• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

gururum onurum o kadar incindi ki :,(

benim babam yok ,, annem ise başka bir şehirde ,, ablalarım var 2 tane onlarda başka başka şehirlerde ,, yani yaşadığım yerde kimsem yok ..
arkanda kimse yoksa sen güçlü olmak zorundasın ,, ne demek yani bir soru sordun diye annene küfür edecek sana vuracak ,,
buna şimdi ses çıkarmazsan sonra başına daha kötü şeyler gelebilir helede birde çocuk olunca ,,

sana naçizane tavsiyem eşinle konuş pişman değilse hala aynıysa yol yakınken bırak gitsin faydası olmaz sana onun ,,
yok pişmanım falan diyorsa bunun tekrarında asla geri dönüşü olmayacağını bilsin ,, sen onun annesine nasıl saygı duyuyorsan oda duymak zorunda ,,
ve tabi affedeceksen sakın çocuk düşünme önce bir ölç tart eşini yoksa bide çocukla bununla hayatta başa çıkamazsın ..

aşkı geç ,, saygıya bak saygı olmazsa hiç bir şey olmaz ,, hiç bir şeyin önemi de olmaz ,,
hem ne güzel çalışıyormuşsun ,, ailende var sil baştan bir hayat varken hayatını değmeyen insanlara sakın heder etme ..
boşanmak çözüm değildir ama iflah olmuyorsa sonuç olur ,, ALLAH hakkında hayırlısını nasip etsin inşallah ..

Tabi yüzgöz olunmasın canım ama bu hassasiyet karşılıklı olmalı.
Edepsizle epsiz olunmaz ama yinede tavır konulabilir.
Kırmızı çizgiler net çizilebilir.
Bunlar yapılabilseydi eşin bunları yapamazdı, karşısında aileni bulacağını bilirdi.
Tabi durması gereken yeride.

yazık ya nasıl üzülüyorum şu durumlara daha yedi aylık mı evlisiniz
bu tür şeyler çok kötü ah bu insanlar ağızlarını tutabilse keşke
ama kalp kirliyse ağızda durmuyo işte napacan

minnosumbenim ailene kufur etmesi ne kadar cirkin.benim atama kufur edecek adamin agzini ikiye ayiririm ben olsam.
en onemlisi ise siddet bana gore...senin kusurunu yuzune vurmasini ve bunu ailene soylemesini saymiyorum bile.
arkadaslardan bazilari politik olacaksin,ses cikarmayacaksin diyor.ben 5 yillik evliligimde her turlu olmayi denedim gercekten denedim ama her gecen gun daha da kotuye gitti.insanin icinde Allah korkusu yok ise sen ne yaparsan yap bos caba...
bir de senin evliliginde ne ailene ne de sana karsi saygi kalmamis arkadasim.ben bu yuzden uzulerek soyluyorum;devam etse de seni ve aileni cok zor gunler bekliyor.
Allah esinin ve annesinin kalbine merhamet versin!!!

Şimdi arkadaşım bu tip meselelerin çözülebilmesi için araya sözü dinlenen bir aile büyüğünü sokmakta fayda var ama öyle erkekleri karşı karşıya getirmek çok yanlış.

Birbirlerine girerler az derken çok olur dünyanın bin türlü hali var Allah korusun. Aman diyim bu işlere girme.

Burada yapılacak olan şu, sessiz protesto. Konuşma, görüşme babanda madem sakin bir adam en iyi ihtimalle oğlum ben sana kızımı tartakla diye vermedim ya aklını başına topla yada sen sağ biz selamet desin.

Budur yani. Savunmada ol saldırıya gerek yok. Ben sokakta çocukları kavga etti diye cinayet işleyen insanlar duydum ya. Şeytanın ne yapacağı belli olmaz.

Sabırlı ol. Tavır yap. Ailende kal ve eşinle görüşme.

Birde şu var aynısı bendede olmuştu eşine zamanında annesiyle ilgili bir iki atıp tuttun mu bir saatten sonra söylediğin herşey batıyor.

Ben yerinde olsam odaya girdim sustular dimi özel birşey konuşuyorsanız ben rahatsız etmiyim derdim ama içtenlikle bu durumda sana evet diyemezdiler çünkü sen yabancı değilsin hadi kaynanan dedi o zamanda eşin o an bişi demesede içten içe rahatsız olurdu seninde içinde kalmazdı.

Annesini şikayet etme cnm olmuyor. Sağlıcakla...

Son düzenleme:
Olumlu konusmak isterdim ama bu evliligin sonu hicte iyi gorunmuyor. Ben olsam esine derdim ki ben kusurluyum seni hak etmiyorum sana layik degilim. umarim ileriki hayatinda kendin gibi harika kusursuz birini bulursun allah yolunu acik etsin derdim. rahatsizligin ne bilmiyorum ama cnm bu evliligi devam.ettirirsen daha cok rahatsizlanicaksin sanirim.

Çok özür dilerim ama ben diğer yorumları okuyamadım henüz sadece sizin ilk mesajını okurken yıllarca yaşadıklarım geldi aklıma 8 senelik evliliğimin ne yazık ki çocuklarım var, seviyorum, düzelir, tedavi olur umudu ile sürdürdüm ve şuan 2 çocuğumla boşanmayı seçtim. Şiddetin boyutu ölçütü affedilirliği olmaz. Öfke kontrolünü sağlamayı beceremeyen aileni bir yana geçtim sana saygısı olmayan bir insanın (zaten aileni sallamaz..) birlikteliği ancak bu şekilde olur.. Bu olaylar gitgide artar, sokak ortasında olur, yolda olur, evde olur.. İyi düşünün, iyi ölçüp biçip tartın ama söyleyebileceğim tek şey küfür ve şiddet kabul edilemez.. İtme kakmayı şiddet olarakta saymaz bu zihniyetler. Hele ki bağırma ile evlilik yürür sanırlar. Ama yürümez bir gün gelir kendinizi derin bir bunalımın içinde berbat bir halde bulursunuz... Yazık etmeyin kendinize..

kv oğlunu fitlemiş fitlemiş, sonunda başarmış işte, geri dönülmesi unutulması çok zor şeyler olmuş. başı göğe ersin artık.
minnoşumbenimin anne-babası hem sessiz sakin, hem de sağlık sorunu olan insanlarmış. eşinin bunu bile bile seni oraya götürmesi, bu çirkin sözleri sözlemesi olayı başka bir boyuta taşımış. babası yaşlı adamcağız, hiç damadın üstüne yürümesi korkutması falan iyi olmaz. biz de bugüne kadar az tartışmadık, ama ailemin önünde hiçbirşey olmadı. anneme anlatmam bile, üzülmesin, onlara birşey olmasın diye. eşim de bu konuda benim gibi düşünür, biz kavgamızı da tartışmamızı da evimizde 2 kişilik yaşarız. biz döner barışırız belki, ama o anne baba bunu asla unutmaz, içlerinde ne yaralar açılır.
minnoşum benim nasıl üzüldüğünü, şu an ne halde olduğunu tahmin edebiliyorum canım. eşin beyefendiden telefon veya mesaj geldi mi dün geceden sonra?

Açık ve net, seni hastalığınla vuran adama (fiziksel şiddeti söylemiyorum bile bu duygusal şiddet) asla dönme.

Yuvaymış, yuva kolay mı kuruluyormuş bunların hepsi hikaye. Ortada yuva falan yok. Yuva sahibi adam eşine böyle davranmaz. Eşin insan bile değil, hayvanlara hakaret olmasa diyeceğimi bilirdim de o şevkat dolu canlılara ayıp olur.

Bak işin var, ailen var. Üstelik sen hastayken ailen neler çekmiştir, şimdi kocan olacak insandışı tip sana neler söylüyor.

Son düzenleme:
kızlar o kadar kötüyüm ki şu anda

inananmıycam şeyler olduuu
dün kvdeydik yine çenesi durmuyo tabi bıt bıt bıt en nefret ettiğim huyu ise ben odadan mutfaga gittim diyelim hemen fıs fıs bişeyler söylüyo odaya girince lafı yarıda kesiyo ben geldim die susuyo .dün akşam her mutfaga gidip gelmemde bu olay oldu bende rahatsız oluyorum doğaal olarak kim olmaz ki ...

sonra eve giderken eşime arabada dedim ki aşkım annnen ben mutfaga gittiğimde sana ne söylüyo ben gelince susuyo dedim vay sen bunu dedin die daha öncede bu konudan rahatsız olduğumu söylemiştim agza alınmıycak küfürler hakaretler anneme küfür ediyo senin ananı........ filn vs ( çok utanıyorum nasıl kötü küfürler) dedim düzgün konuş vurdu kafama resmen cinnet geçiriyo gibi sinirli sustum ama susmuyo hala küfürler ben fesatmışım her dediğini kötüye yorumluyo muşum herseyi batıyomuş annesinin hala agza alınmıycak küfürler ediyo patladım sonunda bende ona küfür ettim bu sefer gögsüme vurdu arabanın iindeyiz bende ona vurdum sonra dedim beni evime bırak napıyosan yap dedim

arabayı hızlıca evin önünden gecip annemlerin evine bıraktı beni yukarı çıktı kızınızı bırakıyorum anlatır size dedi :((((( :43:
annemlere olayları anlattım kadın şeker hastası titremeye basladı hastanelik olduk gece yarısı çıktık hastaneden kapıda bekliyomuş tekrar annemlerle bıraktı bizi arabada konuştular oğlum ayyıp ikinizide filn gibisinden söylediği laf benim anan m babam canım ciğerim herşee karışacaklar karışırlar vay anneme laf söyletmem annemi sevmiyo annem iyi niyetli hep bu fesat bağırıyo ama hala anemler oğlum yapmayın etmeyin diyo babam da hasta zaten üzülüyo sonra indik arabadan çekti gitti :43: o kadar kötüyüm ki ben hiç bişeyim mişim meğerse napcam akıl verin

ben öyle kocayı napardım bilmiyorum:47:
bu ne ya manyak mı ne kökü topu ben odadan çıktıktan sonra annen ne dedi diyecem bana vuracak küfür edecek
beni annemlere bırakacak ailem hastanelik olacak ailem karşısında oglum yapmayın etmeyin diyecek:47:
büyük konuşmak istemem ama cehennemin dibine kadar yolu varr gitsin anasıyla rahat rahat yaşasın ana kuzusu :47:

Son düzenleme:
Vicdandan oldukça yoksun eşin... Bunu söylediğim için üzgünüm
ama her şey ortada... Saçma sapan bir olaydan tartışması,
olayı büyütmesi değil bunu bana söyleten. Geçmişte canın kim bilir
ne denli yanarak defettiğin hastalığını, kusurun olarak görmesi, aklında
bu kurguyla yaşayıp seninle evlenmesi...

kızlar o kadar kötüyüm ki şu anda

inananmıycam şeyler olduuu
dün kvdeydik yine çenesi durmuyo tabi bıt bıt bıt en nefret ettiğim huyu ise ben odadan mutfaga gittim diyelim hemen fıs fıs bişeyler söylüyo odaya girince lafı yarıda kesiyo ben geldim die susuyo .dün akşam her mutfaga gidip gelmemde bu olay oldu bende rahatsız oluyorum doğaal olarak kim olmaz ki ...

sonra eve giderken eşime arabada dedim ki aşkım annnen ben mutfaga gittiğimde sana ne söylüyo ben gelince susuyo dedim vay sen bunu dedin die daha öncede bu konudan rahatsız olduğumu söylemiştim agza alınmıycak küfürler hakaretler anneme küfür ediyo senin ananı........ filn vs ( çok utanıyorum nasıl kötü küfürler) dedim düzgün konuş vurdu kafama resmen cinnet geçiriyo gibi sinirli sustum ama susmuyo hala küfürler ben fesatmışım her dediğini kötüye yorumluyo muşum herseyi batıyomuş annesinin hala agza alınmıycak küfürler ediyo patladım sonunda bende ona küfür ettim bu sefer gögsüme vurdu arabanın iindeyiz bende ona vurdum sonra dedim beni evime bırak napıyosan yap dedim

arabayı hızlıca evin önünden gecip annemlerin evine bıraktı beni yukarı çıktı kızınızı bırakıyorum anlatır size dedi :((((( :43:
annemlere olayları anlattım kadın şeker hastası titremeye basladı hastanelik olduk gece yarısı çıktık hastaneden kapıda bekliyomuş tekrar annemlerle bıraktı bizi arabada konuştular oğlum ayyıp ikinizide filn gibisinden söylediği laf benim anan m babam canım ciğerim herşee karışacaklar karışırlar vay anneme laf söyletmem annemi sevmiyo annem iyi niyetli hep bu fesat bağırıyo ama hala anemler oğlum yapmayın etmeyin diyo babam da hasta zaten üzülüyo sonra indik arabadan çekti gitti :43: o kadar kötüyüm ki ben hiç bişeyim mişim meğerse napcam akıl verin

Canim benim ya! Çok üzüldüm, birde benim gibi daha 7 ayliksin:(
Eşin af edersin tam bir hanzo!
Biraz yiyit bir adam olsaydı, sana el kaldırmayı burak, küfür bile etmezdi!

Keşke baba evine burakmayi istemeseydin!
Kicina bir tekme vurup, asıl onu o sevgili annesine postalasaydin..

Küçük bir soruda, bu savunma nedir?
Görende annesine haksızlık yapıp, işkence yaptin sanar!

Çok sinirlendim ya:ssz:

Şimdi arkadaşım bu tip meselelerin çözülebilmesi için araya sözü dinlenen bir aile büyüğünü sokmakta fayda var ama öyle erkekleri karşı karşıya getirmek çok yanlış.

Birbirlerine girerler az derken çok olur dünyanın bin türlü hali var Allah korusun. Aman diyim bu işlere girme.

Burada yapılacak olan şu, sessiz protesto. Konuşma, görüşme babanda madem sakin bir adam en iyi ihtimalle oğlum ben sana kızımı tartakla diye vermedim ya aklını başına topla yada sen sağ biz selamet desin.

Budur yani. Savunmada ol saldırıya gerek yok. Ben sokakta çocukları kavga etti diye cinayet işleyen insanlar duydum ya. Şeytanın ne yapacağı belli olmaz.

Sabırlı ol. Tavır yap. Ailende kal ve eşinle görüşme.

Birde şu var aynısı bendede olmuştu eşine zamanında annesiyle ilgili bir iki atıp tuttun mu bir saatten sonra söylediğin herşey batıyor.

Ben yerinde olsam odaya girdim sustular dimi özel birşey konuşuyorsanız ben rahatsız etmiyim derdim ama içtenlikle bu durumda sana evet diyemezdiler çünkü sen yabancı değilsin hadi kaynanan dedi o zamanda eşin o an bişi demesede içten içe rahatsız olurdu seninde içinde kalmazdı.

Annesini şikayet etme cnm olmuyor. Sağlıcakla...

kesinlikle katılıyorum
verilebilecek en güzel cevabı vermişsin :13:

cudana gidemedim arabanın içindeydik hızlıca aracı sürüyo çekilemedim de yanında oturuyorum direk evimizin önünden bastı götürdü annemlere ... abim yok küçük erkek kardeşim var o da başka şehirde babam öyle sert bi insan deildir yumşak huylu vurup kıran bi insan deildir annem desen çok sessizdir öyle iki lafı birleştirip cvp ermez içine atar herseyi akşama dayımımı çağırsam en iyyi o blirr durumu anlatsam ?? offf

nemesis benim en çok o zoruma gitti nie öyle söylediki yoksa takıyomuydu kafasına istemiyomuydu acaba nie dillendirdi sanki dediğin gibi bi lütuf da bulunmuş gibi offf ya o kadar moralim bozukki işten izin alsam gitsem diyorum bu seferde evde napcam kafayı yerim

Bence büyükleri çağırman, toplaman iyi bir fikir! Bunu gercekden yap!

şimdi söyleyeceklerim hoşuna gitmeyebilir.. ama inan bende yaşadım ve onun için söylüyorum...
bi kere biz bi yerden bir zarar gelebileceğini hisseden varlıklarız kadınlar.. farkediyoruz ve içimizde ne varsa yansıtıyoruz..
ama erkekler bunu direk saldırı olarak algılıyor...
anneleriyle ilgili konuşulmasınadan tavır alınmasından hoşlanmıyorlar.. onun için bizim biraz susmamız ve soruları nabza şerbet hesabı iyi sormamız lazım..
ben öle bir durumla karşılaşsam direk sormuyorum... artık.. gülüyorüm ve annenle ne kaynatıyordunuz bakayım.. diyorum.. bunu bir tepki değil merak olarak algılaması lazım yoksa anlamaz erkekler.. düz düşünürler.. helede gerginsek tepki oluştururlar..
çünkü belki haklı olarak anneleri herşeyleri...:26:
ben hep kaçtım ailelerin tartışmalarıımızı kavgalarımızı bilmesinden; çünkü yarın iyi olacaksam utanıyorum..:14:
o yüzden kendi kafanda kesin bir çözüm koymadan dayına falan anlatma sen çöz canım benim çok üzüldüm inan ama biraz sakin ve mantıklı düşünmek lazım

evet dün gece araçtan inince eve geçtikten sonra msj attım ben kusurum vardı evlendin benimle herkesi karşına aldın bunları söylemenin ne alemi vardı sen benim tanıdığım insan deilsin kusursuz biriyle yoluna devam edersin bundan sonra dedim ....

o da
bunlardan da bu anlamı çıkardın ya ben senin o düsünceni s........ ( hala küfür) ben herkesi karşıma alacak kadar çok seviyorum seni onu anlatmaya çalıştım yapmak istediğine emeline ulaştın herzamn bildiğini okudun şimdi olduğu gibi devam et böyle yazmış hiç cvp vermedim

CANIM sakin ol biraz sakin kal..
annem hep bana da kardeşimede aynı şeyi söyler.. sakın sen çıkma evden... bırak o gitsin der.. dönende tükürdüğünü yalayanda o olsun..
sakin ol lütfen kırılmışsın tamam haklısın.. ama bişey soracam bundan sonra nolacak ayrılacakmısın...

evet dün gece araçtan inince eve geçtikten sonra msj attım ben kusurum vardı evlendin benimle herkesi karşına aldın bunları söylemenin ne alemi vardı sen benim tanıdığım insan deilsin kusursuz biriyle yoluna devam edersin bundan sonra dedim ....

o da
bunlardan da bu anlamı çıkardın ya ben senin o düsünceni s........ ( hala küfür) ben herkesi karşıma alacak kadar çok seviyorum seni onu anlatmaya çalıştım yapmak istediğine emeline ulaştın herzamn bildiğini okudun şimdi olduğu gibi devam et böyle yazmış hiç cvp vermedim

Bence bir müddet arayip, msjlaşma.
Ortam biraz sakinleşmesi gerekiyor.
Eski defterleride bu saatden sonra açmak, doğru degil!

Senin en iyi yapa bileceğin akli başinda büyükleri araya sokman.

Ailen sessiz diye, yanlız sanıp üste çıkmasın!
Kusurun varsada, evlenmeden önce iyi düşünecekdi!

Hatini bu saatden sonra bilecek!

Son düzenleyen: Moderatör:
CANIM sakin ol biraz sakin kal..
annem hep bana da kardeşimede aynı şeyi söyler.. sakın sen çıkma evden... bırak o gitsin der.. dönende tükürdüğünü yalayanda o olsun..
sakin ol lütfen kırılmışsın tamam haklısın.. ama bişey soracam bundan sonra nolacak ayrılacakmısın...

şuan için hiç bişey bilmiyorum sadece çok kızgın kırgınım hayal kırıklığı .....

zaten ben annemlere bırak demedim canım beni evime bırak dedim sen naparsan yap dedim o da ben seni bırakcam yeri biliyom diyip annemlere götürdü..

Sizin aileyi yumusak bulmus bu adam ...

Yani mesela benim esim bana vurmus olsa ve babam ogrense, inan su an baska sehirdeler, aninda biner gelir tekme tokar dalar yani

Kiz aileleri kesinlikle yumusak olmayacak bence... Gerektiginde kizimizin kilina zarar gelirse ceker aliriz imaji verecekler ...

Ama Turkiyede genelde tam tersi
aman damat el ustunde olsun, aman kizimiz dayak da yese evidir yuvasidir ,
cok yanlis bence ...

Valla bu konu vesilesiyle babama bir kez daha hurmetlerimi sunuyorum :)

Sen de madem oyle dayin var, onu sok devreye ki duracagi yeri bilsin esin...

aynen dün bi konuda hatırlamıyorum şuanhangi konuydu yorum yapmıştım, kız aillerinin çok uysal olduğundan bahsettim sessiz kalmasından,
benim annemde aman döv kızımı yeter ki boşanmayın etrafa laf olmasın diye konuşurdu ablamın evliliğindeki sorunları duyduğunda
tabi artık o sorunlar babamın kulağına gidince gerekeni yaptı allahtan o sessiz değildi kızını korumasını bilmişti annemede iyi ders oldu:47: şimdi çıt çıkmıyo kv. ablama, oğlumun şeyi yerinde diye kovmuştu bu ne edepsiz laftı daha neler olmuştu ....
konu sahibesinin eşi bana normal gelmedi ya da artık işine nasıl gelirse öyle davranıyo. zaten bu erkekler evlenmeden önce, evlendikten sonra diye iki türe ayrılıyo çoğunlukla neden acaba?
birde konu sahibesinin hastalığını, geçirmiş olduğu büyük hastalığı kusur diye konuluyo densiz
ilahi adalet kendisi daha fecisine uğrarsa onun annnesi acaba benim oğlum kusurlandı eyvah diye etrafı ateşe mi vercek?
bu kusur konuşması bence kv. dolduruşu oğluna heralde bak sen kusurlu demedin aldın vs... diye mi dolduruyo anlamadım
belki benim haddim değil ama demek istiyorum o eşe yazıklar olsun

Son düzenleme:
Back