Güzel ve zayıf olmak her şey midir?

165 boyda 75 kilolu bir insanı hiç bir aklı başında Dr. ameliyat yapmaz. Vereceğiniz topu topu 10-15 kilo. Bir diyetisyen ile anlaşılan hergün öğünlerinizi eve yollasın, 2-3 ayda çok rahat 10 kilodan fazla gider.
Derdiniz buysa eğer, tabii.
Kilo ve güzelik iş hayatında herşey değildir mankenlik ajansında çalışmiyorsanız.
Başarısız zayıf ve güzel bir eleman yerine kilolu ama işinde başarılı elemanı ben ve benim gibi bir çok işveren tercih eder.
Evet görüntü önemli. Bakımsız insandan hoşlanmam.
Bakımsız insanın kendine saygısı olmadığını düşünürüm. Kilo ve bakım çok farkı şeyler bu arada. Zaten sizin rahatsız edecek, özgüveninizi zedeleyecek bir kilounuz yok. O yüzden bunun arkasına sığınmayın. Belki insanlar ile iletişimiz kötüdür, asık suratlı, kibirli insanlar iş hayatında zorlanırlar mesela. Ortamlarda kolay kabul görmezler. Böyle olduğunuzu ima etmiyorum. Ama bir düşünün. İş ortamından diğerine görede farklılık elbet var, ama genelde böyledir.
İnsanlar enerjisiyle burdayım derler, dış görünüş bunu sadece destekler.

Kesinlikle katilmiyorum. Canli ornegi benim. Her zaman olmam gereken kilodan bi 10 15 kilo fazlam olmustur. Verdigim zamanlarda oldu ama asla boyle bisey dusunmedim. Bende seviyeliyimdir hemen herkezle samimiyet kuramam ama cok yakin birsuru arkadasim var. Bi ortama girdigimde insanlarin beni secmesini arkadas olmasini beklemiyorum ben secici davranip sadece karakterime yakin insnlarla arkadas oluyorum. Sizde boyle yapin lutfen bu dis gorunus olayini takarak kendinizi kisitlamayin hayati zehir etmissiniz kendinize. Yurtdisina gitmissiniz bilginiz kulturunuz var sohbetlere katilin bu yonlerinizi ortaya cikarin. Cok kilolu bi arkadasim var muhabbeti sohbeti cok guzel cok bilgili karakterli bi kiz. Kilosunu kimse gormuyo cok yakisikli sevgilileri oldu benimde en yakin arkadaslarimdan birisi.

Boyumuz ve kilomuz yakin bu arada. Evet zayiflasam iyi hiasederim kendim icin. Ama asla disarda daha populer yada daha sosyal olamam bu karakter meselesi.

Konuyu tam okuyamadım ama başlığına cevap vereyim benim için olmasa da evet birçok insan için özellikle de erkekler için güzellik ve zayıflık herşeydir. Benim de sevgilim vardı.sanki başta görmemiş gibi kilomu boyumu sormaya başladı.ki kilolu da değilim fazlalıklarım var evet ama abartı birşey yok. Kendisi de kocaman göbekli birşeydi. Kendini sev, kendine değer ver, kendin için kilo ver, düzenli bakımını yap o zaman daha iyi hissedeceksin.

Ben sınav döneminde 55 kilodan 78kiloya çıktım. Kötü bir dönem geçiriyordum. Ne kadar yargılamayan insan varsa bile kilo almamı yargılayanı çok oldu. Arkadaşlarımla uzun süreden sonra görüştüğümüzde verdikleri tepkiler (istemli veya istemsiz söyledikleri) canımı yaktı. Ha nooldu şimdi 16 kilo verdim. Hayatımızın belirli dönemlerinde kilo alıp verebiliriz, kilo alınır verilir. Çok daha kötü hastalıklar var tedavisi bile olmayan. Bu yüzden kilo alanları yargılayanları anlamak mümkün değil.

Kesinlikle var.
İstersen git atomu parçala fotoğrafının altına bıyığı uzamış bu kadının ovv kezban diyecek insanlarla dolu etraf
Değil erkek arkadaş ilişkilerinde iş hayatında arkadaşlık ilişkilerinde bile insanlar öze değil pakete bakıyor.
Bakmıyorum diyen yalan söylüyor.

Hepinizin yorumlarını tek tek okudum. Görüşleriniz benim için değerli. Gerçekten teşekkür ederim.

Aura konusunda haklısınız. İnsan kendini iyi hissedince etrafa karşı da daha pozitif oluyor. Ama ben genel olarak negatif davranmamaya çalışsam da ister istemez nemrutlaşıyorum sanırım.

Kilolu olmayı sevmiyorum. Yapamamamın sebebi psikolojik maalesef. Tatlı yemeyince gece rüyama giriyor filan. Biraz yeme bağımlısıyım galiba.

İş ilişkisi bambaşka bir boyut. Söylediklerinizden çıkardığım: genel olarak kendim için kilo vermem ve insan ilişkilerinde pozitif olmaya çalışmam gerektiği. Bakımlı olmamın da olumlu etkisi olacağı.

Nitekim dış görünüşün her şey olduğunu düşünen arkadaşlar da az değil burada.

Dış görünüş her şeydir demek istemedim
Kendi yaşadıklarımdan yola çıktım
bende kiloyum zar zor yirmi kilo verdim hala fit değilim ama inan erkeklerin kilolu zamanki davranışlarından dolayı tüm o cinsten soğudum resmen
İş yaşamımda tıpkı senin dediğin gibi oldu
Ben taş taşıyıp yol açsam eleştirilecek bir yön bulunurken başka arkadaş bir bardağı şuradan şuraya kaldırınca övgüler dizilirdi.
Ki bunu sadece erkekler değil bizzat kadınlar yapardı.

Yıllardır zayıf olmayı popüler olmak olarak kodlamışsınız sanırım ama çok sağlıklı bir düşünce değil bu? Önce beden algısı ve duygusal yeme içme için bir psikoterapist desteği alın. Bu süreçte kilonuzu sağlığınız için dengelemeye çalışın. Çocukluğumuzdan beri rahmetli babam bizi eğitiminiz iyi olsun görgülü kültürlü olun diye yönlendirdiği için kardeşlerim de ben de kilo problemi yaşamamıza rağmen hep popüler ve aranan Kişiler olduk. Övmek için söylemiyorum çünkü Doğum sonrası gittiğim bir etkinlikte (160 boy ile 70 li kilolardı) hemen mevcut işimden ayrılıp kendi şirketine/kurumuma gelmemi isteyen kişiler oldu. En bakımsız olduğum dönemlerde bile arkadaşlar ısrarla her şeylere çağırdılar hatta bize göre organize yaptılar. Ama Özgüven ve sohbetinin rahat ve kasıntısız olması önemli bence. Yukarıda biri yazmış siz acaba kilo problemleri olan kişileri öyle algıladığınız için mi enerjiniz öyle negatif oluyor. Rahat olun sohbetinizin ve kariyerinizin altını doldurun ve sürekli kendinizi geliştirin. Zam konusunda ik birimi varsa orayla yoksa patronla konuşun. Konuşurken de kendinize güvenin ki adam/kadın düşünsün sizin o zammı hakettiğinizi. Ama bence önceliğiniz psikoterapi almak olsun

yaşadığım şey harfiyen bu. Mesajınızı öpesim geldi cidden Demek ki kafamda kurmuyormuşum. Rahatladım şu an

Soylediklerinizde haklilik payi var guzel olunca her yerde bi tik onde oluyorsunuz.uzun sureli iliskilerde bu durum gecerli degil ama cunku guzelliginize aldanip tanisiyorlar ve bakiyorlar ki alti boş bi guzellik.size tavsiyem sosyal olmaya bakin ilk adimi karsidan beklemeyin.insanlarin sizi tanimasina firsat verin

Özgüvenin ve güzel sohbetin çok etkili olduğuna ben de katılıyorum. Zaten diyorum ya, maalesef insanların ilk başta seveceği bir karakterim de yok. Ortalamayım o konuda. Ben de ister istemez ama tipim daha iyi olsa bu açığı kapatır mıyım diye düşünüyorum.

kilolu kişileri kesinlikle öyle algılamıyorum. Ben konuştuktan tanıdıktan sonra karar veriyorum izlenimlerime.

Psikoterapi aldım. Sosyal ortamlarda daha rahatladım o yüzden. Ama yeme bozukluğu konusunda almadım. O yararlı olabilir haklısınız.

yaşadığım şey harfiyen bu. Mesajınızı öpesim geldi cidden Demek ki kafamda kurmuyormuşum. Rahatladım şu an
Bir arkadaşım dış görünüş önemli olmasaydı güzellik ve moda diye koca bir sektör olmazdı diye söyler aşırı katılıyorum.

Sen kendinle barışık kalmak istesen çevrendeki insanlar rahat vermiyor.
En en merhametli olanı aslında yüzün güzel bir iki kilo versen falan diyor.
İnsan ister istemez morali düşüyor mutsuz oluyor

Dış görünüşle alakası yok bu yazdıklarınızın. Ben dediğiniz fiziksel özelliklere sahibim,güzel giyinirim,dışa dönüğüm kimseye tırnak kadar zararım dokunmamıştır ama bende de başka kusur buluyorlar. Profosyonel iliskilerde daha iyi olmuyor adam sana yürüme hakkını buluyor elaleme numaranı veriyor isten ayrılsa dahi. Yani benim de arkadaşlarım tarafından bu özelliklere sahip olduğum için dışlandığım oldu. Obez bir arkadaşım vardı çok tatlı,iyi bir kızdı. (hastalık olarak obez abartı değil) o kadar çok arkadaşı vardı ki anlatamam.
Veya yalancı,çıkarcı,hırsız aynı zamanda kilolu bir ev arkadaşım vardı. Herkes ne olduğunu bildiği halde onunla arkadaşlık yapardı.
Bir tane arkadaşım var-dı. Kız aşırı güzel manken gibi ama kaba saba ergenimsi bir kızdı Adanalı :) güzelliginin farkında olduğu için etrafına hep erkekleri toplardı. Erkekler bununla sırf güzel diye arkadaşlık yapardı ona yürümeleri falan hoşuna giderdi. Kaba saba olmasına rağmen de bir sürü kız arkadaşı vardı.
İnsan iliskilerinde başarılı olmak istiyorsanız belli başlı şartlar var:
1-)Kimseye özelinizi anlatmayacaksınız
2-)Herkesle samimi herkesle mavi boncuk olacaksınız ama gerektiği kadar.Herkesle esit seviyede samimi olun.
3-)Sizden yardım istenirse nazlanarak yapacaksiniz,yardım istenmediyse kimsenin yardımına koşmayacaksiniz.
4-)Size fikriniz sorulmadıysa kimsenin özel hayatı hakkında konuşmayacaksınız
5-) İnsanlar kalabalığa gelir kendi çetenizi oluşturun. Etrafiniza bir iki insan topladıktan sonra herkes sizinle çalışmak/arkadaş olmak ister.
6-)Güçlü durun,burnunuzdan kıl aldırmayıb

Konunun çözümü ile alakasız ama bu benim kafama takılan bir soru olduğundan sormak istedim. Kendine baktığın kısımlarda bir tek kilo verme ve cilt bakımı demişsin güzelleşme adına yaptığın farklı şeyler olarak. Ve çok fark ettiğini belirtmişsin. Salt cilt bakımı o kadar değiştiriyor mu ki ya ? Ben bir kaç kez cilt bakımı yaptırdım ama önceki cildim ile sonraki cildim arasında pek bir fark olmadı. Yani ben cilt bakımının faydasını pek göremiyorum. Acaba bir tek bana mı öyle oldu. Hakikatten cilt bakımına gitmek o kadar işe yarıyor mu merak ettim ?

Biraz fazla takıntı yapmışsınız sanki kilo hersey demek değil.
Veya ortamınız çok görselliğe önem veren biryer.
Kilolu olan hakimleri kilolu müdürler de var ama zekası sempatik oluşu ile kendini sevdiriyor bu Kişiler.
Ya da Ortamınız çok görselliğe önem veriyor.
Ama güzel olmak sizin elinizde diyet yap spor yap cilt bakımı hafif makyaj ve şık giyim topuklu ayakkabı ile çok çekici ve güzel olursunuz.

Cilt bakımı derken o klasik sivilce sıkma işleminden bahsetmemiştim aslında. Cildimin daha parlak ve dinç görünmesini sağlayacak çeşitli işlemler yaptırdım. Baya da cebimi yaktı Kilo da verince çok farketti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…