Mükemmel olmasını beklemeyin. Gayet iyi olduğunu düşündüğünüz şekilde bir bakış açısıyla ev işlerini yapın.
Düzen konusunda, herşeyin bir yeri olsun. 2 yaşındaki oğlunuza da onun sorumluluğunda (oyuncakları, kitapları, çorapları,...) için böyle bir düzen kurun. Kendi boyunun yeteceği bir sorumluluk dolabı verin mesela... (hadi odanı topla değil de) "Hadi oğlum çoraplarını yerine (örn, alt çekmeceye) koy bakalım" diyerek somut şekilde yönlendirin.
Diyelim ki, parmak boyasıyla oynatıyorsunuz oğlunuzu. Oyunu bitince verin ılık su dolu leğeni, parmak boyası yaparken kirlenenlerini (koyun içine) yıkasın.
Kendinize bir yardımcı yetiştirin şimdiden
Ben nasıl yapıyorum: aşağıda örneklendirdim. Umarım fikir verir. Kolay gelsin. Siz mutlu olun, eviniz çok aşırı temiz düzenli olmasa da olur.
Eki Görüntüle 2648018 Bakın burası bizim barbie sokağımız (haydi annecim barbie sokağını düzenleyin diyorum, 2.5 yaşındaki de dahil, hepsi düzenliyor
)
Eki Görüntüle 2648019 Burası düzenleme raflarımızdan biri (başka bir odada bulduğum bebeği çocuğumun eline veriyorum mesela, "bu polypocket bebeğin evi neresi, haydi annecim, götür onu evine")
Eki Görüntüle 2648020 Burası mutfakları (bana çay, köfte burger bile ikram ediyorlar :) mutfağınızı topladınız mı demem yetiyor
)