- 31 Ekim 2016
- 4.547
- 19.097
- 34
- Konu Sahibi Liona Esposito
Siz çalışmayı neyle kıyaslıyorsunuz anlamadım bile. Türk insanının genel problemi tembel olması bu apayrı bir şey. Ama bir kadın evin düzenini sağlayamıyor diye tembel olmaz, zaten bu niye sadece kadının görevi o bile meçhul.Suç değil ama bazı davranışlar beni rahatsız etmiyor dersem yalan söylerim
Rahatlığından ödün vermeyen anneleri pek sevmiyorum
Burada parantez açmalıyım heralde
Rahattan kastım
Evet artık sokak bağ bahçe falan yok laki telefonlar televizyonlar var onun rahatlığı var
Akşama kadar evde oturup bir yemek yapamayan kadınlar var bilmiyorsa ayrı lakin öğrenmek zor değil
İleri giden toplumlara bakın ne kadar çalışkanlar
Anneme ne sorayım annemin 3 çocuğu vardı benimde 3 çocuğum var yıpranmak mıevet yıprandık ama yapmasakta yıpranmayacakmıydık
Tecrübelerime dayanarak şunu çok rahat diyebilirim çalışmak değil yokluk tembellik yıpratır
Bknz japonya hindistan
Avrupa afrika
En azından ben böyle düşünüyorum
3 çocuğunuz varmış, nasıl yetişiyorsunuz mesela 3 çocuğa? Gerçekten yetişebiliyor musunuz, yoksa yetiştiğinizi mi zannediyorsunuz? Çünkü hem tüm evi düzenli tutup, çocukların öz bakımıyla ilgilenip bir de onların bilişsel gelişmelerine tek başınıza destek olamazsınız. Ha bir de eşinizle kendiniz var. Onları katmadım bile. Benim etrafımda bir tane görmedim çünkü bazı şeyleri eksik bırakmadan yapabileni, bakın bir tane bile yok.
Ayrıca örnek verdiğiniz Japonya’da herkes tek çocuk yapıyor ve devletin de birçok desteği mevcut ya da Avrupa ülkelerinde. Oralarda çok çocuklu aile bulmak bile zor.
Mesela ben sabahları iş yapmayı tercih ediyorum ama spor yapıp, duş almayı ve kahve içmeyi de tercih edebilirim. Sonraki saatlerde oğlumu doyurup, uyutsam, onunla oynasam bir kitap okusam. Yemek ve parktan sonra akşam olsa kim beni tembellikle suçlayabilir ki? Bunlardan sonra gün bana yetmeyip işleri yetiştiremeyebilirm. Bundan doğal bir şey yok.