• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Görümceyle olan problemler

Evet kapı açık dediğine göre başka odadalar.
Bu geline dert olmuş.
Bacaklarını açıp nasıl uzanırlarmış.
Nereden baksam saçma.
Kızın kendi evinde nasıl hareket edeceğine karışıyor.
Konu baslıgı da görümceyle olan problemler. Gariban görümce. O gelsin aslında “gelinle basımız dertte” diye 🫠

Ne kadar pis düşüncelisiniz, bence siz de evli değilseniz bu karakterle asla evlenemezsiniz, yada yanlışlıkla evlenirseniz bile, değil bir sene adam 1 ay kahrınızın çekmez 😊
Ahahahahaha evliyim cnm beyim cekiyor sagolsun fitne fesat olmadıgım icin🥰

He evet eşimi kıskandım kadını yatarken görürse ne yaparım ben diye kara kara düşündüm ve bir daha olmaması için uyardım 🤣
Geçen gün duvar yazında görümcen senin yanında abisini öpüp sarılıyo diyo karısının yanında abisini öpüyor diye görümcene saydırıyordun. Bunun ayıp olduğunu savunuyordun. Senin ayıp kavramın bir ilginç

Sizce ne yapmalıyım?

Görümcenizin dediğini yapmalı ve ağzınızı kapamalısınız. Bir arkadaşıyla ilgili annesi de varken dertleşmesi gerekli gereksiz her konuda yorum yapma hakkı vermiyor size. İnsanı dert anlattığına pişman etmeyin.

Sizin babanızın yanında yatmaya çekinmeniz de sizin sorununuz. Herkes sizin gibi yetişmiyor, herkes sizin doğrularınızla yaşamak zorunda değil.
"Ben yatmam yatırmam" diyerek kayınvalidenizi doldurmaya çalışmışsınız resmen. Görümceniz sizi sevmiyorsa çok haklı.

He evet eşimi kıskandım kadını yatarken görürse ne yaparım ben diye kara kara düşündüm ve bir daha olmaması için uyardım 🤣
İşte görümce ve arkadaşının uzanmasından rahatsız olup uyarman böyle komik.
Ne duruma düştüğünün farkında bile değilsin.
Konuya yorum yazmak, birşeyler yapmaya çalışmak boşa çaba.
Üzerine vazife olmayan konularda yorum yapmaya devam et, görümceden sonra kayinvalide de tepki vermeye başlar cici gelin.

Yapılan yorumlar, saygısızlıklara karşı olan tutumunuz beni gerçekten ciddi anlamda tedirgin etti, ne ara bu kadar rahat oldunuz siz? Ne alaka evde arkadaşının aile büyükleri varken açmış bacaklarını dört köşe yatıyor bahsettiğim arkadaş, olanı söyleyince ben kötü oldum, siz böyle bir durumu normalleştiriyorsunuz farkında mısınız?

Gorumceniz ve arkadaslari yetmedi buradaki uyelere de mi karisacaksiniz simdi? Had bilmek diyorum. iyidir.

Neden burası zaten yorum yapma platformu, yapılan yorumlara karşı benim yorumum da o.

Kendinizi ifade etmek ozgurlugunuz, baskalarinin sinirlarina girdiginiz anda biter. Yoksa herkes agzina geleni soyler, ortalik karmakarisik bir hal alirdi. Kavramlari dogru bilmek onemli.

Sinemis, orası görümcenin evi, arkadaşı da misafiri o rahatlığı aileden aldıysa senin rahatsız olman bir şey ifade etmez canım. Ben senin neden rahatsız olduğunu anladım ama yeni nesil adab-ı muaşeretten pek nasibini almamış.Kız senin kızın değil ki senin yaşam tarzına göre yanlış olan şeyleri görünce uyarasın.Başka bir ailede yetişti, sen de o aileye gelin oldun. Bence çok müdahil olup yorum yapma çünkü senin başın ağrır.Boş yere kriz yaratma. Sonuçta eşinin ailesi ve kızkardeşi eninde sonunda soğutursun adamı ve sana cephe alırlar. Ha bu şartlar altında da görümcen haklı, yıllardır böyle sürmüş, böyle yetişmiş sen rahatsız oldun diye değişecek değil ya, sen olsan değişir misin?
Evet tamam hadi ben uyararak hata yaptım, değişmesini beklemiyorum zaten ama ben dediğim gibi zaten ona da söyledim bunları peki neden rahatsız olduğunu, bana değil de eşime söylüyor?

Kendinizi ifade etmek ozgurlugunuz, baskalarinin sinirlarina girdiginiz anda biter. Yoksa herkes agzina geleni soyler, ortalik karmakarisik bir hal alirdi. Kavramlari dogru bilmek onemli.
Herkes ağzına geleni söylediği için bende aynen ağzıma geleni söyledim, haksız olduğumu düşünmüyorum.

Önceden gorumcenin abartılı davranışları için yazdığında ben sana hak vermiştim sinemis.
Ama bu konu da haksizsin.
Çünkü senin evinde yapılan bişey yok,orası ailesinin evi sonuçta salonda herkesin içinde yatmamislar.
Hı senin fikrin sorulmuş sen soylemissin konu kapanmış.
Bu durumda hâlâ sen kötüsün derlerse bı daha bana sormayın,söylemeyin de kapat konuyu.
Bence eşinin ailesiyle görüşmeyin siz.
Kocan gitsin ailesini görsün,yesin,içsin gelsin.
Siz artık mesafe koyun çok yüz göz oluyosun senin için daha kötü olur benden demesi.

Sen çok fazla görümceye taktın evet haklı sebeplerin de olabilir ama taktın sonuçta.
Hiç görmesen,hiç düşünmesen kendin için daha iyi olur.

Geçen gün duvar yazında görümcen senin yanında abisini öpüp sarılıyo diyo karısının yanında abisini öpüyor diye görümcene saydırıyordun. Bunun ayıp olduğunu savunuyordun. Senin ayıp kavramın bir ilginç

Kardeşi öpmek ayıp, baba yanında uzanmak ayıp ohoo kafaya bak. Tam eve sokulmayacak insan. Görümce iyi bile sabretmiş.

Arkadaşıyla uzanması hakkında fikriniz mi soruldu?
Yine görümce yokken kuzen eşinin yanında görümcenin arkadaşlarıyla ilgili fikriniz mi soruldu?
Size ne kızın arkadaşlarından?
Konu saygıdan açılıp biri hakkında yorum yapılınca asıl saygısızlık bu deyip, yatan arkadaşın örneğini verdim. Diğer bahsettiğim bahsettiğim arkadaşla ve ailesiyle görüşeceklermiş sende gelmek ister misin dediler, bende yok o arkadaştan pek hoşlandığım söylenemez zaten ben almayayım dedim.

Herkes ağzına geleni söylediği için bende aynen ağzıma geleni söyledim, haksız olduğumu düşünmüyorum.

Inanilmaz sabit fikirlisiniz ama son kez sansimi deneyeyim. Gorumceniz veya arkadasi size yatmalari konusundaki dusuncenizi sordu mu? Sormamis olmalari ama sizin bu konuda yine de yorum yapmaniz, karsi tarafin sinirlarina saygi duymamanizdan kaynaklaniyor. Burada da kimse size baskalarinin yaninda yatmak dogru mu diye sormamis, aksine siz konu acip fikir istediginiz icin yorum yapiyor insanlar. Sizin konudan sapip, baska bir arguman bulamayinca karsi tarafa saldirmaya gecmeniz, sinirlarinizi bilmemekten kaynaklaniyor. Bakiniz, ad hominem nedir?

Kardeşi öpmek ayıp, baba yanında uzanmak ayıp ohoo kafaya bak. Tam eve sokulmayacak insan. Görümce iyi bile sabretmiş.
Daha neler neler söyledi duvar yazılarında. Laf da anlamıyor. Kendini kesinlikle haklı görüyor. Yok görümce abisiyle selfie çekiyormuş, yok abisine o yanındayken sarılıyomuş. Ama nedenini bu konuyla beraber anladım. Kendisi babasının yanında koltuğa bile uzanamayacak despotlukta büyümüş. Normali bu sanıyor. Kızmıyorum artık umarım düzelir

Konu saygıdan açılıp biri hakkında yorum yapılınca asıl saygısızlık bu deyip, yatan arkadaşın örneğini verdim. Diğer bahsettiğim bahsettiğim arkadaşla ve ailesiyle görüşeceklermiş sende gelmek ister misin dediler, bende yok o arkadaştan pek hoşlandığım söylenemez zaten ben almayayım dedim.
İşte direkt kişiler hakkında yorumunuz sorulmamıs, siz atlamışsınız üzerinize vazife olmayacak şekilde Saygı konusunda arkadaş örneği ne alaka? Orada görümceyi de saygısızlıkla sucluyorsunuz aynı şekilde.

Diğer arkadaşa da gitmek istemiyorsanız gitmezsiniz. Hoşlanmıyorum demenize gerek var mı?
Boş boş muhabbetler cidden.
Daha çok canınız sıkılır.

Evet tamam hadi ben uyararak hata yaptım, değişmesini beklemiyorum zaten ama ben dediğim gibi zaten ona da söyledim bunları peki neden rahatsız olduğunu, bana değil de eşime söylüyor?
Çok basit, ona düşmanca davrandığını düşünüyor ve agabeyinden de ona hak vermesini bekliyor.
Burada göremediğin şey şu, sen görümcenin davranışından rahatsız olduğunu belirtiyorsun ama onu yetiştiren Kayınvaliden. Aslında bir nevi kayınvalidene "bu kızı ne biçim yetiştirmişsiniz ki arkadaşıyla böyle sere serpe yatıyor, nasıl terbiye vermişsiniz ki tasvip etmeyeceğim insanlarla arkadaşlık yapıyor" demiş oluyorsun.
Bu yüzden görüş belirtme sessiz kal diyorum.Savaş kılıçları çekilirse evinde huzur kalmaz. Erkekler bu tartışmaları sevmez . Sen eşinle mutlu musun, anlaşabiliyor musun buna konsantre ol ötesine de karışma. Bence...

Siz gerçekten okuduklarınızı sadece kendinize göre yorumluyorsunuz, biri çıkıyor kendince yorumladığı olaydan bahsetmeye çalışıyor kıskanmak nedir ya ne alaka, daha önceki duvar yazımı okuyanlar ve olaya objektif bakanlar bilir, eşim iş seyahatine gidecekti uzun zamandır görüşemiyorduk zaten, herkes eşiyle bir şeyler paylaşırken ben eşimle muhabbet bile edememiştim o gece kardeşinin saatlerce omzunda yatıp, sarılıp, öpüp bir platformdan beğendiği elbiseleri gösterip bana şu al, bunu al demesinden, olay buydu mübağalalı bulduğumu söyledim ama olay benim “eşimle kardeşini kıskanmam oldu” hhdjdk peki

Son düzenleyen: Moderatör:
Back