Günlük rutininiz nedir evin işlerini nasıl hallediyorsunuz

Zaten cocuklu evin derli toplu olmasi sorun olurdu. Kasmayın bu kadar. Eşinizle anlaşmalı yapın temizliği. Eviniz 3+1 dir mesela salon ve 1 odayi kullanmayın.Siz süpürüyorsaniz o isten gelince silme islerine baksın. 2+1 se en büyük odayi kullanima kapatın. Zaten 2 yetiskin insanin tuvalet banyosu çok kirli olmaz diye düşünüyorum. Esiniz tıraş olduktan sonra mutlaka temizlesin, dusakabindi saç birakmayın. Tuvalete her gün dusakabine 2-3 günde bir camasir suyu veya temizleyici döküp yarim saat bekleyip ardindan su dökün.Bircok ev/yurt değistirdim sifon cekmeyenler hariç hicbir zaman pis bir tuvalet banyo olmadı.

Son düzenleme:
Banyo tuvalet aynı şekilde neden her gün temizlenir? Batırıp olduğu gibi bırakmıyorsanız, her kullanımdan sonra asgari temizliğini yapıp sifonu çekiyorsanız (maksimum 30 saniye sürer) elinizde çamaşır suyuyla saatlerce ovalamanıza gerek kalmaz. Bizde gece tuvalete en son giren çamaşır suyu döküp fırçalayıp bırakır, sabaha pırıl pırıl olur. Duşakabin aynı şekilde, kullanan temiz bırakırsa ağır temizliğe gerek kalmaz. Bizim duşakabinde çekpas mıdır nedir ondan var ufak bi tane, duşunu alan camlardaki duvarlardaki suyu alıp öyle çıkar. Kir kireç lekesi olmaz böylece.
Tuvalet-banyo temizligine bu kadar vakit harcamayi ben de anlamıyorum. En basitleri o zaten. Dusakabinde, banyoda sac kil tüy mü birakiliyor ki 1 saat temizlenecek. Tuvalet pis mi bırakılıyor anlam veremiyorum. Her normal insanin dusakabine dökülen saclarini işi bitince almasi,tuvaleti her girisinde temiz birakması gerekiyor. Bunun temiz-titiz olmakla alakasi yok ki.

Uzuuuun bir süre elimi hiç bir şeye değmiyorum. Evi bişeyler götürmeye başlıyor sonra eş kişisi rahatsız oluyor yerdeki tozlar ayağına yapışınca yada etraf dağınık olunca. Evi mi temizlesek bugün diyor iş paylaşımı yapıp bir giriyoruz ev pırıl pırıl bir kaç gün idare ediyor sonra yine aynı sistem başa dönüyor 🤭
He ev hanımıyım bu arada 🤔 ama ev hanımı temizlik yapar, yemek yapar, çocuk doğurur, çocuk bakar diye bir kural kaide hiç bir kitapta yazmadığı için bu şekilde bizim evde. 😏

P

Bağ bahçe işleri, elde bulaşık yıkama, sobalı ev sistemi bizim köyde vardı. Üstüne çamaşır da elde yıkanırdı. Biz orada yaşamadık. Sadece yazları giderdik. Ordaki sistemde kayinvalide gelin ayni evde yaşar ve kayinvalide evdeki işleri yapar gelin tarlaya giderdi. Zaten tarla işi bayağı bildiğiniz mesai isteyen bir iş ve de ağır iş. Ama sizin anneniz tüm bu işleri tek başına yaptıysa süper güçleri olabilir. Önünde saygıyla eğiliyorum ❤️
Benim annem ve onun gibiler aramızda kalsın uçuyor 😅
Yokbe kuzu ne köyü şehir burası belki aradaki jenerasyon farkı olabilir
Sizin anneniz olmasın anneanneniz olsun bu

Cocugun en fazla kiyafet ve oyuncak daginikligi olur. Yani bizde oglum yasarda iken oyle idi. Sanirim esiniz de daginik. Yani evinizde bir degil iki tane tazmanya canavari mi var onu soracaktim. Tek basiniza isin icinden cikamiyorsaniz evde tek derli toplu sizsiniz demektir.
Bizde genel bir kural var. Kim neyi kullaniyorsa kullandiktan sonra yerine koymak zorunda. Ornegin tirnak makasini kullandi diyelim, isi bitince yerine konmali, ortalikta durmamali. Onun disinda ben mesela oturma odasindan ya da salondan bardak toplamam. Hersey mutfaktadir ve bardak kirlenince bulasik makinesine konur, tezgahta durmaz. Ben haftada bir temizlik yapiyorum ama ev toplama isini hergun yapiyorum gerci ev cok dagilmiyor. Bir de mutfak banyoyu hergun temizliyorum.
Sizin oncelikle evin dagilma probleminizi cozmeniz gerekiyor. Yoksa kendinize hic vaktiniz kalmaz. Arada bir de eve yardimci alin temizlik icin.

Ben çok memnunum. Büyük süpürgem Rowenta Silence Force İyidir severim. Onunla iyice süpürdüğüm halının üzerinden robot süpürgeyle geçince anladım ne kadar doğru bir iş yaptığımı. Büyük süpürgemi kaldırdım. Üstelik halı yatağımın altına serdiğim (baza ya da karyola kullanmıyorum) halıydı. Üzerinde yürünmüyor yani.
Benim süpürgem Robovac s11. Alırken çok tereddütte kalmıştım. Şimdiki aklım olsa kesinlikle navigasyon özelliği olanı alırım.
Size çamasır kurutma makinesini de tavsiye ederim :) Yurttayken kullanmistim. Meslegimi edinince ilk alacagim seylerden olur. Nedense kadınlarimiz buna bu kadar para verilir mi deyip almıyor. Ama kendi emeğini yok sayıyor. Hatta benim annem gibiler ev dubleks ve 3 adet kullanilmayan oda artı kapali teras olmasina rağmen aksel kullanmayıp camasirlari tek tek mandalla balkona sermeyi tercih ediyorlar. Eziyet tamamen.

İşin sırrı belli...
Misafir gelmeden evi pırıl pırıl yapıp bir de instagrama foto atmak 😂
Hayır ekmek yapma tariflerinde bile eller maşallah tertemiz hiç un bulaşmıyor, halbuki mutfağın geri kalanında meydan savaşı var 😂

Gerçekten 2 yaşında bebek olan aktif bir evde heryerin temiz olması mümkün mü?
Bence detay temizliği yerine ufaklıkla kitap okuyun daha iyi. İnanın bu zamanlar geri gelmiyor ileride evde isteseniz de tutamayacaksınız.

Her gün ev supurenleri şaşkınlıkla okudum. Asla yapamam. Ki işsizim şu an, evdeyim üç aydır. Ve evde kedi de var. Ona rağmen haftada bir süpürme silme toz alma. Tuvaleti de haftada iki üç. Onda da bez vs kullanmam, çamaşır suyu döker şu tutarım. Duşa kabin ve camları taşınmadan silmiştim. 9 10 ay oldu daha da silmedim. Dün çamur yağdı mesela Ankara'ya. İyi ki de silmemisim. Misafir vs gelmez evime. Uğraşamam evle ben bu kadar. Her gün temizlik yapacak kadar sevmiyorum evi :KK70:
Siz de kendimi gördüm neden ev her gün süpürülür ki.Hele toz almaktan nefret ederim tozlanmadikca silmem asla. Sırf bunun icin ileride evime gereksiz hicbir mobilya almayacağım. Hele burada okuyorum bazı hanımlar her hafta cam,her gün ocak siliyormuş, hafta da 2 komple buzdolabı temizliyorlarmış. Benim annem mutfak masasina kullan at örtü kullanmamiza rağmen ya da sadece ekmek kirigi olsa dahi önce detarjanlı süngerle sonra deterjanlı bezle en son da normal ıslak bezle siliyor. Islak mendilin icadindan habersiz. Evle bu kadar uğrasacafima açar dizi izlerim vaktim kiymetli 😂

Siz de kendimi gördüm neden ev her gün süpürülür ki.Hele toz almaktan nefret ederim tozlanmadikca silmem asla. Sırf bunun icin ileride evime gereksiz hicbir mobilya almayacağım. Hele burada okuyorum bazı hanımlar her hafta cam,her gün ocak siliyormuş, hafta da 2 komple buzdolabı temizliyorlarmış. Benim annem mutfak masasina kullan at örtü kullanmamiza rağmen ya da sadece ekmek kirigi olsa dahi önce detarjanlı süngerle sonra deterjanlı bezle en son da normal ıslak bezle siliyor. Islak mendilin icadindan habersiz. Evle bu kadar uğrasacafima açar dizi izlerim vaktim kiymetli 😂
her gün cam silmek mi? delilik bana göre. her gün cam silsem halim kalmaz. ve dediğim gibi dün öyle bi yağmur yağdı ki arabalar vs çamur kaplandı resmen. öncesinde cam silmiş olsaydım ağlardım heralde o görüntüden sonra.
bir de hemen peşinden kirleniyor zaten ocak vs. benim ocağım siyah. yağ su lekesi vs hemen belli ediyor kendini. her gün silsem ne fayda.
buzdolabını 10 ayda 3 kere filan temizledim sanırım.
içeride çamaşırlar kurutma askısında asılı 3 gündür, biri hayrına toplasın diye bekliyorum :KK70:
ve daha çocuk yok sadece kedi var yani. çocuk olsa belki yerlerde süründüğü için yer temizliğine vs bir tık daha dikkat edilebilir.
ama onun dışında her gün temizlik, her hafta detaylı temizlik vs anlamsız.
hemen hemen her gün duş alıyoruz, her seferinde duş kabinini neden temizleyelim yani içine s.çmıyoruz nihayetinde. kaldı ki büyük su israfı.

Merhaba.
Öncelikle bir çok arkadaş demiş iş bitmez boşverin😊
Sonra dağınıklık sebeplerini ortadan kaldırın, benim de 20 aylık kızım var ortada iki çeşit yada 3 çeşit oyuncak ve kitapları oluyor.diğer oyuncakları kaldırıyorum 2 güne bir oyuncakları değiştiriyorum. Veya beraber oynayabileceklerimizi ikimiz oynarken çıkarıp sonra hemen yerine koyuyorum.
Evde fazla eşyanın varsa elden çıkarın ne kadar ez eşya o kadar az iş😆
Çamaşır kurutma makinesi gerçekten çok işe yarıyor, yukarıda bir arkadaş da demiş kesinlikle tavsiye ederim.
Bir de sanırım çok geç kalktığınız için iş bitmiyor , çünkü geç kalkınca gerçekten gün hızlı bitiyor. biz kızıma 9 gibi kalkıyoruz.1gibi de öğle uykusuna yatıyor.
Bir de çok meraklı oldukları için iş yaptırmıyorlar özellikle mutfakta tezgahı görmek istiyor benim kız o yüzden öğrenme kulesi diye bir merdiven var bebekler için tavsiye ederim.siz yemek yaparken o da size bakabilir

Size çamasır kurutma makinesini de tavsiye ederim :) Yurttayken kullanmistim. Meslegimi edinince ilk alacagim seylerden olur. Nedense kadınlarimiz buna bu kadar para verilir mi deyip almıyor. Ama kendi emeğini yok sayıyor. Hatta benim annem gibiler ev dubleks ve 3 adet kullanilmayan oda artı kapali teras olmasina rağmen aksel kullanmayıp camasirlari tek tek mandalla balkona sermeyi tercih ediyorlar. Eziyet tamamen.
3 yıldır kullanıyorum. Kurutma makinem süpürgemden önce gelir :))
Emeğimi kendime saklayabileceğim şeyler lüks değil ihtiyaçtır benim için.
Zaman kıymetli bir şey ve beni oyalayacak durumlar için minimum zaman kullanmak isterim.

her gün cam silmek mi? delilik bana göre. her gün cam silsem halim kalmaz. ve dediğim gibi dün öyle bi yağmur yağdı ki arabalar vs çamur kaplandı resmen. öncesinde cam silmiş olsaydım ağlardım heralde o görüntüden sonra.
bir de hemen peşinden kirleniyor zaten ocak vs. benim ocağım siyah. yağ su lekesi vs hemen belli ediyor kendini. her gün silsem ne fayda.
buzdolabını 10 ayda 3 kere filan temizledim sanırım.
içeride çamaşırlar kurutma askısında asılı 3 gündür, biri hayrına toplasın diye bekliyorum :KK70:
ve daha çocuk yok sadece kedi var yani. çocuk olsa belki yerlerde süründüğü için yer temizliğine vs bir tık daha dikkat edilebilir.
ama onun dışında her gün temizlik, her hafta detaylı temizlik vs anlamsız.
hemen hemen her gün duş alıyoruz, her seferinde duş kabinini neden temizleyelim yani içine s.çmıyoruz nihayetinde. kaldı ki büyük su israfı.
Kesinlikle öyle. Ben hep sunu savunuyorum. Temiz kullaninca temiz kalıyor. Ocağa bir şey dökülmediyse niye yag sicradi diye her gün silinsin. Neden mutfak dip temel temizlensin zaten bankonun üstü kirlendiyse her yemekten sonra temizleniyor. Dusakabinde sac kili birakmayinca bi su döksen yetiyor. Tuvaleti de her kullanimdan sonra sifon cekiliyor. Neden sürekli temizlensin. Bizim zamanimiz cok kiymetli galiva 😅

Konu harika!
Kızım 9-10 arası uyanıyor. Bazen ondan biraz erken kalkıp eşimi yolcu edebiliyorum. Eşim gittikten sonra güne başlama +kahvaltı ve sonrası +rutin işler ( en süpür, az topla, bazen toz al...) +öğün saatimiz+biraz yaramazlık kızımla... Ve saat 15:00 da uyku. Gece pek uyutmuyor kızım. Onun için gündüz enerjim hep düşük, bel fıtığı başlangıcım varmış. Fizik tedaviye ihtiyacım var, henüz başlayamadım. Onun için iş miş yapamıyorum. Rutin işler yetiyor da artıyor bana.
Bazen kızımla uyurum gündüz. Şu an uyudu mesela, uyusam iyi olacak ama yemek yapmalı:işsiz:
Uyanınca yemek yer dışarı çıkarız. Bazen dışarda yeriz akşam yemeğini.
Eve gelince ailecek hemen duş alır, rahatlarız.
Sonra, kızı babaya emanet eder. Gece işlerimi ( dış kapı portmanto temizliği +telefonları silme + çamaşır yıkama + varsa çöp atma + mutfakta silinecek noktalar + kullandığımız banyoda bir temizlik) sonrasında yine duş alırım.
Kız uyanıksa hala ilgilenir uyutur. Sonra da çamaşır serer. Son olarak ta saçımı kurutur, diş fırçalar, kremlerimi sürüp uyurum. :confused:

Detaylı temizlik için yardımcı alırım. Bir süredir almıyorum. İyi birini bulamadım bir türlü. Ayrıca evden çıkma durumum var. Bu nedenle detaylı temizlik yaptırmıyorum bir süredir.
Görünen yerler temiz.
Ya görünmeyen yerler... Pencereler.... Perdeler.... Coni leşşş :-)

4 yaş, 2.5 yaş ve 1 yaş olmak üzere 3 çocuğumuz var, Mart ayından beri bakıcı/yardımcımız yok. Aynı zamanda çalışıyorum, eşimle dönüşümlü bakıyoruz, hiç oturmuyorum diyebilirim, gün içinde belki yarım saat, bir de akşam çocuklar yattıktan sonra. Yine de şikayetçi değilim, kendimize göre mikro bir düzen kurduk çok şükür, tabii ki evin dağınık olduğu zamanlar da oluyor ama idare ediyoruz bir şekilde çok şükür, sağlık olsun yeter.

Sabah genelde 7 ve 9 arası uyanıyoruz kalkar kalkmaz yatağımı toplarım odamı havalandırırım. Sonra oturma odası sonra kahvaltı yapıp mutfak işlerini hallediyorum. Evi süpürüp siler ve banyoyu temizlerim bu arada 4 bucuk yaşında oğlum var oda bir yandan peşimde oluyor olmaz sa cizgi filim izlerse bir gözüm hep onda oluyor. Yaz temizliğimide yaptım bu sene boya badana kapılar boyandı çocukla gercekten zor oluyor ama isteyince yapılmayacak diye bişiy yok. Hafta da bir Yatak vs Değişirim oldu bitti. :)) ütü yemeğe girmiyorum malum onlar yemek hergün ütü de ayrı bir gün ayırıyorum biriktirip.camlarımı da yağmur yagarda kirlenir ve arkasından hava acarsa temizliyorum. Oğlum da gün içinde her zaman uyumuyor cok nadir uyur. Kendime vakti cok nasir ayırıyorum. Kitap okumuyorum malesef anca yetişebiliyorum. Hep koşturmaca oluyor

Uçuslar acildi ailemden ayrılacağım için koltuğun bir köşesine uyanir uyanmaz oturuyorum aksama kadar oraciktan kalkmıyorum. Ne zaman gidecegimi kara kara düşünüyorum. Temizlikmis, yemekmis.... insani sıkıntı basinca oturdugu yerden kalkasi gelmiyormus. Hep uyumak istiyorum uyanmadan uyumak günlük islerde ne ki

evin işine yetişemiyorum ben. bi tane 2 yaşında tazmanya canavarım pardon çocuğum var evde bunu belirteyim ama etrafa bakıyorum tek çocuklu olan ben değilim ama galiba bi tek benim evim bu kadar dağınık.
yapıyorum yapıyorum bi türlü dört dörtlük her oda banyo wc temiz olmuyor. gün içinde bi yeri temizliyosam geri kalan yerler mahvolmuş şekilde kalıyor.
detaylı temizlik zaten hak getire. günlük işlere zor yetişiyorum. mutfağa detaylı girsem evin geri kalan her yeri kalıyor. ya hepsini yapıcam ama detaya girmeden özenmeden kabaca yapıcam ya da birini seçip detaylı temizliycem ötekiler kalacak. ben bi yeri temizlerken eş zamanlı başka bi yeri dağıtan kirleten oğlumu hiç söylemiyorum zaten tahmin edersiniz.
ve gün içindeki zaman bana yetmiyor. siz nasıl yapıyorsunuz günlük rutininiz nedir kendinize nasıl zaman ayırıyorsunuz? mesela kitap okumak, ders çalışmak gibi şeylere zaman ayırırsam ev işi tümden kalıyor. ben galiba zamanımı verimli kullanamıyorum, günlük plan yapamıyorum, sizde durumlar nasıl?
Malesef aynen benim de öyle. Evime çok çok özeniyorum, baktığımda resmi çekilecek kadar güzel olsun istiyorum ama benim de çocuğum olduğundan beri işim hiç bir gün bitmedi, hiç yetişemedim. Sadece bazı zamanlar çok erken kalkıp ta işe başlayınca saatlerce uğraştıktan sonra istediğim kadar temiz ve düzenli oldu ama akşamına yine dağılıyor, yine yerlerde kırıntılar oluyor,ben bebekli evimde istediğim düzeni hiç yakalayamadım hep bi yerler dağınık

Kizim ogle uykusuna gecince yapiyorum temizliği ve yemekleri.2 saat uyuyor.2.5 yasinda
sonra uyaniyor ona ara ogun yedirip birlikte asagi iniyoruz yuruyuse.
Hem o enerjisini atiyor banada iyi geliyor.
Hemen hemen hergun boyle
Birde şu var.
Her aksam uyudugunda mutlaka ortaligi derler toplarim.
hiç daginik biraktigim olmamistir.
Boylece gune daha iyi baslliyorum.
Yani hic zorlandigimi hatirlamiyorum o kadar.
Siz hergun dip koşemi yapiyorsunuz?
Mutfagi toparlamak,bi supurge vurmak,lavabo wc akitmak hergun 1.5_2 saatimi ya alir ya almaz

X