Görümceyle olan problemler

Bakın burada resmen onları ortaya atmışsınız. Kimse size görümceniz ve arkadaşı ile ilgili bir şey sormamış. Siz bilerek, isteyerek o gün kızdığınız için konuyu onlara getirmişsiniz. Yoksa dünyada en saygısız bulduğunuz davranış aile büyükleri içerideki odadayken koltukta iki kızın yatması olamaz. Belki de sizden sonra annesi mahçup olduğu için başkalarının yanında kızdı görümcenize. Bir daha o arkadaşı ile görüşmemesini söyledi. Oda sinirlenip eşinize bir daha arkadaşlarım ile konuşmasın diye msj attı. Bu konu özelinde attığınız tüm adımlar insani açıdan çok çok hatalı. Eğer maksadınız görümceniz zarar görsün, ailesinden azar işitsin, arkadaşsız kalsın filan değil ise böyle davranmanızın bir getirisi olamaz size.

Bir eve gelin olup ,devamlı o evdekileri kendince hizaya sokmaya çalışan, pembik geberik gelinleri hiç sevmiyorum.Size ne yahu sizin ev mi orası çok basit size ne.Benim gelinim bana kızımı şikayet edecek olsa alır payını oturur asla müsaade etmem.

Evet üzücü aslında ama herkesin sabrının da bir sınırı var işte, görümce patlamış sonunda.
Baba yanında uzanmayla ilgili muhabbeti benim ailemin yanında yapsa evden ağlaya ağlaya çıkardı muhtemelen.
Böyle devam ederse herkes sırayla patlar artık. Görümceyle uğraşacağım diye kendine kötülük ediyor aslında.

Bazen birine çok kızdığımızda hırsla yanlış hareketler yapabilir, hatalı kelimeler kullanabiliriz. Bu çok insani bir durum önemli olan konuyu tekrar gözden geçirdiğinizde artık hatanızı görüp görememeniz. Eğer bulunduğunuz noktada; görümcenizin eşinize neden msj attığını, sözlerinizin olası sonuçlarını anlayabiliyorsanız o zaman bu sadece bir hatadır. Hayatınızdan gelip geçmiştir. Ama hala kendinizi haklı görüyorsanız malesef ki tekrarlarını yaşar durursunuz. Sürekli tekrarlanan hatalarında bir bedeli olur.

Heh bide babamın yanında uzanmayacaksam kimin yanında uzancam? Z kuşağı değilim, babamın yanında da uzanırım dedemin yanında da uzanırım. Kayınailemin yanında bacaklarımı ayırır otururum, üst üste atar otururum. Yayılırım da. Neyim ben evrenin en edepsiz kadını falan mı

İçim şişti valla,yok babasının yanında uzanmış,yok görümce abisini muç muç öpmüş falan filan.

Kusura bakmayın haksızsınız. Kimse sizin doğrunuzla veya saygı anlayışınızla yaşamak zorunda değil. Babamın yanında yatarım da ayağımı da uzatırım bacak bacak üstüne de atarım karşılıklı içki de içeriz muhabbet de ederiz, o benim babam bu saygısızlık değil bir babanın kızıyla arkadaş gibi olmasını sağlama yanında rahat ve güvende hissetmesi ve hayatına zarar verecek biri girerse çekinmeden ona anlatması için yapacağı en güzel şeydir. Fikriniz sorulmadığı halde atlamışsınız, her konuda görümcenize takıksınız. Adam sizinle evlendi diye zimmetinize geçirmediniz, kardeşinden kopacak da değil eşimle muhabbet edemedim kardeşi sarılmaktan izin vermedi falan yazmışsınız. Çocuk gibi.

Buraya bu konuyu da herkesin size hak vereceğini “aa evet ya pis ikiyüzlü yılan nasıl abisine şikayet eder sizi püü” falan yazacağını zannederek açmışsınız ancak yorumlarda herkes “size ne” tepkisi verince burdaki insanlara da başka tepkiler gösteriyorsunuz. Acilen büyütülme şeklinizden kaynaklanan travmaları aşmanız için profesyonel destek almanızı tavsiye ederim, üzüldüm düşünce tarzınıza.

Yorum yapmakta haksız olduğuma bende katılıyorum ama bana yaptığım yorumlar hakkında he evet tamam deyip, gidip eşime şikayet etmesi ne alaka ya? Gelip bana söyleseydi rahatsız olduğunu, kimse kimseyi sevmek ve kimse kimsenin davranışlarını onaylamak zorunda değil, tamam tekrar söylüyorum yorum yapmamalıydım ama ben çok rahatsız olduğunu da düşünmüyorum ortalığı karıştırmak için kendince böyle bir bahane buldu bence.

Ay evet Mirtacım görümcem eşimle selfie çekindi ve sarıldı diye kıskandım bayağı,tamam mutlu oldun mu he bu arada bunun aile yetiştirme tarzıyla hiçbir alakası yok lafın gelişiydi “babamın yanında yatmaya çekinirim” yazmam. Babamın yanında değil de,arkadaşımın evinde aile büyükleri varken oturma odasında bir taraflarımı yayıp yatmam ama mesela, bu karakter meselesi,

O anda rahatsız olmamış ama sonrasında aile içinde bu durum sorun olmuş olabilir. Tekrar ediyorum anneler çabuk gaza gelebiliyor, belkide sizden sonra bir daha eve gelmesin ya da o arkadaşınla görüşme filan dedi. Bilemeyiz ne olduğunu... Ya da gerçekten o anda sizi insanların içinde mahçup etmek istemeyip susmuş, sonrasında öfkelenip eşinize msj atmış olabilir. Ne olduğunı bilemeyiz ama aklınıza ilk gelenin iki yüzlülük olması görümceniz ile aranızdaki durumu zaten gösteriyor. Unutmayın hepimizin olay anında veremediği tepkiler olmuştur. Belli ki sonradan içine dert oldu o nedenle eşinize msj attı

İki konuyu nasıl bagladınız?
Hic alakaları yok cünkü biz niye dinledik ,esinizin komsusınun bıdıbıdısnı
Kisi kendinden sorumludur.Görümceniz sizin etrafınızdakileri elestirme patavatsızlıgını yapıyorsa,tavrınızı mesafenizi gösterirsiniz.
Onun dıısnda siz de aynısını yapmıs oluyorsunuz.

Bugün de rahat ve saygısız olduğumuzu öğrendik şükür
Ben de eşimin ailesinin yanında bacak bacak üstüne atıp sgra içecek kadar hadsiz, insanlara kızlarını çekiştirmeyecek ve üzerime vazife olmayan konularda yorum yapmayacak kadar hadliyim. Salonda rahat ve edepsiz kötü kadın, dedikodu masasında tam bir hanimefendiyim tşk

Siz olayı çok yanlış anlamışsınız ben görümcemin babası evdeyken yatmasına yorum yapmadım, bende babamla arkadaş gibiyimdir yanında yatmaya çekinirim derken bu lafın gelişiydi, arkadaşı da yatıyordu onu kastettim bunu yanlış bulduğumu söyledim, babamın yanında yatmaya değil de arkadaşımın aile büyükleri evdeyken oturma odasında yayılıp yatmaya çekinirim ama, çünkü karakter meselesi. Ayrıca hiçte bana hak verilmesi gibi bir gayem de yoktu, evet oturup bir düşününce bana vazife değil, yorum yapmam yersiz oldu ama kendisine de söylediğim hâlde bana evet, tamam deyip gidip eşime şikayet etmesini hoş bulmadım.

Şahsen yerinizde olsam görümce arkadaşıyla koltuklarda yatıyorken kızlar kapıyı çekiyorum rahat rahat uzanın derdim
Hareketlerinden rahatsız olduysam da hadi hayatım kalkalım diyip evime giderdim
İster uzansın ister amuda kalksınlar banane kendi evleri derdim
Ayrıca görümcemin kimle arkadaşlık yaptığı vs en son dert edeceğim şey olurdu
Başta rahatsız olduğum kadınla kanka olmasından sonra benim için önemini yitirirdi
Ha sonrasında yediği kazıklardan sonra gelip ağladığında o anlık teselli edip sırtını sıvazlardım o kadar
Yok görüşme yok kv bak kızın kimlerle görüşüyor vs demezdim
Aşırı kontrolcü gördüm sizi
Belki siz hep iyi niyetimden diyorsunuz ama bir söz var cehenneme giden yol iyi niyet taşlarıyla döşenmiştir diye
Yanlış hatırlamıyorsam böyleydi
Ha olan olmuş görümce mesaj atmış yine ben olsam eşime sanırım kardeşini çok düşündüğüm için uyarmak istedim sonradan üzülüyor ağlıyor diye ama sanırım iyi niyetim yanlış anlaşıldı bundan sonra karışmam zaten asla derim geçerim
Görümceye de merhaba merhaba
Başka işim mi yok

Yoo gayet ona da yorum yaptınız. "Ben babamın yanında yatmaya çekinirim, rahatlığa bak" dediniz. Konuyu düzenleyince alıntılardaki mesajlar da değişmiyor, bir sürü alıntı var.

Babası aynı odada değilmiş üstelik. Olsa da sizi ilgilendirmez. Kız, arkadaş seçimlerini sizin kriterlerinize göre yapmayacak herhalde. Basbayağı annesini doldurmaya çalışmışsınız "Ben yaptırmam, saygısızlık bu" diyerek.

Sizin gibi insanların düştüğü en büyük hata kendi dışındaki herkesi salak sanmak. Ben istediğimi söyleyeyim, istediğimi yapayım, tepki görünce de "ama benim amacım o değildi ki" deyip hemen mağdur olayım.
Görümceniz de annesi de neyi neden söylediğinizi anlayacak kapasiteye sahiplerdir merak etmeyin. Ama sonsuza kadar alttan alamazlar sizi. Ağzınızı tutmayı öğrenmezseniz daha çook sorun yaşarsınız.

Yapmam da yaptırmam da derken, arkadaşıma yaptırmam anlamında demek istemiştim canım, babamın yanında bile yatmaya çekinirim derken de ironi yaptım ama çok düz yaklaşıldı bu cümleye, babamın yanında değil ama arkadaşımın babası evdeyken oturma odasında bir taraflarımı yayıp yatmam evet, karakter meselesi bu. Kendisi benim çevrem hakkında atıp tutmakta asla çekinmez bu sefer de ben bana yanlış geleni söyleyeyim dedim ama ben kötü oldum, he evet keşke hiç bulaşmasaydım, banane milletin arkadaşının yaptığından.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…