- 19 Mayıs 2020
- 46.088
- 205.796
40 bin TL verdi diye canından can giden insanın sanmıyorum öyle büyük kalem ihtiyaçlar için elini cebine attığını. Maddenin doğasına ters.Ya siz beni tamamen cimri yiyici birisi mi zannettiniz ben öyle mi anlaşıldım? Gidip markete gidiyorum bana para ver, kendime bişey alcam bana para ver demiyorum tabi ki.
Evet gönderdiğim parayı geri almamam gerekiyordu bu konuda haklısınız. Ama o an yani kendisi bana sormadan aldığı için kırgınlık nedeniyle madem kendin yaptın ben bişey demiyorum manasında o parayı geri göndermedim. Ki kendisi gönderince de kalkıp napsaydım geri mi gönderseydim. Çocuk oyuncağı gibi para bi oraya bi buraya mı gitseydi. Ben ona geri gönderseydim eminim ki o tekrar geri gönderirdi
Neden bu kadar kesin ve net konuşuyorsunuzgerçekten bu kadar ağır mı yani? Nolur bu kadar ağır konuşmayın çok üzülüyorum zoruma gidiyor. Güven bu kadar kolay mı kırılıyor? Yani hiç düzelmez demeyin lütfen insanız hata yapamaz mıyız
Yani tamamen sussun otursun araba hediye edilmis iste yavO halde ileride konu sahibinin korktuğu başına gelebilir bir nevi?
Evlilik sırasında alınan mallar tamamen ortak kabul edilmiyor şeklinde anlıyorum ben bu durumda. Eğer ortak kabul ediliyorsa - bu durumda konu sahibi için haksız zenginleşme durumu olur - bu da hukuki olarak kabul edilebilir bir durum değil.
Evet hediye yani,aldıği parayı bile geri vermiş,hediye almış aslında ondan 5 kuruş almadan.Cok dogru bir noktaya barnak basmissiniz, bosaninca ortak olacak bir seyi tumden karsilayip hibe etmis konu sahibi de hayla mal kaciriyorsun diyor,pes.
Erkeğin maddi sorumluluğu aldığı evlilikler benim etrafımda var buna şaşıranlar olmuş mesela. Bu düşünce de bir adama da böyle para hesabı yapmazsın yani hem de boşanma içerikli. 40 bine içi gitmiş, araba istiyorum demiş ama kendini hiç öne atıp birikimden, ne model istediğinden bahsetmemiş. Sonra yok ben bana sormadı diye kırıldım. Yemez aklı başında kimse bu saçmalığı.40 bin TL verdi diye canından can giden insanın sanmıyorum öyle büyük kalem ihtiyaçlar için elini cebine attığını. Maddenin doğasına ters.
40 bini geri iade etmesi de süper karizma bi haraket!Evet hediye yani,aldıği parayı bile geri vermiş,hediye almış aslında ondan 5 kuruş almadan.
Evlilikte ben bunlara takılmam ki ben almışım o almış,nihayetinde ikimizin olur sonunda.
Haaa bu saatten sonra eski adam olur mu o da ayrı. Erkekler böyle durumları pek sindirip yutmaz. Yüzüne de gülse o kafaya bir kere girdi.Ben eşinizin yerinde olsam bundan sonra 50/50 yapar o arabayida satarim.
Siz ne yaptiginizi farkina Varin tek derdiniz imkanlari kaybetmemek adamin uzuntusu fln umrunuzda degil hala zoruma gidiyo diyorsunuz siz bosanma derken zoruna gitmedi mi yahu?
Benim mesajıma neden bu kadar takıldınız anlamadım. Kendi fikrinizi yazın geçin olur mu?40 bini geri iade etmesi de süper karizma bi haraket!
arkadaşım - Benim bahsettiğim şekildeyse hediye olmuyor :) Şuan tamamen konu sahibinden bağımsız konuşuyorum. Evlilik içinde karı kocadan yalnız biri tamamen maddi bir yük altında girdiyse ( araba ev arsa satın alımı gibi), boşanma durumunda tüm mal varlığı ortaklaşa paylaşılmıyor durumu var. Yani adam burada herşeyi kendi satın alıp - sonrasında boşanma halinde kadına vermek zorunda kalacak diye bir durum yokYani tamamen sussun otursun araba hediye edilmis iste yav
Yarın ne olacağı da belli olmaz ki, belki büyük kalemlerin ödemesini yapmak zorunda kalacağı günler de gelecek konu sahibinin. O zaman napacak. Araba için o boşanma lafı ağza alınıyorsa, ben bu saatten sonra adam mı beslicem der çeker gider konu sahibi.Erkeğin maddi sorumluluğu aldığı evlilikler benim etrafımda var buna şaşıranlar olmuş mesela. Bu düşünce de bir adama da böyle para hesabı yapmazsın yani hem de boşanma içerikli. 40 bine içi gitmiş, araba istiyorum demiş ama kendini hiç öne atıp birikimden, ne model istediğinden bahsetmemiş. Sonra yok ben bana sormadı diye kırıldım. Yemez aklı başında kimse bu saçmalığı.
Adam ailesi dolduruyor diye bile düşünmüştür. Mesele oradaki davranışlardan paraya geçmiş çünkü.
Mesele tamda para pul, mal mülk meselesi. Kimseyi kandırmaya çalışmayın7 yıllık evlilik. Kim ister bunun biranda bitmesini? gerçekten mantıklı geliyor mu? Evet biranlık sinirle bazı sözler çıktı. hangimiz yapmıyoruz ki bunu hangimiz bazen çenemizi tutmamız gerekirken bunu bildiğimiz halde tutuyoruz. Hemcinslerimden bir akıl almak fikir danışmak istedim. konu tamamen para konusuna döndü. para pul değil şuan mesele. kırılan bir eş, koca. ben nasıl eskisi gibi olabilirim derdindeyim para değil
7 yıllık evlilik. Kim ister bunun biranda bitmesini? gerçekten mantıklı geliyor mu? Evet biranlık sinirle bazı sözler çıktı. hangimiz yapmıyoruz ki bunu hangimiz bazen çenemizi tutmamız gerekirken bunu bildiğimiz halde tutuyoruz. Hemcinslerimden bir akıl almak fikir danışmak istedim. konu tamamen para konusuna döndü. para pul değil şuan mesele. kırılan bir eş, koca. ben nasıl eskisi gibi olabilirim derdindeyim para değil
Evet bunu inkar etmiyorum ki. Tek paniğim eskisi gibi olmayacak olması. Biranlık sinirle söylenen söz yüzünden 7 yıllık gül gibi evliliğim neden zarar görsün? Bunu inkar etmiyorum ki.Yapmayin tek paniginiz eskisi gibi olmayacak olmaso her Satirdan bu okunuyor her satirdan
Kimse araba hediyesi karsisinda ustume yapmadin diye cemkirmez kimse 2 tane hazir ev ve araba ile hayata baslayip bosansak derdine dusmez bu surecte sizde rahatlikla ev alabilirdiniz ama yapmamissiniz
Yaptiginiz cok cirkin hala kabul ettirme derdindesiniz
Sessizlik tartismasi bile cok cirkin onu bile adama kac kere soylemissiniz ustune bu olay - evlilik bu degil ztn
Evet bunu inkar etmiyorum ki. Tek paniğim eskisi gibi olmayacak olması. Biranlık sinirle söylenen söz yüzünden 7 yıllık gül gibi evliliğim neden zarar görsün? Bunu inkar etmiyorum ki.
Onu anladim da bu sekilde hesapları sevmiyorum yahu, hediye mi hediye, bitti benim icin, o sekil düşünüyorum. Bosanma durumunda ne olur ne olmaz orasi ayri, hediye almisken taaa oralari düşünüp boşanmaya getirmis konu sahibi meselaarkadaşım - Benim bahsettiğim şekildeyse hediye olmuyor :) Şuan tamamen konu sahibinden bağımsız konuşuyorum. Evlilik içinde karı kocadan yalnız biri tamamen maddi bir yük altında girdiyse ( araba ev arsa satın alımı gibi), boşanma durumunda tüm mal varlığı ortaklaşa paylaşılmıyor durumu var. Yani adam burada herşeyi kendi satın alıp - sonrasında boşanma halinde kadına vermek zorunda kalacak diye bir durum yok