Haklı Mıyım? Haksız Mı? Ben Mi Çok Abartıyorum?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Değil mi ya biz de konuşuruz araba modellerini. Birde alma düşüncen varsa muhakkak modelde olur hakkında. Karı koca bunu konuşmazsa ne konuşur? Bana da inandırıcı gelmedi bu kısım.

Son düzenleme:
Konu sahininden bağımsız olarak - Bu devirde, heleki karı kocanın da çalıştığı bir evlilikte- yalnızca erkeğin maddi yükün altına girmesi bana hiç anlaşılır gelmiyor. Hele ki son zamanlarda erkekler işi olmayan kadınlarla evlilik yapmak istemiyorlar bile. Hayat pahalı ve evliliğin de müşterek olması esas olanı bu durumda

Haaa bu saatten sonra eski adam olur mu o da ayrı. Erkekler böyle durumları pek sindirip yutmaz. Yüzüne de gülse o kafaya bir kere girdi.

Ben bile burdan ifrit oldum.
Resmen para kavgasi.
7 (dile kolay, koca 7 senedir) bedavaya yaşıyor. Kira derdi yok, ekmek elden su gölden. Birde adamin aldığı YENI arabaya burun kivirip premses modusuna giriyor. Üstüne birde adami kritize ediyor.

Hukukçu olarak çok yüzsüz insan gördüm ama bu apla okkali boşanmayi hak ediyor. Böyle tek celsede. Cat, boşadım gitti.

Evet bunu inkar etmiyorum ki. Tek paniğim eskisi gibi olmayacak olması. Biranlık sinirle söylenen söz yüzünden 7 yıllık gül gibi evliliğim neden zarar görsün? Bunu inkar etmiyorum ki.
Eşiniz madem para hesabı yapıyorsun bundan sonra her şey ortak derse sorun olur mu sizin için?
Derdiniz eski düzenin devam etmeme korkusu, kocanız değil.
Adam bunu anlar umarım.

Ustune bide tek derdim bunun bozulmasi ztn herkes yapar diyor. Yeminle tuylerim diken diken

Bilmedigim icin soruyorum cahilligime verin.
Turkiyede evlilik icinde alinan mallar bosanma veya olum durumunda esit paylastirilmiyormu zaten?

Benim etrafımda var hâla.
Tabi ki ekonomik durumlarla beraber düşüncelerde de değişiklik olabilir ama özellikle erkek iyi kazanıyorsa kadının parasını hesap etmeden evin geçimini sağlama düşüncesinde olabiliyor.

Değil mi ya bizde konuşuruz araba modellerini. Birde alma düşüncen varsa muhakkak modelde olur hakkında. Karı koca bunu konuşmazsa ne konuşur? Bana da inandırıcı gelmedi bu kısım.

Kesin konuşulmuştur. Bunu konuşmayan kadin varmi? Helede araba isteği ve plani varsa. Ben rengine kadar tüm detaylarını anlatıyorum.

Burda kırıldım numarasina yatmak için kullanilan bir taktik.

Eğer kadın kendine anca yetecek kadar kazanıyor , erkek de oldukça iyi kazanıyorsa anlaşılabilir. Ancak bu konu özelinde - kadın memur adam mühendis arada ciddi bir maaş farkı olmadığı varsayımında, adamın tüm maddi yükü omuzlaması anlaşılır gelmiyor bana.

Bilmedigim icin soruyorum cahilligime verin.
Turkiyede evlilik icinde alinan mallar bosanma veya olum durumunda esit paylastirilmiyormu zaten?
Hayır işte onu yazdım yukarda - bir arkadaş da ondan bahsetmiş. Adamın boşanma olması halinde itiraz etme hakkı var zira maddi yükümlülüğün altına hep o giriyor. Eğer öyle olsaydı - konu sahibinin haksız zenginleşmesi durumu doğardı.

Cok bencilsiniz umarim adam bir an once sizden kurtulur.
Gerçekten çok narsist yaklaşıyorsunuz. Tüm nefret ve kinini bana kustun.

Kendisi ailesinden hep böyle gördüğü ve böyle yaşadığı için. Yani eril bir toplumda büyümüş. Evin ihtiyaçları, hane ve ailenin ihtiyaçları erkek tarafından karşılanır. Erkek bunu yapmakla yükümlüdür mantığı ile büyümüş. Öyle gördüğü için de evlendiğimizde de bunu dile getirerek bu tarz devam ettirdi. Hatta kendi babası da bunu sürekli dile getirerek, oğlum eşinin kazandığı sizin sigortanızdır. Senin kazandığın ise sizin yaşantınızdır. O yüzden birşey alırken birşey yaparken önce o evi o yaşantıyı hesaba katarak yap demiştir.
Eşiniz madem para hesabı yapıyorsun bundan sonra her şey ortak derse sorun olur mu sizin için?
Derdiniz eski düzenin devam etmeme korkusu, kocanız değil.
Adam bunu anlar umarım.
Tabi ki sorun olmaz. neden sorun olsun

Zaten öyle oldu da demiyor ki. "Belki" ben başka model istiyordum, "belki" ben kırmızı istiyordum diyor her mesajında. Ben kırmızı istiyordum beyaz aldı da diyemiyor yani, adam basbaya istediği modeli rengi almış gibi duruyor şu an bakınca

Aynen aynen. Ben de yukarda yazdım tek celsede boşamalık diye. Ya huu benim birikmim var. İstesem şu an araba alırım. Ama yapmıyorum. Niye çünkü eşimin hazır arabası var. İlerde lüks modele geçmek istiyor olursa ona katkı sağlarım diye. O zaman ben aptalım. Kiii eşim kendi emeği ile almış o arabayı. Benim hiçbir katkım yok. Niye binerken iyi güzel dimi. Böyle bir adama saygı duyarım ben. Benden talebi yok. Ben teklif ediyorum. Kabul etmiyor. Başka yatırım yaparız. Ben de sana destek olurum. Arabayı ben yine hallederim diyor. Ya huu böyle adama ben şapka çıkarırım. Sen nesin ki adamı eleştirme hakkına sahip oluyorsun. Evlisin diye adam senin hizmetçin mi.

Genel anlayis bu fakat bu durumda haksiz zenginlesmeye girer ve mahkemede adam hakli cikar gibi duruyor.

Öyle. Ben almayada hukukcuyum ve yasa burdada ayni.
Normalde bölünür ama haksiz zenginleşme ihtimali varsa mahkeme farkli karar verir. Kadinin kendi birikimi zaten kenarda duruyor. Adamin birikiminden alinan arabanin yarisini kadina vermeye gerek yok.

Hoş, mahkeme verse bile ben şahsen o arabayi yikarim ama birakmam eski eşe.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…