- 4 Mart 2011
- 10.375
- 11.989
- Konu Sahibi Liona Esposito
hayatim boyunca paraya deger veren biri olmadim ama 30 yasindan sonra aslinda hayatin tamamen para ile dondugunu ogrendim. paran varsa temizsin, paran varsa guzelsin paran varsa bakimlisin, paran varsa pozitifsin...beni anlattınız. oğlumun huysuzlukları da zaman yönetimi yapmama engel oluyor aslında. mesela oturup hızlıca yemeğini yiyip oyuna geçmez o yemek illa iki saat sürer uzar da uzar sinirlerim gerilir.
2-3 saat uyku nasıl yetiyor ben 6 saat uyuduğumda bile gün içinde başım dönüyor sersem gibi oluyorum mutlaka en az bi 7 olmalı ki günüm verimli geçsin, maşallah diyeyim size.
valla 3 ay oldu bu eve taşındım, taşınırken ailemle silmiştik cam ve dolapları. daha da ellemedim.
günlük işleri bulaşığı falan yetiştirdim de onlar kaldı sanki :))
bi arkadaşımın evi her gittiğimde tertemiz olurdu camlar dolaplar halılar yerler. şaşırırdım burası nasıl çocuklu ev diye.
bi gün dayanamadım sordum sorun bende mi diye.
kız evine haftada 1 defa yardımcı çağırıyomuş mutlaka. onlar camları dolapları koltukları vs detay isteyen her yeri temizliyolarmış. bu haftada 1 mutlaka oluyormuş ama rutin olarak.
halıların lekelerini falan da siliyolarmış ama çok kirlenince 2-3 ayda bir halı yıkamaya verirmiş.
günlük işleri de kendisi yaparmış. zaten haftada bir yardımcı gelince evi öyle bi toparlıyomuş ki kalan günlerde o düzeni sağlaması kolay oluyormuş.
burda despot siddet yanlisi alkolik kocasi olup para sikintisi cekmeyenlerden soz etmiyorum elbette. ben standart sartlardan soz ediyorum. paran varsa alirsin robot supurge alirsin haftada bir yardimci al sana temizlik... vakit yetmiyorsa parayla vaktini satin alirsin yani...