Görümcem ile aile içinde durduk yere sorun mu çıkarıyorum?

Teşekkürler sağ duyulu yaklaştığınız için. Kedi konusunu en son açtığımda güvenilir birini bulmadan rastgele bir yere verirse duygusal olarak çok kötü hissedeceğini söyledi eşim. Tartışma epey büyüdü. Sonra konuya komşuya haber salmak üzere konu kapandı. Sizce tekrar bahsetmeli miyim birini bulmaktan? Bir de kardeşiyle görüşmek istemediğimi nasıl bir yaklaşımla açıklayabilirim? Aslında eşim kendisinin de istismar edildiğinin farkında ama görmek istemiyor.

Gorumceniz kendini begenmiş egolu birisi kimseye saygisi yok anlaṣilan.Ne olur olsun arabadan indirmek filan bunlar çok ezikce haraketler vede saygisizca sonucta kardeşsiniz.Kedilerede yazik yani kolay sanmiṣ kedi bakmayı sonra bakamayip birde sizin üzerinize yikmiş bakamiyorsa kendisi kediler icin birşey duşunmeli abisi onun sorumluluklarini taṣimali degil hep hemde boyle terbiyesizlikler yaparken.Tavsiyem bu kadinla çok polemige girmemeniz zaten boyleleri ne dersen de anlamaz kendi abisine boyle davranan size neler yapmaz.Ama yinede asla sizede terbiyesizlik yapmasina ve sorunlarini size yikamasina musade etmeyin kucuk çocuk degil ergen gibi davranacagina kendi sorunlarinin üstesinden gelmeye alişsin.

Petshop'a verecekti. Bir nevi sokağa atmak aslında. 5-6 tane yavru vardı onları başkalarına dağıttı. Bakamiyorsun, kısırlaştır bari anne kediyi dedim. Yok günah münah dedi dinlemedi. En son anne kedi de, tek yavru kedi de bize kaldı. Ben nazik olmanın her ortamda değersiz görülmesinden çok yoruldum inanın ki. Görüşmek istemeyince de sorun çıkaran yine ben diye algilanacagim.

Tabii ki siz haklısınız ama suçlusunuz da. Ne demek kedilerini haber vermeden getirip bırakmak? Sahiplenirken kendi düşünecekti bunları, tepkinizi koymazsanız daha da tepenize biner

Ben yorumlar geldikçe aslında ne kadar kırıldığımı anlıyorum. Benim ailemden biri eşime böyle saygısız davransa mutlaka karşıma alır konuşurdum diyorum şuan kendi kendime. Ya da en baştan hiç izin vermezdim.

Bunu niye birine açıklamak zorunda hissediyorsunuz ki?
Tekrar görüşmek konusu gündem olursa, siz görüşün ben gelmek istemiyorum diyebilirsiniz. Israr edemez. Yaşadığımız şeyleri sen sindiriyor olabilirsin ama ben sindiremiyorum. Bana yansımasına da engel olamıyorsun madem, ben de psikolojimi böyle korumaya karar verdim diyebilirsiniz. Ama hesap verir türde değil. Bu sizin seçiminiz olsun. Kediler için de internete ilan verin, sahiplendirme ilanlarına dönüş çok olur. Ben de çok istedim evimde kedi ama her yer açık alan, evim 1. kat ve mutfağım ayrı değil, teras tehlikeli. Şimdi benim kapıma eşim kedi getirse, almam. Yani ortak hayatınızda duruşunuz da kararlarınız da ortak paydada olmalı. Yazık o hayvana. Ya terastan düşerse?

Olanları sindiremediğimi söylemeliyim gerçekten. Herkesin toleransı farklı. Bu arada kedilere ben de üzülüyorum. Çok masumlar.

Çizgi çekmek neden sorun çıkarmak olsun yeterince anlayış gösterilmiş zaten haddinden fazla. Yakın samimi olmuşsunuz ki. Şuan 2 kedi kaldı ise anne kediyi kısırlaştırcak ücreti versin size o hanımefendi eşin bakıyorsa ve senin için aşırı sorun değilse bakabilirsiniz. Yazık sürekli yer değişimi hayvana strese sokar onları. Belki alışmışsındır onlara. Ne diyeyim eğer istemezsen çok iyi aile bulmalısınız cins kedi galiba petshop almaz yoksa para ile satılıp durucaklar.

İnternetten bakmıştık melez çıkmıştı. Sokak kedisi ve cins karışık. Anne kedi epey depresif, zaten bu özelliğini sevmediği için ondan kurtulmak istedi kız kardeş. Şimdi yük bize kaldı. Zor iş gerçekten. Muhtaç hayvanlarla vicdan yaptırmak da bencilce. İyi bir aile arıyoruz. Emrivaki olması ve temizlik konusu beni epey yıprattı çünkü. Ve eşimle ilişkimize de zarar veriyor. Teşekkür ederim size

Güncelleme: Az önce tekrar konuştuk. Eşim araba mevzusu için kardeşine 2-3 kere kesinlikle özür dilemesini gerektiğini söylemiş. (Benim haberim yoktu bu konuşmalardan.) O da yoo, ben hatalı değilim ki demiş. Eşim de o zaman artık eskisi gibi olamayız, bu kırılan şeyi sen kırdın demiş.

Sevgili konu sahibi.
O araba mevzusunda haberiniz olmayan o konuşmada size de tuhaf gelen bir şey yok mu?
Arabadan in diyor abisine eşinin yanında. Abisine diyor. Eşiniz de iniyor ve siz de ardından.
Burada sadece özür dilenmesi gereken kişi siz değilsiniz.
Eşiniz durumu kendi içinde normalleştirmiş ama baktı siz arıza çıkarıyorsunuz. Kardeşini ikaz etmiş.
Yani afedersiniz anlaşılır olsun diye böyle yazacağım; benim ağzıma sıçmaya hakkın var, kardeşimsin ama bari karıma yapma.
Bu da arsıza çanak tutmak oluyor işte. İnsanlar bu aile kavramını çok fazla kutsuyor kök aile olunca nedense.
Saygısızlık saygısızlıktır.
Eşinizi siz böyle arabadan sövercesine indirseniz mesela. Ailem o benim deyip gene sizinle konuşur mu? Kavga mı eder? Boşar mı?
Ama bu da aile.
Size onca mesajda anlatmaya çalıştığım buydu.
O ilişkide çok fazla saçmalık var ve halen siz kendinizi suçlayacak argümanlar arıyorsunuz.
Siz HAKLISINIZ.
Kimseye açıklama yapmak zorunda değilsiniz.
Diyelim kız kardeşi özür diledi, hani olmaz da oldu diyelim. O özrü kabul etmek zorunda da değilsiniz.
Lütfen bu ayrıma varın olur mu?
Konu aile olmaksa, siz de eşinizin ailesisiniz. Konu saygıysa, eşiniz kardeşini pışpışlayacak diye sizi yok sayamaz. Keşke kendini de yok saymasa.

Son düzenleme:
Benim görümce de böyle hem manipülatif hem de küçümseyici üstüne haklı gibi gidip ağlayan bir tip. Abisine hakaret ediyor. Valla kim ne derse desin kardeş mardes dinlemem ben benim kocama benden başkası hakaret edemez pkhfds tabi ben de etmem orası ayrı ama. Birgün yine arabadayiz eşim öndeki araca kızdı kendi kendine söylendi inip dovecegim şimdi gibi bir sey dedi sonra arkadan görümce eşimin kılıbık biri olduğunu bunu mümkün değil yapmayacağını palavra sıkmamasini vs söyledi ve daha birsuru sey. Ben de kızdım abine tavrın çok yanlış böyle konuşma abinle dedim o da sen karışmazsın dedi ben de karışırım o benim kocam değil sen ama babası bile kucumseyip hakaret edemez dedim sesimi yukselterek. O günden sonra abisine saygısı arttı en azından benim yanımda saygılı davrandı.
Bence bu kadar silik olma.

Sen bana sordun mu bu kedileri demeliydin . Veya her olayda sesini çıkarman gerekirdi. Sen kötü gelin olmaktan korkuyorsun. Kötü gelin olmak silik gelin olmaktan bin kat saygı görür bunu da bilmelisin. Naçizane...

Aglama meselesinde de birgün yine bişey oldu ben uyardım gorumceyi susmadim başladı ağlamaya . Çok soğukkanlı şekilde ağlayarak haklı cikacagini saniyorsan yanılıyorsun dedim. Mort oldu gitti öbür odaya ağlamasına devam etti. Sonra geldi hiçbir şey olmamış gibi devam etti
Benim üzerime gelecek oldular eşim vb ağladı diye haklı mı oluyor yani dedim bir posta da onlara kızdım

Evet keşke kendini yok saymasaydi. İstismar bunun adı. Burada gelen yorumlardan sonra benim içim rahat etmeyince tekrar konuştuk bu akşam. Hem kendisinden hem benden özür dilemezse eskisi gibi olmayacağını söylemiş. Bana eşim "farkında değil misin, telefonlaşmiyoruz bile" dedi. Arada bir konuştuklarını duyuyordum ama, evet eskisi gibi değil. Kedi olayında da, sabah telefonla uyanmış ve kediler ile kardeşini kapıda bulmuş. Aile bireyleriyle uğraşmak ne kadar yıpratıcı ya. Diğer söylediklerinizi de tekrar okuyup düşüneceğim. Sanırım ben de artık kendimi suçlamayı birakmaliyim. Size ve yorum yapanlara teşekkür ederim tekrar

Üşenmedim herkesi okudum neler gördüm öyle, kendisini yok saymaya meyilli çekirdek ailesinin sınırlarını henüz algilayamamis iki yetişkin insan ve sürekli tolere edildiği için asla duzelemeyecek ve yetişkin olamayacak şımarık kaprisli ve başkalarına yük olmaktan çekinmeyen sınırlarını bilmeyen bir kardeş.

Hanımefendi rahatsız olduğunuz konuları zamanında sakince konuşarak beklentilerinizle birlikte dile getirmezseniz yakında o abi kardeş kavgaları eşinizle sizin aranizda yaşanacak çünkü dolup dolup bir noktada tasacaksiniz.

Ayrıca artık eşinizin birincil önceliği sizsiniz bunun bilinciyle hareket etmeye çalışması lazım çünkü bu hayatı ikiniz birlikte yürümeye başladıniz kök ailelerinizden ayrisiniz artık bunun bilincinde olmalısınız.

Evliliğinize de o kadar güvenmiyorsunuz ki aşırı bir kaybetme korkunuz var oysa kardeşinin tüm terbiyesizligini affeden biri sizin haklı uyarilariniza arıza cikarip sizi kötü ilan edecekse orda zaten ciddi bir saygı sevgi bağ sorunu vardır evliliğinizi yeniden değerlendirmeniz gerekir.

Önce kendiniz, sonra eşiniz ondan sonra canınız isterse diğerlerini düşünürsünüz. Oturup eşinizle önceliklerinizi, isteklerinizi ve sınırlarınızı açıkça konuşun lütfen. Bu gün kedilerini birakan yarın yaptığı çocuğu da getirip bırakır bu nasıl bir sorumsuzluktur. Bu gün bunu sizi oyalayarak size kabul ettiren yarın size neleri neleri kabul ettirir çünkü idare edilebilen birisiniz malesef bu da manipülasyona açık olduğunuz anlamına gelir.

Ayrıca bulunduğunuz bir ortamda tartışma oluyorsa aman ben müdahil olmiyim vs geçin bunları tabiki de dalmayin konunun ortasına ama kendinize yapılan saygisizlikla ilgili de bı çift laf etmeye hakkınız var. Kendinizi açıkça ifade ettikten sonra kimse kötü ilan edemez sizi. Biraz sağlam durun lütfen.

affınıza sığınarak bir atasözümüzü hatırlatmak istiyorum: "Eşeğin hatrı yoksa sahibinin hatırı vardır."
abisi ile her ne kadar dargın olursa olsun insan evladı olan siyaseten bi "kusura bakma. benim tepkim abime idi." deyip defteri kapatırdı. defteri kapatıp kaldırmadığı gibi sizin eviniz üzerinde kendi başına kararlar alıp uygulamaya abisi vasıtasıyla koyuyor.
bu hikayede ne sahibe hatır var; ne de sahibin eşeğe bir gram saygısı ve merhameti var.

Bu zamana kadar silik davrandığım için kendimi yetersiz hissediyorum gerçekten. İnsan kendisine gösterilecek saygıyı da kendisi yaratırmış.

Çok teşekkürler aklımdan geçen her şeyi özetlemişsiniz. Çoğu zaman hiçbir şeye bulaşmayayim diye güçsüz göründüğümün ben de farkındayım. Bu ozelligimi nasıl gelistirecegimi düşünüyorum bu sıralarda.

Haklısın
Kardeş değilsin illa ki gıcık olursun ki haklısın
Görümcen çocuk modundan çıkmalı

Kendi kendinize gelişmesi zor ve çok uzun sürer naçizane terapi almanızı tavsiye ederim, hatta eşiniz de alsa o kadar kolaylaşır ki birçok şey.

Sizinki kadar kötü olmasa da ben de kayinbiraderimle ilgili benzer sorunlar yaşamıştım ama halihazırda terapi gördüğüm için benzer şeyleri bana terapistim söylemişti bı de youtubeda bı adam vardı piskolog adını hatırlamıyorum ama insanin eşiyle ailesi arasında kalma konusuyla ilgili bir videosu vardı kendim doğrudan soyleyemediklerimi videoda söyleniyor diye böyle yalandan açmıştım Tv'de izletmistim eşime sonra da bak ne diyor falan diye konuyu açıp onun da hemfikir olmasını sağlamıştır bazen insanlar bazı şeyleri direk uzmandan duyunca daha çok benimsiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…