Görümcemi eve almak istemiyorum

Adalet dunyada bir cok ailede, toplumda, kanunlarda var, adaletin olmadigi durumlari baz alip adalet diye birsey mi var demek ne derece dogru? Kaldi ki insan kendi kurdugu ailede adaleti bulamiyorsa, ve dunyada adaletmi var diye Kabul etmesi bekleniyorsa orada cok buyuk bir yanlis var. Kari-koca daha birbirinin hakkini gozetip koruyamiyorsa bu benim inandigim aile kavramina cok aykiri.

Son cumlenizde burada esiyle, esinin ailesiyle problem yasayan her kadini haksiz olduguyla itham etmissiniz. Yani kocasinin esiyle,kocasiyla problem yasayan kadinlarin hepsi kotu niyetli ve problem cikaran tipler ki kocalari onlari ezdiriyor, umursamiyor. Kendi yasadiklarinizi referans alip, tek gercek olarak Kabul ediyorsunuz ne diyeyim.

Yaptirim konusuna gelince; evet karsilikli olabilir de Ben zaten bunu savunmadim. Bunun adaletsiz oldugunu, hakli olundugu halde sirf karsi taraf bir yaptirim uygular diye hakkini savunmaktan kacinmanin ne kadar kotu bir durum oldugunu anlatmaya calistim. Asil evliliklerin akibetini bu tur olaylar sorgulatir 've gidisati olumsuz etkiler.

Ben burada bir cok konu okudum, dogru oldugunu varsayarak yaziyorum, kadinlarin tek bir sucu gunahi yok ama kocalarinin ailelerinden neler cekiyorlar, ne kadar alttanda alsalar, ne kocalarina ne ailelerine yaranabiliyorlar. Her zaman sizin dediginiz gibi olmuyor yani kadin iyiniyetliyse kocasi ezdirmez diye. Yani iyilik her zaman iyilik dogurmuyor malesef.

İyilik, karşınızda ruh hastalarının olduğu istisnai durumlar haricinde mutlaka iyilik doğurur. Buradaki konuları baz alırsak ülkedeki kayınvalidelerin %90'ı korkunç insanlar. Kayınvalideler forumlara girmiyor, dertlerini anlatmıyor farkındaysanız. Bir gelin olarak tek taraflı bakıyorsunuz mevzuya diyorum sadece. Bu konuda konu shaibi haklıdır, haksizdır bilmem. Ben kendi bakış açıma göre doğru olanı yazdım. Katılırsınız, katılmazsınız beni ilgilendirmez. Siz sayfalardır beni haksız çıkarmaya uğraşıyorsunuz. Nedenini anlamadım. Bu konu birinin diğerini ikna etmesiyle sonuçlanmayacak o yüzden kesiyorum, konuyu da sabote etmeyelim daha fazla.
Size babannemin meşhur manisiyle veda edeyim. 80 yıldır gelinlerin değişmeyen bakış açısını çok güzel anlatır.
Gelinler mor çiçektir
Her sözleri gerçektir
Kaynanalar yılandır
Her sözleri yalandır

kazanılan kimliklere göre saygı duyma zorunluluğu vardır bu da benim fikrim.
burda bir çok insan neden hala kayınvalide problemiyle uğraşıyor?
çok ta güzel evden def edip eve sokmama veya ağzının payını verme durumu söz konusu olabilecekken neden yapmıyorlar çünkü eşinin annesi ,saygı gösterilmeyi kazanamamış,saygıyı zerre kadar haketmeyen kv ler mevcut.neyse fikir ayrılığı yaşıyor olabiliriz ancak anlatmaya çalıştığımız şeyler birbirine benziyor.

Sizi haksiz cikartmak icin caba sarfetmiyorum, bir mesajinizi alintilayip kendi dusuncemi yazdim sizde cevap verdiniz, karsilikli fikirlerimizi yazdik. Bizim gibi toplumlarda anne-erkek cocuk iliskisinin dinamigi bu kaynana/gelin problemlerini olusturuyor bu arada. Neyse,evet kimse kimsenin dusuncesini degistiremeyecek, konusmayi bitirmek daha saglikli. Iyi gunler

Tüm yorumlar için teşekkürler. Bence de 2 tarafta da hata vardır. Uygulamasında, problemler, sıkıntılı anlar olabilir. Bana kendimce doğru olan bişey karşı taraftan yanlış anlaşılabilir. Ama ben şunu açık ve net olarak söyleyebilirim ki hiç bir zaman saygı sınırlarını aşmadım. Karşı taraf saygisizlik yaptıkça eşim kendi halletsin diye cevap bile vermedim. Eşim dediğine göre konuşmuş ama icraat yok! Artıl bu son nokta oldu. Hadi benim yüzüme baktı utanmadı da annemin yüzüne nasıl bakacak hadi o baktı ben nasıl bakacağım annemin yüzüne. Yada annem dese ki onun olduğu yere ben gelmem anneme ne diyeceğim. Ben yine msj atmadan eşimle konuştum: annem var gelmesin dedim; bekledim yine icraat yok en sonunda msj attım. Hatta msj lar uzadı yine bana hakaret etti. (komedi gibi).

Size son durumu söylemek için yazdım. Görümcem gelmiyor. Galiba tepki olsun diye kv ve kp de gelmiyor. Biz planladığımız günde kutlamamızı yapacağız. Sonuç böyle oldu. Eşimin de çok umrunda değil gibi ya da bana yansıtmıyor. Açıkçası onları savunabileceği bi durumda yok. Belki de kendi konuşmaktan bıktı artık bana bıraktı. Başınızı ağrıttım. Kusura bakmayın. Son durumu paylaşmak istedim...

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…