Günlük rutininiz nedir evin işlerini nasıl hallediyorsunuz

Halletmiyor gibiyim bakalim en fazla ne kadar halletmeyecegim:uykucu:
evin işine yetişemiyorum ben. bi tane 2 yaşında tazmanya canavarım pardon çocuğum var evde bunu belirteyim ama etrafa bakıyorum tek çocuklu olan ben değilim ama galiba bi tek benim evim bu kadar dağınık.
yapıyorum yapıyorum bi türlü dört dörtlük her oda banyo wc temiz olmuyor. gün içinde bi yeri temizliyosam geri kalan yerler mahvolmuş şekilde kalıyor.
detaylı temizlik zaten hak getire. günlük işlere zor yetişiyorum. mutfağa detaylı girsem evin geri kalan her yeri kalıyor. ya hepsini yapıcam ama detaya girmeden özenmeden kabaca yapıcam ya da birini seçip detaylı temizliycem ötekiler kalacak. ben bi yeri temizlerken eş zamanlı başka bi yeri dağıtan kirleten oğlumu hiç söylemiyorum zaten tahmin edersiniz.
ve gün içindeki zaman bana yetmiyor. siz nasıl yapıyorsunuz günlük rutininiz nedir kendinize nasıl zaman ayırıyorsunuz? mesela kitap okumak, ders çalışmak gibi şeylere zaman ayırırsam ev işi tümden kalıyor. ben galiba zamanımı verimli kullanamıyorum, günlük plan yapamıyorum, sizde durumlar nasıl?

Ben ne yazsam size referans olmaz çünkü çocuk yok. Ama ona rağmen bir rutinimiz yok. Haftada bir yardımcı geliyor tam gün ama çok detaylı temizlik yaptığını söyleyemem. Onun dışında mufak temizliği odaların toplanması çamaşır yıkama asma kurutma canımız istedikçe. Biz bile yetişemiyoruz sizin durumunuzda dört dörtlük olması çoook zor. Boşverin gitsin.

gunluk rutinim:)

sabah 07:00 uyan kahvalti hazirla ve yedir saat 09:00 oldu ( kahvaltiyi toplama kismi dahil degil sadece hazirlik ve yeme)

09:00 / 12:00 arasi evi supur, canavarimin keyfi izin verirse kahvalti bulasiklarini topla yoksa sadece supurme 3-4 saat suruyo. silme toz alma dahil degil dip kose supurmeden de bahsetmiyorum, cocuk izin verdigi kadariyla ustten aldirabildigim

12:00 / 14:00 arasi corbasini pisir yedir

14:00 / 15:30 arasi kitap oku masal anlat uyut

15:30 /18:00 arasi o uyurken hizlica yatagini topla (evet o saate kadar yatak bile toplayamiyorum) banyolari cifle sil toz al nutfagi toparla bulasik makinasini bosalt camasir at yika ser kuruyanlari katla varsa utule yerlestir (supurgeyi ses olmasin diye o uyanikken yatagimi bile toplamadan yapiyorum tum isler o uyuyuncaya kaliyor)

18:00 / 22:00 arasi yemek pisir yedir birlikte oyun oyna babasi eve geldiyse sansliyim sofrayi kaldirabiliyorum bu aralikta ama baba gelmediyse kaliyor bulasiklar tezgahin ustunde...

22:00 / 23;00 uyutmak icin odasina gir kitap oku masal anlat uyut

23:00 odadan cikinca pestil:) esim gelmediyse bulasiklari toplarla varsa yetismeyen islerine bak (camasir utu vs)

ben ek olarak evden e ticaret yapiyorum butik tasarim uzerine, ayrica bir geri donusum sayfasi yonetiyorum. cogunlukla gece 00:00 dan sonra atolyeye cikip 04:00-05:00 e kadar atolyedeyim. siparis hazirla stok kontrolu oranin duzenlenmesi urun planlama sayfa duxenleme vs.

gunluk 2-3 saat uyku uyumama ragmen gun bana da yetmiyor. sanirim 48 saat filan olursa gun yeter emin degilim denemek lazim:)

Ben şuna şaşırıyorum
Biz üç kardeşiz
Ben 4 yaşındayken küçük kardeşim doğmuş
Aramızda 2 şer yıl var
Annem üç çocukla evi çok güzel çevirir
Misafiri eksik olmazdı
Bağ bahçesi vardı
Kışın sobası vardı
Bulaşığı eliyle yıkardı
Çamaşırda şu antika makinalarda yıkar
Mis gibi çıkarırdı her işini
Birde el işleri yapardı
Kaneviçesinden örgüsüne
Hem sadece benim annem değil çoğu kadın böyleydi
Şimdi anlayamadığım
Bunca rahatlığa rağmen bizmi bazı konularda eksiğiz bu kadınları çok fazlaydı

inanın bunu ben de anlamıyorum. uyumazlar mıydı uykudan mı fedakarlık ederlerdi acaba? ama ben uyuyamayınca başım dönüyor uykusuzluk asla dayanabildiğim bişey değil. benim annem de aynı şekilde maşallah diyeyim, 3 kardeşiz hepimizin arasında 3-4 sene var. annemin makinesi de yokmuş ilk zamanlar, çamaşırı da bahçeye kazan kurar su kaynatır elinde yıkarmış, hazır bez yokmuş bize kullandığı naylonları bezleri elinde yıkarmış, bezleri de kaynatırmış hatta sabunla bembeyaz olurmuş. sonra makinesi olmuş tabi o aradan çıkmış. ama yine 3 çocuk var bulaşık elde yıkanır, evin temizliği yemeği vs. babam zaten çok ağır çalışırmış gece bile çalıştığı olurmuş ondan hiç hayır yokmuş o yüzden. kalorifer yok o zamanlar, hergün sobayla uğraşırdı.
ve bunlara rağmen ben de hatırlıyorum el işi yapardı örgü örer satardı çok ilginç.

Neden bu saatlerde uyuyorsunuz ?
yalnız kalmayı ve gece herkes uyanıkken yalnız vakit geçirmeyi çok seviyorum herkes uyuyunca sessizce evi toparlıyorum bazen burda takılıyorum bazen kahve kitap. inanın bazen boş boş oturup dışarıyı izleyip hayatımı sorguluyorum günlerim boşa geçiyormuş gibi hissediyorum hep neler yapabilirim düşüncelerine dalıyorum derken saat 5 oluyor

Sabah 6 da kalkiyorum, dusa girip 7 de cocuklari uyandiriyorum, 8 de onlari krese postaliyorum.
Saat 10 da isbasi yapmak icin evden cikiyorum.
8-10 arasi kalan 2 saatte camasir yikama, katlama, evi silme, mutfagi toplama, yataklari duzeltmeyle geciyor.
Aksam 5 gibi hepimiz evde oluyoruz, hizlidan bi yemek ayarliyorum, cocuklari yedirip film saati yapiyorum onlarla.
Saat 21:30-22:00 cocuklarin yatisi , 23:30 benim yatisim.
3 haftada 1 dip kose temizlik icin abla geliyor, oyle boyle yuvarlanip gidiyoruz..

Benimde biri 4 yaşında biri 5 aylık iki çocuğum var..büyük olan malesef akıllara zarar,duvarlara tırmanan türden.. ben gece onları yatirdiktan sonra tum evi topluyorum,tuvaleti banyoyu yıkıyorum,çamaşır varsa yikayip seriyorum,bulaşık makinemi muhakkak boşaltıp boş bırakıyorum ki hemen kirlenenleri dolduruyorum..sabah kahvaltı sonrası süpürge açıyorum o kadar.. bebeği uyutuncada yemek yapıyorum işte.

yalnız kalmayı ve gece herkes uyanıkken yalnız vakit geçirmeyi çok seviyorum herkes uyuyunca sessizce evi toparlıyorum bazen burda takılıyorum bazen kahve kitap. inanın bazen boş boş oturup dışarıyı izleyip hayatımı sorguluyorum günlerim boşa geçiyormuş gibi hissediyorum hep neler yapabilirim düşüncelerine dalıyorum derken

Temizlik düzen forum yeri size yardımcıolacaktır oraya bakın en iyisi siz

Sizin toparlayıp temizlemeye vaktiniz/fırsatınız olmuyor diye yazdım bunu. Sürekli biri gelsin demiyorum, gelsin, temizlenip toparlansın ev, ondan sonra temiz tutmak daha kolay olur.

Annelerimiz bizim kadar çocuk konusunda yorulmuyormuydu diyorsun
Peki diğer işler nasıl oluyordu
Saat 12 de işleri bitiyor yemek bile hazır oluyordu
Ki eşler ev işlerinde yardım etmiyor bunu kendilerine yakıştıramıyorlardı
Ev işi kadın işi olarak görülürdü (bu neslin yetiştirdiği zihniyetin çocuklarıyla evliyiz :KK12: )
Bence inanılmaz bir sistematiği ve sabrı vardı annelerimizin
Birincisi cocuga bizim kadar vakit ayirmadiklari icin eve ayiracak vakit daha boldu. Biz naz niyaz bilmezdik kucukken. Ne deniyorsa onu yapardik. Ben kizimi giydirmek icin bile ne dil dokuyorum ve sonunda ciplak geziyor :)
Sonra disaridan gelen uyaran bombardimani yoktu onlarda. Akilli tel yok, tv her saat yayin yapmaz hatta. Kafalarinin ici daha sadeydi. Ve vakit oldurmuyorlardi bu sekilde. Hadi kitap okusun dergi karistirsin, kac saat yapabilir ki bunlari?
Ve ayrica eskiden evler cok daha sadeydi bu kadar esya yoktu. Eskiden insanlarin bir kac kat gunluk, bir kac kat da gezmelik kiyafeti vardi. Cocuklarin da oyle. Simdi dolaplar tasiyor. Banyoda 1 sampuan 1 sabun vardi. Temizlik icin de 1 malzeme bitti gitti. Bize banyo dolaplari yetmiyor. Makine utu durmuyor. Mutfakta ki esya cilginligi malum. Bizim nesil esyaya hizmet ediyor haliyle.
Ve son olarak annelerimiz cok daha genc yasta anne oluyordu. Benim kiz 2.5 yasinda ben 36. Ben 2.5 ken annem 25 mis. Ayni enerji degil tabi.

Benim de 2 yaramaz kızım var
Oncelikle kizlar uyuyunca akşamdan tum evi bulaşık vs toplar oyle yatarım, sabah kızlardan önce kalkıp evi havalandırıp yatak odamı toplarim, çocuklar uyanana kadar toz almis olurum yada wc yıkarım, her banyo sonrasi dus ve lavabo temizliğini yaparim. Komşular kizmasin diye süpürme işlemini erken yapmıyorum o zamana kadar yemeğimi de yapıyorum, Cocuklar uyaninca süpürüp silerim. Maksimum oglen saat 12 de tum isim yemeğim bitmis olur,çok nadir gec saatlere birakirim.
Detaylı temizlik öncesi evin tum dolaplarını elden geçirip sonraki gunlerde temizlige başlarım. Haftada bi kez alttan ustten yaparim.

Uyku saatiniz kötü verimli birgün için.
Oğlunuz bir çocuk için oldukça geç bir saatte kalkıyor, bizimkilerin en geç uyanma saati dokuz olunca 😄
Uyuma saatini biraz erkene alıp oglunuzdan önce kalkıp epey bir işinizi halledebilirsiniz aslında.

Çocuklarla beraber güne uyanınca işler bitmek bilmiyor gibi geliyor bana.
Akşamdan mutfağı, odaları derli toplu bırakmakta sabah uyunaninca büyük kolaylık oluyor.

Günlük rutinim, banyo temizliği ve oturduğumuz odayla mutfağı süpürmek oluyor. Gün içinde başka şeyler çıkıyor tâbi muhakkak.

Odalarda ayrıntı isteyen temizlik yapacaksam hergüne bir odayı ayırıyorum, mutfak 2-3 gün sürüyor.

Genel bir temizlik yapacaksam eşimle yapıyorum bu süreçte. Balkon temizlikleri, cam silme eşimde yine.

Birde az eşya az iş diyorum her zaman :)

Son düzenleme:
Bu günlük rutinde saydığınız ev işlerinin hiçbirinde eşiniz geçmeyince bende bekar sandım sizi. Çocuk ile gerçekten zor. Ablalarımdan biliyorum.
eşim zaten genelde pek yardım eden biri değildir son 1 yılda benim çenemden kurtulmak için hafif işler yapar yardım eder ama yetmiyor. zaten o akşama kadar evde olmuyor gelince de yorgunum diye yerinden kalkmıyor belki gerçekten yorgun oluyor belki de ben yardım istemeyim diye öyle diyor bilemiyorum :)

X