Günlük rutininiz nedir evin işlerini nasıl hallediyorsunuz

Bende de vardı bir ara eufy 11s çok seviyordum kendisini. Öncelikle evet çarparak çalışıyor ama asla çok gürültülü bir makine değil. Eufyden roomba 960a geçtik mesela biz, haritalama özelliği olan bir makineydi ama o kadar gürültülü çalışıyordu ki alt katta çalışırken üst katta dahi durulmuyordu. Biz 80m2evde eufyi çalıştırır yatardık 1yaşındaki çocukla hepimiz güzelce uyurduk hiç rahatsız etmezdi o bizi sesiyle. Şimdi neato kullanıyorum ve evet eufy çok uzun sürede süpürüyormuş, neato işini çabucak bitirince anladım eufynin ne kadar yavas olduğunu. Ama fiyat performans açısından bence eufy müthiş bir alet. Kesinlikle tavsiye ederim. Temizliği de çok güzel yapıyor ama köşeleri bırakıyor, yuvarlak dizayn olduğu için köşelere erişemiyor. Ben 2 yıla yakın kullandım şarjı, pili ile ilgili bir sorun görmedim. Sattğım kişi de 1 ay sonra canavar gibi diye teşekkür etti ancak onun evinde hiç halı yokmuş. Halı önemli robot süpürge için evinizde yüksek halınız varsa halıya çıkamıyor ya da halının üzerinde takılıyor.
Peki sizce hangisini yapmam mantıklı her 2 cihazı da kullanmış biri olarak bana fikir verirseniz çok sevinirim.
Öncelikle şöyle söyleyeyim bütçem kısıtlı çok büyük paralar harcamadan en mantıklı olanı tercih etmem lazım. Çoklu haritalama yapan modeller çok pahalı bütçemi aşıyor.
Evim dubleks 80m2 alt kat, 80m2 üst kat.
Üst katta yatak odaları hep, alt katta mutfak, salon, oturma odası yani yaşam alanımız genelde alt katta. Eufy marka haritasız modeli alıp 1 gün alt katı, 1 gün üst katı kapıları kapatarak süpürttürürüm.
Yada tek haritalama yapan bi model alıp aşağı katı haritalandırıp, üst katı manuel oda oda kapıları kapatarak süpürttürürüm.
Sizce hangisi bana uygun? 2 kat olduğu için tek haritalama yapan modelin kafası karışır mı?
Haritasız eufy işimi görür mü?
Fikir verirseniz çok sevinirim şimdiden teşekkürler ☺️

Peki sizce hangisini yapmam mantıklı her 2 cihazı da kullanmış biri olarak bana fikir verirseniz çok sevinirim.
Öncelikle şöyle söyleyeyim bütçem kısıtlı çok büyük paralar harcamadan en mantıklı olanı tercih etmem lazım. Çoklu haritalama yapan modeller çok pahalı bütçemi aşıyor.
Üst katta yatak odaları hep, alt katta mutfak, salon, oturma odası yani yaşam alanımız genelde alt katta. Eufy marka haritasız modeli alıp 1 gün alt katı, 1 gün üst katı kapıları kapatarak süpürttürürüm.
Yada tek haritalama yapan bi model alıp aşağı katı haritalandırıp, üst katı manuel oda oda kapıları kapatarak süpürttürürüm.
Sizce hangisi bana uygun? 2 kat olduğu için tek haritalama yapan modelin kafası karışır mı?

sordugunuz arkadas da yanitlar, ancak ben de kendi fikrimi yazayim.

evim dubleks ve sizin plana benziyor.
sahsen bana kapilari kapat, robot supurgeyi oradan oraya tasi fikri pek mantikli gelmiyor, o zaman direk kendim supururum yani neden robot alayim diye dusunuyorum.
Ben alt katta kullanmak icin robot supurge dusunuyorum. Aslinda bana da cevap gelse cok guzel olur. Cok gurultu yapiyor mu, ornegin cocuklar yattiktan sonra alt katta calistirsam diyorum, nasil olur acaba?

neyse devam edeyim, ust kat icin de su anda kullandigim sarjli supurge ile devam ederim diye dusunuyorum.
Zaten en sik supurulmesi gereken yer alt kat oldugu icin bana kalan is azalmis olacak.
Benim planim bu acikcasi, belki size de fikir verir.

sahsen bana kapilari kapat, robot supurgeyi oradan oraya tasi fikri pek mantikli gelmiyor, o zaman direk kendim supururum yani neden robot alayim diye dusunuyorum.
Ben alt katta kullanmak icin robot supurge dusunuyorum. Aslinda bana da cevap gelse cok guzel olur. Cok gurultu yapiyor mu, ornegin cocuklar yattiktan sonra alt katta calistirsam diyorum, nasil olur acaba?

neyse devam edeyim, ust kat icin de su anda kullandigim sarjli supurge ile devam ederim diye dusunuyorum.
Zaten en sik supurulmesi gereken yer alt kat oldugu icin bana kalan is azalmis olacak.
Benim planim bu acikcasi, belki size de fikir ver

Keşke imkan olsa da çoklu haritalama özelliği olan bi cihaz alabilsek ama maalesef bütcem maksimum 2500 bu fiyata da çoklu haritalama yapan model var mı bilemiyorum, keşke olsa. Beceremezsem eğer dediğiniz gibi yapıcam bende zaten alt katı sürekli kullanıyorum robota alt katı süpürtür, üst katı kendim süpürürüm artık.

Eğer ev kalabalıksa veya o evde bir çocuk varsa evin temiz ve derli toplu olması mümkün değil. İnanı çocuklu evlerin çoğu dediğiniz gibi. Hiç üzülmeyin o yüzden.

konu acilali cok olmjs ama yine de yazacagim. gunluk ev isi falan yapmiyorum ben :) esim esnek calismaya gore calisiyor yani benden erken geliyor eve. yemegi o yapiyor. ben eve gelince yemek yiyoruz. bulasiklari beraber topluyoruz. silme supurme isleri hafta sonu. aksam 6 ya kadar cani cikiyor zaten bi de ev isleri mi yapicam

Keşke imkan olsa da çoklu haritalama özelliği olan bi cihaz alabilsek ama maalesef bütcem maksimum 2500 bu fiyata da çoklu haritalama yapan model var mı bilemiyorum, keşke olsa. Beceremezsem eğer dediğiniz gibi yapıcam bende zaten alt katı sürekli kullanıyorum robota alt katı süpürtür, üst katı kendim süpürürüm artık.

imkan olsa da iki kata ayri ayri robotlar alsak,
bir videodada gordum, adamin salonunda basamak var, bir kismi asagida bir kismi yukarida kalmis oluyor salonun, iki bolumde de ayri ayri robot calisiyordu ha ha :KK47:

supurge isi bana zor gelmiyor acikcasi, ben sadece ben baska isle ugrasirken evin kendiliginden temizlenmesi fikrini seviyorum, o yuzden robot supurgeyi oradan oraya tasima fikri bana hos gelmiyor, onun pesinde gezeceksem kendim supururum daha kisa surede diye dusunuyorum.

benim kullandigim.haritalama yuapan cihazlar iki kati da haritaliyorlar ama mesajlarinizdan anladigim tum cihazlar oyle degil galiba. soyle ki bhtyn bu robotlari hep esim aldi o nedenle ben piyasaya pek hakim degilim, sadece kullandiklarimi biliyorum.

80m2 icin oda kapisi kapatip oda oda supurtturmeye gerek yok, eufy bu kadar alani supuruyirdu diye hatirliyorum. yani ust katta en orta yerde.cihazi calistirip tum kati supurmesini saglayabilirsiniz. haritalamanin yegane faydasi oda secip sadece orayi supurtturebiliyorsunuz yoksa haritalama yapmadigi odayi da gayet guzel supuruyordu roomba ( haritalamayi tamamlayacak kadar kullanmadan iade ettik roombayi, begenmedik)

ses konusunda eufy salonda calisirken biz yatak odasinda uyuyorduk ki o evimiz 90m2 bile degildi, arada salon kapisina carpar rahatsiz ederdi ama o donem 2 yasinda olan çocuğumu hic uyandirmamisti.

Tuvalet-banyo temizligine bu kadar vakit harcamayi ben de anlamıyorum. En basitleri o zaten. Dusakabinde, banyoda sac kil tüy mü birakiliyor ki 1 saat temizlenecek. Tuvalet pis mi bırakılıyor anlam veremiyorum. Her normal insanin dusakabine dökülen saclarini işi bitince almasi,tuvaleti her girisinde temiz birakması gerekiyor. Bunun temiz-titiz olmakla alakasi yok ki.
Ben de diyorum bende mi bir sorun acaba ben mi pisim 😀her gun wc banyo temizlemem. Ama iki gunde bir muhakkak camasir suyu dokuo klozete fırcalarim yada her gün. Haftada bir bütün banyo wc sprey temizlik malzemeleriyle yikarim. Bu isi her gün yapsam banyo wc hep islak olurdu😀 zaten kurumasi bile sorun. Lavabo zaten pis olmamali. Ama banyo wc her gün derin temizlik zor olmalı.

Her sey bir arada, zorlanmaniz normal.
Hayat rutinini bozdugunuz icin gunluk rutin karismis.

Ders calisir, egitim, atanma, ise yerlesme, maddi ozgurluk konulari oturtulur.
Pesinden evlilik, gerekirse yardimci
Bebek, gerekirse bakici seklinde bir rutin olusur.

Insan kendini cok da hirpalamamali. Ben is yapmiyorum, zaten gunduz calisiyorum, yeter.

Allah yardimciniz olsun.

benim kullandigim.haritalama yuapan cihazlar iki kati da haritaliyorlar ama mesajlarinizdan anladigim tum cihazlar oyle degil galiba. soyle ki bhtyn bu robotlari hep esim aldi o nedenle ben piyasaya pek hakim degilim, sadece kullandiklarimi biliyorum.

80m2 icin oda kapisi kapatip oda oda supurtturmeye gerek yok, eufy bu kadar alani supuruyirdu diye hatirliyorum. yani ust katta en orta yerde.cihazi calistirip tum kati supurmesini saglayabilirsiniz. haritalamanin yegane faydasi oda secip sadece orayi supurtturebiliyorsunuz yoksa haritalama yapmadigi odayi da gayet guzel supuruyordu roomba ( haritalamayi tamamlayacak kadar kullanmadan iade ettik roombayi, begenmedik)

ses konusunda eufy salonda calisirken biz yatak odasinda uyuyorduk ki o evimiz 90m2 bile degildi, arada salon kapisina carpar rahatsiz ederdi ama o donem 2 yasinda olan çocuğumu hic uyandirmamitalama yapan bir

ses konusunda eufy salonda calisirken biz yatak odasinda uyuyorduk ki o evimiz 90m2 bile degildi, arada salon kapisina carpar rahatsiz ederdi ama o donem 2 yasinda olan çocuğumu hic uyandirmamisti.
Haritalama yapan bir model tercih ediyorum o zaman çooook teşekkürler ☺️

Bence en önemlisi iş biriktirmemek. 2.5 yasında çocuğum var. Sabah uyanip bana sesleniyor. Hemen yatağımı kapatip, onu alırım beşikten. Cunku sonra yatak odasini daginik gormek sinirimi bozar.
Yemeklerden sonra hemen bulasigi makineye atarim, sonra el yikamaya, dis fircalamaya giderim. Cunku banyo dönüşü mutfağı kirli görmeye dayanamam 🤣
Çocuğumun oglen ve gece uykusundan once tum oyuncaklari toplarım.
Haftada 1 kere temizlik robotuyla dip kose evi supururum, 1 kere de kucuk dik supurgeyle.
Tuvalet ve lavaboyu her gün temizlerim 2 dk bile almıyor.
Malesef toz alma ve yer silme konusunda biraz tembelim, robotla temizlik yaptigim icin cok ihtiyac olmuyor diye kendimi avutuyorum.
Çamaşırı ihtiyaç oldukça yikarim genelde haftada 2 kere beyazlar ve renkliler. Utu biriktirmemeye çalışırım.
Sıkıştığım zaman yardimci abla çağırırım
Temizlik robotunuz sulu temizlik robotlari değil mi . hangi marka sizin ki memnun musunuz. Benim 8 yıl oldu ve aşığım ona 😍 çok yoruyor ama değiyor evimdeki hiçbir esyaya degismem onu

Benim de iki yaşında bir kızım var. Çalışıyorum normalde ama su an evdeyim pandemi nedeniyle. Sabah 10 gibi kalkarız kızımla. Yatakları toplarım evi havalandırıp kızımı yediririm. Sonra kendim yerim. Kızımın uyku saatine kadar süpürge evi toplama çamaşır asma katlama vs hallederim. Her gün süpürürüm mutlaka. 2 gune bir toz yer silme yaparım. Aralarda tabi kızımın ara ogunu oluyor onları da ihmal etmiyorum. Kızım uyanınca onu yedirip yemegim yoksa yemegi hallederim. Sonra kızımı bahceye çıkarırım. Zaten babasi geliyor o saate. O uyuyunca da banyoyu vs hallediyorum. Her gün düzenli yapınca cok dağılmıyor. Ütüyü de kizimla yapıyorum. Genelde düzenlidir evim ama cok yoruluyorum tabi.
Hergun evi süpürünce beliniz kollariniz agrimiyor mi. Benim evim 3+1 3gunde bir süpürüyorum. Bugün süpürdum 1 saat surdu ve silmekte yarim saatimi aliyor. Hergun ev supursem ayaga kalkamam herahlde Allah a şükür ki cocuklarim büyük tek kagit kırıntısı oluyor. Oğlum cok resim cizer keser boyar. Sagolsun yürüdükçe uzerinden küçük kağıt parcalari dökülür. Ama her gün ev süpüren kadinlara özeniyorum

Benim de en büyüğü 8 en küçüğü iki yas olan üç çocugum var. Ben pazartesi şu salı bu seklinde programlı değilim. Canım isterse yapıyorum istemez gücüm yetmezse iş yapmıyorum. Yıllarca calışan kadın oldum çok da ev hanımı moduna girmiş değilimdir. Ama dolabımda hazır yemek bulundururum. O gün halim olmasa bile yeöegi Bi şekilde olur. Buzlukta köftem falan vardır mesela. En güzel temizlik kirletmemek. Mutfagı kesinlikle kirli bırakmam. Akşam toplar siler öyle cıkarım. Banyoları belli günü yok devamlı fırcalatım lavabo ve tuvaleti. Süpürme silme için robot süpürge aldım işim çok kolaylaştı. Cam pencereye kadın geliyor arada bir.
Pandemi öncesi pazartesi günleri dip köşe temizliyordum (bir günde tüm evi dil süpür toz al aynaları vs dil mutfak dolaplarını sil falan) şimdi çocuklar ev okulunda yapamıyorum. Ben hep yüzeysel yaparak idare ediyorum kısaca.
Yemek konusunda da bazen modum yüksek oluyor o durumlarda buzluğa stok yapıyorum. Poğaca börek pizza kurabiye köfte falan. Bakliyat haslayıp koyuyorum mesela. Yani kısaca dısarı dan söylemem evim de temizdir ama bal dök yala kadar temiz düzenli olsun diye ugrasırsam sakat olurum. En küçük 5 yasına gelsin daha temiz düzenli oluruz

Temizlik robotunuz sulu temizlik robotlari değil mi . hangi marka sizin ki memnun musunuz. Benim 8 yıl oldu ve aşığım ona 😍 çok yoruyor ama değiyor evimdeki hiçbir esyaya degismem onu
Evet aura cleanmax. Evdeki genel havayi bile temizliyor mis gibi. Toz kalmiyor hic. Silinmis gibi oluyor ev

Hergun evi süpürünce beliniz kollariniz agrimiyor mi. Benim evim 3+1 3gunde bir süpürüyorum. Bugün süpürdum 1 saat surdu ve silmekte yarim saatimi aliyor. Hergun ev supursem ayaga kalkamam herahlde Allah a şükür ki cocuklarim büyük tek kagit kırıntısı oluyor. Oğlum cok resim cizer keser boyar. Sagolsun yürüdükçe uzerinden küçük kağıt parcalari dökülür. Ama her gün ev süpüren kadinlara özeniyorum
Kızım olduktan sonra her gün süpürmeye başladım. Evim 2+1 o yüzden cok sıkıntı olmuyor. Her gün süpürünce ev cabuk kirlenmiyor.

7:15 kalkarım. Eşimin kahvaltısını hazırlarım. 8:20 işe gönderirim. Küçük kızım uyanırsa 9:30 a kadar yatak keyfi oyun. Yatağımı toplarım. Büyükler uyanır.
Ben kahvaltı hazırlarım, onlar ortalık toplar.
Kahvaltı yaparız. KV. Yemeğini yediririm. 11:00 Komşular gelir ya da biz gideriz. Sabah kahvesi. Çocuklar oyun oynar.
12:00 mutfağı toplarım. KV. Altını değiştiririm. Tuvaleti lavaboyu yıkarım. Çocuklar küçük süpürge ile evi süpürür.
13:00 namaz kılarım. Yemek hazırlığı yaparım. Çocuklar etkinlik yapar.
14:30 gibi komşularla kahve buluşması yaparız. Çocuklar oynar.
15:30-17:00 yemeğimizi hazırlarız.
17:00-18:30 arası yemeğimizi yeriz. Üstüne eşimle kahve içeriz, sohbet ederiz.
Eşim kv yemeğini yedirir. Büyük kız küçük kızla vakit geçirir, oğlum kendi halinde takılır. Ben bulaşıkları toplarım. Çamaşır katlama ütü vs. Bir iş olursa bulaşığı başkasına devreder.
20:00 film izleriz. Tv den değil. Tv yok bizde.
22:00 hepimiz odalarımızda kitap okuruz.
23:30 gibi yatış.
Banyoyu haftada bir komple fırçalayarak duvardan aşağı yıkarım. Duş alanını önce çamaşır suyu yaparım. Biraz bekletirim sonra onu akıtıp bulaşık deterjanı ile fırçalayarak duvardan aşağı yıkarım. Çekçekin ucuna eski havluyu takıp fayansları kurularım. Dolapların içini ve makinaları banyo için kullandığım bezle iç dış üst silerim. Çamaşır makinasının lastik arasını silerim. Kullanırken de çamaşırı çıkarınca içinin nemi çıksın diye kapağı biraz açık bırakırım. Banyoyu yıkamadan önce alt tarafındaki kaçak kapağını açıp pis suyu akıtırım. Aynayı ve cam kapıyı cam bezi ile silerim.
Mutfağı ayda bir komple temizlerim. Dolapların içindekileri makinenin kısa programında yıkarım. Dolapların içini dışını üstünü silerim. Hergün dolapların yüzünü tezgahın üstünü ocağı davlumbazı bulaşığı toplayınca silerim. Bulaşık makinasının kapağını açıp etrafını özellikle o alt kısmındaki girintiyi silerim. Fırınlarımı her kullanışta silerim.
Balkonları yazın günlük kışın haftada bir kere yıkarım. Halıları 6 ayda bir yıkatmaya veririm. Ayda bir arap sabunu ile silerim. Koltukları da arap sabunu ile ayda bir silerim. Camları kışın ayda bir yazın haftalık cam bezi ile cam sil kullanarak silerim. Pimapen kanallarını temiz tutarım. Kapıları haftalık silerim. Mutlaka kapı kasalarının üst pervazlarını da silerim. Duvarları mopla iki haftada bir silerim.
Hafta içi pratik süpürge ile üstün körü evi süpürürüm. Haftasonu büyük süpürge ile dip bucak süpürür silerim. Toz alırım.
Çamaşırlarda giysileri beyazlar, açık renkliler, koyu renkliler diye ayırırım. Diğerleri havlular, çarşaflar, sofrabezi masaörtüleri mutfak bezleri vs. hepsini ayrı ayrı yıkarım. Sıvı çamaşır deterjanı kullanıyorum. Beyazlar için makinanın içine bir kapak amway sa8 atarım, 90 derecede yıkarım. Açık renkli lekelilere yine amway sa8 suda çözdürüp fısfısla sıkar 60 derecede yıkarım. Koyu renklileri 30-40 derecede yıkarım. Diğerleri örtüler, çarşaflar, havlular 60 derecede yıkarım. Yumuşatıcı kullanmıyorum.
Buzdolabını haftalık pazar alışverişinde temizler yerleştiririm. Açıkta hiçbirşey koymam. Dolaba koyacağım şişe, kavanoz, saklama kabı, tencere vs. altlarını silerek koyarım. Dolap kapağındaki lastiklerin arasını silerim.
Yaptığınız isler cok güzel ama bütün gün geziyorsunuz
Isleri ne zaman yapıyorsunuz merak ettim ☺

X