- 13 Ekim 2017
- 622
- 439
- 23
- 42
Gorumcemde bana hakaretler etti.
Abisine emri vaki yaparak bu hafta sonu sana geliyorum diye aramıştı.
Eşimde eşimi ara o müsaitse gelebilirsin diye kibarca konuşmuştu.
Neyse bu aradı ben engelini kaldırmadım.
Eşimi o kadar taciz etti ki en sonunda engeli kaldırdım.
Bi saat boyunca inanın yaptığını yüzüne vurmaktan ben yoruldum o ise o lafları dinlemekten yorulmadı. Özür diledi.
Evime geldi. Tekrar özür diledi.
Ama o laflar asla unutulacak şeyler değil. Yazdıkları ve öncesinde evimizde bana söylediği laflar inanın bir insanı cinnet geçirtip katil edecek konuşmalar ve yazışmalardı. Bunları unutmamın imkanı yok.
Neyse geldiler. Kaldılar. Gittiler.
Ben evine adım atmam.
Eşime de bir daha eve almayacağımı söyledim. Gelirse de evden gideceğimi söyledim.
Eşim haklı olduğum için sonuna kadar arkamda. Allah esimden bin kere razı olsun.
Size öyle hak veriyorum ki.
Bı yolunu bulun gelmemesini sağlayın.
kolumdan çekti bi de. evey benimki dedim. konuştum hala kendini haklı gördü. ağlayarak sarıldım barıştık.Sende hâlâ o şahısa benimki mi diyorsun??? Polis çağırırdım anında, evimde bana hakaret eden bir tip var derdim.. Ardından kim defoluyormuş diye eklerdim.. Koca denilecek şahısa da gideceksen kardeşinin peşinden şimdiden peşin peşin don.nuda bırak çünkü mahkemede zaten alacağım derdim.. Terbiyesize bak. Abileri bekar sanıyorlar..
bayramda kaynanamın evine gitmicem çünkü o orada olacak. ama eşim beni döver diye korkuyorum. dövse polisi bile arayamam. napıcam bilmiyorum.kolumdan çekti bi de. evey benimki dedim. konuştum hala kendini haklı gördü. ağlayarak sarıldım barıştık.
Birde defol derken kolumdan çekerek.. İnanılmaz sinirlendim.. Bu erkekler evlenene kadar aileden kaçmanın derdindeler, ayrı eve çıkmak isterler Vs. Evlenince bakıyorlar eşler ailelerine iyi, bunlarda da bir aile kıymeti başlıyor.. Sırf bunun için bile eşlerine sonsuz saygı duymalılar hem onlar hem aileleri.. Şu eşiniz empati yapsa bi . Sizin kardeşiniz ablamın evi defol git dese o ne yaparmış?kolumdan çekti bi de. evey benimki dedim. konuştum hala kendini haklı gördü. ağlayarak sarıldım barıştık.
Canım, bayramda kv'nin evine elbet gitmelisin.. Yalnız eşim beni döver kısmını anlayamadım.. Eşin şiddet uyguluyor mu? Yaşın kaç? Yazık değil mi ailenin emeklerine.. Gözünün içine bakarak büyüttüler.. O şahıs kim seni dövecek ??? Reklamlarda bile var, döven kişiye uzaklaştırma var, uymazsa, ertelenmeden para cezasına çevrilmeden hapis cezası var. Tıktır içeri, boşa gitsin..bayramda kaynanamın evine gitmicem çünkü o orada olacak. ama eşim beni döver diye korkuyorum. dövse polisi bile arayamam. napıcam bilmiyorum.
ya görümcem orada diye gitmicem.Canım, bayramda kv'nin evine elbet gitmelisin.. Yalnız eşim beni döver kısmını anlayamadım.. Eşin şiddet uyguluyor mu? Yaşın kaç? Yazık değil mi ailenin emeklerine.. Gözünün içine bakarak büyüttüler.. O şahıs kim seni dövecek ??? Reklamlarda bile var, döven kişiye uzaklaştırma var, uymazsa, ertelenmeden para cezasına çevrilmeden hapis cezası var. Tıktır içeri, boşa gitsin..
bunu diyen deBu derece yüzsüz olanlarına ben anlamıyorum.Görümcemin çocuğu doğdu gitmedim hayırlı olsun demedim ne doğum günü ne mevlüt ne altı ay kınası hiçbirine gitmedim ikinci yaşında yine çağırdı hemde ramazanda beni tehdit edip gözüme gözükme ahirette hesaplaşırız demişti en son midem bulanıyor böyle insanlardan neysen o ol sahte olma...
Anladım canım.. Ama her bayram orada olacak.. Onun evi olsa gitme derim.. Ama eşin bayramda ailesine gitmeli, senle birlikte.. Senin görümceden ziyade eşinin şiddeti problem.. Bunu normalleştirme lütfenya görümcem orada diye gitmicem.
Sadece ben olsam katlanırım. zaten kv de karşılaştığımızda öyle oldu. Ama annem var arada. Çocuğuma annem bakıyorum ve doğum gününde en çok da annem olmalı
Gelsin hoşgeldin de otursjn kenarda gormezden gel msj atman bile onu kaaleye aldığını gösterir yok sayilmak daha cok acıtır insanin canını mubattap olma annene de durumu anlat oda hic mubattap olmasi akli fikri olsaa kendi zaten gelmez yuzsuzMerhaba yakında kızımın doğum günü var. Görümcemle görüşmüyorum. Daha önce bana ve anneme hakaret etmişti. Özür de dilemedi. Bugün eşime annenle baban doğum gününe gelecek mi diye sordum. Gelecekler kardeşim de gelecek dedi. Kavga ettik. Bana sormadan nasıl çağırırsın dedim. Ben çağırmadım kendisi geleceğini söyledi dedi. Ne yapacağım şimdi. Annem de gelecekti doğum gününe. Şimdi çok sinirlenecek. Acaba görümceme mesaj atıp hakaret ettiniz insanın evine hangi yüzle geliyorsun desem mi? Ya da ne önerirsiniz.
Teşekkürler.Anneniz kendi evinde mi bakıyor çocuğunuza? Öyleyse, çocuğun alışık olduğu yer. Doğum gününü de orada yapın. Veya onların evi daha geniş diye vs. Veya hazırlıkları anneniz yapacak, sonra dağınıklığı, bulaşığı anneniz toplayacak diye. “Çantamı alıp gideceğim, benim için daha rahat. Annem de tepsi taşımamış olur” dersiniz.
Görümcenizi de arayıp “sen bana ve anneme hakaret ettin. Seni affetmiyorum” dersiniz, ama gelme vs demezsiniz.
Doğum gününün annenizde olduğunu duyunca gelmeye yüzü olmaz herhalde.
Ben de dediğiniz gibi mesaj attım. TeşekkürlerYav herkes hayata böyle bakıyorsa bu sorunlar kimlerden çıkıyor????
Valla bana edilen küfürü de kabul edemem anama edileni de.. Neden ben çocuğumun halası penceresinden bakayım? O kadın yeğenimin anası deyip tutsa idi çenesini ki kimseye küfür edemezsiniz.. Neden ben alttan alayım? Gelmesin kardeşim.. Orası kardeşinin de evi ise kardeşi doğum günü düzenler, istediğini davet eder.. Hepimiz biliyoruz erkeklerin iş yapmadığını, istisnalar hariç.. Yuvayı dişi kuş yapıyor.. Erkek ailesi çörekleniyor . Saygı duymayı bilecekler bir şekilde.. Ben olsam o küfürlü mesajını alıntılar, "abinden geleceğini duydum ancak ben davet etmedim.. Zaten bu küfürleri ettiğin annem de gelecek, yüzüne bakabileceğini sanmıyorum" derdim..
Ben de görümceyim ve yengeme sonsuz saygı duyuyorumKocanin kardesi o, mecbur gelecek, saygi duymak zorundasin diyenleri gercekten anlayamiyorum.E bende onun kardesinin karisiyim o neden saygi duymadi ? Yegeninin o evde oldugunu eninde sonunda gitmek zorunda oldugunu bilmiyormuydu. Bende gorumceyim gercekten inanilmaz patavatsiz bir yengem var. Sirf yuz goz olmayayim,yegenlerim var, bu eve gelmek zorundayim diye cogu lafi yutuyorum, evlerine az gidiyorum, mumkun oldugunca bas basa kalmiyorum ki kavga falan etmeyelim diye. Ha ne o bana ne ben ona hakaret edemem. Ben abimin yegenlerimin hatrina mecburum bazi seylere susmaya, oda kocasinin hatrina. O beni atamaz ben de onu cunku. Elbette insanin sinirlari vardir o ayri ama onun disinda eninde sonunda kapisina gitmek zorunda olacagin yere aklina estigi gibi hakaret vs. Edemezsin. Ama size tavsiyem gelmesin demeyin hic yorum dahi yapmayin. Esinize kardesindir madem gelecek ama kesinlikle konusmam ilgilenmem kendin ilgilen diyin. O gorumcenize de ortamda yokmus gibi davranin daha guzeli olamaz ona. Ayrica o yuzsuzluk edip hakaret edebildigi yere gelme cesareti gosteriyor madem annenizin utanacak bir seyi yok mutlaka gelsin.
Ben de dediğiniz gibi mesaj attım. Teşekkürler
Ne yazdıBen de dediğiniz gibi mesaj attım. Teşekkürler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?