Eşim eril değil ne yapmalıyım ?

Aslında severek evlendik eşimle ama evlenince tabiki daha iyi tanıyorsun o insanı sevgililikte cok güzeldi her şey ama evlenince erkeklerin elde etmişliğinin verdiği rahatlıkla salması herseyi sinirlerini bozmaya başladı. 4 yıllık evliyiz.
İlişkide kendşmi erkek benmişim gibi hissediyorum artk herseyi ben düşğnüyorum herseye ben koşuyprum.
Eşim evin son cocugu cok sımarık büyütülmüş herseye aman o yapamaz denilerek hiç bişey yaptırılmamıs ve hiç bir el becerisi yok yumurta bile zor kırar oyle diyim. Ama onun dışında hani dışarı işleri olsun hastane işi ne biliym evde bozulan birley hiç bir seyden anlamıyor adam açıkçası ve sogumaya basladım. Sürekli bi yerleri agrıyor sğrekli yorgun ve yatmak istiyor. İnsanlar eşlerini neden aldatırmış anlamaya basladım bile. Cinsel hayatımız desen cok kötü 5 dakika filan sürüyor en fazla ve konustugum halde defalarca tedaviye bile gitmiyor. Ne yapmalıyım ? Bir bebegimiz var olmasa bosanırdım o derece çünkü artk ister istemez dısardaki her işten anlayan eril erkekleri görünce etkileniyor insan. Bunlar sadece burada yazabildiklerim uzatmiyim sıkmıyım istedim.
siz fazla yük yüklendikçe eşiniz iyice size yaslanmış. Yatma imkanı olmayan yorgun yorgun ayakta duruyor. Vermeyin eşinize o imkanı, onun başı ağrıyorsa sizin de diziniz ağrısın. Sorumluluğu ona verin. Cinsellik konusunda da doktora gitmesi lazım. Bunun kadını erkeği yok, tedavi olması lazım. Kardeş kardeş oturmaya evlenmediniz herhalde, sakin bir ortamda ciddi olarak konuşun. Daha hala gitmiyorda çift terapisi deneyebilirsiniz, bazı erkeklere eşleri değil dışarıdan biri konuşunca etkili oluyor.

Çocuk yapmaz , boşanırım.
Şu mükemmel giden evliliklerinize yapılan çocuk detayı da bu forumun klasiği artık. Ben bu çocuk detayının çoğu hikayede yalan olduğunu düşünüyorum, sırf boşan denilmesin diye.
Çocuk da çocuk ay allah aşkına çocuk olunca insanların hayatı normal gidecek diye bir kural mı var ya nerden bilsinler sorunlar yaşanacağını kimse çocuğum olsunda öyle boşanayım demez. Belli yolunda gitmeyen şeyler var. Çocuk yapmaz boşanarım falan hemen bu şekilde geliniyor insanların üstüne vazgeçin şu cümleden olmuş çocuk işte napsın yok mu etsin. Çocuk var diye iyi bir evlilik yerine kötü giden evlilik yaşamaya devam mi etsin böyle bir evlilikte çocuk ne kadar mutlu olucak peki birde bunun için birsey diyin
Aslında severek evlendik eşimle ama evlenince tabiki daha iyi tanıyorsun o insanı sevgililikte cok güzeldi her şey ama evlenince erkeklerin elde etmişliğinin verdiği rahatlıkla salması herseyi sinirlerini bozmaya başladı. 4 yıllık evliyiz.
İlişkide kendşmi erkek benmişim gibi hissediyorum artk herseyi ben düşğnüyorum herseye ben koşuyprum.
Eşim evin son cocugu cok sımarık büyütülmüş herseye aman o yapamaz denilerek hiç bişey yaptırılmamıs ve hiç bir el becerisi yok yumurta bile zor kırar oyle diyim. Ama onun dışında hani dışarı işleri olsun hastane işi ne biliym evde bozulan birley hiç bir seyden anlamıyor adam açıkçası ve sogumaya basladım. Sürekli bi yerleri agrıyor sğrekli yorgun ve yatmak istiyor. İnsanlar eşlerini neden aldatırmış anlamaya basladım bile. Cinsel hayatımız desen cok kötü 5 dakika filan sürüyor en fazla ve konustugum halde defalarca tedaviye bile gitmiyor. Ne yapmalıyım ? Bir bebegimiz var olmasa bosanırdım o derece çünkü artk ister istemez dısardaki her işten anlayan eril erkekleri görünce etkileniyor insan. Bunlar sadece burada yazabildiklerim uzatmiyim sıkmıyım istedim.

Evlilik içinde tek başına herseyi halledince bir diğer kişiye ihtiyaç duymuyorsun. Zaten tek basınasın. Aldatma savunulacak birşey değil zaten ama aynı şeyi yaşamadan böyle konusmayım bence. Cocuk, iş, ev ve her sorunla yalnız başına baş eden bir kadın düşğnün ve üstüne duygusal cinsel olarak tatmın edilmeyen. Karsınızda defalarca konustugunuz halde umursamayıp normal davranan bir adam . Ne hissederdiniz ?
O zaman boşanırsınız, kötü bir eyleme empati kurmazsınız

Ben başka bir noktaya değinmek istiyorum. Neden kendi işlerini halletmek, kimsenin yardımına muhtaç olmamak, iş bitirici olmak gibi nitelikler enerji bazında bile olsa "eril" oluyor da pasiflik, beceriksizlik, bir işin ucundan tutamayıp hep başkalarının yardımına muhtaç olmak gibi kişilik özellikleri "dişil" oluyor? Her ay regl ağrısı çeken, çocuk taşıyıp doğuran bir canlı sözümona dişil enerjide bahsedildiği gibi ezik ve sünepe olamaz.
Kastedilen bu değil.

Çocuk yapmaz , boşanırım.
Şu mükemmel giden evliliklerinize yapılan çocuk detayı da bu forumun klasiği artık. Ben bu çocuk detayının çoğu hikayede yalan olduğunu düşünüyorum, sırf

Boşanın hanım efendi sonra ne yapıyorsanız yapın.

Sanki adamı ilk defa gerdek gecesinde görmüş🤔
Çocuk da çocuk ay allah aşkına çocuk olunca insanların hayatı normal gidecek diye bir kural mı var ya nerden bilsinler sorunlar yaşanacağını kimse çocuğum olsunda öyle boşanayım demez. Belli yolunda gitmeyen şeyler var. Çocuk yapmaz boşanarım falan hemen bu şekilde geliniyor insanların üstüne vazgeçin şu cümleden olmuş çocuk işte napsın yok mu etsin. Çocuk var diye iyi bir evlilik yerine kötü giden evlilik yaşamaya devam mi etsin böyle bir evlilikte çocuk ne kadar mutlu olucak peki birde bunun için birsey diyin
Ay ne güzel dediniz. Gel de anlat . Ben sanki çocuguma ve kendime mutsuzluk yaşatmak içinmi yaptım bunu. Benim sordugum sey ayrı onların takıldıgı sey ayrı. Ki çocugum özel bi çocuk olmasa ( down sendromlu) yine boşanır cok rahat yoluma bakabilcek güçteyşm ams özel cocuk olması beni durduruyor.. ve düzeltebilirmiyşm evliliğimi peşindeyim hemen bosanmaktansa

Saçmalık resmen. Dışarıda ki erkeklerin evlilik hayatlarını biliyormuş gibi bir de aldatma kafasına girmişsin Allah şifanızı versin. Eşinize üzüldüm belki siz çok haklısınızdır sırf aldatmayı aklınızdan geçirdiğiniz için bile sizden midem bulandı
Ya bir kez daha anladım ki bizim insanlarımızın algısı skıntılı okuduğunu anlayamıyorlar . Ben eşimi aldatacak olsam burda çözüm aramam dimi ben evliliğimi düzeltme derdindeyim. Aldatanların neden aldatabildiğini anlıyorum diyorum aldatıcam demiyorum.

Ben başka bir noktaya değinmek istiyorum. Neden kendi işlerini halletmek, kimsenin yardımına muhtaç olmamak, iş bitirici olmak gibi nitelikler enerji bazında bile olsa "eril" oluyor da pasiflik, beceriksizlik, bir işin ucundan tutamayıp hep başkalarının yardımına muhtaç olmak gibi kişilik özellikleri "dişil" oluyor? Her ay regl ağrısı çeken, çocuk taşıyıp doğuran bir canlı sözümona dişil enerjide bahsedildiği gibi ezik ve sünepe olamaz.
Öncelikle bu yazdıklarınızı konu sahibinin konusundan bağımsız, toplumsal dile yönelik bir eleştiri olarak okuduğumu belirteyim. Yazdıklarınıza o kadar hak verdim ki ben de konu dışı bir cevap yazmaktan alıkoyamadım kendimi. Tam olarak sizin gibi düşünüyorum. Dişiliğe ve kadınlığa özellikle son zamanlarda yüklenen anlamlar yüzünden erkeklerden kadınlık dersi alıyoruz, on bir tane neandertal ellerine kocaman bir pankart alıp bize hangi doğumun “doğal” ve “normal” olduğunu öğretmeye kalkıyor. Bu korkunç mansplaining’e su taşımamak için eril ve dişil kelimelerinin sadece biyoloji terimi olarak kullanılması gerektiğini düşünüyorum. Bağlamlarından tamamen koparılarak kadını ve kadına ait olan her şeyi aşağılamaya yönelik bir anlam gemişlemesine uğradı bu sözcükler çünkü.
Konu sahibi, konunuzu dağıttıysam kusuruma bakmayın lütfen.

Ev dökülüyor mu,kırılıyor mu yapma arkadaşım sende. Sen adamın arkasını topladıkça adam salmış belli ki.
He baktın ki hala anlamıyor boşan.

Konu sahibi sizi çok iyi anlıyorum benim eşimde bahsettiğiniz gibiydi. Gibiydi diyorum bir çok yönden düzeldi şöyle ki siz kendinizi geri çekin ben onun yapmasını beklemek yerine her şeye atliyordum bir an önce yapılsın bitsin diye çünkü eşime kalsa yaparız yaaa diye diye kalıyordu her iş ben yapınca da bu seferde benim üzerime kalıyordu yapmayın onun görevi olan hiç bir şeyi yapmayın onun yapması içinde teşvik edin erkekler gururlarinin oksanmasini sever gaz verin ağam paşam sen yaparsın diye. Belli bir süre sonra artık o da öğreniyor alışıyor. Erken boşalma sorunu bizde de vardı doktora gitmesi için zorlayın ilaç falan veriyor faydasını görürsünüz.

Ee konu sahibi çocuğu bahane ederek boşanmayacakmış zaten.

Anacığım 22 yıl boyunca hem hasta babama bakti hem evin ihtiyaçlarını karşıladı bir kez bile erilligine laf etmeyi bırak imada dahi bulunmadı rahmetli babama. Sizin gözünüz dışarda hanımefendi şimdi kılıf uydurmaya çalışmayın. Baştan hersey gün gibi ortadaymış üstüne çocuk yapmışsınız.

İnsanlar eşlerini neden aldatırmış anlamaya basladım bile.
Bahane bulmayın. Aldatanın suçunu hafifletmeyin aldatah kahpe olduğu için aldatır. Adam hep böyleymiş çocuk olmasa boşanırım yazmışsınız yapmadan aklınız nerdeydi adam hep böyleymiş bile bile çocuk doğurmuşsunuz.

Eril, dişil enerji deyince ben bir huylanıyorum.
Konuyu eşini aldatan insanları anlamaya kadar getirmenizi çok yersiz olmuş. Aldatmanın bahanesi olmaz, eşini beğenmeyen başka bir dalı tutmadan ayrılır sonra ne istiyorsa onu yapar.

Yazdığınız gibi bir adamı koca diye istememeniz normal. İyi demişsiniz ama iyi değil bence ancak pasif olabilir kendisi. Eşine kendini yalnız hissettirecek kadar yok hükmünd, sorunları görmezden gelen biri insan iyi olamaz. Tüm bunlarla yapılacak şey bellidir. Ya kabulleneceksiniz Ya ayrılacaksınız. Başka türlüsü boşanmama sebebi olarak gördüğünüz çocuğunuza zarar ne başta.

Ay ne güzel dediniz. Gel de anlat . Ben sanki çocuguma ve kendime mutsuzluk yaşatmak içinmi yaptım bunu. Benim sordugum sey ayrı onların takıldıgı sey ayrı. Ki çocugum özel bi çocuk olmasa ( down sendromlu) yine boşanır cok rahat yoluma bakabilcek güçteyşm ams özel cocuk olması beni durduruyor.. ve düzeltebilirmiyşm evliliğimi peşindeyim hemen bosanmaktansa
Çocuğu yapana kadar koskoca 3 sene boyunca bu adam fırtına gibi her işin altından kalkan, her işe yetişen bir adamdı da siz hamile kalınca birden “eril” enerjisi düşük, hiç bir işten anlamayan, bir halta yaramayan bir adama mı dönüştü diyoruz? “Aldatanları anlayacak kadar” bezdiğiniz bu evliliği neden çocukla taçlandırıp şimdi çocuğum var ayrılamam diyorsunuz diyoruz.

Konu sahibi sizi çok iyi anlıyorum benim eşimde bahsettiğiniz gibiydi. Gibiydi diyorum bir çok yönden düzeldi şöyle ki siz kendinizi geri çekin ben onun yapmasını beklemek yerine her şeye atliyordum bir an önce yapılsın bitsin diye çünkü eşime kalsa yaparız yaaa diye diye kalıyordu her iş ben yapınca da bu seferde benim üzerime kalıyordu yapmayın onun görevi olan hiç bir şeyi yapmayın onun yapması içinde teşvik edin erkekler gururlarinin oksanmasini sever gaz verin ağam paşam sen yaparsın diye. Belli bir süre sonra artık o da öğreniyor alışıyor. Erken boşalma sorunu bizde de vardı doktora gitmesi için zorlayın ilaç falan veriyor faydasını görürsünüz.
Ay şükür anlayan birisi cıktı ya insanlar ne kadar ot kafalı anlamıs degilim herkes cocuga takılmış vay efendim önce niye farketmemişim ona takılmış bi ilşki dan diye bitirilmiyorki düzelir diye şans veriyosursun ilişkine anşamıyolar ve sanki aldatmısım gibi algılamıs herkes aldatcak olsam burda ne işim var niye soru soriym. Siz peki ilaççlamı düzeldi etken boşalması nasıl düzelttiniz

Çocuğu yapana kadar koskoca 3 sene boyunca bu adam fırtına gibi her işin altından kalkan, her işe yetişen bir adamdı da siz hamile kalınca birden “eril” enerjisi düşük, hiç bir işten anlamayan, bir halta yaramayan bir adama mı dönüştü diyoruz? “Aldatanları anlayacak kadar” bezdiğiniz bu evliliği neden çocukla taçlandırıp şimdi çocuğum var ayrılamam diyorsunuz diyoruz.
Ay cocuk yapiymde acı cektiriym kendime dedim ya zevk alıyorum ben bundan.

Boşanıp kendi ayakları üzerinde duracak kapasite olmayınca insanlarda, haysiyetini ayaklar altına alıp aldatmayı seçiyorlar tabi. Genellikle bahaneleri bebek oluyor bu türlerin.
Gayette ayaklarım üzerinde dururum gelirimde var meslegimde cok şükür ben evliliğimi kurtarma derdindeyim yoksa burda bu soruyu sormaz aldatırdım. Cocuksa bi bahane degil benim için normalde mutsuz evlilikte büyüyecegine ayrılınmalı diye düşünürdüm ama cocugum özel bi çocuk malesef ve gelişiminin ekstra gerilemesi beni düşündürüyor. Burda uzunca yazılmıyor hersey

Back
X