• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Görümceyle olan problemler

Yalnız olay şu; ben bu dediklerimin hepsini görümceme zaten söyledim bana bir şey demeyip, arkamdan beni şikayet etmesi iki yüzlülükten başka bir şey değil.
İnsanların da bir sınırı var değil mi?
Ona söylemeniz ayrı, arkasından kuzen eşi de varken konuşmanız ayrı.
Beni görüncemin arkadaşları niye bu kadar rahatsız ediyor, üzerime vazife olmadığı halde neden yorum yapıyorum diye bir düşünün diyeceğim ama pek işe yarayacak gibi değil. 🥴

Tamam siz buna aşırı asiri kin güdun ve hiiic muhattap olmayın
Kızın başka kurtuluşu yok gibi cunku
Tekrar söylüyorum yapılan şeyleri normalleştirmeniz “kişi kendinden bilir işi” sözünü hatırlatıyor bana. Bu tarz davranış şekillerine sahip olmayan bireyler, yapılanları savunamaz zira 😊

Ne mi yapmalısınız? Milletin evinde nasıl yatacağına karışmamalısınız? Siz hayırdır?? Kimsiniz ki? Bide şikayet etmişsiniz utanmadan. Görümce çok naif biri, ben görümceniz olsam bir daha o eşikten içeri adım atamazdınız. Herkes yerini ve haddini bilmeli.

Şöyle başlayayım, eşimden ve benden yaklaşık 3 yaş küçük bir görümcem var, eşimle sevgililik dönemimizde tanışmıştım görümcemle, aramız gayet iyiydi, görümcem gibi değil arkadaşım gibi olmasını istedim yaşlarımız yakın diye, iyi niyetli, samimi davranmaya çalıştım hep. Neyse sevgililik dönemimizde eşimle aramızın bozulmasına sebep olan bir kadın vardı(benden önce tanışıyormuş kadınla, aynı zamanda bir akrabasının komşusu ve aileleri tanışıyor, kadınla aslında bi samimiyeti yoktu kuzeninin samimiyetinden dolayı arada aynı ortamda bulunduklarında merhaba, merhaba muhabbetleri oluyormuş. Ama kadın eşimi sürekli saçma sapan sebeplerden rahatsız ediyordu, yok arabası bozulmuş, yok taksi lazımmış vs.(eşim araba tamircisi yada taksici değil) trajikomik yani. Dediğim gibi samimiyetleri olmamasına rağmen sürekli bi muhattap olma çabası sezdim ve eşime rahatsız olduğumu söyledim ve kadınla ortak arkadaşlarım vardı pek iyi bahsetmiyorlardı eşimle samimiyetlerini neyse arasına mesafe koydu eşim telefonlarına falan dönmemeye başlamıştı, görümcem de bu durumu biliyordu, kadından hoşlanmadığımı, hatta o zamanlar bir de beni bayağı desteklemişti hatta ve hatta diyordu ki “kadın abime karşı bişeyler hissediyor bence” falan yani beni bayağı bir gaza da getirmişti ister istemez acaba öyle midir diye düşünmüştüm, neyse biz eşimle nişanlandık bir iki ay sonra görümcem o bahsettiğim samimiyeti olmayan kadınla bildiğiniz kanka oldu. Aldım karşıma konuştum “neden” diye, işte o kadar samimiyetim yok vs. dedi ama bildiğiniz her gün beraberlerdi, storyler falan. Sonra bizim düğüne yakın görüşmeyi falan kesti kadınla bildiğim kadarıyla. Bir daha hiçbir şekilde güvenemeyeğimi anladım, o günden beri mesafeliyim. Daha sonra özür diledi falan. Neyse geçenlerde kayınvalidemlerleyiz eşimle, kayınpederim, görümcem ve arkadaşı da evdeydi biz mutfakta oturuyorduk oturma odasına bir gittim görümcem bir koltukta arkadaşı bir koltukta yatıyorlar kapı da açık ve ben rahatsız oldum, ben babamın yanında yatmaya çekinirim rahatlığa bak. Neyse geçenlerde açtım konuyu kayınvalideme, görümcem de yanımızda dedim hoş bir durum değil benim hiçbir arkadaşım böyle yapmaz, yaptırmam da yapandan da soğurum falan. Bir de bir arkadaşı daha var babası görümcemle görüşmesini istemiyormuş arkasından hoş olmayan şeyler söylemiş kız da gitmiş görümceme söylemiş bunları görümcem de kayınvalidemle bana anlattı durumu oturup ağladı, bende yediğim kazıklara rağmen teselli etmeye, destek olmaya çalıştım arkadaşlığını gözden geçirmesi konusunda uyardım, art niyeti olmayan biri babasının senin bu tarz dediği şeyleri söylemez zaten falan dedim, bugün de konusu geçti kayınvalidemle ve eşimin kuzeninin eşiyle oturuyorduk hoşlanmıyorum o kızdan falan dedim. Görümcem bunu nereden duyduysa duymuş, eşime mesaj atmış biz eve gelmiştik(eşimin telefonu yanımdaydı şans eseri gördüm mesajı) mesaj şu”abi sana olan sevgimden saygımdan susuyorum ama sinemissye söyle benim arkadaşlarımın hakkında 2 bu konuşuyor o ağzını kapasın, benim arkadaşlarım ince çizgi... devamını okuyamadım. Şoka girdim, sinirden elim ayağın titredi beni abisine şikayet ediyor aklınca, kötülüyor. Sizce ne yapmalıyım?

Sizi ilgilendirmeyen seylere burnunuzu sokmayin.

Amme hizmeti yapip konuyu da alintilamis olayim. :KK70:

Hayır tabii ki ama bilmiyorum hoş bulmuyorum ya yorum yapılmasını, ki ailelerin daha hassas davranması gerekir yorum yapma konusunda diye düşünüyorum, onlara fikirleri sorulmadığı hâlde yorum yapmaları tuhaf geliyor.
Bu sizin görümce ve kayinvalidenizin, çocuk yapıp yapmamanız konusunda yorum yapmalarından duyduğunuz rahatsızlığını dile getirdiğiniz mesajınız.

Onlardan beklediğimiz şeyi kendiniz yapın ve fikrinizin sorulmadığı konulara yorum yapmayın.

Yapılan yorumlar, saygısızlıklara karşı olan tutumunuz beni gerçekten ciddi anlamda tedirgin etti, ne ara bu kadar rahat oldunuz siz? Ne alaka evde arkadaşının aile büyükleri varken açmış bacaklarını dört köşe yatıyor bahsettiğim arkadaş, olanı söyleyince ben kötü oldum, siz böyle bir durumu normalleştiriyorsunuz farkında mısınız?

Bu sizin görümce ve kayinvalidenizin, çocuk yapıp yapmamanız konusunda yorum yapmalarından duyduğunuz rahatsızlığını dile getirdiğiniz mesajınız.

Onlardan beklediğimiz şeyi kendiniz yapın ve fikrinizin sorulmadığı konulara yorum yapmayın.
Belki de karşılıklıdır, her şeye yorum yaptıklarından mütevellit ben de yorum yapma gereksinimi hissediyorumdur. Ayrıca fikrim sorulmuştu, çünkü olay bana anlatıldığı için yorumumu yaptım.

Yapılan yorumlar, saygısızlıklara karşı olan tutumunuz beni gerçekten ciddi anlamda tedirgin etti, ne ara bu kadar rahat oldunuz siz? Ne alaka evde arkadaşının aile büyükleri varken açmış bacaklarını dört köşe yatıyor bahsettiğim arkadaş, olanı söyleyince ben kötü oldum, siz böyle bir durumu normalleştiriyorsunuz farkında mısınız?
Derdiniz aile büyüğü falan değil eşiniz, ondan kıskandığınız için rahatsız oldunuz. Aile büyüklerini de bahane etmeyin. Anne baba, absürt bir durum görse kızlarını uyarır. Size kalmamış uyarmak.

SİZENE? Daha aileye gireli 1 yıl olmamış. Hemen fitne fesatlık. İsterse aile büyüklerinin yanında şeyini açar gezer. Size laf düşmez, haddiniz olmayan şeylere burnunuzu sokarsanız cevabınızı da alırsınız 👍

Derdiniz aile büyüğü falan değil eşiniz, ondan kıskandığınız için rahatsız oldunuz. Aile büyüklerini de bahane etmeyin. Anne baba, absürt bir durum görse kızlarını uyarır. Size kalmamış uyarmak.
Düşünsene, arkadasınla yayılmıssın baska odada. Yeni gelin gidip ortalıgı fişekliyor ayıp uzanılır mı ayyyy saygı diye ajdjdjdkdk gercekten o eve son adım atışı olur, kardeş abi hatrı bile dinlemem

SİZENE? Daha aileye gireli 1 yıl olmamış. Hemen fitne fesatlık. İsterse aile büyüklerinin yanında şeyini açar gezer. Size laf düşmez, haddiniz olmayan şeylere burnunuzu sokarsanız cevabınızı da alırsınız 👍
Peki aileye gireli 10 yıl olunca yorumumu yaparım, evet daha hakkım yok, haklısınız

Belki de karşılıklıdır, her şeye yorum yaptıklarından mütevellit ben de yorum yapma gereksinimi hissediyorumdur. Ayrıca fikrim sorulmuştu, çünkü olay bana anlatıldığı için yorumumu yaptım.
Arkadaşıyla uzanması hakkında fikriniz mi soruldu?
Yine görümce yokken kuzen eşinin yanında görümcenin arkadaşlarıyla ilgili fikriniz mi soruldu?
Size ne kızın arkadaşlarından?

Ee bundan sanane? Milletin oturuşunun kalkışının bekçisi misin?

Duvar yazılarında da görümcene olan takıntın konusunda seni uyarmıştım. Bu şekilde hayatı kendi kendine zehir ediyorsun. çok arıza çıkarıyosun ortada hiçbişey yokken. Millet senin bu saçmalıklarına nereye kadar tahammül edecek sanıyosun. Sürekli kıskanmıyorum diyosun ama cidden hasetliğin bu kadarı

He evet eşimi kıskandım kadını yatarken görürse ne yaparım ben diye kara kara düşündüm ve bir daha olmaması için uyardım 🤣

Ben olayla ilgili yorum yapmadım ki?

Onların demesi gerekeni biz söylüyoruz size ne? Eşinizi kıskandıniz daha doğrusu esiniz arkadaşı inceler bakar neler düşünür diye korktunuz ve olay çıkartıyorsunuz. Derdiniz kızın yatisi kalkışı fln değil zaten olamaz sizi hiç ilgilendirmiyor derdiniz o ortamda olmak

Sinemis, orası görümcenin evi, arkadaşı da misafiri o rahatlığı aileden aldıysa senin rahatsız olman bir şey ifade etmez canım. Ben senin neden rahatsız olduğunu anladım ama yeni nesil adab-ı muaşeretten pek nasibini almamış.Kız senin kızın değil ki senin yaşam tarzına göre yanlış olan şeyleri görünce uyarasın.Başka bir ailede yetişti, sen de o aileye gelin oldun. Bence çok müdahil olup yorum yapma çünkü senin başın ağrır.Boş yere kriz yaratma. Sonuçta eşinin ailesi ve kızkardeşi eninde sonunda soğutursun adamı ve sana cephe alırlar. Ha bu şartlar altında da görümcen haklı, yıllardır böyle sürmüş, böyle yetişmiş sen rahatsız oldun diye değişecek değil ya, sen olsan değişir misin?

Düşünsene, arkadasınla yayılmıssın baska odada. Yeni gelin gidip ortalıgı fişekliyor ayıp uzanılır mı ayyyy saygı diye ajdjdjdkdk gercekten o eve son adım atışı olur, kardeş abi hatrı bile dinlemem
Evet kapı açık dediğine göre başka odadalar.
Bu geline dert olmuş.
Bacaklarını açıp nasıl uzanırlarmış.
Nereden baksam saçma.
Kızın kendi evinde nasıl hareket edeceğine karışıyor.

O ailede 10 yıl kalamazsınız zaten. Ya koca boşar ya aile size mesafeyi koyar merak etmeyin👍
Ne kadar pis düşüncelisiniz, bence siz de evli değilseniz bu karakterle asla evlenemezsiniz, yada yanlışlıkla evlenirseniz bile, değil bir sene adam 1 ay kahrınızın çekmez 😊

Hayır çok yanlış anlamışsınız. Biz bu doğru veya yanlış diye nitelendirdiğiniz hareketin tamamı ile sizin bakış açınız ile ilgili olduğunu ve söylemenin size düşmediğini söylüyoruz. Bakın bu kadar insan yorum yapmış size, herkes aynı şeyi söylemiş. Ortada bir sorun var ise, o evde görümcenizin anne babası var. Eğer yaşadıkları evin alışkanlıklarına ters bir durum ise annesi uyarmalı görümcenizi. He gelirler sizin evinizde uzanırlar arkadaşı ile, rahatsız olursunuz o zaman "hanımlar ben hoşlanmıyorum benim evimde böyle uzanmayın" Diyebilirsiniz elbette. Siz babanızın yanında uzanmıyorsunuz diye görümcenizinde uzanmamasını bekliyor olmanız tuhaf, siz kendiniz hakkında sorulmadan yorum yapılmasın derken; görümcenizi başkalarının yanında böyle eleştirmeniz yanlış. Bunları tekrar bir değerlendirin kızgınlık nedeni ile gözden kaçırdığınızı düşünüyoeum

Back