Görümceyle olan problemler

Konu saygıdan açılıp biri hakkında yorum yapılınca asıl saygısızlık bu deyip, yatan arkadaşın örneğini verdim.
E sormamışlar fikrinizi işte

bana yaptığım yorumlar hakkında he evet tamam deyip, gidip eşime şikayet etmesi ne alaka ya?
Sabit fikirli olmanızdan kaynaklı anlatsa da anlamayacağınız için olabilir mi?
Ben de biri anlatacağım şeyi anlayamayacaksa he ok deyip geçiyorum
Konu hayatıma müdahale eden yenge olsaydı mecbur abime söylerdim
Belki o laftan anlar da rahata ererim diye

Baba yanında uzanmaya rahatlık dediniz yahu ne ironisi?
Bakın bahsettiğim herkesi salak sanma durumu tam olarak bu işte.

Siz yapmazsınız o yapar, arkadaşı yapar. Size göre normal olmaması saygısızlık olduğu anlamına gelmiyor.
Kaldı ki adam odada bile değilmiş, kime saygısızlık? Orta sehpaya mı?

Görümceniz sizin çevreniz hakkında atıp tutuyorsa cavabını verin geçin. Nasıl ki siz "Niye eşime şikayet ediyor, rahatsızsa yüzüme söylesin" diyorsunuz, siz de aynı şekilde yüzüne söyleyin işte.

Evet haklısınız yapmam gereken oydu, ben yanlarına gidip yaptığınız yanlış falan demedim. Olayın üstünden bayağı geçmişti görümcem ve kayınvalidemle otururken
Haklısınız arkadaşlıkları hakkında ağlansa bile fikrimi beyan etmemem gerekirdi, şuan gerçekten pişmanım, çünkü banane. He bu arada onlar yatarken ben bişiy demedim, çok daha sonra söyledim kayımvalidem de yanımızdaydı bence hoş değil arkadaşının yaptığı dedim. Çünkü daha önce görümcem de bir arkadaşım hakkında hiçbir samimiyetleri olmamasına rağmen durup dururken hoş olmayan bir şey söylemişti buna istinaen çekinmeden söylemiştim.

Odanın kapısı açıktı diyorum biri kalkıp bir iki adım atsa manzara alenen ortada shsdjdk, bu fazla rahatlıktan başka bişiy değil şahsen benim bir arkadaşım ailem evdeyken oturma odasında o şekilde yatsa n’oluyo be derim

Ben aldığınız tepkiler sebebi ile konuyu düzenleyip, bazı yerleri törpülediğinizi, ironi yaptım dediğinizi düşünüyorum ama çokta önemli değil. Siz hatalı noktayı farkettiyseniz gerisi mühim değil

Arkadaşının o şekilde yatmasını doğru bulmadığımdan bahsetmiştim, görümcemin değil, ayrıca ben zaten yüzüne söyledim

Çünkü daha önce görümcem de bir arkadaşım hakkında hiçbir samimiyetleri olmamasına rağmen durup dururken hoş olmayan bir şey söylemişti buna istinaen çekinmeden söylemiştim.
İşte kısasa kısas yapmak yerine o an "ben senin arkadaşların hakkında yorum yapmıyorsam eleştirmiyorsam sende tanımadığın arkadaşım hakkında bunları diyemezsin. Aksi halde benim söylyceklerim daha fazla olur" diyip geçmelisin. Çünkü karşıdaki "aa ben onun arkadaşı hakkında dediğim için aynısını yapıyor hatamı anlamam için" demez
"Şuna bak haddi olmadan arkadaşlıklarıma burnunu sokuyor" der. Bir sorun varsa o an söylemelisin. Sonradan uyarı kvyi bilgilendirme falan hepten yanlış

Olay kayınvalidemin yanında gerçekleşti ve ortaya attım bu dediklerimi kayınvalideme kızının arkadaşı bunu bunu yapıyor haberin olsun demek değildi amacım

Hayır sadece “babamın yanında bile yatmaya çekinirim”in ironi olduğunu kastettim. Törpülemek falan değil, aldığım tepkiler fazla abartlıydı sadece şuna katılıyorum arkadaşlıkları hakkında yorum yapmam gereksizdi, bu yorumlar dışındaki yorumları çok yersiz ve saçma buldum

Beni rahatsız eden bir durumsa fikrimi beyan etmek için izin isteyecek değilim.
İnsanlar da evlerinde kanepeye uzanmak için sizden izin isteyecek değiller. Siz kimsiniz kardeşim, onu yapamazlar bunu yapamazlar ben evimde böyle gördüm bla bla bla. Koğuşa yeni ağa geldi sanki. Babanızın yanında yatıp uzanamamanız sizin ailesel anormalliğiniz. Benim rahmetli babam gelir açılmışsa üstümü kapatırdı, battaniye örtü falan koyardı kızım böbreklerini üşütürsün diye.
Kişi kendinden bilir işi, evet bence de. Babanızın yanında uzanınca ne oluyor, kafanızdan ne geçiyor, hangi iş biliniyor söyleyin de bilelim.

Milletin evindeki misafire bile karışma hakkını kim veriyor size? Görümceye Allah sabır versin. Kızın kimle arkadaşlık yapıp, evine kimi alacağına kadar karışan bir dış kapının mandalıyla hayat zor.

Ee? Görüncenize ne bundan? Arkadaşına ne?
Ya daha dün girdiğiniz evde insanlara nasıl davranmaları gerektiğini söylemenin neresi mantıklı geliyor size?
Arkadaşım evimde nasıl davranacağını gelinimizden mı öğrenecek?
Ya da ben arkadaşımın evimdeki davranışlarına nasıl bir tepki vermem gerektiğini gelinden mi öğreneceğim?
Siz kimsiniz ki sizin neyi saygısızlık olarak gördüğünüz onlar için önemli olsun?

Sizin derdiniz saygı maygı da değil zaten, anlamıyoruz sanki. Kocişiniz kapının önünden geçer de bir şey görür diye canınız sıkılmış. Üstlerinle de eşofman vardır kesin

Arkadaşının o şekilde yatmasını doğru bulmadığımdan bahsetmiştim, görümcemin değil, ayrıca ben zaten yüzüne söyledim

İşte söylemeyin diyoruz. Sizi ilgilendirmeyen ve fikrinizin sorulmadığı konularda fikrinizi söylemeyin. Sizin çok önemli olduğunu düşündüğünüz fikirleriniz görümcenizin umurunda değil çünkü.

"Ben babamın yanında uzanmaya çekinirim, rahatlığa bak" cümlesini de arkadaşı için söylediğinize inandık tamam hadi gönlünüz olsun. Nasıl da kıvırdım ama diye mutlu olabilirsiniz

Ya hadi tamam seni mi kırıcam görümcem için söylemiştim çünkü arkadaşının yatması çok normal görümcemin ki anormaldi, kendisi benim arkadaşlarım hakkında yorum yapabiliyorsa ki yapıyor bende kendimde yorum yapma hakkını o yüzden bulmuştum ama lanet olsun, bulaşılmazmış.

He evet eşimi kıskandım kadını yatarken görürse ne yaparım ben diye kara kara düşündüm ve bir daha olmaması için uyardım
Kara kara değil ama bence düşündünüz.Yoksa niye hemen kayınvalideye fişteklemeye gidesiniz ki? Keşke kadın sana ne, sen benim kızımın bekçisi misin, istediği gibi uzanır yatar onun evi burası, arkadaşını da nasıl istiyorsa öyle misafir eder deseydi biraz yol yordam öğrenirdiniz.

Dün geldiginiz evde amirlik yapmayın millete.

Evde belli ki hem salon hem de oturma odası var.

Kızları , arkadaşıyla oturma odasındayken rahat etsinler diye diğer aile bireyleri o odaya geçmiyor olamaz mı ?

Normalde oturma odasının kapısını, kız kıza otururken kapatıyor dahi olabilirler. O gün , siz de oradasınız ; kapıyı kapatırlarsa sizi istemediklerini düşünürsünüz diye aralık bırakmış olamazlar mı ?

Kız kıza uzanıp laflamaları sizi neden bu kadar rahatsız etti ?

Henüz 24 yaşındasınız ve hayatın sırrını çözdüğünüzü ; ne kadar ilim varsa hepsini yalayıp yuttuğunuzu , her şeyi bildiğinizi ve herkese büyük küçük fark etmeksizin hükmedebileceğinizi mi düşünüyorsunuz ?

Görümcemin odası varken, oturma odasında herkese açık bir alanda arkadaşının yatması aşırı laubalilik ve saygısızlıktan başka bir şey değil, aynı düşüncedeyim kapının kapanmasıyla alakalı yanlış anlayacağımı düşünüyorsa gelip açıklamasını yapabilirdi, kapı aralık değil ardına kadar açıktı ayrıca. Estağfirullah, evet daha çok gencim herkes gibi bilmediğim bir çok şey de var, hiç her şeyi bildiğimi düşündüğüm olmadı biliyor musunuz? Rahatsız oldum dedim diye bunu kendime dert edinmedim ama evet arkadaşının yerine ben utandım o an açıkçası evet banane, beni ilgilendirmez ama o bütün hadsizliğiyle benim evliliğimden tut, çevreme kadar hoşlanmadığım yorumlar yapabiliyorsa bende yapabilirim dedim ve hiç bu kadar takılacağını da düşünmedim açıkçası.

Bir şahsın, arkadaşının ailesi evdeyken herkese açık bir odada kapı ardına kadar açık şekilde yayılarak yatmasını normal bulmayıp söylediğim için mi cahil dediniz? Peki

Son düzenleyen: Moderatör:
Kimsenin saygısızlığı sizi baglamaz, saygısızsa onun sorunu, sizlik ne var?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…