Evet ben dedim mesela, kayinvalideye degil de eski esime dedim. Kiyamet sebeplerinden biri de buydu zaten..ailesi ile ilgili gercekleri soyleyince feci deliriyordu. Ama onlar yuzunden kavga cikiyordu bunu yemin ederim hissediyor anliyordum.Aklı melekesı yerınde olan bırı kayınvalıdeye herkes kotu bı senmı ıyısın hadı bı gelin kotu dıgerıde mı kotuydu ya sende ya da ogullarında sorun var gelinlerı kacırtıyorsun der
Ve ıyı nıyetlı kımse gelıp sıze hakkında ve ardından boyle boyle yapıyorlar demez
Inanmasi guc ama yolda karsilassak yuzume bakmiyor ailesi.yani anlamlandiramiyorum bunlara ne yaptim? Yuzune bakilmamasi gerekenler onlarken halbuki. Saskinim hem de cok.Yüzlerine tükür diyeceğim ama ona yazık be.Tükrükteki yararlı enzimleri onlar için kaybetmeye değmez.
Is yerinden arkadasinin karisi bunu bana ilk soyleyen. Iki kez daha karsilastik disarda, elbette konustuk tabi. Ben onunla ilgili hic soru sormamistim bu kadina. Gecen cagirdi ve bulustuk,konu malesef oraya geldi, aslinda ben ne duyarsam duyayim beni etkilemez artik saniyordum. Bi ark.ndan bahsetti, esi aldattigi icin ayriliyorlarmis. Baska biridir bosanmalarin en genel sebebi diye yorumladim, eski esimin de vardi heralde ki yildirma politikasi uyguladi bana dedim. Oyle degil de baska bi sey dedi ve bunu soyledi. Yemin ettirdi ki gidip kimseden hesap sirmayayim diye. Eski esime de guya benim cevremden biri anlatmis; ben cocuk aldirmisim birinden, ki bana geri donmesin, kurtulduguna sukretsin diye.İyi de bu haberleri kim getiriyor size onu anlamadım? ortak arkadaşlarınız varsa irtibatı kesin ya da onlardan haber getirmemesini isteyin. O arkadaşlar da nasıl insanlar ki gelip bunları anlatıyor. Ayrıca seni bilen biliyordur takmayın hiç bitmiş gitmiş çok uzun süre olmuş hala konu mu oluyor? onlar da çeksin onlar da dertlesin Allah çıkarsın dedikçe kendinize kötülük yaparsınız geçmişle yaşamak sadece size zarar verir bence onlarla hala irtibatta olmak haber almak yerine kendi hayatınıza bakın eğlenin gezin boşverin.
İyi de bu haberleri kim getiriyor size onu anlamadım? ortak arkadaşlarınız varsa irtibatı kesin ya da onlardan haber getirmemesini isteyin. O arkadaşlar da nasıl insanlar ki gelip bunları anlatıyor. Ayrıca seni bilen biliyordur takmayın hiç bitmiş gitmiş çok uzun süre olmuş hala konu mu oluyor? onlar da çeksin onlar da dertlesin Allah çıkarsın dedikçe kendinize kötülük yaparsınız geçmişle yaşamak sadece size zarar verir bence onlarla hala irtibatta olmak haber almak yerine kendi hayatınıza bakın eğlenin gezin boşverin.
Digeri de eski arkadaslarimla bulustugumuzda ben onlara bahsettim, iclerinden biri de "evet duydum, eski esin mesaj atti, helallik istedi" dedi. Bu da ayri bi konu,bi keresinde kavgadan sonra bu kizlaydim ve o da bosanmisti. Ikimize de hakaret etti ve kiz bunu okuz gibi bagirdigi icin duydu. O da ogrendi. Herkesten helallik diliyo, asıl magdur benken hala atip tutuyo. Pes!İyi de bu haberleri kim getiriyor size onu anlamadım? ortak arkadaşlarınız varsa irtibatı kesin ya da onlardan haber getirmemesini isteyin. O arkadaşlar da nasıl insanlar ki gelip bunları anlatıyor. Ayrıca seni bilen biliyordur takmayın hiç bitmiş gitmiş çok uzun süre olmuş hala konu mu oluyor? onlar da çeksin onlar da dertlesin Allah çıkarsın dedikçe kendinize kötülük yaparsınız geçmişle yaşamak sadece size zarar verir bence onlarla hala irtibatta olmak haber almak yerine kendi hayatınıza bakın eğlenin gezin boşverin.
Evet, kimse yogurdum eksi demez degil mi?ne yaşadğınızı kendiniz bilirsiniz ancak ; bu onların terbiyesizliği
siz sessiz kalın ve de üzülmeyin , aksine bu yapıdaki insanlardan kurtuldugunuz için dua edin , şükredin
boşanan insanların cogu bu duruma maruz kalıyor
benım için de eski sevgilileri ile görüşüyormuş evli iken oğlum ondan boşadı demiş kv de:)
bzim de ortak arkadasımız coktu hep gelıyordu kulagıma
iş güç bilmez evinin kadını olamadı diyormuş
e ne diyecekler , benim oğlum enbesildi , erkek olup da evini yuvasını koruyamadı
ben de kötü kv idim mi diyecek:)
gülün geçin.
ben de yasadım aynılarını bakın sımdı baskası ıle cok mutlu bır evlılıgım var.
darısı başınıza
Amiiiiin. Allah razi olsun. Allah kotu insanlarla karsilastirmasin.Hah hay o yasini yakında onun arkasından okurlar. Hem arkadaşların dediği gibi bir sen kötüysen öbür geline ne oldu? Hem merak etme kimse ona inanmaz arsız Kv, gelinleri kaçırttı derler. Senin ahın yerde kalmaz. İnşallah en kısa zamanda önce iş buldum sonra da hayatımın aşkını buldum çok mutluyum yazarsın. Allah tüm iyilere gönlündekini , fesatlara da pis niyetlerini nasip etsin inşallah. Amin diyin kızlar..
Dedigim gibi aldirmamaya calisiyorum ama bir yerde gardim kiriliyor. Yeni seyler yasamadigim.icin de eskiler bazen acitabiliyor.bunlara kulak vermesen iyi edersin. ne derse desin... allahıdan buldun de bitsin gitsin....
birde benim kannatım kadınlar erkekler için cocuık dogurmaz. üzgünüm böyle düşündugum için yazdıgınız bana azıcık garip geldi...
Evet, bu haberlerin hepsini ne ilginc tesaduf ki gecen hafta aldim. Alana kadar da cok daha iyiydim.su an cook geriye gittim aniden. Toparlandim sanarken yine basladim dunyayi,insanligi, adaleti sorgulamaya.
Haklisiniz, aslinda onunla ilgili pek arkadasim yok zaten ama kendi arkadaslarimi sokakta gorup demis,birine de mesaj atmis.
Cok tesekkur ederim degerli tavsiyeniz icin. Mantigimla hareket etmeye calisiyorum. Duygularim gece hortlayabiliyor Allahtan. Sabah bakiyorum gün dogmus, bi heyecan sariliyorum hayata. Biliyorum ki her seyin zamani ve sirasi var. Bazen sabredemiyorum bir an evvel olsun istiyorum bazen bekleyebiliyorum. "Dunya"diyorum sonunda, ölüp gidicez gerisi bos. O zaman tum dertlerim, telaselerim sönüveriyor. Elimden geleni yapayim, gece huzurum olsun, kendimi suclamayayim bana yeter, gerisini Yaratan bilir. Inanc olmazsa kafayi yememek isten degil."El- Mürsi şöyle söyledi: “Allah’a yemin ederim ki, mahlukattan yüz çevirmekten daha büyük izzet ve kuvvet görmedim.""
Şu günlerde o kadar çok tattım ki bu hikmetli sözü, hakikaten insanlardan no beklenti no cry. Yaşadıklarını yaşasam sinir hastası olurdum belkide.. ama kim için ne için hangi yalanları için kendime bu kötülüğü yapayım? Kendini sev kıymetini bil kulaklarını tıka yoluna bak. Yolun açık olsun :)
Canim.ya Allah sana da kolayliklar versin. Ne buyuk sinavin var senin de. Off off bilemiyorum ne demek lazim. Hissettigim ve tahmin ettigim su( tabi ki takdir Allahin) biz bu kotu insanlar sayesinde gunahlatimizdan arinacak ve insallah cenneti kazanacagiz. Allah hayirli gün gostersin.İyi akşamlar. Dünyada adalet diye birşey yok. Ben iftiraları yalanları arkamdan sallanan lafları annem babam ve abim olacak insanlardan yaşıyorum. Ve aynı size laf nasıl geliyor yara yine açılıyorsa banada oluyor ve üstelik hamileyim. Allah a havale et geç. Her kötü günün iyi günü geliyor. O kadar olayda yaşadığım şeylerden ölmeyi düşündüm ve emin ol aile olduğunda daha zor. Benden sana tavsiye kurtulduğuna şükret. Bırak konuşsunlar Allahın adaleti çok büyük ve emin ol daha burada çekmeye başlıyorlar cezalarını. Üzüldükçe size yaptıklarını düşünün. Ve kurtulmaya bakın bu üzüntüden. Akıl sağlığı diye bir şey kalmıyor çünkü. Kendinize yazık etmeyin. Oyalanmak için birşey bulun. Baktınız aşamıyorsunuz psikolağa gidin. Benim rüyalarıma giriyor sürekli kazık yiyorum resmen. Çok güçlü olmama rağmen hastalandım çok defa. Bunlar kan bağınız olmaya. Önemsiz insanlar. Olmuş bitmiş. Ben kendi akrabalarıma katii süretle bana onlardan haber getirmeyin diye tembihledim. Sizde haber getireni tembihleyin ve onlar hakkında soru sormayın merak etmeyin. Eğer haber getiren çenesini tutamıyorsa görüşmeyin. Yoksa geçmesi çok çok uzun sürecektir. ALLah yardımcınız olsun zor gerçekten. Ama Allah büyük belasını bulurlar üzülme lütfen
Bi felsefe vardi benim bi arkadasim soylemisti bana da taaaa 20 yil once: herkesten her seyi bekle! Kimse bana bunu yapmaz deme. Ihanet kapin herkes icin aralik olsun ki, bekliyordum diyebil, husrana ugrama."El- Mürsi şöyle söyledi: “Allah’a yemin ederim ki, mahlukattan yüz çevirmekten daha büyük izzet ve kuvvet görmedim.""
Şu günlerde o kadar çok tattım ki bu hikmetli sözü, hakikaten insanlardan no beklenti no cry. Yaşadıklarını yaşasam sinir hastası olurdum belkide.. ama kim için ne için hangi yalanları için kendime bu kötülüğü yapayım? Kendini sev kıymetini bil kulaklarını tıka yoluna bak. Yolun açık olsun :)
Amin canım inşallah.hem arınıyoruz hem kurtulduğumuzada şükür etmek lazım. Ben sadece üzülmeni istemem. En azından çocuğun yok bu adamdan. Allah ın sevdiği kulusunki bir bağın kalmamış. Allah hepimize yardom etsin. Uzak tut onlardan kendini. Senin iş arkadaşların olan insalar neden sana anlatmış bunu. Yada yasin okutmuşlar neden gitmişler. Vede olduki aldırdın babanın izni olmadan aldırılmıyor nasıl hangi kuş beyniyle suçu sana yıkarlar. O soran arkadaşlarınada bunu dersin. Onlarada kızdım. Seni üzen ve haber getirenden uzak ol. Sana en yakın zamanda Allah öyle armağan vericekki. Sabrının mükafatını alıcaksın. Ben bu güne kadar neye sabrettiysem aldım. Ve bence sende alıcakskn. sabret sus bırak kendi pisliklerinde boğulur onlar zaten.Canim.ya Allah sana da kolayliklar versin. Ne buyuk sinavin var senin de. Off off bilemiyorum ne demek lazim. Hissettigim ve tahmin ettigim su( tabi ki takdir Allahin) biz bu kotu insanlar sayesinde gunahlatimizdan arinacak ve insallah cenneti kazanacagiz. Allah hayirli gün gostersin.
Valla konu içinde konu oluşturmak değil niyetim. Konu sahibinden de özür dilerim.. Ama öyle güzel yazmışsınız ki ağzınıza sağlık.. Benim bile içimi ferahlattınız. Rabb'im bebeğinizi sağlıkla huzurla kucağınıza almayı nasip etsin.. Sıkıntılarınıza ferahlık versin.. Sağolun bende bile hakkınız geçti şu yorumda. Allah razı olsun..Amin canım inşallah.hem arınıyoruz hem kurtulduğumuzada şükür etmek lazım. Ben sadece üzülmeni istemem. En azından çocuğun yok bu adamdan. Allah ın sevdiği kulusunki bir bağın kalmamış. Allah hepimize yardom etsin. Uzak tut onlardan kendini. Senin iş arkadaşların olan insalar neden sana anlatmış bunu. Yada yasin okutmuşlar neden gitmişler. Vede olduki aldırdın babanın izni olmadan aldırılmıyor nasıl hangi kuş beyniyle suçu sana yıkarlar. O soran arkadaşlarınada bunu dersin. Onlarada kızdım. Seni üzen ve haber getirenden uzak ol. Sana en yakın zamanda Allah öyle armağan vericekki. Sabrının mükafatını alıcaksın. Ben bu güne kadar neye sabrettiysem aldım. Ve bence sende alıcakskn. sabret sus bırak kendi pisliklerinde boğulur onlar zaten.
Icimi ısıttınız cok tesekkur ederim. Insallah diyorum.Ben ilerde çok mutlu olacağınıza inanıyorum.Allah yardımcınız olsun.Neler geçiyor unutuluyor,buda geçecek ben size garantisini veriyorum.Size de çok dua ediyor olacağım hiç tanımamama rağmen.
Allah yarına bırakırda yanına bırakmaz derler ya,sizinkide o hesap.Bence sizde bir yasin okutun bu pisliklerden kurtuldum diye.
Hayat,yaşamak çok güzel.Bunların hepsi geçecek,belki yine hatırkayacaksınız ama mutlu olacaksınız.Sabır lütfen.
Sevgiler,
Amin canım hepimize inşallah. Hepimizin sıkıntıları geçsin inşallah.çok sevindim içinizin rahatlaması bile benim için aslında okadar önemliki. Hayat bazen fazla yük veriyor. aama katlanamıyacağımız noktada da mükafat geliyor sanki.benim mükafatım ve dayanamadığım noktada bebeğim oldu. Hepimize Allah bunların mükafatını kat kat vericek. Sınandığımızı bilmek gerek. Ve iyi olmak için elinden gelenide yapmak lazım. Kötü insan olmak okadar kolayki.iftira atmak,yalan söylemek. Umarım hepimiz mutlu oluruz. İyi insan olmaktan vazgeçmeyiz. Tek korkum kötü bir insana dönmek. Okadar mutlu ettin ki beni Allah asıl senden razı olsun.Valla konu içinde konu oluşturmak değil niyetim. Konu sahibinden de özür dilerim.. Ama öyle güzel yazmışsınız ki ağzınıza sağlık.. Benim bile içimi ferahlattınız. Rabb'im bebeğinizi sağlıkla huzurla kucağınıza almayı nasip etsin.. Sıkıntılarınıza ferahlık versin.. Sağolun bende bile hakkınız geçti şu yorumda. Allah razı olsun..
Cok guzel yazmissiniz, icim acildi. Duymak cok iyi geliyor boyle seyleri. Sizin de derttas olmaniza uzuldum.Hani kendim konu açsam bir hayat bu kadar mı benzer dedim... yemin ediyorum ... Ve konunun ilk cümlesinden de anlaşılmıyo mu canım ya 2 gelinden de kurtulduk ohh oğullarım yanımda... Ayy haspaam!! Bırak ya yüz karası bi kadının lafları bunlar. Hele bi de burdan çek heybetli görüneyim şanım yürüsin ayaklarını da gerek yok :))) Hemde yasin okutmuş.. Ohhh ağızlarına sağlık olsun her bir harfinin sevabını Rabbim sana ne de güzel ulaştırmıştır... Hayır nusibetin ardından Kur'an-ı Kerim karıştırılmaz. Önce müslüman olsunlar.. Hayır yap canım kıyafet ver kokunu sür bi parçasına Rabbime kokun ulaşsın hayrından önce. Bi çocugu sevindir. Bi hayvanı doyur. O kocan olacak şahsiyet de sanma ki mutlu olacak ya da mutlu.. Allah annenize babanıza rahmet eylesin.. Mekanları cennet olsun. Allahsızlar hesap yakın sen edepsizlere bak!! Daha bugün bir ayet öğrendim ve sana onu yazıyorum... Eğer bir müslüman bir müslümana iftira atarsa mürted'dir. Yani dinden çıkmıştır.. O ananın babanın da ahı var o kocanın üstünde. Burnundan getirdiği süt ananın.. Babası olmayan kadını terketmenin ayıbı hele peygamber efendimizin(sav) ümmetinden bile değil. Allah ferahladığın günleri de gösterecek.. Sabret ve gör...macintosh
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?