- 29 Temmuz 2018
- 2.049
- 4.345
- 133
Eğmesinler, ben öyle bir şey demedim. Adalet dünyada hangi alanda var da aile içinde bekliyorsunuz o kısmı anlamadım gerçi. Kocalar, karılarına yaptırım uygulayabiliyorsa sizin bakış açınıza göre kadınlar da kocalarına uygulayabilir. Peki karşılıklı yaptırımlarla nereye kadar sürer, ne hale gelir evlilikler?
Benim bakış açıma göre iyilik, iyiliği doğurur. Hayatım boyunca bu bakış açısıyla düzenledim davranışlarımı, hiç de pişman olmadım. Buradaki konulara uygun örnek vermek gerekirse, zaman zaman eşimin ailesinin yanlış davranışlarına maruz kaldım. Bunlara maruz kaldım diye gidip eşimi doldurmaya, karşı tarafla kavga etmeye, olayları kızıştırmaya çalışmadım. Sakince ne hissettiğimi anlattım, hatam olup olmadığını sordum karşı tarafa, konuyu kapattım. Eşimin haberi bile olmadı ya da sonradan başkalarından öğrendi. Zamanla karşı taraf da benim iyi niyetimi anladı. Eşim bu şekilde davrandığımı ve davranacağımı bildiği için hep arkamda oldu. En ufak bir sıkıntıda problem benim karımda değil diyebiliyor. Yıllardır iki aileyle de kendi içimizde de sorunsuz sürdürüyoruz evliliğimizi. Buna sebep benim sakinliğimi koruyabilmem ve iyi niyetli davranmam. Ben de onlar gibi davransaydım muhtemelen buraya evliliğimle ilgili konu açıyor olurdum. Dedim ya herşey karşılıklı.
Yani sizin boyun eğmek olarak gördüğünüz şey benim için uzun vadede karlı çıkmak. Karısına güvenen, iyi niyetli olduğuna inanan bir adam ne karısını ezdirir, ne mutsuz eder.
Adalet dunyada bir cok ailede, toplumda, kanunlarda var, adaletin olmadigi durumlari baz alip adalet diye birsey mi var demek ne derece dogru? Kaldi ki insan kendi kurdugu ailede adaleti bulamiyorsa, ve dunyada adaletmi var diye Kabul etmesi bekleniyorsa orada cok buyuk bir yanlis var. Kari-koca daha birbirinin hakkini gozetip koruyamiyorsa bu benim inandigim aile kavramina cok aykiri.
Son cumlenizde burada esiyle, esinin ailesiyle problem yasayan her kadini haksiz olduguyla itham etmissiniz. Yani kocasinin esiyle,kocasiyla problem yasayan kadinlarin hepsi kotu niyetli ve problem cikaran tipler ki kocalari onlari ezdiriyor, umursamiyor. Kendi yasadiklarinizi referans alip, tek gercek olarak Kabul ediyorsunuz ne diyeyim.
Yaptirim konusuna gelince; evet karsilikli olabilir de Ben zaten bunu savunmadim. Bunun adaletsiz oldugunu, hakli olundugu halde sirf karsi taraf bir yaptirim uygular diye hakkini savunmaktan kacinmanin ne kadar kotu bir durum oldugunu anlatmaya calistim. Asil evliliklerin akibetini bu tur olaylar sorgulatir 've gidisati olumsuz etkiler.
Ben burada bir cok konu okudum, dogru oldugunu varsayarak yaziyorum, kadinlarin tek bir sucu gunahi yok ama kocalarinin ailelerinden neler cekiyorlar, ne kadar alttanda alsalar, ne kocalarina ne ailelerine yaranabiliyorlar. Her zaman sizin dediginiz gibi olmuyor yani kadin iyiniyetliyse kocasi ezdirmez diye. Yani iyilik her zaman iyilik dogurmuyor malesef.