çok teşekkür ederim canım
düğün 2 sene sonraydı erkek arkadaşım yeni bir iş kuracak konya ya da samsunda bu yüzden kurarsa bu yaza alıcanak git gel zor olacağı için
beyaz eşyalarda erkek arkadaşım tek kalacak iş kurulursa beyaz eşyaları evlenince kendi evimize taşıycaz onun mobilyaları geçici şeyler olucak zaten sadece beyaz eşya alınacağı için sıfır biz evlenirken tekrar alınmasın dedim
canım 3. sınıfa geçtim bu sene Türk dili ve edebiyatı okuyorum
garantiler 2 yıl geçerli zaten elektronikleri son zamanlarda alacağım tencereler falanda garanti var diyorlar ama kullanım dışı garanti kapsıyor onlarda nedir bilinmez
tabaklar falan açılmadığı sürece değişim mi bir şeyler oluyormuş öyle dediler zaten elbet eskiyecekler tabaklarda elbet kırılacak dedim aldım gitti valla
en güzelini düşünmüşsünüz valla çocuk zaten orada oturmak zorunda en azından 2 defa almak zorunda kalmaz yada sen onun öylesine aldıklarını daha sonra kullanmak zorunda kalmazsınız beraber seçersiniz şimdiden ne güzel
iyi yapıyorsunuz canım beyaz eşya konusunda
şarjlı spürgenin markası ne canım peki kullanışlı gibi duruyo
bulasık makınesını 1.200 lıraya almıstık.camasırda 1.100 kusurdu.bende onlardan alırım galıba.ama mıbılya sıkıntısı var.ıstıkbalı cok begenıyorum ama cok pahalı benım begendıklarım 5000 lıra cıvarı.hayatta o kadar para veremem bı yemek odasına ya da yatak odasına.napca bılmıyorum.sen anlıyorsun galıba ne yapmalıyım
bende gunluk kullanım 2 farklı takım aldım.ama mısafı ıcın olanı ıse baslayınca alcam galıba.ben esyada beyaz esyaya onem verıyorum.mobılya nasılsa eskıyorda beyaz esya kalıcı olmalı.bu yuzden bosch alcam allah nasıp ederse.cok az bır para oduyorsun 7 sene garantı oluyor.bulasık makınesı ve camasır makınesı var su an annemın evınde.cok memnunuz.bız 2sını bın lırayı gecık aldık.ama cok ıyı.erkek arkadasımın adetıne gore tum esyayı kız alıyor.onlarda bana ev yaptırck kendı evlerının ustune.ıcını ıstedıgım gıbı yaptıcaklar.duvarını mutfak dolabı.bırde dugunde bellı bır mıktar altın takacaklar.ıste bızım adet oyle olmadıgı ıcın onlarda esya alacaklar.beyaz esyayı alalımmı dedı.bende olmaz dedım.sımdı bosch markaya o kadar para vermek ıstemezler.onun yerıne tv ve salon takımını aldırırm.
şimdiden alıncak bakalım iş kesinleşirse
aeg nin alt markasıymıs canım annem %50 fiyatından almıs 30 lıraya bende beğendim en azından iş görür
bende boch veya siemens düşünüyorum gerçi bizim evdekiler vestel 10 yıl oldu hala bir sorun yaşamadık ve buzdolabı fln süper soğutuyor diğer buzdolabına göre bochun buzdolabına pek iyi demiyorlar öyle duydum ama çamaşır makinesine çok iyi diyorlar
şimdi bir de samsung var herkes çok övüyor bilmiyorum valla artık hangisi kafamıza yatarsa onu alıcaz
kurutma makineside alıcaz biz erkek arkadaşım tek kalacağı için çamaşırları kışın kurutması ütülemesi zor olacağından onuda alıyım dedi bende al kesinlikle senin çok işine yarar dedim
hiç araştırmadım daha aslında bi bakmam lazım
herkesin adeti farklı farklı mesela benim erkek arkadaşım adetlerinde yatak odasını kız alır ama bizde erkek tarafı alır gerçi benim erkek arkadaşım mobilyacı olduğundan bana mobilya aldırtcak değiller
bizde çeyizle berabar beyaz eşyada alınır şimdi onun evine beyaz eşya alınacağı için ondanda yırttım bengerçi o hep dedi alalım ben ödeyim fln diye ben izin vermemiştim şimdi yine onun dediğine geldi
aslında bizde onu bunu sen alacaksın diye bi durum yok kimin durumu sıkışıksa diğeri yardım etmeli bence ya da erkeğin cidden durumu varsa kızı hiç zora sokmamalı evin reisi olacak sonuçta baştan alıştırma yapsın
mobilya konusuna gelince benim erkek arkadaşım country tarzı yapıyorlar çok pahalı ama sana
rapsodi , ider özellikle ideri tavsiye ederim iderin ürünleri hem ucuz hem kaliteli
istikbal bellona hep suntaymış erkek arkadaşım öyle dedi avrupa suntasıymış
durum olsada baska seyler alınsa keşke yoksa ankarada ismi istikbal vs gibi bilinmeyen çok kaliteli ağaçtan mobilya yapan mobilyacılar var
örnek kenan karcı origami ergünler bir sürü var ama 4 5 binden aşağı değil bi takımı
güle güle kullan canım
inş canım gönlüne göre olsun
süprge de bedavaymış yaniiiiiiii
dediğin yerler ıyı oldu benım ııcın.adını fazla duymdım ama adı olup kalıtesı olmayanda cok.bızım erkek arkadasımla adetler cok zıt .o yuzden orta yol buluncak.mesela kuzneım evlenırken tum esyayı erkek aldı ama evlenınce borcu damat oduyor sımdı.kuzenımde kız halıyle evı gecındırıyor.yanı mıllet cok ovunmesını bılıyor :) ama gerçeğin farkına varmıyor. bızde onun aılesı yapacak evı adetlerı oyle.altınlarıda oyle.esyayı bırlıkte bakacagız.ben bastan soyledım.evlenınce borç odemem dıye.artık araba dusunurum.ailesinin durumu var ama yınede az olsun temız olsun dedım.3-5 seneye mobılya degıstırmek ıstemem.esyalarla aramda bag olusuyor.yasanmıslıklar var.modası gecmeyecek yada az farklı tarzda dızayn edılırse ev her zaman ılgı cekıcı olur.
buzdolabı vestel çok ıyı bu arada.bızdede var.eskıden de beko çok ıyıydı.90 yıllarda kı beko cok ıyıydı.hala onu kullananlar var.ama son zamanlarda kalıtesını begenmıyorlar.bıdede arcelık televızyon var aldıktan sonra ılk hafta bozuldu.sonra yıne bozuldu.yv konusundada çok kararsızım.eskıden grundıg ıyıymıs.ama sımdı ne bılmıyorum.bazıları çok pahalı 7.000 lıraya çok bence
vestelden memnunuz arçelik biz önceden kullanıyorduk iste vestel önce televizyon fln sürekli tamire 30 kere gitti geldi buzdolabı öyle
vestelden memnunuz ben zaten öyle çift kapılı ters kapılı falan almıycam düz alıcam geniş oluşak buzluk altta olanlar çok küçük oluyor benim bi de boy 1.60 kısa yukarı tarafın raflarına bir şey koyamaya boyum yetmez
dediğin gibi adetler farklı farklı anca övünürler zaten
aslında bizde babam tarafında beyaz esyayı kız alır anne tarafında kız sadece zeyiziyle gider mutfak eşyası halısı perdesi eklenir bi benimde sanırım annemlerin adetine göre olacak valla biz dayımı evlendirdik annem ne mobilya istedi ne beyaz eşya tabak çabak halısıyla geldi perdeleride biz yaptırdık karşılıklı anlayış çok önemli illa diretilcek diye bir şey yok bencede
ben beyaz olsun istiyorum mutfak beyaz esyaları ama herkes gri al ki kırlendimi falan çizildimi çok belli olmuyor diyor banada mutfak karamsar geliyor öyle beyaz olsun açık olsun istiyorum karar veremedim henüz kendi içimde de
bizde evın ıcını yaptırmaya baslıcaz.parkesı seramığını.sımdı mutfak dolapklarını pembe beyaz ıstıyorum.ama esyaları grı ıstıyorum cızılme derdı olmuyor temızlıgı kolay oluyor.ama pahalı azcık.annemde dıyor kı bembe beyaza çok uyum sağlamaz mutfakta dıyor.aslında oncede mutfagıma lake dolaplardan koyu mavı ıstıyordum.yerın seramığını ona gore yaptırcaktım.ama bulamam o renk dolap dıye ya da olmuyan bıseyı 2 katına yapıyorlar.çok yuklenmek ıstemıyorum.o dolaplar 2,500 tutuyor sadece.zor renkler olursa dusun artık fıyatı.dah seramığını begenecem.evın ıcın yaptırması 30 bını gececek.ben cok yuk olsun ıstemıyorum.kalıtelı olsun ıcıme sınsın yeter.ama onlar baska sehırde.gunu bırlık gelınıp gıdılıyor.bırgun gıdıp seramıklerın rengını begencem.nolcak bılmıyorum.atanma sorunum var.öğretmenlıkte es durumu zor.mesela ben burduru ıstıyorum.mesla orası ıcın devlet 2 kontenjan vermıs.ben orayı tercıh edenlerın ıcınde hızmet puanı9 olarak o kısılerı gecmelıyım kı es durumundan doneyım.duz memurluk gıbı değil yanı.hazıranda okulum bıtıyor.10 ay sonra.illa iş bulmam lazım devlette.çok kızıyor bana.atan dıye.annemde oyle.çıldırmak uzereyım.bızde onların aılesının orda oturmak ıstıyoruz.o yapamaz zaten .çocukluğundan berı hergun amcasını dedesını buyuyerek yetısmıs.onlar akdenızlık ve çok ıyı aıle bagları.bende akdenızdeyım su an ama aslen ıc anadoludayız.yaa kafayı yemek uzereyım.nereye donsem adım atsam ucurum sankı :)
senin işinde zor canım ya öğretmen ataması oluyor eş durumundan diye duymuştum ama senin dediğin gibiyse cidden zor inş gönlüne göre olur her şey yan yana olursunuz evin içi dıiı önemli değilbırde o memur felan değil turızm cı.ıs bulamaz gıdeceğim yerlerde.zaten kısın boş oluyor
senin işinde zor canım ya öğretmen ataması oluyor eş durumundan diye duymuştum ama senin dediğin gibiyse cidden zor inş gönlüne göre olur her şey yan yana olursunuz evin içi dıiı önemli değil
senin istediğine göre yapıtırıyorlarmış da ne güzel valla nazar değimesin
bende pembe istiyorum mutfağı ya da mor o yüzden beyaz buzdolabı vs uyar diye düşündüm ama herkesin dediği gibi çizildimi kirlendimi belli olmuyor girilerde o yüzden grilere kayacağım ne derece güzel olur pembe ve morla Allah kerim
bizimde sıkıntılarımız çıktı normalde ikimizde ankaradaydık iş kurma durumu çıktı konya düşünüyorlardı dükkan bulamadılar şimdi samsun düşünüyorlar bende annemde ayrı kalıcam napıcam gurbet ellerde diye karar kara düşünüyorum dükkan kendinin olacağı için hep başında duracak 1 gün izin kulalabılırse kullanacak eee o zaman ben anneme nasıl gelicem taa samsunlardan konyalardan
karalar bağladı beni
oda napıyım ekmek parası diyor iş kurarsa cidden çok iyi parası var zaten evin kirasını iş yeri karşıycak ortak açılcak maaşıda yüklü istemiş karı babası alıcak ama yinede onun magazası olucak karada ortak
bu parasal durumlarda mecburen insanı çekiyor burda babasının yanında burda durup kös kös oturuyum mu diyor ankarada çok mobilya magazası burada tutmaz ama bu illerde çok tutar diyorlar
ben bir şey diyemiyorum zaten desemde ne olcak koca işten vazgeçecek değil sonuçta onunda geleceği
benim daha okul var 3. sınıfa geçicem 4. sınıftayken evli olsam sonra kppss si ataması olacak kim bilir ben nerelere gidicem yani anlıycak düşündükçe işin içinden çıkamıyorum
bende senin gibi tırtlattım oynatmaya az kaldı diyebilirim canım
evet cnm yaa aynen az kaldısenı tek yollamaz mı annengıle.ya da annen gelır.ya aslında 4 yıllık bıtınce banka sınvalarına gırıp ıstedıgın yerde calısabılıyormussun.2 yıllık bankasılık mezunlarının onune gecıyormusuz. 4yıllık herhangı bolum oluyor.ama bankalar 5 te kapanıyr.ama hergun 8 gıbı cıkıyorlar.ıcerde ıslerı oluyor.bayram oncesı yılbası oncesı saat 12 ye kadar calısıyorlar gece gece .tanıdıgım banka sefı bıle oyle.ama benım kı tutturuyor bankacı olsan olmaz mı dıye.obur turlu öğretenlık zor.yarım gun calısıyrsun ama.namusunla kazanacaksan.kaç gun oncesınden gunluk planını yazacaksın.okul oncesınde oyle hazır plan sakat.cocukların hepsi farklı.her gun gozlem ormu dolduruyorsun.evde onlrı temıze çekıyorsun.kazanım degerlendırme formuydu sonracığım a donemde en az 1 kere her çocugun evıne gıtmen lazım. velıler ayrı sorun ıste.o yuzden bazen bırak zorlanma dıyor.bende idealist bır ogretmen olmak ıstyıorum.ama napcam bılmıyorum.belkı normal bır memurluğa atanırım.çocukluk hayallerımden vazgecerım. cunku onsuz yasamak ıstemıyrum. ne iş olsa yaparım abı moduna gırcem bu gıdısle