- Konu Sahibi Liona Esposito
Herşeye alınma eğilimim var bu dönemAslında size tepki göstermek için yazmamıştım gerçekten öyle mi yazdım yoksa?
Uzun uzun yazdığımın özeti şu aslında siz temizlik yaparak mutlu olursunuz ben eşim ortalığı süpürürken koltukta uzanıp keyfine bakarak mutlu olurum, insanları tembel, rahat vb kalıplara sokmaya tepkiliyim yalnızca.
Örneğin tek çocuklu ve özellikle de sezaryenle doğum yapan kadını anne saymamaya, yemek yapmak kadının görevidir bir yemek de yapmıyorsa ne işe yarıyor o kadın denilmesine, kendisi her işi yapıyor diye yıpranmışlığını anlatırken, elinizde her an toz bezi görmüyor diye sizi sende kadın mısın diye eleştirmelerine, sütünüz yok diye mama vermek zorunda kaldığınızda anneliğinizin sorgulanmasına tepkiliyim.
Hep kadınlar bir kalıba sokulmaya çalışılıyor, ampul değiştirmeyi bile bilmeyen erkeğe kimsenin ses ettiği yok, eşin takamıyorsa sen tak ne var bunda deniliyor, hep kadın becerikli ve erkeği çekip çeviren, arkasını toplayan olmalı diye düşünüyorlar, benden 15 yaş küçük kadın evde anne, ev kadını, eş, gelin, kendi işyerlerinde sabahın 6'sından itibaren koca kasaları bile taşıyan eleman gibi çalıştığından bir sürü sağlık sorunuyla uğraşıyor, ne kayınvalidesi acıyor ne eşi, kız ameliyat olacak dinlenemeden yine tüm işleri sırtlanacak işte bu eşitsizliğe karşıyım.
Evet çok rahat biriyim, kendimi ev işi diye diye de yıpratamam, kaldı ki çocuğuma fiziksel ve zihinsel gelişimi için elimden geleni yaparken anne saçını süpürge eder, baba akşamdan akşama 2 saat eşlik ve babalık yapar fikrini aşılamak istemiyorum, anne baba birlikte çalışır, hayat müşterektir, anne süpürür baba siler, anne pişirir baba salatayı yapar, anne emzirir baba alt değiştirir, çocuklar bizden ne görürse evlenince onu yapıyor, erkek evlat eşine yüklenmesin, kız evlat her şeyi ben yapmak zorundayım diye düşünmesin istiyorum, zira burada dert olarak açılan çoğu konularda büyük çoğunluğunun sorunu eşiyle iş yapmaya erinen erkekler, evde iş yapmalarını beklemek bir yana bir de kayınvalide evinde her işi yapsın diye bekleyen kocalar, annelerinin evinde pencereleri silmedi diye eşlerine surat asıyor, hayatlarında eş mi olsun istiyorlar temizlik elemanı mı?
Tebiki herkes istediği gibi yaşasın
Ama tembel insanı sevmiyorum bu sadece ev işi bağ işi değil
Birinin işi varken rahatlığa tahammülüm yok
Heralde çocukken annemin sayesinde bilinç altına kodlanmış ah anne ah
Beni bilirsiniz belki kadının kalıplarına bende karşıyım sadece kadında değil insan kalıplarına karşıyım
Burada bu konularda çok sabıkam var
Eğer kadını sadece süpürüp silen çocuk bakan biri gibi bir izlenim oluşturmuş isem arkadaşlar bilin isterim asla böyle biri değilim