- 19 Ekim 2013
- 549
- 337
- 133
- Konu Sahibi CallanPinckney
-
sürekli hareket halinde olmak cok önemli
aldığımız kalori kadar harcadığımız kaloriyi de düşünmeliyiz
mesela( iş gereği mecburen olsa da) 1 saat aralıksız oturmamak lazım
kalkıp dolaşmak lazım mutlaka
asansör kullanmamak lazım
ev içinde sürekli hareket halinde olmak lazım
zayıf insanların yazdıklarını okuyorum,onları gözlemliyorum;sürekli hareket halinde olduklarını gördüyorum...
dün de bununla ilgili bir araştırma gördüm: sürekli ayakta durmak önemli,çünkü ayakta durursan yürüme ihtimalin artıyor..bundan ben de dün akşam oturmadım,oturmayınca eşimle ıvırzıvır yeme ihtiyacı da duymadım,evde dolandın durdum,iyi hissettirdi:))
kızlar aktif olalım,her hareket bizim için kardır,illaki spor olması şart değil (ama spor da sağlık için çokk önemli)
günaydın quzucum :))Callan günaydın evet hareket etmek çok önemli bütün gün oturup yarım saat spor yapmak çokta verimli olmaz gibi. Ben işim gereği pc başındayım ama işyerimiz 2 katlı sürekli inip çıkıyorum daha önce bu kadar hareket etmiyordum ama diyet yapmaya başladıktan sonra özellikle inip çıkıyorum telefonla arıyacağıma gidiyorum. elimden geldiğincede spor yapmaya çalışıyorum bana mekik ve ip atlamak daha kolay geliyo onları yapıyorum.
Canım ben akşamları 6da yemeğimi hafif şekilde yiyorum sonra ara öğün yapmıyorum günü 6 dan sonra kapatmış oluyorum kaçamak yapma riskim de azalıyor :)Nasıl yapiyosun cnm akşamları nasıl yemiyisun. ?
Çokk çıtır yaaa ben de böyle olmak istiyorummmkızlar komik gelebilir ama sanırım benim kafamdaki hayalim,nicole kidmanın stepford wives filmindeki hali
gülmeyin sakın ama :)) hayaalimde böyle ince olmak,böyle cici elbiseler giymek var :))))
günaydınn:)))Bu aradaaa günaydınnnnn :)
çok iyi:))Canım ben akşamları 6da yemeğimi hafif şekilde yiyorum sonra ara öğün yapmıyorum günü 6 dan sonra kapatmış oluyorum kaçamak yapma riskim de azalıyor :)
Belgeseli izlicem yazdıkların çok doğru geldi bana kendimi gördümmmhttp://www.sadecebelgesel.com/sismanlik-hakkinda-gercekler.html
kızlar güzel bir belgesel,zamanınız varsa izleyin
zamanı olmayanlara kısaca özetleyeyim:şişman ve zayıflardaki hormonları incelemişler: zayıflardaki açlık hormonu,yemekten önce çok artıyor ama yemekle beraber hemen düşüyor.oysa şişmanlarda ilginç bir şekilde bu açlık hormonu seviyesi hep aynı düzeyde kalıyor:yani şişmanlar çok acıkmıyor.asıl sorun ise tokluk hormonunda.Zayıflarda,yemekten sonra tokluk hormonu yükseliyor( yani doyup yemeği bırakıyorlar) şişmaanlarda ise tokluk düzeyi yine aynı seviye kalıyor(yani doymuyorlar)
şimdi bu durum bana kendimi hatırlattı,yemeğe aşırı aç oturmuyorum ama aynı zamanda da doymuyorum ( kendime hep şunu söylerdim,bir deyim var ya: yemeyeceğim diyenden korkacaksın!) ben de sofraya aç değilim diye oturup yemeği silip süpürenlerdenim.zaten ailemden dolayı da farkındayım (aynı zamanda hep toplu bir çocuk,şişman bir ergendim) kilo almaya meyilli genlerim var...
benim buradaki savaşım da bu; 58 kiloya düştüm iyi de,ben bu kiloyu koruyamamaktan korktuğum için buradayım..nekadar yiyeceğim bilemiyorum,bundan kendime beynime şartlanma olarak bir sınır koymalıyım,örneğin 1000 kcal besleneceğim diyerekten,artık 1000 kcal beslenmeliyim;şartlanmalıyım buna,yoksa obez olmam kaçınılmaz...
Canım ben akşamları 6da yemeğimi hafif şekilde yiyorum sonra ara öğün yapmıyorum günü 6 dan sonra kapatmış oluyorum kaçamak yapma riskim de azalıyor :)
kesinlikle,geçmiş geçmişte kaldıBelgeseli izlicem yazdıkların çok doğru geldi bana kendimi gördümmmama yok artık obez değilim zayıf olma yolundayım ben şartlamam lazım kendimi
Olsun sen de akşam yemeğini hafif geçersin her şeyin bi çaresi varYa malesefki ben akşam 6,30 gibi evde oluyorum eşim gelip yemek yememiz 8 i buluyo.
az yemeye çalşıyorum. atıştırma falan yememeye çalışıyorum. meyve belki
7 kcal çok iyi yaa beyaz küp şeker 20 kcal mıydı neydi bırakana kadar çıldırdımşuan pek aç değilim ama yeme isteği duyuyorum
iradeli ol callan!!!
kızlar bu arada kahvenizde şeker kullanacaksanız,esmer şeker kullanın
ben bir küpün gramını ölçtüm:2 gram çıktı,yani 7 kcal,çok iyi
şeker kullanacaksanız az miktarda kahverengi şeker kullanabiliriz
Açlık bastırınca light sütü kaynatıp içine nescafe koyup içiyorum iyi geliyor tavsiye ederim herkesee :)şuan pek aç değilim ama yeme isteği duyuyorum
iradeli ol callan!!!
kızlar bu arada kahvenizde şeker kullanacaksanız,esmer şeker kullanın
ben bir küpün gramını ölçtüm:2 gram çıktı,yani 7 kcal,çok iyi
şeker kullanacaksanız az miktarda kahverengi şeker kullanabiliriz
Olsun sen de akşam yemeğini hafif geçersin her şeyin bi çaresi varyalnız o saatte meyve yemek de tehlikeli aklında bulunsun canım :)
ben de çayı şekersiz içiyorumBen hiç şeker kullanmıyorum çaydada kahvedede.sadece türk kahvesinde az şeker kullanıyorum onu sade içemiyorum
evet bu kesinlikle işe yarıyorAçlık bastırınca light sütü kaynatıp içine nescafe koyup içiyorum iyi geliyor tavsiye ederim herkesee :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?