Güzel yemek yapan kadınlar yardım

Mrb istersen hergün sana tarif edebilirim yaparsın anlayacagın şekilde ben yemek yapmayı cok seviyorum :)

Konu sahibi pergelle gonyeyle yapma yemegi :)

Kuru fasulyeyi hasladiginda tadina bak piis yumusak olmuycak pismise yakin ama hala cig olsun
Sogani salcayi kavur et koyucaksan onuda fasulyeyi dok cok azda onunla kavur azar azar sicak su koy tuz koyma sakin sikar fasulyeyi altini kis agir agir kaynasin suyu yogun kivamli oldugunda tadina bsk pismis olucak tuzunu koyup karistir ve kapat.

Nohut eski mahsulse onceden islatip hasla yeni mahsulse direk haslamaya baslayabilirsin ( paketlerin ustunde uretim tarihi yaziyo ordan anlarsin ) pistiginde kapat suz sogan salca kavur nohutu dok ve azar azar suyunu ver tuzunu yone rnson koy

Pilava grlince 2 bardak pirinci bi kaba al ustune tuz at ve kaynamis suyu ustunu gecicek kadar ort yarim saat beklesin sonra soguk suda yika( suya tuzu pirinc kirilmadin fiye atiyoruz)
Margarinle yapiyosan biraz margarin biraz sivi yag koy tereyagla yapiyosan yinr biraz sibi yag koyup kavur pirincler birbirine yspissin biraz daha kavurunca acilicsklar baldo pirince 2 bardak pirince 3 bardak sicak su pilavlik pirincse 3,5 bardak su koy birde bulyon at icine suyunu dokunce 2-3 damlada limon sik beyaz olsun
Fokurdayinca altini kis suyunu cekince altini kapat. Tencere kapagina havlu kagit koy ve kapat tamamdir

Mesela yarın kuru fasulye yapalım mu beraber :))

Ya kızlar bu yemeklerin püf noktalarını verebilecek yokmu mesela naparsam daha lezzetli olur nasıl pişirmeliyim

Canım yemeğe tat veren uygun miktarda salça ve baharat.

Bir söz var : yağ -soğan -salça üçlüsünün üzerine ne koyarsanız koyun yemek güzel oluyor diye :) birde baharat ekliyorum ben buna ek olarak.

Bunun dışında herşeyin tarifi internette yazıyor zaten, ben de o şekilde öğrendim.

Bir kere yaparsın olmaz ikinciye olur denemekten vazgeçme...

Canim biseyler yapa yapa pratiklesir.
Kaynananin yapis sekline bak..
Puf noktalarini iste
Hem kaynananinda hosuna gider bence

Birebir uygulamaya calis

Ya kızlar bu yemeklerin püf noktalarını verebilecek yokmu mesela naparsam daha lezzetli olur nasıl pişirmeliyim

Pilav için de şunu söyleyim. Pirinci yarım saat kadar sıcak suda beklet, iyice yıka, şehriyeleri kavurduktan sonra pirinci ekle 5 dakika kadar kavur, ılık su ekle. 1 bardak pirince 1bıçuk bardak su. Kısık ateşte pişir. Pişince kağıt havlu köy kapağın altına, sofra bezine sar tencereyi en az yarım saat dinlensin.

Bu ne lan :) sen bizle kafa mi buluyon birader :) bi yalamamiz eksikti yeminlen:)

Konu sahibi arkadas yapa yapa olacakk.. duduklu tencere kullan ... 1 saate kuru fasulyeni pilavini cacigini yaparsin :)

Ya tamam kadinlar kulübü ama edep ya Hu! Bunlar nasil cumleler... Burayi bir sürü insan okuyor hanimefendi..
Tamam nasil dusunuyorsaniz düşünün kimse engel olamaz.. Ama boyle pervasizca dile getirmeyin..

Canim böyle puf nokta sorulmaz. Tek yemek sorsan verilir. Ama en basitincen pirinc pilavini 20 farkli şekilde güzel yapabilirsin. Kimi islatir kimi islatmaz kimi tuz katar suyuna vs... En iyisi sen yemek sitelerinden tarif bak ve birebir aynisinu uygula. Bir de sana yüzde yüz ise yarayan bir taktik soyleyim yemegi yapip iceri gecip oturma basinda bekle pisene kadar. Tarife uygun güzel pismis bir yemek illa güzel olur

Hayatta sevişmekten başka bi işe yaramadığınızı bilmek sizi rahatsız etmiyor mu? Bi insan kendine bunu nasıl yakıştırıyor anlayamıyorum..

Ya tamam kadinlar kulübü ama edep ya Hu! Bunlar nasil cumleler... Burayi bir sürü insan okuyor hanimefendi..
Tamam nasil dusunuyorsaniz düşünün kimse engel olamaz.. Ama boyle pervasizca dile getirmeyin..

Fake üye erkek muhtemelen kaale almayin.

Ne diyorsun mahmut abi?

Canım yemek yapmanın püf noktası kısık ateşte pişirmek ve severek yapmaktır
İnternetten tariflere bak,akşamdan ıslat bohutunu gündüz de yaptığın zaman kısık ateşte yavaş yavaş pişir. Gayet lezzetli olucaktır..

Ne alaka yahu? Sen yemekten önce öyle mı yapıyorsun?
Iyykk burayı da karıştırdın ya helal olsun sana valla

O zaman izleyin beni isterseniz hergün menü paylasımında bulunayım :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…