• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Görümceyle olan problemler

Cerkeslerin iyisi kötüsü var tabi ama gelinlerine cok eziyet ediyorlar diye birsey yok. Kültürlerinde kadinlara eziyet etmek yok bi kere. Nasil kadin Erkege saygi gösteriyorsa, erkek de göstermek zorunda. Görümceniz ve ailesi bunu nasil iddia etti hayret. 🤷🏻‍♀️
Kadın kayınbabası evde olduğu sürece oturamıyormuş bile. Oturması yasak. Ayakta bekliyor. İddia değil, yaşadıkları bunlar. Yalan söylemiyordur böyle bir konuda sanıyorum.

Adı sinemis, muhtemelen çerkes. Dışardan gözlemlediğim kadarıyla çerkesler kızlarını çok disiplinli büyütüyorlar, yani babamın yanında uzanamam demesi doğru. Arkadaşı için söyledim kısmı hikaye. Odadan çıkarken babalarına arkalarını dönemez kızlar, o derece bir manyaklık. Yeni nesilde değişmiştir diyordum ama değişmemiş belli ki.

Aynı zamanda gelinlerine de çok eziyet ederler. Konu sahibi eş ailesinden beklediği ve ailesinden gördüğü gibi eziyet görmeyince dengesi bozulmuş, şirazesi kaymış. Ne oldum demiş yardırıyor o dengesizlikle. Ne olacağım diyebilirse eğer normale döner. Yoksa o mülayim insanların da bir sınırı var, patlarlar. Kocişkosu dahil. Sonra konu açar eşimin ailesi yüzünden boşanıyorum diye.
Hiç alakası yok. Ben de yedi sülalem de çerkesiz. Bırak yanında uzanamamayı babam hala 5 yaşında küçük bir kızmışım gibi sevgi gösterir ki kendisi bir çerkes köyünde büyümüş. İnanılmaz piremses büyütüldük kardeşlerim de ben de. Babalarına arkalarını dönemez falan inanılmaz abartılı. Ben anlattığın gibi bir çerkes aile bilmiyorum. Böyle bir genelleme de hoş değil

Son düzenleme:
Şöyle başlayayım, eşimden ve benden yaklaşık 3 yaş küçük bir görümcem var, eşimle sevgililik dönemimizde tanışmıştım görümcemle, aramız gayet iyiydi, görümcem gibi değil arkadaşım gibi olmasını istedim yaşlarımız yakın diye, iyi niyetli, samimi davranmaya çalıştım hep. Neyse sevgililik dönemimizde eşimle aramızın bozulmasına sebep olan bir kadın vardı(benden önce tanışıyormuş kadınla, aynı zamanda bir akrabasının komşusu ve aileleri tanışıyor, kadınla aslında bi samimiyeti yoktu kuzeninin samimiyetinden dolayı arada aynı ortamda bulunduklarında merhaba, merhaba muhabbetleri oluyormuş. Ama kadın eşimi sürekli saçma sapan sebeplerden rahatsız ediyordu, yok arabası bozulmuş, yok taksi lazımmış vs.(eşim araba tamircisi yada taksici değil) trajikomik yani. Dediğim gibi samimiyetleri olmamasına rağmen sürekli bi muhattap olma çabası sezdim ve eşime rahatsız olduğumu söyledim ve kadınla ortak arkadaşlarım vardı pek iyi bahsetmiyorlardı eşimle samimiyetlerini neyse arasına mesafe koydu eşim telefonlarına falan dönmemeye başlamıştı, görümcem de bu durumu biliyordu, kadından hoşlanmadığımı, hatta o zamanlar bir de beni bayağı desteklemişti hatta ve hatta diyordu ki “kadın abime karşı bişeyler hissediyor bence” falan yani beni bayağı bir gaza da getirmişti ister istemez acaba öyle midir diye düşünmüştüm, neyse biz eşimle nişanlandık bir iki ay sonra görümcem o bahsettiğim samimiyeti olmayan kadınla bildiğiniz kanka oldu. Görümcemden açıkçası bu kadarını beklemezdim, aldım karşıma konuştum “neden” diye işte o kadar samimiyetim yok vs. dedi ama bildiğiniz her gün beraberlerdi, storyler falan. Sonra bizim düğüne yakın görüşmeyi falan kesti kadınla bildiğim kadarıyla. Bir daha hiçbir şekilde güvenemeyeğimi anladım, o günden beri mesafeliyim. Daha sonra özür diledi falan. Neyse geçenlerde kayınvalidemlerleyiz eşimle, kayınpederim, görümcem ve arkadaşı da evdeydi biz mutfakta oturuyorduk oturma odasına bir gittim görümcem bir koltukta arkadaşı bir koltukta yatıyorlar kapı da açık ve ben rahatsız oldum, ben babamın yanında yatmaya çekinirim rahatlığa bak. Neyse geçenlerde açtım konuyu kayınvalideme, görümcem de yanımızda dedim hoş bir durum değil benim hiçbir arkadaşım böyle yapmaz, yaptırmam da yapandan da soğurum falan. Bir de bir arkadaşı daha var babası görümcemle görüşmesini istemiyormuş arkasından hoş olmayan şeyler söylemiş kız da gitmiş görümceme söylemiş bunları görümcem de kayınvalidemle bana anlattı durumu oturup ağladı, bende yendiğim kazıklara rağmen teselli etmeye çalıştım nasıl arkadaşlık ediyorsun böyle kişilerle, babasının senin hakkında dediği kötü şeyleri söylemez art niyeti olmayan biri zaten falan dedim bugün de konusu geçti kayınvalidemle ve eşimin kuzeninin eşiyle oturuyorduk hoşlanmıyorum o kızdan falan dedim. Neyse görümcem bunu nereden duyduysa duymuş, eşime mesaj atmış biz eve gelmiştik(eşimin telefonu yanımdaydı şans eseri gördüm mesajı) mesaj şu”abi sana olan sevgimden saygımdan susuyorum ama sinemissye söyle benim arkadaşlarımın hakkında 2 oldu konuşuyor o ağzını kapasın, benim arkadaşlarım ince çizgi... devamını okuyamadım. Şoka girdim, sinirden elim ayağın titredi beni abisine şikayet ediyor aklınca, kötülüyor. Sizce ne yapmalıyım?
Bence eşinize hiç güvenmiyosunuz.
Sorun eşiniz ve sizinle alakalı.
Herşeyi tehdit unsuru olarak görüyosunuz.
Bu yüzden gözünüze bile çarpmıcak şeyler büyük sorun oluyo içinizde.
Eşinizin kaşı gözü oynamıyorsa yani odadan geçerken hiç oralı olmayıp bakmadan geçen bi tipse ve siz buna rağmen bu konuları sorun ediyosanız herkesin hayatına müdahale etmek istiyosunuz yanlış yapıyosunuz, ama kaşı gözü oynayan şöyle mutlaka bi göz değdirip geçen bi tipse bu sefer de yine diğerleri suçlu değil sorunlu olan sizin birlikteliğiniz.
Dış etkenleri hiç bir zaman durduramazsınız.
O, bu, şu değil kendinize odaklanın.
Neden bu kadar rahatsız oluyorum, içimde büyüyor diye kendinize sorun.

Şöyle başlayayım, eşimden ve benden yaklaşık 3 yaş küçük bir görümcem var, eşimle sevgililik dönemimizde tanışmıştım görümcemle, aramız gayet iyiydi, görümcem gibi değil arkadaşım gibi olmasını istedim yaşlarımız yakın diye, iyi niyetli, samimi davranmaya çalıştım hep. Neyse sevgililik dönemimizde eşimle aramızın bozulmasına sebep olan bir kadın vardı(benden önce tanışıyormuş kadınla, aynı zamanda bir akrabasının komşusu ve aileleri tanışıyor, kadınla aslında bi samimiyeti yoktu kuzeninin samimiyetinden dolayı arada aynı ortamda bulunduklarında merhaba, merhaba muhabbetleri oluyormuş. Ama kadın eşimi sürekli saçma sapan sebeplerden rahatsız ediyordu, yok arabası bozulmuş, yok taksi lazımmış vs.(eşim araba tamircisi yada taksici değil) trajikomik yani. Dediğim gibi samimiyetleri olmamasına rağmen sürekli bi muhattap olma çabası sezdim ve eşime rahatsız olduğumu söyledim ve kadınla ortak arkadaşlarım vardı pek iyi bahsetmiyorlardı eşimle samimiyetlerini neyse arasına mesafe koydu eşim telefonlarına falan dönmemeye başlamıştı, görümcem de bu durumu biliyordu, kadından hoşlanmadığımı, hatta o zamanlar bir de beni bayağı desteklemişti hatta ve hatta diyordu ki “kadın abime karşı bişeyler hissediyor bence” falan yani beni bayağı bir gaza da getirmişti ister istemez acaba öyle midir diye düşünmüştüm, neyse biz eşimle nişanlandık bir iki ay sonra görümcem o bahsettiğim samimiyeti olmayan kadınla bildiğiniz kanka oldu. Görümcemden açıkçası bu kadarını beklemezdim, aldım karşıma konuştum “neden” diye işte o kadar samimiyetim yok vs. dedi ama bildiğiniz her gün beraberlerdi, storyler falan. Sonra bizim düğüne yakın görüşmeyi falan kesti kadınla bildiğim kadarıyla. Bir daha hiçbir şekilde güvenemeyeğimi anladım, o günden beri mesafeliyim. Daha sonra özür diledi falan. Neyse geçenlerde kayınvalidemlerleyiz eşimle, kayınpederim, görümcem ve arkadaşı da evdeydi biz mutfakta oturuyorduk oturma odasına bir gittim görümcem bir koltukta arkadaşı bir koltukta yatıyorlar kapı da açık ve ben rahatsız oldum, ben babamın yanında yatmaya çekinirim rahatlığa bak. Neyse geçenlerde açtım konuyu kayınvalideme, görümcem de yanımızda dedim hoş bir durum değil benim hiçbir arkadaşım böyle yapmaz, yaptırmam da yapandan da soğurum falan. Bir de bir arkadaşı daha var babası görümcemle görüşmesini istemiyormuş arkasından hoş olmayan şeyler söylemiş kız da gitmiş görümceme söylemiş bunları görümcem de kayınvalidemle bana anlattı durumu oturup ağladı, bende yendiğim kazıklara rağmen teselli etmeye çalıştım nasıl arkadaşlık ediyorsun böyle kişilerle, babasının senin hakkında dediği kötü şeyleri söylemez art niyeti olmayan biri zaten falan dedim bugün de konusu geçti kayınvalidemle ve eşimin kuzeninin eşiyle oturuyorduk hoşlanmıyorum o kızdan falan dedim. Neyse görümcem bunu nereden duyduysa duymuş, eşime mesaj atmış biz eve gelmiştik(eşimin telefonu yanımdaydı şans eseri gördüm mesajı) mesaj şu”abi sana olan sevgimden saygımdan susuyorum ama sinemissye söyle benim arkadaşlarımın hakkında 2 oldu konuşuyor o ağzını kapasın, benim arkadaşlarım ince çizgi... devamını okuyamadım. Şoka girdim, sinirden elim ayağın titredi beni abisine şikayet ediyor aklınca, kötülüyor. Sizce ne yapmalıyım?
Neden arkadaşının uzanması hakkında yorumda bulundunuz anlayamadım onlar aile olarak sorun yaşamadıysa bence siz hiç yorumda bulunmayın sonra herkes iyi olur siz kötü olursunuz

Beni rahatsız eden bir durumsa fikrimi beyan etmek için izin isteyecek değilim.
Şöyle düşünün gençsiniz.... biri size ki bu anne baba da değil arkadaşlarınız ile ilgili bir şeyler söylüyor...yani bilemedim...kimse arkadaşlarıyla ilgili konuşulsun istenmez ya...sizin yengeniz var mı empati kurun o size yapsa ne tepki verirdiniz gibi

Hiç alakası yok. Ben de yedi sülalem de çerkesiz. Bırak yanında uzanamamayı babam hala 5 yaşında küçük bir kızmışım gibi sevgi gösterir ki kendisi bir çerkes köyünde büyümüş. İnanılmaz piremses büyütüldük kardeşlerim de ben de. Babalarına arkalarını dönemez falan inanılmaz abartılı. Ben anlattığın gibi bir çerkes aile bilmiyorum. Böyle bir genelleme de hoş değil
Özür, biraz genelleme gibi olmuş haklısın. Ama öyle bir ailede büyümüş olabilir demek istedim. Alt mesajda da yazdım, tek çerkes aile tanıdım onlar da abartılı şekilde eziyet eden, bunu da çerkes olmaya bağlayan tipler. Yoksa koca bir kimliği aşağılamak gibi bir niyetim yoktu.

görümcenin rahatlığını ve özgürlüğünü kıskanmışsınız sizin yetiştiğiniz kültüre uymadığı için nasıl olabilir saygısızlık diye insanların hayat şeklini parmak sallayarak eleştirmeye kalkmışsınız e istediğini söyleyen istemediğini işitirmiş görümcede abisine durumu iletmiş. belli ki sizinle iletişim kurarak bakış açınızı değiştiremeyeceğini farketmiş.
arkamdan abisine şikayet etmiş diye kendinizi kuracağınıza bana neden söylemedi bu kadar mı farklı fikirlere,farklı hayat tarzlarına, iletişime kapalıyım acaba diye kendinizi sorgulamanız daha yerinde olurdu.
tabi derdiniz üzüm yemek değilse kendinizi doldurmaya devam edin etrafınızda iyi geçinebildiğiniz kimse kalmayana kadar.

İnsanların evlerindeki davranışlarından rahatsız oluyorsanız siz gitmeyeceksiniz. Ev kızın değil mi ister yatar ister amuda kalkar. Orda yatan bir kızı eşinin görme ihtimali seni bu düşünceye iten. Senin haddine değil evin kızının davranışlarını anne babasına şikayet etmek. Sen babanın yanında yatmıyorsun diye mükemmel kişilik misin yani?
Acil tedavi ihtiyacın var bence,umarım işe yarar.

Gercekten ben ne yapardım bilmem geldim kazık kadar 26 yaşıma şimdi yine gidince yine uzanırim 21 yaşında kardeşim var görümceyle aynı yaşta o benden de rahattır çünkü babamız yani elalemin kızına hesap mı vericez kendi evimizde. Gerçekten mülayim insan görünce saldirganlasiyor bazıları bende annemin ve kendimin sessiz kalacağını sanmıyorum . Benim abim yok erkek kardeşim de o olsa onun yanında da uzanırim ya millet çok tuhaf geliyor bana sarılmasıni bile kıskanan var aklım almıyor

Hiç bir şey yapamıyorsunuz biliyor musuniz.
Benzer şeyler yaşadım. erkek kardeşime sarıldım diye beni konu komşuya şikayet eden bir gelinimiz var. Ben onun yanında nasıl sarılırim erkek kardeşime, amacım onu kiskandirmakmis. Komşu bana açık acik " x e çok sarılma, karısı kıskanır çok seviyor x dedi " Dedi.

yada kardeşimin yaninda sıfır kollu neden giyiyormusum. Saçma sapan şeyler. İki üç sene hiç konuşmadım. Kardeşimle aynı odada kalmaya korkar oldum. Bende kardeşime açık acik dedim " ruh hastası karını benden ve annemlerde uzak tut" haklisin abla dedi. Ayy bak gene sinirlerim bozuldu....

Tekrar söylüyorum yapılan şeyleri normalleştirmeniz “kişi kendinden bilir işi” sözünü hatırlatıyor bana. Bu tarz davranış şekillerine sahip olmayan bireyler, yapılanları savunamaz zira 😊
Herkes sizinle aynı doğruya sahip olmak zorunda değil. Size göre bu durum kötü olarak nitelendirilir başkasına göre değil. Sizin doğrunuz diye tek doğru o değil. Fikrinizi dayatmanizda hoş degil. İnsanların evi insanların kuralı karışamazsıniz. Ben öyle oturmam ama kendi evindeki yaşayışa karışmam haddime değil. Fazla baskın olmaya çalışıyorsunuz. Kendi evi istediğini yapar.

Odanın kapısı açıktı diyorum biri kalkıp bir iki adım atsa manzara alenen ortada shsdjdk, bu fazla rahatlıktan başka bişiy değil şahsen benim bir arkadaşım ailem evdeyken oturma odasında o şekilde yatsa n’oluyo be derim
Kendi evinizde dersiniz ama başkasının evinde size söz düşmez.

Hiç bir şey yapamıyorsunuz biliyor musuniz.
Benzer şeyler yaşadım. erkek kardeşime sarıldım diye beni konu komşuya şikayet eden bir gelinimiz var. Ben onun yanında nasıl sarılırim erkek kardeşime, amacım onu kiskandirmakmis. Komşu bana açık acik " x e çok sarılma, karısı kıskanır çok seviyor x dedi " Dedi.

yada kardeşimin yaninda sıfır kollu neden giyiyormusum. Saçma sapan şeyler. İki üç sene hiç konuşmadım. Kardeşimle aynı odada kalmaya korkar oldum. Bende kardeşime açık acik dedim " ruh hastası karını benden ve annemlerde uzak tut" haklisin abla dedi. Ayy bak gene sinirlerim bozuldu....
Kardeşinde suc haklısın abla diyeceğine sen ne diyorsun terbiyesiz o benim kardeşim deseydi bir daha yapmaya cesaret edemezdi.

Ayy çok az konuda görümce savunurum böyle birşey olamaz eşim ablasina gidince sarılır tabi ki sarılacak aklıma gelmez yanlız odafa kalamaz ne demek tek gider kalır onlarda abla kardeş onlar millet fesatligindan kuruyacak okudukça şok oluyorum .

Kardeşinde suc haklısın abla diyeceğine sen ne diyorsun terbiyesiz o benim kardeşim deseydi bir daha yapmaya cesaret edemezdi.

Ayy çok az konuda görümce savunurum böyle birşey olamaz eşim ablasina gidince sarılır tabi ki sarılacak aklıma gelmez yanlız odafa kalamaz ne demek tek gider kalır onlarda abla kardeş onlar millet fesatligindan kuruyacak okudukça şok oluyorum .

Bizde şok olduk. O kadar üzüldük ki. Kardeşim kavga etmeden halletmeye çalısti, Biz konu uzasın istemedik. Çünkü zaten kardeşimide çok bunaltti. Anlatsam roman olur. Aslında kardeşim bizi savundukca onlar benim ailem sende karımsin ,Hepinizi seviyorum dedikçe, daha çok kiskanclik yaptı. Bizi silip atsın istedi. Kardesim evi filan terk etti, boşanmak istedi. Hamile kalınca barıştılar. Sonra bebek vefat etti. Şimdi bize karışmaması öğrendi çok şükür. Yillar olmuş anılarım tazelendi. İkinci hamileliği çok sıkıntılı geçti tam korono da hamile kaldı. Çok şükür altı aylık minnak bir oğlusu var.

bir görümce olarak diyorum ki yengemden Allah razı olsun :D

Bizde şok olduk. O kadar üzüldük ki. Kardeşim kavga etmeden halletmeye çalısti, Biz konu uzasın istemedik. Çünkü zaten kardeşimide çok bunaltti. Anlatsam roman olur. Aslında kardeşim bizi savundukca onlar benim ailem sende karımsin ,Hepinizi seviyorum dedikçe, daha çok kiskanclik yaptı. Bizi silip atsın istedi. Kardesim evi filan terk etti, boşanmak istedi. Hamile kalınca barıştılar. Sonra bebek vefat etti. Şimdi bize karışmaması öğrendi çok şükür. Yillar olmuş anılarım tazelendi. İkinci hamileliği çok sıkıntılı geçti tam korono da hamile kaldı. Çok şükür altı aylık minnak bir oğlusu var.
Aman bosverin diyeceğim de insan kardeşini nasıl boşverir ki yani ben çok kıskanç bir insan değilim ama birini kardeşinden kiskanmanin bir manası mantığı yoktur . Allah sağlıkla sizin de kardeşinizin de evladını buyuttursun. Ama bence o kadın sıkıntıliymis en iyisi bosvermek

Aman bosverin diyeceğim de insan kardeşini nasıl boşverir ki yani ben çok kıskanç bir insan değilim ama birini kardeşinden kiskanmanin bir manası mantığı yoktur . Allah sağlıkla sizin de kardeşinizin de evladını buyuttursun. Ama bence o kadın sıkıntıliymis en iyisi bosvermek

Ben bosverdim zaten, onu taksam kafayı yerdim. Benim icin önemli olan kardesimdi. Onu kaybetmemek, belli mesafade ilişkiyi devam ettirmekdi. Çok şükür su an öyleyiz. Allah sağlık versin gerisi dert değil.

Ya size ne gerçekten onun arkadaşlarından ? Niye bu kadar ilgileniyorsunuz benim arkdaşım evimde ister oturma odasında yatar ister odamda o benimle onun arasındaki samimiyetle ilgilidir sizin eviniz değil ki size ne oluyor sizin gibi yengem olsa görüşmem ben net eve de gelmenizi istemem aynen öyle arkadaşları hakkında ne hakla konuşuyorsunuz aşırı irite olurum böyle şeylerden yA yaptığınız şey çok itici

Adı sinemis, muhtemelen çerkes. Dışardan gözlemlediğim kadarıyla çerkesler kızlarını çok disiplinli büyütüyorlar, yani babamın yanında uzanamam demesi doğru. Arkadaşı için söyledim kısmı hikaye. Odadan çıkarken babalarına arkalarını dönemez kızlar, o derece bir manyaklık. Yeni nesilde değişmiştir diyordum ama değişmemiş belli ki.

Aynı zamanda gelinlerine de çok eziyet ederler. Konu sahibi eş ailesinden beklediği ve ailesinden gördüğü gibi eziyet görmeyince dengesi bozulmuş, şirazesi kaymış. Ne oldum demiş yardırıyor o dengesizlikle. Ne olacağım diyebilirse eğer normale döner. Yoksa o mülayim insanların da bir sınırı var, patlarlar. Kocişkosu dahil. Sonra konu açar eşimin ailesi yüzünden boşanıyorum diye.
Adım Sinemis değil, çerkes de değilim ailem yurtdışında doğmuşlar, yaşamışlar daha sonra Türkiye’ye gelmişler, gayet rahat bir ailede yetiştim aslında, ben görümcemin babasının yanında yatmasını eleştirmedim, arkadaşının yatmasını doğru bulmadım herkesin doğrusu kendinedir, doğru bulmadığımı söyledim çünkü görümcem benim çevrem hakkında eleştiriler yapan, benim ne zaman gebe kalacağıma bile kendi kendine karar vermeye çalışan hayatımıza sürekli müdahale etmeye çalışan bir karakter, bunlardan bahsetmeyip olayı eksik anlattığım için ben kötü oldum, diğer arkadaşı için de sevmediğimi söyledim çünkü bir kaç ay önce görümcem de benim bir arkadaşım hakkında muhabbeti bile olmamasına rağmen “hiç sevmiyorum o kızı” demişti, e ben neden onun arkadaşını sevip sevmediğim hakkında fikrimi söylemeyeyim dedim, bu arada babamın yanında yatarım da, dertleşiriz de, arkadaş gibiyizdir çok şükür ama gidipte arkadaşımın evinde, ana babası evdeyse oturma odasında kapı açık vaziyette yatmam. Hiçbir arkadaşım da bugüne kadar öyle bir şey yapmadı, yapmaz da. Yaparsa da bu ne rahatlık derim şahsen.

Adım Sinemis değil, çerkes de değilim ailem yurtdışında doğmuşlar, yaşamışlar daha sonra Türkiye’ye gelmişler, gayet rahat bir ailede yetiştim aslında, ben görümcemin babasının yanında yatmasını eleştirmedim, arkadaşının yatmasını doğru bulmadım herkesin doğrusu kendinedir, doğru bulmadığımı söyledim çünkü görümcem benim çevrem hakkında eleştiriler yapan, benim ne zaman gebe kalacağıma bile kendi kendine karar vermeye çalışan hayatımıza sürekli müdahale etmeye çalışan bir karakter, bunlardan bahsetmeyip olayı eksik anlattığım için ben kötü oldum, diğer arkadaşı için de sevmediğimi söyledim çünkü bir kaç ay önce görümcem de benim bir arkadaşım hakkında muhabbeti bile olmamasına rağmen “hiç sevmiyorum o kızı” demişti, e ben neden onun arkadaşını sevip sevmediğim hakkında fikrimi söylemeyeyim dedim, bu arada babamın yanında yatarım da, dertleşiriz de, arkadaş gibiyizdir çok şükür.
Yavrum sene geçti üstünden biz unuttuk konuyu😂

Back