- 1 Ağustos 2009
- 5.801
- 10.243
- 448
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Evet kesinlikle oyle. Ama bu nasil bir psikolojidir ki hala "kurtulduk " diye sevinebiliyorlar. Hem suclu hem gucluler. Insanlar ne kadar igrenclesebiliyorlar. Bu yasadiklarimdan sonra dost kim dusman kim, kim yalan kim dogru bilemez oldum. Bildigim her seyin temeli sarsildi.arafta gibiyim, kuskuluyum herkese karsiOoo siz harbi kurtulmuşsunuz bide üzülüyormusunuz
Yapmayın yahu gidin şükür namazı kılın
Rabbim en güzelleriylr karşılaştırsın sizi
hayatınıza yeni birini alın şöyle sizi başkalarının laflarıyla davranacak birini değil o benim namusum sizene dicek biriyle olun iş bulun mesela bide şöyle düşünün bunları diyorlar ama herkez herkesin nasıl biri olduğunu bilir iyi mi kötümü önemli olan sizin başınızı yastığa koyduğunuzda içiniz rahatmı o evet o kadar emek verdiniz boşa gitti diye düşünüyosunuz ama belkide Rabbim o bebeği sizden öbür dünyada size şefaatçi olsun diye aldı günahsız sonuçta ve yine çocuğunuz olmamış buda bir lütufdur çünkü böyle insanlarla bağınız olucaktı onuda geçtim çocuk olsada eşiniz düzelmeyebilirdide bi çocukla tek başınıza çok zor yada iftira atmışlar bu çocuk bizden değilde diyebilirlerdi onu diyen bunuda der bu yüzden içiniz rahat olsun hergün yürüyüş yapın işe başlayın kafanızı başka şeylere verin bazı insanlar çiğdir siz ne kadar emek vermişsiniz zamanında görmemiş görmesini beklemeyin bide Rabbim bazı kullarını bu dünyada cezalandırmazmışki öbür dünya bu dünyadan daha kötü diye fravunun başı bir kez olsun ağrımamış günahlarına kefaret olmasın diye siz kurtulduğunuza sevinin başka şeylere verin kendiniziBir bucuk yil oldu pisligin birinden bosandigim. Hala o Allahin cezasinin bana yasattiklarini unutamadim; emeklerime, fedakarliklarima hala gizli gizli agliyorum. Gunduz gucluyu, gece acizi oynuyorum kendi kendime. Hayatimda biri de olmadi bu sure icinde, is de bulamadim. Belki de bu bosluktan surekli "gecmis modda" yasiyorum hayatimi.
Unutttum, oh be huzur varmis desem de aslinda, birilerinden "pismanlik, derbederlik" haberleri almak istiyorum. Kiymetimi anlar, cok buyuk haksizlik ettigini dert yanar birilerine diye bekliyorum. Geri donus olmasini istedigimden degil bu tabi ki.
Boyle haberler almak bir yana, yaratik benimle ilgili millete yalan iftiralar soyluyormus.
Buna cocuk dogurmak icin kendimi yirttim. Agri kesici bile almadim aylarca, hamile kalirsam diye. Aylarca folik asit ictim, her ay adet olduguma uzuldum.kac kez reglim gecikti diye bi heyecan bekledim, evde test yaptim, hastaneye kan testi yaptirdim. Cocuk odasi planini, calisirken kime baktiracagimi, adini, evde termostati cocuk odasi yapariz diye sectigim odaya kadar ne biliyim her ayrintiyi dusundum, onunla paylastim,konustuk. Malesef stresli bir evlilik yasadigim icin (son iki yildir siddetle cocuk icin ugrasmistim) bir dusugum oldu.
Soruyorum size: simdi bu .ok yiyen ne sebeple " benim cocuk aldirdigimi" soyler? Biri ondan aldirdigimi, biri baskasindan aldirdigimi soyledi.
Kafayi yemek uzereyim.
Bir hafta icinde bu iki haberi ve eski kayinvalidemin kurtulduk diye yasin okuttugunu ogrendim.( bi abisi daha bosanmis bizden sonra da, iki gelinden de kurtulduk, oh ogullarimla oturuyorum diye)
Tam iki yildir cehennem yasiyorum sanki
ne zaman bitecek, cok bitkinim.
Bunu soracagim. Agir olup sustum, insanlik bende kalsin diye bu zamana kadar. Hicbir sey de talep etmedim. Bosandik bitti, ya bu benim gibi birine nasil soylenir? 7 yildir taniyor, hep dip dibe yasadik evliligimizi ve seviyorum yani, her halimden belli, nerden buldun bu igrenc iftirayi? Yuh yani.yaziklar olsun.inanamiyorum duyduklarima.Ben olsam bir avukata danışıp, dava açıp, canına ot tıkardım. En azından avukat aracılığı ile yazı göndertirdim, tek bir iftira daha atması halinde yasal sürece başlanacağını, iddialarını ispatlayamayacağı için de ceza alacağını bildirtirdim.
Kafay takarak kendini yioratiyosun insallah is bulursunda kafan rahatlarBir bucuk yil oldu pisligin birinden bosandigim. Hala o Allahin cezasinin bana yasattiklarini unutamadim; emeklerime, fedakarliklarima hala gizli gizli agliyorum. Gunduz gucluyu, gece acizi oynuyorum kendi kendime. Hayatimda biri de olmadi bu sure icinde, is de bulamadim. Belki de bu bosluktan surekli "gecmis modda" yasiyorum hayatimi.
Unutttum, oh be huzur varmis desem de aslinda, birilerinden "pismanlik, derbederlik" haberleri almak istiyorum. Kiymetimi anlar, cok buyuk haksizlik ettigini dert yanar birilerine diye bekliyorum. Geri donus olmasini istedigimden degil bu tabi ki.
Boyle haberler almak bir yana, yaratik benimle ilgili millete yalan iftiralar soyluyormus.
Buna cocuk dogurmak icin kendimi yirttim. Agri kesici bile almadim aylarca, hamile kalirsam diye. Aylarca folik asit ictim, her ay adet olduguma uzuldum.kac kez reglim gecikti diye bi heyecan bekledim, evde test yaptim, hastaneye kan testi yaptirdim. Cocuk odasi planini, calisirken kime baktiracagimi, adini, evde termostati cocuk odasi yapariz diye sectigim odaya kadar ne biliyim her ayrintiyi dusundum, onunla paylastim,konustuk. Malesef stresli bir evlilik yasadigim icin (son iki yildir siddetle cocuk icin ugrasmistim) bir dusugum oldu.
Soruyorum size: simdi bu .ok yiyen ne sebeple " benim cocuk aldirdigimi" soyler? Biri ondan aldirdigimi, biri baskasindan aldirdigimi soyledi.
Kafayi yemek uzereyim.
Bir hafta icinde bu iki haberi ve eski kayinvalidemin kurtulduk diye yasin okuttugunu ogrendim.( bi abisi daha bosanmis bizden sonra da, iki gelinden de kurtulduk, oh ogullarimla oturuyorum diye)
Evet aynen o zaman kim bilir babasi kim.diye beni rezil ederdi. Yemin ederim her seyi birlikte yapardik, boyle manyakligi tutmadigi zamanlarda askimdan ölürdu. Ayri dakikam.gecmezdi. isteyken de zirt pirt konusurduk telefonla. Bilmiyorum bi sekilde sebepsizce guvensizdi.hayatınıza yeni birini alın şöyle sizi başkalarının laflarıyla davranacak birini değil o benim namusum sizene dicek biriyle olun iş bulun mesela bide şöyle düşünün bunları diyorlar ama herkez herkesin nasıl biri olduğunu bilir iyi mi kötümü önemli olan sizin başınızı yastığa koyduğunuzda içiniz rahatmı o evet o kadar emek verdiniz boşa gitti diye düşünüyosunuz ama belkide Rabbim o bebeği sizden öbür dünyada size şefaatçi olsun diye aldı günahsız sonuçta ve yine çocuğunuz olmamış buda bir lütufdur çünkü böyle insanlarla bağınız olucaktı onuda geçtim çocuk olsada eşiniz düzelmeyebilirdide bi çocukla tek başınıza çok zor yada iftira atmışlar bu çocuk bizden değilde diyebilirlerdi onu diyen bunuda der bu yüzden içiniz rahat olsun hergün yürüyüş yapın işe başlayın kafanızı başka şeylere verin bazı insanlar çiğdir siz ne kadar emek vermişsiniz zamanında görmemiş görmesini beklemeyin bide Rabbim bazı kullarını bu dünyada cezalandırmazmışki öbür dünya bu dünyadan daha kötü diye fravunun başı bir kez olsun ağrımamış günahlarına kefaret olmasın diye siz kurtulduğunuza sevinin başka şeylere verin kendinizi
Insallah ama taniyamadim ki hala birini.yoksa ne kadar istiyorumbu gecelerde ne var bizi bu denli anılarımızla çaresizliğimizle baş başa bırakan yorulun gün içinde gecede uyuyun
hiçbirşey olmazsa sabah olur işe gidersiniz yeni insanlar tanır yeni hatıralar biriktirirsiniz
yani umrumda değilsiniz belkide isteklerini gidermek amaçlı onu bunu bahane etti siz kurtulduğunuza sevininEvet aynen o zaman kim bilir babasi kim.diye beni rezil ederdi. Yemin ederim her seyi birlikte yapardik, boyle manyakligi tutmadigi zamanlarda askimdan ölürdu. Ayri dakikam.gecmezdi. isteyken de zirt pirt konusurduk telefonla. Bilmiyorum bi sekilde sebepsizce guvensizdi.
Sorunluydu evlilik.ama soyle. Ayda bir aniden gereksiz yere bi kavga cikarirdi. Cok sacma olurdu. Bardaktan bosanircasina hakaret ederdi, bir ay biriktirdiklerini kusardi cevap verdigim anda itme kakmasi baslardi, ona da cevap verirsem sabah zorla mahkemeye gotururdu.iste boyle bi manyakti.ama o aradaki bi ay ideal koca oluverirdi. Boyle bi olaydi yine bosanma. Gece eden kavga sonrasi ertesi gun acilan dava.
Dedim ki o zaman: bak ben hamile olabilirim,en azindan bi adet donemim gecsin, sonra ben ne yaparim dedim. Senin cocugunu mu isterim.ben be, aldir bana sorma bile demisti. Dava iki ay sonraya verildi. Sukur ki adet oldum. Ama hic sormadi.
siz aktif olun sinemaya gidin işe başlayın yürüyüş yapın yalnız bir insana vakit geçmek bilmiyor helede geceleri geceninInsallah ama taniyamadim ki hala birini.yoksa ne kadar istiyorum
Gecmisi geride birak temiz bir sayfa Ac hayatina kulak verme konusanlara kendi pisliklerinde bogulsunlar insallah bak iyikide cocugunuz olmamis belkide suan bosanamayacakdin yada bosansan bile diyalog halinde olacakdin butun omrun heba olacakdi iyiki kurtulmussunuzBir bucuk yil oldu pisligin birinden bosandigim. Hala o Allahin cezasinin bana yasattiklarini unutamadim; emeklerime, fedakarliklarima hala gizli gizli agliyorum. Gunduz gucluyu, gece acizi oynuyorum kendi kendime. Hayatimda biri de olmadi bu sure icinde, is de bulamadim. Belki de bu bosluktan surekli "gecmis modda" yasiyorum hayatimi.
Kafayi yemek uzereyim.
Valla şahitleri bul aç iftira davanı al tazminatını. 2 yıl olmuş hala senle niye uğraşıyor anlamadım ki?Bir bucuk yil oldu pisligin birinden bosandigim. Hala o Allahin cezasinin bana yasattiklarini unutamadim; emeklerime, fedakarliklarima hala gizli gizli agliyorum. Gunduz gucluyu, gece acizi oynuyorum kendi kendime. Hayatimda biri de olmadi bu sure icinde, is de bulamadim. Belki de bu bosluktan surekli "gecmis modda" yasiyorum hayatimi.
Kafayi yemek uzereyim.
Artik en son asamada bunu soyledim ben de. Karinin biri gider biri gelir lafini duydukcs, benimki de sabir yani. Madem gelin istemiyorsun evlendirtme. Saniyorum ki oglu beni sevince engel olamadi, sonradan da oglunu doldura doldura sonunda basardi. Gunah da almayayim. ama aklima baska bi sebep gelmiyor. Aileden ogrenilen kadina degersizliklik ogretisi de cabasi.Oğullarını çıktıkları yere geri soksun bu kadar seviyosa.
Tabi ki.oyle yaptim, bu ilk degil bu herifle problemim..artik cozumsuz oldugunu anladim, bos yere omur heba ettigimi biliyorum nihayet. Inanin cok ugrastim bu sureci en makul sekilde atlatmak icin. Iyi bir egitimim var, bu surede dunya kadar egitim, sertifika, hobi edindim. Bos vakit gecirmemeye ugrasiyorum, iş gorusmelerim oldu ama bana uygun olmadigi icin kabul etmedim. Kpssye hazirlandim p3 79 aldim (6 ay calismayla, 33 yasindayim, mezun olali 11 yil oldu.) Asiri duygusalim. Ama cok sukur gunduz geceki psikolojim degisiyor. Kendimi daha guclu hissediyorum.Gecmisi geride birak temiz bir sayfa Ac hayatina kulak verme konusanlara kendi pisliklerinde bogulsunlar insallah bak iyikide cocugunuz olmamis belkide suan bosanamayacakdin yada bosansan bile diyalog halinde olacakdin butun omrun heba olacakdi iyiki kurtulmussunuz