Görümcem ile aile içinde durduk yere sorun mu çıkarıyorum?

Kız kardeşler abilerine karşı böyleler gördüğüm
Ablalar erkek kardeşlerine böyle değiller
Kız kardeşler şımarma abicim moduna giriyor aşırı samimiyet sonu hakarete gidiyor konuşmalar

Kız kardeşler abilerine karşı böyleler gördüğüm
Ablalar erkek kardeşlerine böyle değiller
Kız kardeşler şımarma abicim moduna giriyor aşırı samimiyet sonu hakarete gidiyor konuşmalar
Ben de kız kardeşiyim abilerimin. Hiçbirine böyle saygısızlık etmedim, hakaret etmedim, kavga etmedim. Çoğu da bundan anlıyordu halbuki:)
Bunlar aile içinde aşırı hoşgörüden kaynaklı olabilir. Anneler toz kondurmuyor kızları olunca konu. Ama gelin bir şey dese, evlerden ırak.
Edepsiz edepsizdir.
Herkes böyle olacak değil. Sinir oldum bu görümce ve kocaya.

Son düzenleme:
Evet fazla hoşgörü o kişiye de iyilik değil ki. Herkese kaprisi geçer sanıyor, sonra bir yerde tıkanıyor. Kayınpederim görümcemle epey tartışmış sosyal ilişkilerindeki tavırlarından dolayı. Bizi arayıp ya kusura bakmayın çocuklar diyen de o olmuştu.
Bu arada şimdi gördüm de benim de sevdiğim ortak bir arkadaşımızla fotoğraf paylaşmış. Herkese farklı bir seviyesini mi gösteriyor anlamıyorum ki. Sosyal medyadan sessize alacağım kendi kafa rahatlığım için sanırım.

Terapi olayını kendimle ilgili başka şeylerden dolayı gündemime almıştım. Tekrar araştırmak için iyi bir hatırlatma oldu bu sağolun

Sorun mu çıkarsanız aslında biraz, alıp kedileri evine bıraksanız, mecburiyet dışında görüşmeseniz, yok saysanız.

Arabadan indirildikten sonra soğuk da olsa konuşmanız bile çok fazla.

Sorun mu çıkarsanız aslında biraz, alıp kedileri evine bıraksanız, mecburiyet dışında görüşmeseniz, yok saysanız.

Arabadan indirildikten sonra soğuk da olsa konuşmanız bile çok fazla.
O günden sonra 1 defa görüştük o da bir yakınımızın düğünüydü. Kediler konusunda onun kadar vicdansız davranmak istemiyorum çünkü tekrar alırsa bu sefer kime, nereye bırakır bilmiyorum. Ben arabadan inerken dur ya sen nereye, konu seninle ilgili değil bile demedi.

Aile icinde yaşanan bu tür tatsızlıklarda, en etkili yöntemin yaşadığınız kırgınlığı dile getirmek olduğunu birebir tecrübe ettim. Konuştuktan sonra olması gereken sınır kendiliğinden çizildi ve karşımdaki insan durması gereken noktayı öğrendi.
Arabadan indirip gitmek, haber bile vermeden kedileri bırakmak, sınır bilmezliktir.

Son düzenleme:
Ben arabadan inerken dur ya sen nereye, konu seninle ilgili değil bile demedi.

Dese oturacak miydiniz? Ayrica oyle bir durum yaşansa gayet ustume alinirim ben olsam seninle alakasi yok demesinin önemi yok.
Kardesi olabilir ama onumde kocami arabadan atacak ve konu beni ilgilendirmeyecek mi? Yani kari koca siz de en az gorumce kadar garipsiniz.

Yahu hayır tabiki oturmayacaktim. İlgili mesaj sahibinin son cümlesi için söyledim bunu.

Ama dinleyen birisi değil. Bir şekilde hep haklı olduğu inancıyla yetiştirilmiş. Siz bu durumda yine de konuşmayı dener miydiniz?

Benim görümcelerde eşimden küçük
Ama ne bi şımarıklık ne bi hakaret
Aman saygısızlık etmeyelim diye napacaklarını şaşırırlar
Önceki eşim evin en küçüğüydü
Ablaları azarlardı sürekli salak vs diye
Asla insan yerine konulmazdı oda alışmıştı hiç laf söyletmezdi
İğrenç bi durum

Ben de bir görünceyim ve bu ne saçmalık böyle.İlk olay bile yeter mesafe koymak için.Ki ikincisini okuduğumda ağzım açık kaldi.Kimse elin delisini çekmek zorunda değil.Ben olsam önce o kedileri alır evine goturur bırakır gelirim.Esim ne derse desin.Bana mi sormuşlar getirirken.İkincisi de sadece mecburen bir araya gelinen zamanlarda görüşürüm.Cok şımarık bir tip belli ki.Onu mu çekecek herkes?Herkes evinde delirsin.

Bence iki olayda şahsıniza yapılan hakaret.Sizi yok sayıyor.Daha ne yapsın??

Sınırlarını bu denli kendi evine istemediği iki hayvanın getirilmesine laf etmeyecek kadar ezdiren kimseyi görmemiştim. Söyleyeceklerim bu kadar. Derhal sınırınızı koymanızı tavsiye ederim. Kim görüşmeyi kesiyorsa da kessin sizden daha önemli hiçbir şey olmamalı hayatınızda

bir sabah uyandım evdelerdi. eşim de kardeşinden gelen telefonla uyanmış ve kapıda hazır bulmuş. Sonraki süreçte çok yoğun çalışıyorduk ve kaldılar öyle. Çok kötü hissediyorum bu konuyla ilgili. Yeni aile arıyoruz. Sizce genel olarak sınır koymayı nasıl uygulayabilirim?

Ne istiyorsanız kibar ve kesin bir dille ifade ederek. Anladığım kadarı gorumcenizi seviyorsunuz. Kırmak istemiyorsunuz. Amacınız kırmak olmadigi sürece zaten çektiğiniz sınırdan memnun kalmayıp kusse bile sorumluluk sizden kalkmistir. Mesela yakınlık seviyenize göre kedilerin çok tatlı olduğunu söyleyip ama evinizde kedi istemediğinizi karar verdiginizi hatta birazcık saf ayagina yatarak kedileri geri ne zaman alacağını sorun. Yeni aile arayışını kendi evinde surdurmesini istediğinizi , kabul etmiyorsa kedileri barinak gibi bir yer varsa yarın ilk iş oraya birakacaginizi söyleyin. Duygu sömürüsü yapacak olursa kedileri alabileceğini vurgulayın. Yani bilmiyorum ne istediğini bilmek önemli sinir çekerken. Mesela kedileri mi istemiyorsun. Devamlı ifade et. Ayrıca ilk anlattiginiz olayda da konusu açılırsa konusu açılmışken , yok eğer açılmamış da bir konu hakkinda konuşmak istediğinizi söyleyip geçen günkü davranışının sadece eşine değil kendinize de hakaret olduğunu ve bu tarz durumlar içersinde bulunmaktan yani size ve eşinize böyle davranilmasindan hoslanmadiginizi belirtin bence. Cümle aralarına da gorumcenize ne kadar değer verdiğinizi sevdiğinizi vs sıkıştırın samimiyetimiz doğrultusunda tabi

Yazdiginiz her şeyi anlıyorum ama kendisi iletişime aşırı kapalı birisi. Sevgi muhabbet gibi bir duygu beslemiyorum artık çünkü kendisi yok etti. Geçen hafta bir arkadaşımızın iş yerine davetliydik ben onunla görüşmemek için gitmedim. Dürüst olmak gerekirse çok çok mecbur kalmadıkça iletişimde olmak istemiyorum. Kediler konusunda ise kendimiz birkaç eş dosta haber saldık tekrar. Hayvancagizlar onun gibi sorumsuz birini hak etmiyor. Ben kendi enerjimi korumak istiyorum sadece. Bugün kafamdaki boşlukları doldurmak için eşimle yeniden konuşunca o da kendisini ve beni korumak istediğini söyledi. Direkt mesafe koymam mantıklı mı sizce? Araba mevzusunun olduğu günden sonra sadece bir düğünde karşılaşıp çok azıcık konustuk. Onun dışında iletişim yok. O da anladı diye düşünüyorum afedersiniz eşek değilse.

Eşinizin tavrına çok sevindim. Burda okuduğum çoğu konuda eşler böyle sahip cikmiyor ilişkisine. Siz de fazla üzerine düşünmeyin yani bu şekilde gorusmeyerek bayramda seyranda bir araya gelerek fazla muhabbet ve ayrıntıya girmeyerek devam edin. Yaptığı emrivakiler için de baştan sinir koyun. Mesela yarın sabah kedileri getircegini bilseniz hayır kabul edemem istemiyoruz, başka yol düşün demeniz gerektiği gibi.. Yani bence az iletişim doğru karar olmus

Konuyu ilk açtığımda eşim benden yana değil sanıp üzülüyordum. Yeterince konuşmadigimiz içinmiş. Konuşunca öğrendim ki birkaç defa kız kardeşine konuyu açıp "artık evlilikten önceki gibi bir hayatımız yok, bu sefer durum da farklı sonuçları da farklı. hatani kabul et, özür dile" vesaire demiş. Ben biraz daha deşince eşim kendisinin de üzgün olduğunu ve eskisi gibi yakın hissedemedigini söyledi. Durum şimdilik böyle. Her yerden de sessize aldım bu arada. Keşke bayram seyran bile olmasa teşekkür ederim size

Herkesle geçinmek, iyi anlaşmak zorunda değiliz. Olmuyorsa uzak durun. Size bir şey diyen olursa " azarlanmaktan bıktım" dersiniz.

Kimse kimsenin delisini çekmek zorunda değil. Herkes kendi delisine sahip çıksın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…