Görümcem resmen beni sevmiyor inanılır gibi değil.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ay yok İdraaaak cekilmiyor
Dönüp dönüp anlatiyorlar bir de,istesem kendim izlerim zaten.
O battaniyeden ben de aldim ama esim bile 8 ay sonra ogrendi
Aa bak vardi evde kullanalim bari deyince:)
Z kusagi da degilim ki konusmayi ogrenmedim diyeyim,sabrim yok diyeyim,o kusagin analariyiz biz.
Ama yok,esim konuskandir ornegin, o lafi uzattikca sirtima bocekler üşüşüyor sanki
Deniz kenarinda yürürken tek basima olmayi yegliyorum,düşüncelerimi dinliyorum,beynim yikanip temizleniyor tam anlamiyla...

Bir akrabam geliniyle altlı üstlü yaşıyor, tüm gün birlikte takılıyorlar. Eve giren çıkan da çok ve epey kirleniyor. Bir de kızı var, çalışan, ayrı oturan. Kızı geliyor arada, hep eli kolu dolu. Herkese hediyeler.. Temizlik de yapıyor her fırsatta. Evli ve çocuğu da var, çok da yoğun çalışıyor. Hiç demiyor geline sen yap diye...

Özgür?
Hadi bi deney yapalım :)
Pazartesi günü her nerede çalışıyorsan gitme,
Kimseye haber verme.
Kafana göre gez... Soranlara canım sıkıldı de. Bakalım ne olacak.
Ben bunu pazartesi günü çok rahat yapabilirim. Hatta salı da :)))
Hadi bakalim kim özgür?

Kocanın eline bakmak da çok aptalca bir tabir.
O zaman kocası da çocuğuna baktirirken karısının eline mi bakıyor? Evi temizleniyor, yemekleri yapılıyor, çocuğuyla dört dörtlük ilgileniliyor.
Bu eline bakmak falan değil, bu aile olmaktır hanımefendi.

Öfff...
Senden beklediğim tepki ‘al o hediyeni dötüne sok, bana don alsan da süpürmeyeceğim’ olurdu.
Fazlaca akılcı ve sakin kalmışsın idrak, koca bir maşallah
Vicdan muhakemesine sakın girme, o ailenin evladı olan görümcen ve kocan, sen değilsin.
Sana ne zaman eşin ve çocuğun kadar özenli davranır, hediye alışverişine dahil edilir, aile tarafından el kızlığından terfi yersen, o zaman paşa gönlün isterse sevabına yardım edebilirsin.

Benim başımda da aynı adla, eskiden bekar şuan evli hem de yeni doğum yapmış bir görümce belası var.
O kadar bela ki kocamın yanında hopp çıkarıp çocuğunu emzirebiliyor, bunu abes bulunca ben sapkın oluyorum

Allah akıl fikir versin gerçekten tüm kayın ailelere...

Boş boş gezmek mi özgürlük ayy çok güldüm gerçekten o kadar farklıyız ki bence hiç konuşmayalım
Özgürüm çünkü param var .istediğim herseyi kimseye hesap vermeden alabiliyorum .istediğim yere gidip tek başıma dünyanın diğer ucuna kadar gidip geziyorum görüyorum kendimi geliştiriyorum
Özgürlük sorumsuzluk demek değil
Ben çalışmayı seviyorum bana verilen sorumlulukları yerine getiririm işte çok titizimdir zaten.
Bunların hiçbirini yaşamamış olmanız çok üzücü bütün gün evde kv görümce bilmem ne
Konu sahibinin görümceside çalışan bir kadınmış zaten .belki de tahammülsüzlük bu aralarında çalışmayan çalışanı anlayamaz zaten
Ben evde duramazdım yapıma ters bi kere
Okumasaydım da gidip bir yerde garsonluk yapardım ama çalışırdım ayaklarımın üstünde dururdum.kocadan babadan para almak benlik değil
Yazdıklarım cevap sadece
Lütfen alıntılamayın artık
Kimseyide aşağılamadım
Sadece kendi isteğiyle bu hayatlara mahkum olan insanların bundan şikayet etmesini anlayamam
Yapılacak o kadar şey var ki
Aile apartmanını kabul etmeseydi konu sahibi böyle sorunlar çıkar tabi
Geleneksek olmak istemiyorsunuz ama bunu kendiniz yaratıyorsunuz sonra o geleneksel hayattan şikayet ediyorsunuz
Kv gençliğinde kendi kv sinin evini temizlemiştir bu geleneksel birşey kendi gelininden beklemesi kadar doğal birşey yok
Yanlış yada doğru .
Ama çalışsaydı ben çalışıyorum temizlemem der geçerdi bu kadar yüzüne vurulmazdı
Tartışma çıkmazdı...

Tek şey söyleyeceğim, kendi ayaklarınızın üzerinde durmayı ve özgürlüğünüzü sadece kazandığınız parayla sağladıysanız ne yazık.
Ne içler acısı bir durum hele de bir kadın için...

Ay ne saçma genelleeler
Ben çalışmayan lisans mezunu bir kadınım. Altımda arabam var, cebimde orrak hesabım kartı ve kredi kartım para falan istemeden her dilediğimi yapıyorum. Gayet güzel geziyorum tozuyorum. Kaynanam eşimden dolayı bilir benim tersimi, ağzını açamaz bana.
Ama çalışan bir arkadaşım var ve maaş kartı eşinde kuaföre gidecek para bulamıyor bazen.
Kısacası olay çalışma değil kadında bitiyor

Parasız nasıl sağlayayım fikir ver bana
Zengin koca bulayım en iyisi hmm peki
Paran olmazsa kapı dışarı çıkamazsın
Çalışmayan kadın özgür olamaz
Çünkü maddi olarak birine bağımlıdır
Bunun nesini anlamıyorsunuz ya
Şaka gibisiniz
Bana acıyacağına bence otur kendine acı iş bul kendine yarın Ne olucağın belli değil

evlimisiniz? cocugunuz var mi?

bir ailede bir birey calismiyorsa bu digerinin eline baktigi anlamina gelmez. bir aile oluyorsun kari koca oluyorsun. birbirini desteklemek benim olanin onun olmasi onun olaninda benim olmasi kadar normal ve dogal bir durum yok.

bakin bende evde duramam bende mutlaka calismaliyim. ufak bebegim var ve kismetse bi bebegim daha olacak birde okula giden cocugum var. ondan evdeyim iki sene daha. ama ne calisirken calismayanlari asagiladim sizin gibi nede simdi evdeyken calisanlari. siz nerden buluyorsunuz bu hakki?

ha bide o kv görümce derdini calisirkende bal gibi yasiyordum, agzinin payini aliyordu herkes ama can sikmaya yetiyordu.

Yaw amaan sen hala burada mısın reklam arası gibi sabah beri bişeyler anlatıyosun konuyla hiç ilgisi yok. Kim demiş aile apartmanında oturuyorsa iş yapmak zorunda diye öyle bir yasa ve dahi yaptırımı var da haberimiz mi yok? Konu sahibi de hem çalışmayacak hem aile apartmanında oturup kira vermeyecek hem de iş yapmayacak var mı diyeceğin

Evet öyledir ama yarın o koca giderse ne yapıcan?
Bence çalış okumuşsun
Kimseye güvenme benden söylemesi
Her kadın ekonomik özgürlüğünü kazanmalı
İster taşlayın ister asın beni ister linç edin
Bunu söylemeye devam edicem
Çünkü doğrusu budur..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…