- 14 Şubat 2012
- 6.206
- 8.823
- 448
Ya kızlar bana kuru fasulye ve nohutu nasıl yaptıgınızı anlatırmısınız bide pilavı yapınca hep dibi tutuyo yardım edin
2-3 yıl önce bende yediği kurufasülyeyi hatırlatan arkadaşlarım var ne güzeldi o diye. O yüzden fena yapmadığımı düşünüp tarifimi veriyorum. Soğanı tereyağında biraz çeviriyorum, sonra et ya da sucuk ne koyacaksam ekliyorum etlerin pembeliği gidene kadar pişiriyorum. 1 kaşık biber 1 kaşık domates salçası ekleyip karıştırıyorum. Konserve fasülye kullanıyorsam süzüp yıkayıp, önden şoklanmış buzluk fasülyesi kullanıyorsam direkt olarak tencereye atıyorum. Üzerine tüm malzemeleri kapatacak ama malzemelerin üstünü 1 parmaktan fazla geçmeyecek kadar su ekliyorum. Dibe kapışan kalan birşey olmasın diye tahta kaşıkla dipten yukarıya şöyle bir karıştırıyorum. Tuzunu, seviyorsanız pul biberini bu aşamada koyabilirsiniz. Kapağı yarı kapalı konumda yerleştirip kaynamaya bırakıyorum.
Fasülyeyi bakliyat olarak alıp çiğden pişiriyorsanız bu yöntem yüksek ihtimal işe yaramaz yalnız. Pişmesi için daha çok basınç daha uzun süre filan gerekebilir.