Günlük rutininiz nedir evin işlerini nasıl hallediyorsunuz

evin işine yetişemiyorum ben. bi tane 2 yaşında tazmanya canavarım pardon çocuğum var evde bunu belirteyim ama etrafa bakıyorum tek çocuklu olan ben değilim ama galiba bi tek benim evim bu kadar dağınık.
yapıyorum yapıyorum bi türlü dört dörtlük her oda banyo wc temiz olmuyor. gün içinde bi yeri temizliyosam geri kalan yerler mahvolmuş şekilde kalıyor.
detaylı temizlik zaten hak getire. günlük işlere zor yetişiyorum. mutfağa detaylı girsem evin geri kalan her yeri kalıyor. ya hepsini yapıcam ama detaya girmeden özenmeden kabaca yapıcam ya da birini seçip detaylı temizliycem ötekiler kalacak. ben bi yeri temizlerken eş zamanlı başka bi yeri dağıtan kirleten oğlumu hiç söylemiyorum zaten tahmin edersiniz.
ve gün içindeki zaman bana yetmiyor. siz nasıl yapıyorsunuz günlük rutininiz nedir kendinize nasıl zaman ayırıyorsunuz? mesela kitap okumak, ders çalışmak gibi şeylere zaman ayırırsam ev işi tümden kalıyor. ben galiba zamanımı verimli kullanamıyorum, günlük plan yapamıyorum, sizde durumlar nasıl?
Hadi sizde çocuk var bizim evde bir türlü toplanmıyor.
Detaylı temizlik hak getire
Ama işte çalışırken öyle olmuyordu mesela toplarsian her şey olduğu yerde kalıyordu.
Ev kullanıp dakika başı çamaşır bulaşık çıkarsa birde üstüne günde 2 posta yemek yapılırsa derli toplu olması mümkün değil

Birde bizim evde dolap yok
Çamaşır makinası orta yerde
Evde çok eşya var
Böyle olunca ev derli toplu durmuyor kendi hali dağınık zaten

Az eşya çok huzur diye boşa demiyorlar
Bende başlıyorum bir yandan evdeki fazlalıklardan kurtulmaya

Annelerimiz bizim kadar çocuk konusunda yorulmuyormuydu diyorsun
Peki diğer işler nasıl oluyordu
Saat 12 de işleri bitiyor yemek bile hazır oluyordu
Ki eşler ev işlerinde yardım etmiyor bunu kendilerine yakıştıramıyorlardı
Ev işi kadın işi olarak görülürdü (bu neslin yetiştirdiği zihniyetin çocuklarıyla evliyiz :KK12: )
Bence inanılmaz bir sistematiği ve sabrı vardı annelerimizin
ki çok yıprandılar ama bunu ancak yaşlanınca farkettiler ,üzücü ama doğru

Sabah erken kalkarım sonra iş
Akşam 6 gibi çıkarım.
Hafta içi ev işi saten imkansız benim için hafta sonu genelde hafif şeyler yaparım. Çoçuğum yok
Evim dağınık olsa da dert değil benim için yetişebildiğim kadar toplarım.

Ev işi kadın işi olarak görülürdü (bu neslin yetiştirdiği zihniyetin çocuklarıyla evliyiz :KK12: )
Hak veriyorum
Her şey tam otomatik değildi
Gelen misafirleri daha fazlaydı.
Çok az insan dışarıdan yemek söylüyordu.
2-3çocuk üst üsteydi ama kimin evine ne zaman gitsem derli topluydu.
Eve yardımcı kadın alınmıyordu çoğu zaman
Üstelik zaman kalırsa halk eğitim kurslarına gidip örgü dantel falan örüyorlardı.
Şimdi ben bekar halimle onların yaptığı işin üçte birini yapamam

evet bence de teknoloji insanları tembelleştiriyor. Annelerimiz kadar fedakar değiliz. Erkekler için de durum aynı aslında.Hatta çocuklar içinde. Üşengeçlik çağımızın hastalığı.
Telefon sosyal medya çok zararlı bazı konularda çok haklısın
Annem bile candy cursh oynuyor :KK53:
Gittiğimizde torunla bu bölümde takıldım geçiverin diyor😅

Birincisi cocuga bizim kadar vakit ayirmadiklari icin eve ayiracak vakit daha boldu. Biz naz niyaz bilmezdik kucukken. Ne deniyorsa onu yapardik. Ben kizimi giydirmek icin bile ne dil dokuyorum ve sonunda ciplak geziyor :)
Sonra disaridan gelen uyaran bombardimani yoktu onlarda. Akilli tel yok, tv her saat yayin yapmaz hatta. Kafalarinin ici daha sadeydi. Ve vakit oldurmuyorlardi bu sekilde. Hadi kitap okusun dergi karistirsin, kac saat yapabilir ki bunlari?
Ve ayrica eskiden evler cok daha sadeydi bu kadar esya yoktu. Eskiden insanlarin bir kac kat gunluk, bir kac kat da gezmelik kiyafeti vardi. Cocuklarin da oyle. Simdi dolaplar tasiyor. Banyoda 1 sampuan 1 sabun vardi. Temizlik icin de 1 malzeme bitti gitti. Bize banyo dolaplari yetmiyor. Makine utu durmuyor. Mutfakta ki esya cilginligi malum. Bizim nesil esyaya hizmet ediyor haliyle.
Ve son olarak annelerimiz cok daha genc yasta anne oluyordu. Benim kiz 2.5 yasinda ben 36. Ben 2.5 ken annem 25 mis. Ayni enerji degil tabi.
1 sabah erken kakmıyoruz
2 ayrıntılar üzerinde çok duruyoruz
3 algılar çok açık her konuda
4 çocuklarımız üzerinden egolarımızı tatmin ediyoruz onlarla çok uğraşıyoruz
5 evet tembelliği seviyoruz vallahi😂

Son düzenleme:
Hak veriyorum
Her şey tam otomatik değildi
Gelen misafirleri daha fazlaydı.
Çok az insan dışarıdan yemek söylüyordu.
2-3çocuk üst üsteydi ama kimin evine ne zaman gitsem derli topluydu.
Eve yardımcı kadın alınmıyordu çoğu zaman
Üstelik zaman kalırsa halk eğitim kurslarına gidip örgü dantel falan örüyorlardı.
Şimdi ben bekar halimle onların yaptığı işin üçte birini yapamam
Çoğumyz öyleyiz
Ama eskiler
Yani iş yapmayı seviyorlardı
Şimdi çoğumuz için ev işleri işkence
Yemek mutfak zor
Çocuklar çok zor büyüyor
Yok yok bişeyler yanlışta bilemiyorum

Bende haftalardır aynı sorunlarla cebellesiyorum. Benim tazmanya canavarı 2.5 yaşında yaramaz kelimesi hafif kalır yanında. 6 aylıkta bir kizim var hic bir işe yetişemiyorum. Yataga girene kadar araliksiz kosturuyorum ama sonuc husran ne yaptigim belli degil. Cocuklarimin bakımını beslenmesini yapiyor olmam bile buyuk basari artik gozumde. Bende zamanını verimli kullanamadigimi düşünüyorum bazen. Artık ne kadar dolduysam dün oturdum bir güzel ağladım hüngür hüngür. Yetememe duygusu çok kötü birşey.

Fazlalıkları atmayla basladım genel temızlık yapıyorum 2 ayda onun dısında hergun kalkıp toparlıyorum kahvaltıdan sonra supurup sılıp toz alıyorum. Aksama kadarda dagıldıkca topluyorum. Yatarkende bı toparlıyorum bu dedıklerım benım bır saatımı alıyor 7 de kalkıyorum 9 da ısım bıtıyor. Cocuklarla ılgılenıyorum telefon gorusmelerı baya zamanım kalıyor. Arkadaslarımda yetıstıremıyorum dıyor bu zaman bıtek banamı yetıyor anlamıyorum. Bazen kendımı 11 den aksam 6 ya kadar oturunca tembel hıssedıyorum

Ben işler yetişmiyor diyenlerin internette çok fazla zaman geçirdiğini düşünüyorum. Ben de bazı günler fazla zaman harcayınca sanal dünyada hiç bir şey yetişmiyor. Mesela sabah 5’e kadar uyumadan ne yapıyorsunuz? Kitap okumadığınıza göre internette, tv başında takılıyorsunuz. Normal saatte yatıp normal saatte kalkarsanız hem enerjiniz daha yüksek olur hem işleri yetiştirecek bolca zamanınız.

Bizim evde çocuk yok, o yüzden o konuda ahkam kesemem ama çok kırıntı falan döküp saçmadığı sürece her gün ev süpürüp silmek bana gereksiz geliyor. Ben haftada bir yapıyorsam siz 3 günde bir yaparsınız, döküleni saçılanı da şarjlı süpürgeyle alırsınız gerekince olur biter. Bir arkadaşımın iki çocuğu var yaşları yakın, ellerinde bir şey yiyemezler mesela. Örtüleri var, yiyecekleri zaman serip üzerine oturup yerler. Çocuklara kurallar koymalı, görevler vermelisiniz. Bunları yapmazsanız, sürekli peşlerinde dolanır her işlerini hallederseniz elinizde sorumsuz ve beceriksiz yetişkinler kalır.

Banyo tuvalet aynı şekilde neden her gün temizlenir? Batırıp olduğu gibi bırakmıyorsanız, her kullanımdan sonra asgari temizliğini yapıp sifonu çekiyorsanız (maksimum 30 saniye sürer) elinizde çamaşır suyuyla saatlerce ovalamanıza gerek kalmaz. Bizde gece tuvalete en son giren çamaşır suyu döküp fırçalayıp bırakır, sabaha pırıl pırıl olur. Duşakabin aynı şekilde, kullanan temiz bırakırsa ağır temizliğe gerek kalmaz. Bizim duşakabinde çekpas mıdır nedir ondan var ufak bi tane, duşunu alan camlardaki duvarlardaki suyu alıp öyle çıkar. Kir kireç lekesi olmaz böylece.

Mutfak zaten sürekli kullanılan bir alan olduğu için sürekli temizleniyor, oraya da büyük temizliğe, saatlerce uğraşmaya gerek yok. Gördüğünüzü anında temizlerseniz ayrıca zaman ayırmaya çok gerek kalmaz.

Evdekilerin (eş kişisi de dahil) eğitimi ve işleri sonraya bırakmamakla temizlik işi çözülür. Uykunuzu düzene sokup internete de daha az zaman ayırırsanız her işiniz yetişir.
aslında buna katılıyorum internette çok zaman harcıyorum özellikle kk da. harcıyorum bari faydalı bişey yapayım o da yok anca burda dert okuyorum.

Aslında onların fazlası değil eksiği vardı. Telefonları, internetleri ve televizyonları yoktu mesela o yüzden tüm vakitleri onlarındı. Sizde bir hafta telefon, internet, televizyon yokmuş gibi yaşayın asla zaman öldürmeyin elinize bile almayın tek bir günde tüm işlerinizi bitirir, kitabınızı okur üstüne sıkıntıdan bi kaç çeşit yemek yaparsınız. Bizim kuşak olarak tek farkımız bu bence, vaktimiz var ama onu heba ediyoruz. Yoksa sabah 7 de kalsanız 11 e kadar 4 saatte her şey halloluyor.

Bence en önemlisi iş biriktirmemek. 2.5 yasında çocuğum var. Sabah uyanip bana sesleniyor. Hemen yatağımı kapatip, onu alırım beşikten. Cunku sonra yatak odasini daginik gormek sinirimi bozar.
Yemeklerden sonra hemen bulasigi makineye atarim, sonra el yikamaya, dis fircalamaya giderim. Cunku banyo dönüşü mutfağı kirli görmeye dayanamam 🤣
Çocuğumun oglen ve gece uykusundan once tum oyuncaklari toplarım.
Haftada 1 kere temizlik robotuyla dip kose evi supururum, 1 kere de kucuk dik supurgeyle.
Tuvalet ve lavaboyu her gün temizlerim 2 dk bile almıyor.
Malesef toz alma ve yer silme konusunda biraz tembelim, robotla temizlik yaptigim icin cok ihtiyac olmuyor diye kendimi avutuyorum.
Çamaşırı ihtiyaç oldukça yikarim genelde haftada 2 kere beyazlar ve renkliler. Utu biriktirmemeye çalışırım.
Sıkıştığım zaman yardimci abla çağırırım

evin işine yetişemiyorum ben. bi tane 2 yaşında tazmanya canavarım pardon çocuğum var evde bunu belirteyim ama etrafa bakıyorum tek çocuklu olan ben değilim ama galiba bi tek benim evim bu kadar dağınık.
yapıyorum yapıyorum bi türlü dört dörtlük her oda banyo wc temiz olmuyor. gün içinde bi yeri temizliyosam geri kalan yerler mahvolmuş şekilde kalıyor.
detaylı temizlik zaten hak getire. günlük işlere zor yetişiyorum. mutfağa detaylı girsem evin geri kalan her yeri kalıyor. ya hepsini yapıcam ama detaya girmeden özenmeden kabaca yapıcam ya da birini seçip detaylı temizliycem ötekiler kalacak. ben bi yeri temizlerken eş zamanlı başka bi yeri dağıtan kirleten oğlumu hiç söylemiyorum zaten tahmin edersiniz.
ve gün içindeki zaman bana yetmiyor. siz nasıl yapıyorsunuz günlük rutininiz nedir kendinize nasıl zaman ayırıyorsunuz? mesela kitap okumak, ders çalışmak gibi şeylere zaman ayırırsam ev işi tümden kalıyor. ben galiba zamanımı verimli kullanamıyorum, günlük plan yapamıyorum, sizde durumlar nasıl?
Bırak dağınık kalsın. Asgari hijyen sınırlarının altına düşmedikçe sorun yok bence. Ha derdin 'elalem ne der' durumu ise, senin ilacın yok malesef.

Bir 2 yaş bebeği de bende var. Ben kendime sürekli "tertemiz bir ev, yasanmamis bir hayattir" telkini veriyorum.
Genel olarak evin dağınık, yeterince temiz olmamasi zihnimi yoruyor. Ama dediğim gibi asıl önemli olanın yaşamak olduğunu hatırlatmaya çalışıyorum. Bir de zaten çok esyam yoktu ama yine de sadelesmeye başladım bir senedir. Eşya yükünü azaltiyorum. İyi bir süpürge aldım. Yakın zamanda robot süpürge de alacağım. Onun harici eşimle ortak yürütmeye çalışıyoruz. Ama yine de her zaman bal dök yala olmuyor

bu arada cocuklu olup cam silen mutfak dolabi silen koltuk filan silenlere sasiriyorum hatta bazilarina inanmiyorum:)ya onlardaki cocuk cocuk degil yada kesin ip var😂😂
2 çocuğum var.şimdi biraz büyüdü ler ama be ekkende işlerimi yapardım. Tabi rahat rahat olmuyor zamana yayılıyor ama yapılıyor yani.şaşırıyor um yani.çocuk varken de yapılır niye yapılmasın.

2 çocuğum var.şimdi biraz büyüdü ler ama be ekkende işlerimi yapardım. Tabi rahat rahat olmuyor zamana yayılıyor ama yapılıyor yani.şaşırıyor um yani.çocuk varken de yapılır niye yapılmasın.
cocuktan cocuga degisiyor o zaman. birak cam kapi silmeyi ben cocugumla toz bile alamiyorum. elimden bezi alir yuzune gozune serer, fisfir sisesini alir surati dahil evin her kosesine sikar, yer silmeye kalksam vileda kovasinin icine oturur ya da vileda sapiyla duvarlari koltuklari silmeye kalkar...

zaten cogunlukla bir tepede atlamaya filan calisiyodur, onu o tepede bi basina birakip banyodan o kovayi bezi almaya ile gidemem. basindan ayrildigim her saniye evi yakabilecegini koltuklarimi dograyabilecegini duvarlari boyayabilecegini kafasini gozunu patlatabilecegini goze almis olmam gerekiyor sirf bunlari goze alamayacagim icin cogunlukla saniyelik bile ayrilmiyorum yanindan

cocuktan cocuga degisiyor o zaman. birak cam kapi silmeyi ben cocugumla toz bile alamiyorum. elimden bezi alir yuzune gozune serer, fisfir sisesini alir surati dahil evin her kosesine sikar, yer silmeye kalksam vileda kovasinin icine oturur ya da vileda sapiyla duvarlari koltuklari silmeye kalkar...

zaten cogunlukla bir tepede atlamaya filan calisiyodur, onu o tepede bi basina birakip banyodan o kovayi bezi almaya ile gidemem. basindan ayrildigim her saniye evi yakabilecegini koltuklarimi dograyabilecegini duvarlari boyayabilecegini kafasini gozunu patlatabilecegini goze almis olmam gerekiyor sirf bunlari goze alamayacagim icin cogunlukla saniyelik bile ayrilmiyorum yanindan
Allah yardım etsin.ben oğluma hiperaktif diyordum ama aslında değilmiş. Vileda yla silecek sem Vilada yi banyoya koyar orda sıkar gelirdim ellerini daldırmasin diye.küçük küçük önlemler alırdım. Halı silecek sem gece onu yatirir öyle silerdim. Ama şimdiki küçük çocuklar gerçekten çok daha hiperaktif.

2 yaşında bide hareketli bir çocuksa cok normal boleolması inanin büyüdükçe o günler özleniyor
BBenimkizim 8 yaşında bebekliğini 2 yaşını cook ozledim

Çocukla gerçekten zor
Benim rutinim;
Sabah kızımdan önce uyanmaya çalışıyorum bir saat sporum var duş vs
Kızım bu esnada uyanıyor televizyon saatini bu araliga koydum ki hem uyanır uyanmaz yemek yemiyor. Sporum bitince kahvaltısını veriyorum o yerken ben akşam yemeğimi yapıyorum sonra evi söyle bir toparlayıp onunla oyun oynuyorum
Babası dışarı çıkarırsa biraz kendime vakit ayırıyorum
Ama hafta da bir gün detaylı sil süpür yapıyorum onu yapmazsam ev çığırından çıkabilir
Detaylı temizlikte ya babası dışarı çıkarıyor ya da hafta da bir gün animasyon film izletiyorum o saate denk getiriyorum
Ekran çok tercih edilmemeli ama ben işlerime göre onun saatlerini oluşturdum
Hem tüm gün izlememiş oluyor hem de ben işimi hallediyorum

X