Görümcem resmen beni sevmiyor inanılır gibi değil.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Gene ev hanımlarınamı sıra geldi neler oluyor..

Valla çok rahatsız oldum bu durumdan. Benim konumda böyle lüzumsuz ayrıştırmalara girilsin, kimse incinsin istemezdim. Dolaylı yoldan buna sebep olduğum için de rahatsızım. Gerek yok böyle şeylere.

En geniş evi bile sadece süpürge yapmak ne kadar zaman alabilir Allah askina.. Her gun her gun supurge yapmaya tabii ki gidilmez ancak en azindan haftada 1 bile olsa bir hafta siz bir hafta kendisi gidebilir. Hediye alip basa kakmak tutumu ya da beklentiye girmesi yanlis ancak siz çok fazla tepki vermissiniz. Esinizin annesi sonucta aile apartmaniymis organ nakli de hic de oyle kucumsenecek bir saglik durumu değil. Esra erola falan baglayarak dalgaya da cekmissiniz durumu.

Merhaba,çok şekersiniz,biliyorsunuz değil mi?
Tabii ki size dayatılan süpürgeyi elinize almayacaksınız.Çocuğu olan sizsiniz.Siz kendinize yeterken,sadece yaşlı annesi ile yaşayan görümceniz elbette evini kendisi düzenli tutup,temizleyebilir. Bana kalsa,çoluklu çocuklu olan sizsiniz. Artan zamanında size de yardım edebilir. Bu teklifle gidin görümcenize de,emrivakilerinden vazgeçsin. (Valideniz tek olsaydı,tabii ki haftada bir süpürme işi halledilebilirdi,o başka. )

Valla çok rahatsız oldum bu durumdan. Benim konumda böyle lüzumsuz ayrıştırmalara girilsin, kimse incinsin istemezdim. Dolaylı yoldan buna sebep olduğum için de rahatsızım. Gerek yok böyle şeylere.

Arada çıkıyor böyle ev hanımlarıyla ilgili durumlar.
Sen üzülme sakın olurmu.

Mevzu süpürmek değil ki hanımefendi. Kelebek etkisi gibi düşünün. Basit bir eylem kalan hayatı etkileyebilir. Zorbalık ve emrivaki karşısında bir duruş sergilenmez ise kendime saygım mı kalır? Bilsem ki karşımdaki insanlar, yetinmeyi ve teşekkürü bilecekler elbette yaparım. Ama öyle bir şey de yok.

Esra Erol izleyenlerle bir derdim yok. Karşımdaki insanlar "ne işin var ki, ne yapıyorsun ki" kafasında oldukları için bir tür savunma cümlesi o. Zira yaptığım ya da yapmadığım işleri küçümsemeui tercih edenlerin mevcut eylemleri bundan ibaret. Ben durduk yere kimsenin ne yaptığı ya da yapmadığı ile ilgilenmem yahut laf söylemem. Ancak karşımdaki insan benim hayatım ile ilgili yorum yaparsa, kusura bakmayın cevabım da o seviyede olur.

İdrakım görümce ne yazacak veya gelip ne diyecek diye düşünmek yerine sana ne kadar ayıp ettiğinin üzerinde dur ve pijama mı en son aldığı her neyse aldığı şeyi götür güzelce evlerine bırak. Kavga etmeden sakin ama kırgın şekilde. Bu tür insanlarla car car yaparak sonuç alınmaz hatta eşinin gözünde suçlu duruma bile düşersin. Sen o kadınla aynı bilinç düzeyinde değilsin polemiğe girersen ancak kendini yorduğunla kalırsın. Kendi evinin işinden ve bütün gün zor bir çocukla uğraşmaktan saç tarayacak vaktinin olmadığını, kendisinin belki de bunu anlayamadığını ama onun anlayamamasına senin anlayış gösterdiğini hangi gün senin bir hürmetsizliğini gördüklerini, böyle emrivakilerin ve hediyeyi yüze vurmanın seni çok üzdüğünü ve bu yüzden bir daha hediye kabul etmeyeceğini falan söyle, eşin de bilsin bunları. Gördün mü bana ne dediler gibi değil de incindiğini ve bu temizlikçi muamelesi anlamındaki emrivakilerin gururuna dokunduğunu falan ifade et. Elti yapıyorsa yapıyor herkesin düzeni meşguliyetleri farklı farklı. Hediyeyi kesin götür ama. Çirkeflik yapmaya çalışma biraz ulaşılmaz ol böyle insanlar için. Her türlü geri adım atma ama bunu nasıl yaptığın da önemli, haklıylen haksız duruma düşme polemiğe girip. Hayatın yeterince zor zaten, var olan enerjini eşine çocuğuna harcayacağını, onlara asla saygısızlık yapmayacağını ama bu tür sürtüşmelerle de uğraşmak istemediğini söyle eşine.

Kendisi temizlesin annesinin evini. Bizim toplumumuzdaki bu saçma olayi hiç anlayamayacağım, gelinler neden kayinvalidesinin evini temizlesin?! Hayir gelin diye hizmetçi mi alıyorlar? Ben yokken temizlenmiyor muydu o ev?

Aldığı hediyeleri de ihtiyacımız yok bunlara diye geri verirdim.

Ayrıca onların sıze bır yardımı var mı cocuk konusunda, cocugu alıp parka cıkarırlar mı ne kadar zor gunlerden gectın.
Ama maddı seylere karsık soylemesı cok cırkın, kadın kendıne yetemıyor

calismakdan bu kadar mi sikayetcisinizde konu sahibine bu kadar saldiriyorsunuz ve evde duran diger kadinlara.

iki senedir evdeyim, iki sene daha evde durmam gerekiyor. is hayatina dönmeyi iple cekiyorum cünkü inanin bana is kadini olmak ev kadini olmakdan cok daha kolay.

Yani yaşlı olur tek basına yasıyor olur tabiki yardımcı olun derim ama görümce varmış evde cocukta yok haftasonundan haftasonuna iki kadına temizlik yeterli gelir
Hediyeyi keske kabul etmeseydiniz resmen el kadar cocuga verdigiyle kıyas yapmış
Birdaha hediye verirse abla bunu iade et parasıyla anneme yardımcı tutalım de

Zaten problem ev süpürmek değil. Kayınvalide yaşlı olur yapan başka kimse olmaz, temizlikçi de alınamıyorsa o zaman gidilir süpürülür validenin gönlü alınır ne olacak. Ama görümcenin eli ayağı tutuyor, istanbul gibi yerde beşte işten çıkıyor, temizlikçi tutacak parası var ama beklentiye girip emrivaki yapıyor. Çünkü o gelin yapması lazım, çünkü yeğenine masraf yapıyor. Çok ayıp bu davranış.

Boşver zaten yapincada başka bir kulp buluyorlar

İnan güldüm genelde gülüyorum bu tip herseyi bildiğini zanneden üyelerin yorumlarına. Siz de gülün gevşeyin biraz iyi gelir.
Hiç ses etmeyin kendiliğinden gider malum çalışıyor fazlasiyla donanimli toto büyütmuyor ev hanimlari gibi bizim gibi
Burda bir üye daha vardi kendisinin yönetici olduğunu söyleyip çok asiri.guzel oldugu icin onu bütün kk nin kiskandigini iddea ediyordu sürekli.zaman içinde kendi kendine.gitti hayal dünyasında yaşıyorlar işte

Geline is kitlemeyince rahat edemiyorlar iste,
yoksa zaten temizlik hastalariymis, hani evlerinin pis olmasi gibi bir durum soz konusu degildir zaten

Aslında bunun hangisinin daha kolay yada zor olduğuyla da alakası yok. Öyle tercih ediyor olması saygı duyulup üzerine söz söylenmemesi için yeterli bir sebep.

Bende çalışmıyorum bir süredir esktra bir durum olmazsa çalışmayı da düşünmüyorum. Kimseye sebep sunmak yada evde olmakta zor demek zorunda değilim. Sosyal hayatta bu yorum sahibi gibi art niyet sezdigim insanlara çalışmama sebebimi canım öyle istiyor çalışmıyorum diye cevaplıyorum hatta.

Birçok şeyi çalışmaya bağlamış birde şaka gibi, çalışırsan kayınvalide, görümce derdi çekmezsin demiş, hayır şurada bile çalısan, güzel mesleklere sahip bir sürü kadının eş ve ailesiyle yaşadığı sorunları anlatan konular okuyoruz, çalıştığı hâlde maaş kartını eşine vermek zorunda olan kadınların sayısı da hiç az değil. Çalışınca tüm sıkıntılar çözülüyor kafasına nasıl ulaşılır onu da anlamıyorum.

Konunu hep takip ettim ama moralim çok bozuktu idrak kafami toparlayıp yazamadim son derece haklisin mesajinda çok iyi olmuş seni ve senin sürecini çok iyi anlıyorum ben birebir degil ama düşük dozlu yaşıyorum oğlumla sokakta uyum sağlayamıyor 6 ay önce tuvalet egitimi verdigim galde 1 haftadir evde hali yatak birakmadi çok yorgunsun biliyorum hem zihnen hem bedenen.
Bu seni elestiren çalışan hanima gelince sana neden bu derece şiddetli yürüdü bir türlü çözemedim sanirim empati kurmada bir sorun yaşıyor kendi haline biraksak daha iyi hareketli çalışan poposuyla aksin hayata

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…