Güzel yemek yapan kadınlar yardım

Ya kızlar bana kuru fasulye ve nohutu nasıl yaptıgınızı anlatırmısınız bide pilavı yapınca hep dibi tutuyo yardım edin

Şaka mi bu yorum
Pergel, gönye?

Sesli guldum ya, derdin ne senin del'oğlan

Ya kızlar bana kuru fasulye ve nohutu nasıl yaptıgınızı anlatırmısınız bide pilavı yapınca hep dibi tutuyo yardım edin
Pilavın suyunu tamamen çekmesini bekledigin için dibi tutuyordur ben bakıyorum hafif sulu kaldığında hemen altını kapatıyorum 20 dakika dinlendiriyorum . Bu sayede suyunu çekmiş oluyor hemde dibi tutma sorunundan kurtuluyorum

Nutkum tutuldu resmen

Cok degisik bi akil verme olmuspergelle striptiz cok ilgincmis ahahahahha

Ya kızlar bu yemeklerin püf noktalarını verebilecek yokmu mesela naparsam daha lezzetli olur nasıl pişirmeliyim
Ben pilav yaparken pirinci yağda birbirlerine yapismis gibi beraber hareket edene kadar kavuruyorum, ölçü de 1 bardak pirince 2ye yakin (bucukla tam arasi) su koyuyorum, Allah a sukur cok da iyi tutuyor yani.. Suyu koyup altini kisiyorum, karistirmiyorum hic, suyunu cektikten sonra hafiften çıtır çıtır ses gelince kapatiyorum.. Takip etmek lazim..

her kadın yemek yapıcak diye bisey yok guzel yapıcak diye hiccc bisey yok bu genelleme hep ger kafalı annelerimizin aman kızım yap bilmemne kafasundan

sen yemek yapamazsın da mesela iyi bi annesindir

yada yemek yapamazsın ama calıskan bi kızsındır

yada gezmeyi keseftemyi seven insanları eglendiren bi insansındır

yanlıs yerden konuya takılıyosun zaten her aksam yemek yaparsan kendini köreltirsin bira< kendine zaman ayır

Aslında bir çok yemeğin mantığı aynı. Yağ, soğan ve salça kavurup üzerine asıl malzemeyi (bezelye, fasulye, nohut akla ne geliyorsa) koyuyorsun. Pişirme sürelerine de dikkat edersen olmaması imkansız.

Etli yemeklere gelince; kırmızı et ya da tavuğu küçük küçük doğra, biraz pişince sırayla biber domatesi ekle, bitti. Burada da bilinmesi gerekenler hangi malzemenin daha geç/erken piştigi. Önce uzun sürede pişen sonra sıra ile daha kısa sürede pişenler. Mesela önce tavuk sonra biber sonra domates gibi. Az baharat az tuz. Oldu bitti.

Hatta size daha kolay tarif. Tencerenin altına kusbasi eti, üzerine hangi sebzeleri istiyorsanız (patlıcan, kabak, domates, biber) yine zor pişenden kolay pişene doğru sıralıyorsunuz. En üstüne salcali su ve tuz gezdirip ocağa ya da fırına bırakıyorsunuz. O kendi pişiyor. Karıştırmaya, kavurmaya gerek yok.

Hiç gözde büyütmeye gerek yok yahu.

Yalnız siz yemek yapmayı sevmiyorsanız eşiniz de yapabilir. Siz uğraşırken o ne yapıyor?

Canim bir saat öncesinde islattigin pirinci ocağın en küçük gözünde en kisikta kavur. 2 bardak pirince 3 bardak sıcak su koy tamamen suyunu çekmesini bekleme. Altını kapatıp kapağın arasına peçete koy demlemeye bırak.

Valla ben de 8 senedir mükemmel lezzeti yakalayamadım
Sadece malzemeyi kaliteli seçmeye çalışıyorum
Bi de ıslattığım suyu sık değiştirip temiz suyla haşlıyorum

Ya kızlar bu yemeklerin püf noktalarını verebilecek yokmu mesela naparsam daha lezzetli olur nasıl pişirmeliyim

Sadece kuru fasulye, nohut, pilav için mi püf noktası istiyorsan şunlatı söyleyebilirim: akşamdan ılık suya koy ertesi güne kadar suda beklesin fasğlye ve nohut. Sonra o suyu dök yoksa çok haz yapar. Üzerini bir parmak kadar geçecek kadar suda 3 dakika kadar kaynat. Sonra soğanları iyice Kavur, biraz salça ekle iyice Kavur, biraz domates ve baharatları ekle biraz daha kavurup fasulye ya da nohut ne yapıyprsan onu ekle. Bir kaç dakika kavut sıcak su ekle. Suyu çok olsun çünkü bakliyatlar çok su çekerler. Çok kısık ateşte ve ağır ağır pişir yani 2 saate yakın. Ben pişince 15 dakika kadar borcama koyup fırına atıyprum çok lezzetli oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…