Görümcem resmen beni sevmiyor inanılır gibi değil.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Cool değilsin zaten olmaya çalışıyorsun ama sırıtıyor maalesef
Kendi işin olsa özgürlüğün olsa aile apartmanında yaşamak zorunda kalmazdın .
Aşağıladığım falan da yok kimseyi
Öyle algılıyorsan bu konuda kendini eksik görüyorsundur
Sadece ders çalışıyorum çok işlerim var sıradan bir ev hanımı değilim diyen birisi olduğun için öyle yazdım
Okuyuyorsun oku tabi ama çalışmıyorsan oku oku Ne olucak yani bu zihniyeti anlamıyorum
Boş zaman öldğrmek için mi okuyorsun?
Neyse yazmıcam artık diyorum yine yazıyorum
Benlik konular değil bunlar
Doğru söyleyin yoksa Idrakyollariiltihabi Idrakyollariiltihabi görümcesi siz misiniz? Mesajla atağa geçmeden burdan mı saldırayım dediniz

Gorumcenizi gebertesim geldi. Tabi siz gebertmeyin. Bu sakinliginize devam edin nasil beceriyosaniz.
Koca totolu kalk az kaldir o popoyu ananin evini sen supur ise yaramaz diye paralardim herhalde.. sakin dediklerimi yapmayin. 😁
Cok sinirlenirdimm ben ya...
Ama ben gorumcemi sustururdum ve yapip yapmicagimi kaynanamin davranislarina gore karar verirdim. Kaynanizda gorumceniz gibi patavatsiz mi ? Evet ise asla supurmezdim. Ama size iyi davraniyorsa yapardim sonucta yasli insanlar ne kadar saglikli olsada yorgun oluyorlar sahsen kaynanam iyi biriyse onun icin yapardim fakat o patavatsizada senin ici yapmiyorum sakin seni nimetten saydim sanma derdim...

O da Patavatsız ama benden biraz çekiniyor. Görümcem gibi çatır çatır konuşmuyor. Bir de yaşlı olduğu için ona merhamet ediyorum. Gudubet görümceme karşı daha sivri dilliyim.

Size mi kalmış çalışmayan kadınları , açıköğretim okuyanları küçümsemek?

İnsan ilk öne haddini bilmeli yahu. Böyle üstten üstten yazınca gülünç oluyorsunuz sadece. Hayır çalışma hayatını bilmesek muazzam hayatlar yaşadığınızı düşüneceğim ama neyse ki biliyoruz. Sanırsın küçük dağları yaratıyorsunuz.

İnsanların tecihlerine saygı duymayı öğrencek seviyeye ulaşırsınız birgün umarım.
Söylediklerim birilerini kırmış üzgünüm
Okuyun geçin bu kadar takmayın madem
Ne gülmesi sinirden patlıyorsunuz gerçekleri söyledim diye

Dediğin gibi mevzu süpürmek değil. Benim düzenli şekilde kayınvalide ye gitmem, gelinlik vazifemi yerine getirmem. Bir de onların istediği şekilde yaşamam.
görümcenin çocuğunuza hediye aliyor karşılığı evi süpürmeni istiyor.
valla gerçekten sabirlisin çok yüz vermişsin onlara.
görümceniz sizi sevmediği bile bile lades ediyor.
bu arada
sen geçen gün hastaydin nasıl oldun iyileştiniz mi?

A Ardebade . Uslubunuz gerçekten cok yaralayıcı. Ben açıköğretim degil ( buradan yırttım sanırım) örgün mezunuyum. Güzel bir bölüm okudum. Ancak hiçbir zaman mesleğime ait bir iş bulamadım. Cocuk bakıcılığı vs işler yaptım bir süre. Sonra evlendim ve şuan evhanımıyım. Sizin tabirinizle eşimin eline bakıyorum ve bütün gün gt buyutuyorum. Alındım kısacası.
Ama konu size özel degil, kişisel degil. İlk kuşaktan sonra nedense böyle bir algı oluştu. Ev hanımları ev hanımlıgı küçük görüldü. İnsanlar da buna tepki olarak çalışan kadınları yerdi. Keşke herkes herkesi bi rahat bıraksa. Çalışan kadın da ev hanımı da ülkemizde şartları agır olan kadınlar. Üzerine bir de sizin gibilerin ithamları sadece insanları yıpratır. Başka bir fayda yok görüşünüzde.

Sadece ders çalışıyorum çok işlerim var sıradan bir ev hanımı değilim diyen birisi olduğun için öyle yazdım
Okuyuyorsun oku tabi ama çalışmıyorsan oku oku Ne olucak yani bu zihniyeti anlamıyorum
Mahallede hiç oturmadım bu arada
O yüzden o ağzı siz benden iyi biliyorsunuz

Mune Mune , hanım efendi bilinçli bi şekilde polemik çıkarma peşinde ayrıca kendisi hiiiç mahallede oturmamış o yüzden buralar ona pespaye kalıyor belli bi el atarmısınız 🥰

Söylediklerim birilerini kırmış üzgünüm
Okuyun geçin bu kadar takmayın madem
Ne gülmesi sinirden patlıyorsunuz gerçekleri söyledim diye
İnan güldüm genelde gülüyorum bu tip herseyi bildiğini zanneden üyelerin yorumlarına. Siz de gülün gevşeyin biraz iyi gelir.

Ya hu konu sahibinin eski konularına baktınız mı hiç? Kendisi açıklamamış size bu konuda nedenlerini ama neden aile apartmanında oturduğu, neden çalışmadığı gayet açık ve net yazıyor. Hanımefendi oğlundan dolayı çalışmıyor ve onun gelişimine katkısı olsun diye taşınmış aile apartmanına. Ayrıca eğitim almak, kendini geliştirmek sadece çalışmak için mi yapılan şeyler? Bu hanımefendi bir çocuk yetiştiriyor. Okumadan etmeden sadece tv izleyerek önce kendini yetiştirmeden nasıl bir çocuk yetiştirecek?
Ne bu kibriniz acaba? Gerçekten merak ettim konu sahibinin görümcesisiniz de burda yakaladınız ondan mı saydırıyorsunuz?

Senlik konu degilse, okuyup takip edip cevap yazma bir zahmet.

Benim bir işi yapmam için, kendi isteğimin olması gerekiyor aksi mümkün degil :)
Ki emri vaki ile asla olmaz.
Çocuğunuz zaten zor bir çocuk, en çok ona faydanız olmalı. Bu sebebten kendinize vakit ayırın. Gün geliyor yapılan fedakarlıklar, görevimizmiş gibi algılanıyor. Canınız istediğinde gidip Bi iki işe el atın asla onların lafıyla yapmayın.

Bu şey değilmi yaaa iş hayatına yeni atılmış ben özgürüm kız tripleri. Nerede olsa tanırım 😂

Ablacım sen insanların sosyal hayatlarına insan ilişkilerine laf söyleyene kadar bi dön kendine sor bu kadar eğitimim boşa mı gitti daha insanlarla nasıl konuşmam gerektiğinden acizim diye.

Bu ne öfke sakin ol şampiyon.Tamam kabul En birinci sensin bütün kk ahalisi sana gıpta ediyor hasedimizden çatlıyoruz çünkü bizim totolar arşa ulaştı seninki çalışmaktan mini minnacık kaldı 😀
Hayatım boyunca çalıştım
Üniversitedeyken bile
Babamdan bile para almıyorum
Okumasaydım da girer bir yere bulaşıkçılık bile yapardım valla
Birilerinin eline bakıcağıma
Bana saldırıp duracağınıza okuyun çalışın eliniz ekmek tutsun maddi özgürlüğümüz olsun sonra kv görümce diye kafayı yemekten kurtulun
Ben sizin için söylüyorum

Haydaa bak tane tane anlatayım bir daha. Gereksiz uzadı muhabbet. Cool olma çabam yok ama siz böyle düşünüyor iseniz yapacak bir şey de yok. Öyledir der geçerim ama bence benim hakkımda bu kadar yormayın kendinizi. İş hayatı zor zaten zihninize yazık. Ben ev hanımı olduğum halde hakkınızda hiçbir yargıya varmadım. Düşün ev hanımıyım yine de yormam kendimi bu konuda bana ne hem.

Sevgili bağyan :) ben hangi cümlemde sıradan bir ev hanımı değilim dedim acaba? Ev hanımlığının da seviyeleri mi var? Ben dümdüz ev hanımıyım. Ders çalışma mevzusu görümceye verilen cevapta söylendi ki olduğu gibi aktardım konuşmaları. Size özel bir belirtme yok ortada. Ders çalışınca sıradan olmaktan uzak mı olunuyor? Yer kürede milyonlarca insan yapıyor bunu zaten bir ayrıcalığı yok ki.

Okumak ve bilgi sahibi olmak için sonunda bir amaç olması gerekmiyor hanımefendi. Bu durumda ders içeriği olmayan hiçbir kaynağı okumamak gerekir. Editör ya da yazar olmuyor her okuyan değil mi?

Bakın ısrarla çalışma konusuna değiniyorsunuz. Çok kısa ve tatmin edecek cevabım var ama sırf sizin o garip zihniyetinizle demagoji olarak algılanmasın diye yazmadım. Benim çalışmama sebebim oğlum. Özel ilgi isteyen ve bir müddet daha benim gözetimimde olması gereken, pedagog yardımı alan bir oğlum var. Çalışmama sebebim bu. Ancak çalışmama sebebim tamamen keyfim de olabilir. Ben bu yüzden kimseye açıklama yapmak, kendimi kanıtlamak zorunda değilim. Evlilikten algıladığınız nedir bilmiyorum ama evlilik içinde özgürlük, iki tarafın da maddi kazanç sağlaması ile gerçekleşmez. Zihniyeti gelişmiş, kalbi temiz insanları seçerseniz çocuk bakımı ve ev idaresi de bir görevdir ve iş bölümüdür.

Size artık cevap vermeyeceğim. Çünkü ciddi manada böyle insanların var olması beni üzüyor. Enerjim tükeniyor, umudum azalıyor bu dünya adına. Bunu kendime yapmak istemiyorum. İyi günler.

A Ardebade . Uslubunuz gerçekten cok yaralayıcı. Ben açıköğretim degil ( buradan yırttım sanırım) örgün mezunuyum. Güzel bir bölüm okudum. Ancak hiçbir zaman mesleğime ait bir iş bulamadım. Cocuk bakıcılığı vs işler yaptım bir süre. Sonra evlendim ve şuan evhanımıyım. Sizin tabirinizle eşimin eline bakıyorum ve bütün gün gt buyutuyorum. Alındım kısacası.
Ama konu size özel degil, kişisel degil. İlk kuşaktan sonra nedense böyle bir algı oluştu. Ev hanımları ev hanımlıgı küçük görüldü. İnsanlar da buna tepki olarak çalışan kadınları yerdi. Keşke herkes herkesi bi rahat bıraksa. Çalışan kadın da ev hanımı da ülkemizde şartları agır olan kadınlar. Üzerine bir de sizin gibilerin ithamları sadece insanları yıpratır. Başka bir fayda yok görüşünüzde.
Ben ev hanımlarına birşeu demiyorum ki
Bu üye sürekli burda ve ben coolum havalarında
Totosuna sallamıyormuş bilmem ne
Bana bide mahalle ağzı diyor
Kendi yazdıklarına bakmadan

Ay bilemedim acaba görümce erken menopozda mı acaba?
Siz de çok kolay manüple edilmişsiniz...
Vicdansız oluverin ne olacak....
Bazı vicdani konular insiyatiftir....
İnsiyatifimi kullanmıyorum yapmıyorum bitti...

hahahah aldığı maaşla eve temizlikçi tutsun o zaman eee her şeyin karşılığı varsa paranın da
karşılığı olsun.....

ve yeğene bir şey almak ne zamandan beri iyilik oldu hahah sanki siz alamıyorsunuz...
Çocuğu ona bırakın...

Ya siz çok sakin davranmışsınız cidden bana dese
Ay açık yazıcam...
G..tümü yaymak istiyorum ekstra ev işiyle ne kilo vermek ne de kendimi yormak istiyorum...
Sana bir iyilik yapıp seni birisiyle tanıştırabilirim...
Böylece aramızdaki karşılık verme olayı biter...

ben kesınlıkle aaa evlenmemiş kadın mı olur demiyorum ama o her zaman böyle laf sokup sizin ev içindeki durumlarınızı bilmeden size yükleniyorsa hak ediyor...

ee fena mı vicdansız sıfatını hakkıyla taşımak gerekir....

Hayatım boyunca çalıştım
Üniversitedeyken bile
Babamdan bile para almıyorum
Okumasaydım da girer bir yere bulaşıkçılık bile yapardım valla
Birilerinin eline bakıcağıma
Bana saldırıp duracağınıza okuyun çalışın eliniz ekmek tutsun maddi özgürlüğümüz olsun sonra kv görümce diye kafayı yemekten kurtulun
Ben sizin için söylüyorum

Canım sen benim hayatımı nereden biliyorsun? Lise de bile çalışıp ailesine destek olan biri var karşında az yavaş ol. Ki hala çalışıyorum çalışmaktan da çok mutluyum. Ayrıca yüksek lisans mezunuyum senin yaşın kadar benim çalışmışığım vardır muhtemelen. Ele karışınca çalışsanda kv görümce derdi bitiyormu bitmiyormu öğrenirsin.

Senin gibi üyelerin nedense kk ya günün stresini atmak için ona buna bulaşan mutsuz tipler olarak değerlendiriyorum 🙄

Haydaa bak tane tane anlatayım bir daha. Gereksiz uzadı muhabbet. Cool olma çabam yok ama siz böyle düşünüyor iseniz yapacak bir şey de yok. Öyledir der geçerim ama bence benim hakkımda bu kadar yormayın kendinizi. İş hayatı zor zaten zihninize yazık. Ben ev hanımı olduğum halde hakkınızda hiçbir yargıya varmadım. Düşün ev hanımıyım yine de yormam kendimi bu konuda bana ne hem.

Sevgili bağyan :) ben hangi cümlemde sıradan bir ev hanımı değilim dedim acaba? Ev hanımlığının da seviyeleri mi var? Ben dümdüz ev hanımıyım. Ders çalışma mevzusu görümceye verilen cevapta söylendi ki olduğu gibi aktardım konuşmaları. Size özel bir belirtme yok ortada. Ders çalışınca sıradan olmaktan uzak mı olunuyor? Yer kürede milyonlarca insan yapıyor bunu zaten bir ayrıcalığı yok ki.

Okumak ve bilgi sahibi olmak için sonunda bir amaç olması gerekmiyor hanımefendi. Bu durumda ders içeriği olmayan hiçbir kaynağı okumamak gerekir. Editör ya da yazar olmuyor her okuyan değil mi?

Bakın ısrarla çalışma konusuna değiniyorsunuz. Çok kısa ve tatmin edecek cevabım var ama sırf sizin o garip zihniyetinizle demagoji olarak algılanmasın diye yazmadım. Benim çalışmama sebebim oğlum. Özel ilgi isteyen ve bir müddet daha benim gözetimimde olması gereken, pedagog yardımı alan bir oğlum var. Çalışmama sebebim bu. Ancak çalışmama sebebim tamamen keyfim de olabilir. Ben bu yüzden kimseye açıklama yapmak, kendimi kanıtlamak zorunda değilim. Evlilikten algıladığınız nedir bilmiyorum ama evlilik içinde özgürlük, iki tarafın da maddi kazanç sağlaması ile gerçekleşmez. Zihniyeti gelişmiş, kalbi temiz insanları seçerseniz çocuk bakımı ve ev idaresi de bir görevdir ve iş bölümüdür.

Size artık cevap vermeyeceğim. Çünkü ciddi manada böyle insanların var olması beni üzüyor. Enerjim tükeniyor, umudum azalıyor bu dünya adına. Bunu kendime yapmak istemiyorum. İyi günler.
Bende çalışmıyorsan bu tür saçmalıkları hayatın boyunca çekeceğini söyledim aslında
Sen konuyu kişiselleştirdin
Görümcen olduğumu falan söyledin biraz eleştirince
Geleneksel olarak yaşamayı kabul edersen o geleneksel hayatta kv evi temizleme var işte ben ne yapayım
Yapmazsan yapma ama bu eleştirilerle tartışmalarla hayatın geçer gider
Bence enerjini ben değil sen kendin düşürüyorsun hayat akıp gidiyor ve sıkışmış kalmışsın .

Kayinvalideme yatiya gideriz, cocuklarla,
e o zaman kendi pisligimiz zaten diye evi de supurururz, gerekirse baska yerlere de el atariz.

Ama ne alaka ust kattaki kayinvalideye cikip temizlik yapmak,
kizi calisiyor, esiniz de var, eltiniz de olduguna gore en az 3 kardesler,
anneleri yetiremiyorsa, yapamiyorsa bulsunlar baska caresini.

Siz temizlik yapacak olsaniz kendi evinizde yaparsiniz zaten, cocuklu evi temiz tutmasi kolay mi.

He kadinin sohbete ihtiyaci varsa, alirsin carsidan pastani, veya yaparsin iki bir sey gidersin yanina, cayini demlersin, bir iki saat oturup kacarsin.
Cok komik degil mi, yukariya supurgeye cikmak :KK70:

[/QUO] Okumanin keyfini anlayamamış, çalışıp para kazanilmayacaksa okumanin sonu yok bu yuzden okumak önemsiz düşüncesi cok aşırı sığ... İki örgün üniversite mezunuyum. Çalışma hayatimda oldu. Şimdi yüksek lisans öğrencisi bir ev hanımıyım. Sizin gibilerin "ilim mezara kadardir"sözünü anlamasina imkan yok, ama bilin istedim " Egitim sadece cehaleti alır, ..... baki kalir " sözünün ne kadar dogru olduğunu sayenizde bir kere daha anladim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X