Görümcem Tek Maaş İle Bunu Nasıl Başarabiliyor Aklım Almıyor .

Belki ailelerden yardım alıyorlardır. Belki de bilmediğiniz ek bir gelirleri vardır.

Ben de böyle büyüdüm aynen

5 evmi aldı ?
5 değil isterse 10 ev alsın ne sizde heves yaşatmış ne kendi yaşamış yaş kaç oldu bundan sonra ne yaşayabilirki daha.
giden ömürden gidiyor.
yapabilecekmi gençliğindeki gib tatil? giyim, gezme?
yazık hakkaten ya

Gorumcenin kocasi kalifiyeli bir elemansa zaten maaşı sadece odur ama üzerine fazla mesai falan aldığı vardır maaş sadece o değildir. Ayrıca burda çoğu ev kadını boş durmuyor ev yada merdiven temizliğine gidenler var.yada konfeksiyon atolyelerinden ıs alıp evde falan yapıyolar.iyi de kazanıyorlar. O dediğin maasla o kadar rahat yaşamaları istanbulda imkansız

Benim babaannemde boyleydi.
Yani yoklukla 1 maaşla ev yaptırmışlar
Kızların anlattığı gibi.
Kendide günlük bahçe islerine gidermis.
Evde 1 çeşit yemek olurmus.
Babam ve Halami başkasının kıyafetleriyle buyutmus.

Hatta evde tv yokmuş halam amcasına tv izlemeye gidermis.(ucuz bisi alsalar
alırlarmis ama ev yapıcaz diye kisiyormus.

Babam büyüyüp ise girince tv almış.

Yamalı pantolonla gezerlermis.
Okumamışlar zaten hep para kazanma yolunu dusunmusler.
Bazen herşeyden kısmakta iyi degil.
Çocukların hevesleri kalıyor bence

Babannemler kaç kat bina yaptirdi hala yıllardır bir makası vardi saklardı elimizden alırdı kırarız falan diye..
Aynı döşekte yatardı hazır yatak falan asla almazdi.
Divanda yatardı.
Herşeyin en ucuzunu vs oyle oyle iste.

Öldü 10 sene oldu.
Ne oldu? Okadar emek dünya malı.
Kaldi.

Görümcenizin eşinin ailesi yardım ediyordur ya da adam ek iş yapıyordur.

Zayıfladı öyle bir giyinşyorki hala çalışıyor 50 yaşında yazlık alacakmış konum var eski merak edersen oku bana neler yaptı evlenirken lohusayken yıllardır görüşmedik şimdi öğretmen oldum eşim okuttu şimdi arıyor beni ahh ahh

Ne guzel cok sevindim ablandan bu konuda oneri alsana yani gorumcenden.

Belliki sizde harcamalarin ucu kaciyor.
Guvence olarak kredi kartini görüyorsunuz.
Onu kapatırrin.
Her ay 100 200 para biriktirin.
Az belki ama birikiebilir.

Allah bozmasın eviniz bereketli demekki

aynen yaa .oyle yasamak yasamak degil iskence

Ben size katılıyorum, benim de şu an mesela küçükken yaşayamadığım her şeyde isteğim var, tatile gitmek, kıyafet yemek içmek gezmek..Ama şimdi de çalışmaktan vaktim yok...O kadar üzülüyorum ki gençlik yıllarım evde hapis gibi geçti diye. 10 yıl önce evimiz olmasaydı ya da daha küçük bir evimiz olsaydı da daha sonra olsaydı biz de mutlu bir çocukluk yaşasaydık...

Biri Adana'da kıyafet ucuz mu dedi? Hiç değil canım. İstanbulda pazardaki penye 5 lira penye, burada mağazada 15 lira. Pazardan hırka baktım 75 lira diyorlar. Ki merkezi ama küçük bir ilçede. Adana'da sadece gıda ucuz. Eşimle biz de imreniriz az ücret ile geçinebilenlere. İki maaşla neyi yanlış yapıyoruz diye düşünürüz. Konu sahibinin sorunu gorumcemin hesabını yapması değil, ben anladım onu. Atalarımız der ki işten değil dişten artar diye. Beslenme sekilleriniz farklı olabilir. Çocuklara alınan oyuncaklar olabilir.. Ben 2 yıldır ücretsiz izindeyim, 2 yıldır cicuklarima internetten 2. el kıyafet alıyorum. Belki gorumceniz de böyle yapıyor olabilir. Evde yöresel bir şeyler hazırlayıp satıyor da olabilir.

Sizin bilmediğiniz bir gelirleri vardır(kıra ek iş vs). Eşi ailesinden destek alıyordur. Görümceniz ikinci el giyiiyordur. Yani sizde sıkıntı yok. 3 bin liraya sadece istanbulda değil, hiçbir yerde rahat yaşanmaz diye düşünüyorum. Hele bir de kiradaysan. Ama kendinizi kimseyle kıyaslamayın. Iyi niyetle de olsa kimsenin de böyle çetelesini tutmayın ve bunu kocanıza da söyleyin.

anlıyorum sizi bende bazen çok üzülüyorum biz nasıl başaramıyoruz diye
eşiniz ve siz sigara kullanıyor musunuz?
mesela bizim sigaramız var ne kadar ben az içiyorum desem de ciddi para gidiyor sigaraya
kredi kartı kullanmak kötü zaten başta.. bende kullanıyorum ve bitmiyor taksitler

Okudum ama göremedim. Siz ya da eşiniz sigara kullanıyor musunuz? Oraya giden 300 400 tl ile hem kendim hem de çocuklarım çok güzel giyinir. Birkaç ay biriktirsem tatile giderim ya da telefon alırım. Ayrıca elimde döviz almak için para yok diyorsun ama annem 1 dolar alırdı bize. Kumbara parası ile. Öyle öyle 300 dolar biriktirmistik. Ev alınırken harcandı. Az da olsa bozuklukları bir numaraya atın ve asla açmayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…