• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Görümceyle olan problemler

Sizi ilgilendiren size dokunan bir konu olmadıkça karışmayın . Evinize eşinize ilişkinize zarar gelmiyorsa mesafeli olun. Görümcenizin arkadaşlarıyla ilişkisi ailesine karşı hâli sizi ilgilendirmez . He gelip sizle konuşup akıl almaya , dertlesmeye fln gelmediyse ağzınızı açmaya hakkınız yok. Aynı üslubu o yapsa sizin de hoşunuza gitmez eşinize kardeşin bana karışamaz kimle nasıl konuştuğuma oturup kalkmama , birde arkamdan konuşmuş dersiniz .

Görümcemin odası varken, oturma odasında herkese açık bir alanda arkadaşının yatması aşırı laubalilik ve saygısızlıktan başka bir şey değil, aynı düşüncedeyim kapının kapanmasıyla alakalı yanlış anlayacağımı düşünüyorsa gelip açıklamasını yapabilirdi, kapı aralık değil ardına kadar açıktı ayrıca. Estağfirullah, evet daha çok gencim herkes gibi bilmediğim bir çok şey de var, hiç her şeyi bildiğimi düşündüğüm olmadı biliyor musunuz? Rahatsız oldum dedim diye bunu kendime dert edinmedim ama evet arkadaşının yerine ben utandım o an açıkçası evet banane, beni ilgilendirmez ama o bütün hadsizliğiyle benim evliliğimden tut, çevreme kadar hoşlanmadığım yorumlar yapabiliyorsa bende yapabilirim dedim ve hiç bu kadar takılacağını da düşünmedim açıkçası.

Görümceniz arkadaşıyla odasına kapansaydı da ; "ben burdayken odaya kapandılar , ayıp" diye konu açacaktınız muhtemelen.

Kendinize dert edinmediyseniz , niye konu açtınız ? Görümcenizin mesaj atma nedeni , o konuyu dert edinip anında da değil sonrasında kayınvalidenize vurgulamanız. Kafanızda olayı kurmuş , sonra da hazırladığınız konuşmayı yapmışsınız.

Ben size diğer arkadaşlar gibi " değişin , davranışlarınızı törpüleyin vs" minvalinde bir yorum yapmayacağım.

Aynen devam edin. Sizler gibi davrananlar olmazsa , diğerlerinin kıymeti nasıl bilinecek.

Kızın abisi ile evlisiniz diye kıza karisamazsiniz. Kız sizin okuyacağınızi bile bile mesaj atmış bence, yakasından düşün diye. Bu ne prenseslik ya. Onun evi ister uzanır, ister oturur. İnsanı kardeşinden , evladından soğutuyorsunuz. Eğer kızın arkadaşından rahatsız olduysaniz eşinizi sokağa salmayin.

Yapılan yorumlar, saygısızlıklara karşı olan tutumunuz beni gerçekten ciddi anlamda tedirgin etti, ne ara bu kadar rahat oldunuz siz? Ne alaka evde arkadaşının aile büyükleri varken açmış bacaklarını dört köşe yatıyor bahsettiğim arkadaş, olanı söyleyince ben kötü oldum, siz böyle bir durumu normalleştiriyorsunuz farkında mısınız?
ya hu sanane , saygısızlık ise onların saygısızlığı, kayın aile rahatsa size ne , ahlak bekçisi misin...

Görümcemin odası varken, oturma odasında herkese açık bir alanda arkadaşının yatması aşırı laubalilik ve saygısızlıktan başka bir şey değil, aynı düşüncedeyim kapının kapanmasıyla alakalı yanlış anlayacağımı düşünüyorsa gelip açıklamasını yapabilirdi, kapı aralık değil ardına kadar açıktı ayrıca. Estağfirullah, evet daha çok gencim herkes gibi bilmediğim bir çok şey de var, hiç her şeyi bildiğimi düşündüğüm olmadı biliyor musunuz? Rahatsız oldum dedim diye bunu kendime dert edinmedim ama evet arkadaşının yerine ben utandım o an açıkçası evet banane, beni ilgilendirmez ama o bütün hadsizliğiyle benim evliliğimden tut, çevreme kadar hoşlanmadığım yorumlar yapabiliyorsa bende yapabilirim dedim ve hiç bu kadar takılacağını da düşünmedim açıkçası.
O evdeki her oda görümcenizin. Hani babanın malı mı diye sorarlar ya, evet babasının malı. Odasına gidip kapıyı kapatmalıymış ama öncesinde gelip açıklama yapacakmış. Kibre egoya bak.

Aşırı saygısız ve cahil olan sizsiniz. Normali nedir bilmiyorsunuz, kaç kişi size yazdı söyledi, karışmayın size ne dedi. Bir durup "ya bu kadar kişi aynı şeyi söylüyor belki ben yanlış düşünüyorum, başka hayat tarzları da varmış, demek herkes rahatsız olmayabiliyormuş" diyeceğinize laubalilik saygısızlık rahatlık kopmuş gidiyorsunuz. Utanmadan koşup kayınvalideye kızını şikayet etmişsiniz. Keşke sizi bir kovsalar evden de biraz haddinizi bilseniz.

Bırak çocukluğu genç kızlığı, bir kız evlense, kendi çocukları bile olsa babasının evladıdır. Kaç yaşına gelirse gelsin. Sizin ailede evlat değil, bir kadın olarak mı sayılıyor bu durum?

Oturma odası kamusal alan mı, herkese açıl falan diyip duruyorsunuz? Ayrıca size ne? Sizden mi öğrenecekler saygıyı? Bir de o vaziyette demiş durmuşsunuz , ne vaziyeti Allah aşkına😁 Ne kadar sığ bir saygı anlayışınız var. Daha 24 yaşında dünkü çocuk gelmiş millete ahkam kesiyor. İki bilezik şıngırtadınca mevki mi atladın çen yeni gelin😁 konuyu da silmişsiniz. Hem konunuz gelecek hem de ban yiyeceksiniz. Herkese açık alanda kanepeye uzanılır mı bilemeyeceğim ama kk da konu silinmez bak. Bu kesin bilgi.

Peki ,anlıyoruz yetişme tarzınıza size uygun olmayan bir görüntüydü o...ama görümceniz veya kayınvalideniz "sana ne senin evinde mi yatıyor? misafir olarak geldiğin evde misfirliğini bil Sana ne oluyor? " deseler cevap veremeyeceğiniz diyaloglar değil mi bunlar? Siz kendi evinize düzeninize bakın, gereksiz polemiklere de girmeyin eşinizin ailesi ile

Oturma odası kamusal alan mı, herkese açıl falan diyip duruyorsunuz? Ayrıca size ne? Sizden mi öğrenecekler saygıyı? Bir de o vaziyette demiş durmuşsunuz , ne vaziyeti Allah aşkına😁 Ne kadar sığ bir saygı anlayışınız var. Daha 24 yaşında dünkü çocuk gelmiş millete ahkam kesiyor. İki bilezik şıngırtadınca mevki mi atladın çen yeni gelin😁 konuyu da silmişsiniz. Hem konunuz gelecek hem de ban yiyeceksiniz. Herkese açık alanda kanepeye uzanılır mı bilemeyeceğim ama kk da konu silinmez bak. Bu kesin bilgi.

Henüz "üstlerinde minicik şort vardı, her yeri bacak bürümüştü" demediğine göre "biri kapının önünden geçse bütün manzarayı görür" dediği manzara eşofman ya da pantolonla toto yaymış 2 genç kız 😁
Şortlu da olsalar fark etmez zaten ama konu sahibi eşinin bacak görme ihtimalini düşünüp düşünüp kayınvalidesine kızını çekiştiremeden hık diye giderdi kesin.

Siz olayı çok yanlış anlamışsınız ben görümcemin babası evdeyken yatmasına yorum yapmadım, bende babamla arkadaş gibiyimdir yanında yatmaya çekinirim derken bu lafın gelişiydi, arkadaşı da yatıyordu onu kastettim bunu yanlış bulduğumu söyledim, babamın yanında yatmaya değil de arkadaşımın aile büyükleri evdeyken oturma odasında yayılıp yatmaya çekinirim ama, çünkü karakter meselesi. Ayrıca hiçte bana hak verilmesi gibi bir gayem de yoktu, evet oturup bir düşününce bana vazife değil, yorum yapmam yersiz oldu ama kendisine de söylediğim hâlde bana evet, tamam deyip gidip eşime şikayet etmesini hoş bulmadım.
Hatanızı kabul etmeniz güzel. Diğer konuda en başta ben babamın yanında yatmaya çekinirim yazdınız saygıyla ne alaka gibi yorumlar gelince de bir süre bana göre ayıp saygısızlık tavrınızı sürdürdünüz şimdi arkadaşının yatması olmamıştı diyorsunuz. Arkadaşı muhtemelen görümcenizden bi onay almıştır ailenin tepki vermeyeceğine ki konu aslında bu da değil. Daha önce de görüştüğü kişiler hakkında hoşlanmıyorum onunla görüşme tavrınızdan ve akrabalarla bu muhabbet açıldığında tekrar yorum yaptığınız için artık konunun sizinle çözülmeyeceğini düşünmüş direkt abisine söylemiş olabilir. Ha durduk yere de sizi şikayet edebilir ama karışıp tavır alamazsınız burda köprüyü eşiniz kurmak zorunda.

Bir şahsın, arkadaşının ailesi evdeyken herkese açık bir odada kapı ardına kadar açık şekilde yayılarak yatmasını normal bulmayıp söylediğim için mi cahil dediniz? Peki 😄
Evet aynen babannem derdi bize yatmayin oyle yok bacaklariniz ayrik oturmayin yok bacak bacak ustune atmayin yani gecmis zamandan kalma cahil dusuncelr. Oyle dusunuyosunuz hadi diyelimde kendinizde bunu insanlara soyleme hakkini bulmanizda cahil cesaretimi desem ne desem yada baskasinin isine karisma falan olabilir :)

Yapılan yorumlar, saygısızlıklara karşı olan tutumunuz beni gerçekten ciddi anlamda tedirgin etti, ne ara bu kadar rahat oldunuz siz? Ne alaka evde arkadaşının aile büyükleri varken açmış bacaklarını dört köşe yatıyor bahsettiğim arkadaş, olanı söyleyince ben kötü oldum, siz böyle bir durumu normalleştiriyorsunuz farkında mısınız?
Fikirleri sorulmuyosa neden yorum yapıyorlar demişsin çocuk konusunda ama sen fikrinin sorulmadigi konularda yorum yapıyorsun?
Ayrıca, ikiyuzluluk falan diye çevirme şimdi mevzuyu, görümcenin yaninda söylemişsin, bi sey dememiş, gitmissin görümcenin olmadığı ortamda yine ayni mevzuyu konusmussun, kuzen eşi falan varken. Yanlışını anlamamakta da ısrarcısın.
Ilk olay sonrası artık güvenmiyorum ve mesafe koydum demişsin, eski samimiyetiniz yokmuş işte, niye karisiyosun ki koskoca insana?
Görümce çok yerinde bi mesaj atmış abisine, ben olsam çok daha ağır konuşurdum.
Arkasından hadsizce yorum yapmışsın, seninle neyi konuşacak ki gelip, muhatap almamış, eşine atmış topu.
Biraz haddinizi bilin ya.
Hem her doğru her yerde söylenmez, SOYLEYEMEZSIN. Yanlışsa soylerim, bu benim fikrim bana ne soyliycem diye tutturursan ilerde herkesin nefret ettiği biri olmayı göze almışsın demektir, o da senin tercihin ama niye bana boyle yapiyorlar diye de ağlamayacaksın sonra.

Size ne siz milletin hareketlerini yönlendirecek olan kişi misiniz ? On yıl olsa da yirmi yıl olsa da ağzını acamazsin çünkü seni ilgilendirmez kim nasıl oturuyor nasıl kalkıyor kendi işine bak bence

Ayrica, şöyle bi dusundum de, kardeşimin eşi gelip kendi evimdeki davranislarimla alakali yorum yapacak, fikrini sormadigim halde elestirecek ve arkamdan konusmaya da devam edecek, sakin ve nazekete cok onem veren biriyim ama cidden ne yapardim kestiremiyorum, o laflari ettiğine pişman ederdim, orasi kesin. Hadsizlik kadar katlanamadigim bi şey yok sanırım.

Back