Üç yaş paylaşmanın en az olduğu bir yaştır. Çocuğun yaptığı asla zorbalık değil. Yani gerçekten şaşırıyorum böyle şeyler yazılınca. Yahu çocuk üç yaşında, oyuncağını vermedi diye nasıl zorba oluyor.3 yaş neyin yanlış olduğunu anlamak için yeterli bir yaştır. Çocuğunuza yaptığının zorbalık olsuğunu yaşına uygun bir dille anlatabilirsiniz. 1 yaşından itibaren anlattığınız her şeyi ve kuralları anlıyorlar
Bu yorumları okudukça asıl ZORBALARIN anneler olduğunu düşünüyorum.Herkes kendi çocuğu açısından düşünür.. gorumceniz de kendi kızını düşünmek durumunda kalmış. Gelme , çıkma , alma diye kızı baskılamış oğlunuz ve evet bence de zorbaca hareketler bunlar. Kızı hareket ederken izin vermeyecek diye diken üstünde kalmıştır eminim . Siz de fazla normallestirmissiniz durumu. Evet uyarmissiniz ama bir yandan da davranışlarını normal gördüğünüz için çocuğunuz dikkate almamış belli ki.
Ayni yaşlarda oğlum var . Ve bu tarz davranışlarına asla izin vermem. Hatta bu şekilde davranan çocuklar nasıl yetisiyor acaba diye de düşünürdüm.
ikizlerim 3 yasinda ondan yola cikarak oglunuzun paylasmamasi vs cok normal gelmedi .ayagiyla tutmasi,oyuncak vermemesini normallestiremicem acikcasi
ancak gorumceniz de kalmasaymis o zaman ben sahsen kimsenin evinde1 hafta rahat edeme
Üç yaşındaki çocuk oyuncağını paylaşmaya bilir. Bu da yaşı gereği son derece normaldir.ikizlerim 3 yasinda ondan yola cikarak oglunuzun paylasmamasi vs cok normal gelmedi .ayagiyla tutmasi,oyuncak vermemesini normallestiremicem acikcasi
ancak gorumceniz de kalmasaymis o zaman ben sahsen kimsenin evinde1 hafta rahat edemem
Lütfen saçma sapan yorumları dikkate almayın. Çocuğunuz üç yaşında, yaşının gereğini yapıyor. Bazı yorumları gördükçe kızsam mı, üzülsem mi bilemedim. Hele zorba yazanları hayretle okudum.Sünnet oldu düğünü olacak alışveriş onun
tamam ama öneriniz ne o zaman. Benim çocuğum özgüvenli, dokunmayı seviyor, başka çocukların ellerinden kendi oyuncağınıalıyor ve oyuncak paylaşmıyor diye psikiyatriye gidip ilaç mı alayım. Beklenti o yönde çünkü. Daha önce bir düğünce yanımızda durmayıp koşturduğu için hiperaktif olduğunu ima etmişti. Bende oğlum bunları yapıyor diye ayağından zincirleyip otutturayım o zaman çünkü bundan başka gözüm yok.
Çocuk problemli değil kiNiye uçlardasiniz bende onu anlamadım her problem çıkaran çocuğu eve zincirleyip ilaç vermiyoruz bunlar zaten bu çağda büyük insanlara da yapılmıyor eski çağlardaki uygulamalar onlarçocuğunuzun bu davranışları özgüvenli olduğunu mu kanitliyor sizce ? Sorun bence sizin bakış açınızda . Bakın siz nasıl tarif ediyorsunuz çocuğum öz güvenli, dokunmayı seviyor napiyim ilaç verip zincirleyim mi ? Siz konuyu halaligindan dolayı görümceye saydiralim diye açmışsınız. Kadının tek yanlışı evinizde bir hafta kalması.
Kocaman bir alkış, ne güzel anlatmışsınız.3.5 yaşında bir oğlum var bir konuda istersen saatlerce dil dök sonuç kendi bildiğini okur.
Çocukların kurallara uyma algısı 4-4.5 yaşından sonra gelişmeye başlar zaten. (istisnalar kaideyi bozmaz)
Siz anlık müdahale edebilir ve o anlık elindeki oyuncağı vermesini sağlayabilirsiniz ama çocuk 5 dk sonra gider o oyuncağı tekrar alır.
Ne kadar anlatsan da paylaşmak güzel desende kafasındaki oyuncağımı alacağım algısı nettir ve çocuk bunun dışına çıkamaz.
Beyin sürekli ona o şeyi yapması gerektiğini söyler.
Dolayısı ile ortalama 5 yaşa kadar siz ne yaparsanız yapın çocuğunuz istediği şeye bir şekilde ulaşır ulaşamazsa da yaygarayı basar.
Hee bazı çocukların sakin yapısı vardır diretmez ama inanın bu tamamen şans durumu.
Teyzemin iki oğlu var. Biri bebekliği ve çocukluğu illallah ettirecek kadar zordu ama ikincisi daha 3 aylık bebekken bile bu bebek mi ya bundan olsa 10 çocuk yapılır dedirtecek kadar sakindi ve ciddi anlamda sevimli ve akıllı bir çocukluk dönemi oldu.
İkisi de aynı anne ve babanın evladı, ikisi de benzer şartlarda dünyaya geldi ve büyüdü.
O yüzden 3 yaşındaki çocuğa söz dinletemezsiniz, evet sizi ve ne demek istediğinizi anlayabilir ama bu anladığı şeyi uygulamaya koyacağı anlamına gelmez. .
Başka çocuklar benim çocuğumla oyuncak paylaşmadığında ya da elinden aldığında ben de üzülüyorum ama kimsenin çocuğunu oyuncak paylaşması için zorlamıyorum ya da sözlü şekilde açık açık etiketlemiyorum. Sadece uzak durmaya çalışıyorum o kadar. Çocuğuma bunca lafın söylenmesi açıkcası çok zoruma gitti hala psikolojimi düzeltemiyorum. Kaldıkları süre boyunca diken üzerindeydim çocuğuma bir laf söylenecek diye.Lütfen saçma sapan yorumları dikkate almayın. Çocuğunuz üç yaşında, yaşının gereğini yapıyor. Bazı yorumları gördükçe kızsam mı, üzülsem mi bilemedim. Hele zorba yazanları hayretle okudum.
Baskasinin cocugunun sorunlu davranislari sizin cocugunuzun hatali gorulen davranislarini ortmuyor yalniz. Burada bir bakis acisi sorununuz var umarim anlatabilmisimdir. Cocuk oldugu icin herseye de bu kadar normal demeyin mesela. 3 yasindalar 6 aylik degil. Goz hizasina inip kendinden emin bir ses tonuyla yapmamasii gerektigini kisa cumlelerle gerekceli soylediginizde emin olun bir karsiligi oluyor. Siz nasilsa anlamayacak diye gecistirirseniz o zaman gercekten anlamiyorlar cunku anlatan yok. Bu anlattiklarinizi yapan cocuga da
Lütfen kendinizi üzmeyin. Çocuğunuzu öpün, sarılın. Oyuncağını vermedi diye, buradan geçme dedi diye, oğlunuzun sorunlu, hatta zorba olduğunu ilan eden anneleri ise zerre dikkate almayın.Başka çocuklar benim çocuğumla oyuncak paylaşmadığında ya da elinden aldığında ben de üzülüyorum ama kimsenin çocuğunu oyuncak paylaşması için zorlamıyorum ya da sözlü şekilde açık açık etiketlemiyorum. Sadece uzak durmaya çalışıyorum o kadar. Çocuğuma bunca lafın söylenmesi açıkcası çok zoruma gitti hala psikolojimi düzeltemiyorum. Kaldıkları süre boyunca diken üzerindeydim çocuğuma bir laf söylenecek diye.
Teşekkür ederim, kendimi kötü hissedip zorlu bir gün geçirirken mesajınızı okumak çok iyi geldi. Size çocuğunuza sevgilerimi iletiyorum.Lütfen kendinizi üzmeyin. Çocuğunuzu öpün, sarılın. Oyuncağını vermedi diye, buradan geçme dedi diye, oğlunuzun sorunlu, hatta zorba olduğunu ilan eden anneleri ise zerre dikkate almayın.
Kızım beş yaşına bir hafta önce girdi. Akranlariyla da, kendinden bir kaç yaş büyük çocuklarla da, çok güzel oyunlar kurabiliyor. Oyuncaklarını severek ve isteyerek paylaşıyor. Bunları yaparken de çok keyif alıyor.
Ama iki sene önce asla böyle değildi. Oyuncaklarını asla paylaşmak istemezdi. Tabii ki konuşurdum, anlatırdım ama vermek istemiyorsa asla kızmadım ve zorlamadım. Hatta istemiyorsa vermeyebileceği de söyledim. Uzmanlar da böyle söylüyor zaten. Üç yaşında kreşe de başladı. Üç yaşta oyunlar bireyseldir. Kreşte bir arada görünseler de, birlikte henüz oyun kurmayı pek bilmezler. Dört yaşta birlikte oynamaktan keyif almaya ve oyuncaklarini paylaşmaya başlarlar.
Çocuğunuz akran zorbalığı yapmıyor. Zorbalığı yapan, sizin çocuğunuza bu etiketi yapıştıran anneler.
Çocuğunuzu çok sevin, çok sarılın, çok öpün.
Bazı yorumları hayretle okuyorum. Sizin çocuklarınız çok minnak. Üç yaşına geldiklerinde her şey çok değişecek. Ayrıca bir çocuğun en değerli eşyası oyuncağıdır. Küçükcuk bir çocuktan oyuncağını paylaşması olgunluğunu beklemek, olsa olsa bizim cahilliğimizdir.
Konu sahibi siz çok doğru davranmışsınız. Ama keşke oğlunuza odanda kal, özür dile gibi cezalar vermeseydiniz. Elbette paylaşmanın güzel olduğunu, birlikte oynamanın eğlenceli olduğunu sıklıkla anlatın ama lütfen baskı yapmayın. Gerçi gorumceniz tarafından sürekli manipülasyona uğrayıp, mecbur hissettiniz sanırım kendinizi.
3 yas toplumsal kurallarin olusmaya basladigi yas .tamam arada vermez arada verir ama ayagini uzatip gecme falan demez yani bir cocuk .kiz dusmus sizce normal olabilir ama bence degil .3 yasta krese gonderiyoruz cocuklari her cocuk boyle mi davraniyor sizce kreste ? gorumce zaten haksiz tartismak yerine cocugunu alip gitmesi gerekirdiÜç yaşındaki çocuk oyuncağını paylaşmaya bilir. Bu da yaşı gereği son derece normaldir.
Hanımefendi çocuğun uyarılmasını bile yanlış bulmuşsunuz.Benim yorumlarımi tekrar okur musunuz, nerede görmezden gelin demişim. Şu an tamamen manipülasyon yapıyorsunuz
Konuyu bu kadar icsellestirip seri beğenmedim atmanızin sebebini aşağıda kendi cocugunuzun da aynı süreçlerden geçmesinden dolayı olduğunu anladim . Birincisi ortada tek bir çocuk yok siz sadece bu şekilde bağıran çocuğun "çocuk " olduğunu kabul ediyorsunuz. Karşıdaki de cocuk bu kadar bencil bakarak olmuyor işte . Görümcenin haksızlığı onun çocuğun yaşadığı haksızlığı ötmüyor.Çocuk problemli değil ki