Haklı Mıyım? Haksız Mı? Ben Mi Çok Abartıyorum?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Arkadaşlaaaaar hala ısrarla beni yanlış anlıyorsunuz :KK43:
Bakın konu para pul aldığı araba değil. Arabayı alırken sormadığı için kırıldım evet. Ve bunun üzerine oluşan tartışmada da istemsiz bi şekilde üzerime yapma muhabbeti oluştu. Hepsi bu kadar.
Para konusunda yine yineliyorum ben cimri birisi değilim. İstediğinde tabi ki veririm paramı. Araba alırken ne kadar birikimim varsa isteseydi onu da verirdim bu da sorun değildi. Yani burada konu para değiiiiiil

Sonunda anlayan birisi çıktı beni. Tam olarak istediğim buydu. Bana sormasıydı. Yani belki başka bi araba isteyecektim belki istemeyecektim. Hayır eşimle daha önce maddi anlamda ters düşeceğimiz bi durum olmadı. zaten evlendiğimiz ilk aylarda evin geçimi ve idaresi bana aittir. Zorda kalırsam senden destek isterim demişti.
40 binin lafını eden bana niye fikrini sormadı, üzerime almadı diye laf etmesin yahu eşiniz sessiz bir ama aptal değilmiş onu anlamış oldunuz en azından.

Bakın konu para pul aldığı araba değil. Arabayı alırken sormadığı için kırıldım evet. Ve bunun üzerine oluşan tartışmada da istemsiz bi şekilde üzerime yapma muhabbeti oluştu. Hepsi bu kadar.

Kendi yazdığınız konuyu dönün okuyun bir bence.

Yanlış anlaşılıyorum :KK43:
1. Boşanmak istediğim için böyle konu açmadım.
2. Eşimi asla kimseyle kıyaslamıyorum. Konu oraya kaymaya başladı. Asla aileme karşı eşimi kötülemedim. bunu zaten yapmam. Ne olursa olsun rahatsız olduğum konuyu kendisiyle konuşurum ki zaten bunu konuştuğumuz için böyle tartışma yaşandı.
3. Bazıları demiş işte eniştelerinle kıyaslıyorsun falan. öyle bir durum yok yani asla kıyaslama yada rekabet gibi duruma sokmadım sokmam kimseye de tabi ki eşimi ezdirmem.
4. Araba aldığı için memnuniyetsizim demiyorum. Ama en azından bir sorabilirdi belki kullanamayacağım için daha küçük model bi araba isteyecektim belki benimde istediğim bir model vardı. Bunu anlatmaya çalışıyorum.
5. para konusunda herkes bana yüklenmiş eve katkın olsaydı diye. Tamam bunu bende isterdim ama eşim kendisi evlendiğimizde bu evin giderleri bana ait, kendi parana asla karışmam, tasarrufu sana aittir dedi ve ben bu sözün üzerine nasıl karışabilirdim?
6. Herkes yine sen birikim yapmıyomusun gibisinden sorular sormuş tabi ki yapıyorum. Tabi ki iki gün sonra maddi ihtiyacımız olsa çıkarıp vercem paramı. Bunu kıskandığım falan yok ki
İyi den arkadaşım bu devirde böyle adam bulmuşsun, nerdin para değilse neden adama kendi parası ile aldığın arabayı üstüme yapmadın diye çemkirdin. Bak ben avukatım çok yanlış sularda yüzüyorsun. Muhtemelen ailenin dolduruşuna geliyor da olabilirsin. Eşin muhtemelen sen ve ailene göre daha entellektüel ve kendi alanı dışında lak lak etmeyi gereksiz gören biri, anladığım kadarıyla ailene bir terbiyesiz saygısız davranışı yok, sana da değer vermiş evlenmiş, el üstünde tutmuş, kendi topuğuna sıkma, sonra çok yanarsın. Kocam gibi adamı havada kaparlar. Sende o dolduruşa geldiğin ailen tarafından böyle adamı nasıl kaçırdın diye bir ömür zorbalanırsın haberin olsun.

İyi hoş da, adam silah dayamamış kafanıza sakın paranı harcamayacaksın diye, yalandan iki fatura market yapabilirdiniz yani gayet. Araba üstünüze olmadı diye ağzınızı açıyorsunuz ama, 40 bin TL'nin lafını ediyorsunuz.Buna mı ses edemediniz?

Ya siz beni tamamen cimri yiyici birisi mi zannettiniz ben öyle mi anlaşıldım? Gidip markete gidiyorum bana para ver, kendime bişey alcam bana para ver demiyorum tabi ki.

Evet gönderdiğim parayı geri almamam gerekiyordu bu konuda haklısınız. Ama o an yani kendisi bana sormadan aldığı için kırgınlık nedeniyle madem kendin yaptın ben bişey demiyorum manasında o parayı geri göndermedim. Ki kendisi gönderince de kalkıp napsaydım geri mi gönderseydim. Çocuk oyuncağı gibi para bi oraya bi buraya mı gitseydi. Ben ona geri gönderseydim eminim ki o tekrar geri gönderirdi

Para konusunda yine yineliyorum ben cimri birisi değilim. İstediğinde tabi ki veririm paramı. Araba alırken ne kadar birikimim varsa isteseydi onu da verirdim bu da sorun değildi. Yani burada konu para değiiiiiil

Sonunda anlayan birisi çıktı beni. Tam olarak istediğim buydu. Bana sormasıydı. Yani belki başka bi araba isteyecektim belki istemeyecektim. Hayır eşimle daha önce maddi anlamda ters düşeceğimiz bi durum olmadı. zaten evlendiğimiz ilk aylarda evin geçimi ve idaresi bana aittir. Zorda kalırsam senden destek isterim demişti.
Siz de para kazanan bir bireysiniz - eskiden olsa erkek evin tüm maddi yükünü üstlenirdi ve aşılagelen de buydu. Ancak şuan her ikiniz de gelir sahibi insanlarsınız. Anladığım kadarıyla siz günlük ihtiyaçları karşılıyorsunuz , öte yandan eşiniz araba gibi pahada yüklü şeyler için kendi birikimini kullanıyor. Bu durumda olması gereken - her ikinizin de ortak bütçe oluşturup bu tarz paha yüklü şeyler için beraber masrafa girmeniz ( şahsi fikrim bu yönde). Zaten evlilik boyunca satın alınan taşınmazlar (araba ev vb) ortak kabul edilir - kimin ödediğine bakılmaksızın.

Siz de para kazanan bir bireysiniz - eskiden olsa erkek evin tüm maddi yükünü üstlenirdi ve aşılagelen de buydu. Ancak şuan her ikiniz de gelir sahibi insanlarsınız. Anladığım kadarıyla siz günlük ihtiyaçları karşılıyorsunuz , öte yandan eşiniz araba gibi pahada yüklü şeyler için kendi birikimini kullanıyor. Bu durumda olması gereken - her ikinizin de ortak bütçe oluşturup bu tarz paha yüklü şeyler için beraber masrafa girmeniz ( şahsi fikrim bu yönde). Zaten evlilik boyunca satın alınan taşınmazlar (araba ev vb) ortak kabul edilir - kimin ödediğine bakılmaksızın.
Bu tamamen doğru değil. Uğraşmak istemeyen, süreç uzamasın diye anlaşma yoluna gidenler var diye yanlış biliniyor.

canım bak anlamıyosunuz. o sözü zaten sinirle söylediğimi yukarıda da defalarca söyledim. Evet söylememem gereken bir cümleydi ama o an çıktı işte. Araba konusunda üstüme yapma konusu da aynı.Yani o anlık sinirle çıkmış bir söz. Sadece alırken bana sormamasına alındım. Bu da işte öylece ağzımdan çıkıverdi
Sana bir şey diyeyim mi. O anlık yoktur. Sinirle söyledim yoktur. Kafada kurulmuştur o. Söyleyemediğini gün gelince söylemişsindir. Ben bu yüzden adam boşadım. Dua et seni boşamasın. Ama ben olsam seni tek celsede boşardım.

6. Herkes yine sen birikim yapmıyomusun gibisinden sorular sormuş tabi ki yapıyorum. Tabi ki iki gün sonra maddi ihtiyacımız olsa çıkarıp vercem paramı. Bunu kıskandığım falan yok ki
Bunu sizin birikiminizi öğrenmek için sormuyoruz. Madem üzerinize mal varlığı istiyordunuz, kendi birikiminizle alsaydınız diyoruz. Buna cevabınız yok.
5. para konusunda herkes bana yüklenmiş eve katkın olsaydı diye. Tamam bunu bende isterdim ama eşim kendisi evlendiğimizde bu evin giderleri bana ait, kendi parana asla karışmam, tasarrufu sana aittir dedi ve ben bu sözün üzerine nasıl karışabilirdim?
Konu harcamaya gelince eşinizin lafının üstüne laf söyleyemiyorsunuz ama mal edinmeye gelince gayet karışabilmişsiniz.

Neyse; insan ne yaparsa kendine yaparmış. Kendi ellerinizle huzurunuzu bozmuş, eşinizin gözünü açmışsınız. Unuttu gibi görünse bile mümkün değil unutamaz.

Bu tamamen doğru değil. Uğraşmak istemeyen, süreç uzamasın diye anlaşma yoluna gidenler var diye yanlış biliniyor.
O halde şöyle olabilir mi - adam tüm taşınmazları kendi cebinden verdi ve boşanma olması durumunda hepsini geri talep edebilir? Hukuki boyutunu bilen arkadaş varsa aydınlatabilir belki.

Gerçekten verdiğim tepkinin nelere sebep olabileceğini, daha önce yaşayanlar varsa onlardan öğrenmek ve ona göre yol çizmek için yazdım buraya
Ben sana yazdım işte. Boşanma sebebidir. Bir kere eşiniz o sinyali aldı. Bunun şakası,siniri olmaz. En ufak durumda patlayacaksın. Geçmiş olsun. Senin gibi nankörlere de ohhh olsun. Bir nankörü de ben şutladım. İyi ki diyorum iyi ki şutlamışım. Herkes layığını buluyor.

Bunu sizin birikiminizi öğrenmek için sormuyoruz. Madem üzerinize mal varlığı istiyordunuz, kendi birikiminizle alsaydınız diyoruz. Buna cevabınız yok.

Konu harcamaya gelince eşinizin lafının üstüne laf söyleyemiyorsunuz ama mal edinmeye gelince gayet edebilmişsiniz.

Neyse insan ne yaparsa kendine yaparmış. Kendi ellerinizle huzurunuzu bozmuş, eşinizin gözünü açmışsınız. Unuttu gibi görünse bile mümkün değil unutamaz.

Konuşmamız esnasında arabayı sen al demedim. Araba al da demedim. Bir araba alsak iyi olur aslında çünkü zorlamaya başladı dedim. Oda tamam planlamasını yaparız ölçer tartar duruma göre alırız dedi. Yani ben zaten birikimimi verirdim. Kendisi haber vermeden aldı. Nasıl verebilirdim? Beni anlıyosunuz dimi
Ben sana yazdım işte. Boşanma sebebidir. Bir kere eşiniz o sinyali aldı. Bunun şakası,siniri olmaz. En ufak durumda patlayacaksın. Geçmiş olsun. Senin gibi nankörlere de ohhh olsun. Bir nankörü de ben şutladım. İyi ki diyorum iyi ki şutlamışım. Herkes layığını buluyor.

Çok sert konuşuyorsunuz. Gerçekten hemcinsiniz olarak kırıcı oluyorsunuz. Siz hiç mi hata yapmadınız? İnsanlar hiç mi hata yapmaz

Eşiniz ikinci arabayı kendi ödemiş ama sizde ortaksınız boşanma durumunda. Paranızı geri vermiş hediye almıs aslında arabayı size. Bilemedim buna bozulmanız yersiz geldi bana. Birikiminiz varsa siz alsaydınız araba kendinize. Hoş değişen birşey olmayacaktı yine evlendikten sonra edinilen mal olurdu.
Bence gereksiz bir çıkış yapmışsınız. Ha adam sizin maaşınızı da alır kendine birikim yapar ne bileyim,harcar dağıtır falan hak veririm ama sizin maaşınıza,birikiminize karışmamış hiç. Bu konuda size hak veremedim.
Konuşma konusuna da kızmadım ben. Yapısı öyledir yani ne denebilir ki. Benim bakış açıma göre aile ortamıma sorun etmeden giriyorsa yeterlidir,konuşmak istemezse de sorun etmem. Ha surat asıyordur,insanlara kibirli ,üstten bakan bir tavrı,duruşu oluyordur ne bileyim muhattap olmuyor gibi konuşmuyordur amenna ama öyle bir durum değil anladığım kadarıyla.
Bu konuda da sizi haklı bulamadım. Bu kadar müdahil olmanız doğru değil,kocaman adam nerede kiminle, ne kadar ,konuşacağına,ne kadar susacağına kendi karar verebilir.
Cok dogru bir noktaya barnak basmissiniz, bosaninca ortak olacak bir seyi tumden karsilayip hibe etmis konu sahibi de hayla mal kaciriyorsun diyor,pes.

Tabi ki hayır. Kim boşanmayı ister? Yuva kolay mı kuruluyor? Kimsenin ağzına bakıp yuva yıkmak gibi düşüncem tabi ki olmaz.
Buraya yazma sebebim kendimi haklı çıkarmak değil ki, sonuçta insandan insana psikolojiler farklılık gösterir. Gerçekten verdiğim tepkinin nelere sebep olabileceğini, daha önce yaşayanlar varsa onlardan öğrenmek ve ona göre yol çizmek için yazdım buraya

Verdiginiz tepki bir daha asla ayni huzuru bulamamaniza guvenin bitmesine hatta bosanmaya sebeptir. Bence bosanmaz ama ayni evlilik aramayin gozunu acmis niyetinizi dokmussunuz

Konuşmamız esnasında arabayı sen al demedim. Araba al da demedim. Bir araba alsak iyi olur aslında çünkü zorlamaya başladı dedim. Oda tamam planlamasını yaparız ölçer tartar duruma göre alırız dedi. Yani ben zaten birikimimi verirdim. Kendisi haber vermeden aldı. Nasıl verebilirdim? Beni anlıyosunuz dimi

Çok sert konuşuyorsunuz. Gerçekten hemcinsiniz olarak kırıcı oluyorsunuz. Siz hiç mi hata yapmadınız? İnsanlar hiç mi hata yapmaz

Hata dediginiz sey puruzsuz huzurlu maddi sorunsuz evlilikte boşanma planlamak mi? Her hata da bedel olur sizinki baya evlilik timeline ters bedeli agir olmus

Verdiginiz tepki bir daha asla ayni huzuru bulamamaniza guvenin bitmesine hatta bosanmaya sebeptir. Bence bosanmaz ama ayni evlilik aramayin gozunu acmis niyetinizi dokmussunuz
Neden bu kadar kesin ve net konuşuyorsunuz :KK43: gerçekten bu kadar ağır mı yani? Nolur bu kadar ağır konuşmayın çok üzülüyorum zoruma gidiyor. Güven bu kadar kolay mı kırılıyor? Yani hiç düzelmez demeyin lütfen insanız hata yapamaz mıyız

Çok sertim. Çünkü o yollardan geçtim. Ben de inanmazdım. Babam derdi boşanma kelimesinin şakası olmaz. Sinirle söyledim olmaz. Bunu kime derseniz deyin. Alem gezin. Bu hata değil.

Katılım akçesinin belirlenmesini talep edebilir.
O halde ileride konu sahibinin korktuğu başına gelebilir bir nevi?
Cok dogru bir noktaya barnak basmissiniz, bosaninca ortak olacak bir seyi tumden karsilayip hibe etmis konu sahibi de hayla mal kaciriyorsun diyor,pes.
Evlilik sırasında alınan mallar tamamen ortak kabul edilmiyor şeklinde anlıyorum ben bu durumda. Eğer ortak kabul ediliyorsa - bu durumda konu sahibi için haksız zenginleşme durumu olur - bu da hukuki olarak kabul edilebilir bir durum değil.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X