• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Görücü usulü evlilik mi? Tanışarak evlilik mi?

tahminimce görücü usulü daha uzun sürüyordur çevremde gördüğüm kadarıyla. ben bu durumu şuna bağlıyorum; görücü usulü evliliklerde arada sevgi olmuş olsa dahi aldatma, hakaret, şiddet gibi olaylar kadınların daha çok tahammül ettikleri bir durum oluyor. ama severek evlenen çiftlerde aldatma, dayak ve hakaret gibi durumları insan sevdiği, aşık olduğu insandan gördüğü için daha fazla incitiyo daha fazla canını acıtıyo insanın, ve güçlü aşkı şiddetli nefrete dönüştürüyo.

ikisindede bi fark yok bence önemli olan ciftlerin gercekten uyusmasi..

bu görücü usulüde olsa severek tanisarakda olsa degismiyor...

olmayinca olmuyor iste..

Ne kadar vakit geçirirsen geçir... Ne bir bayan erkeği, ne de bir erkek bayanı evlenmeden,aynı evde yaşamadan TA-NI-YA-MAZ.. Oyüzden ikisinin de farkı yok.. ikisindede bi ön tanıma oluyor. ama ben yine de ben sevdiğim adamı kapımda görmek isterim.. Ailesinin beni uygun gördüğü birini değil

Ne kadar vakit geçirirsen geçir... Ne bir bayan erkeği, ne de bir erkek bayanı evlenmeden,aynı evde yaşamadan TA-NI-YA-MAZ.. Oyüzden ikisinin de farkı yok.. ikisindede bi ön tanıma oluyor. ama ben yine de ben sevdiğim adamı kapımda görmek isterim.. Ailesinin beni uygun gördüğü birini değil

aynen kesinlikle katiliyorum ayni evde yasamadan kimse kimseyi taniyamaz..

Önce aşk olmalı elbette. Ama aşkı gözünü kör etti diye, dizleri titredi elleri terledi diye evlilik uzun sürer mutlu eder demek imkanssız. Önce aşık, sonra arkadaş olmalı çift ;)

şans .. ister görücü usulü ister aşk evliliği olsun eğer evlendiğin adamda beyin yoksa boşş..ve bi insanı tanımak mümkün değil pek.. bana kalırsa görücü usulü iyi kalıyo.. neden mi? en kötü ihtimalle kötülükleri çirkinlikleri görene kadar vazgecene kadar gecen zaman var.. ama tanıdığında o zaman çok daralıyor..

ben eşimi daha önce tanımıyordum.
.ortak arkadaş tarafından evlilik amaçlı tanıştırıldık..
ilk başta benim düşüncelerim olumsuzdu..kişiliğimiz taban tabana zıt..
ama zaman geçtikçe ve onu tanıdıkça içindeki kişiyi , duvarların ötesini gördüm
ve şimdi diyorum ki, o benim Allaha ettiğim dualarımın karşılığı..
allah herkese mutlu bir yuva nasip etsin..ben çok mutluyum..
inşallah bebeğime kavuşabilirsem birgün..dahada mutlu olacağım :1::1::1:

görücü usulü evlendik ama 2ay sürdü aynı evde yaşamadan tanınmıyor gerçekten annesi başta çok istedi beni sonra ben 1 numaralı düşmanı oldum evliliği bitirmek için elinden geleni ardına koymadı ve boşandık tabi eski eşim de benimseyip sahiplenmedi beni

Özetle mantık evliliği yapıldığında karşı tarafta sana uyuyorsa zamanla aşk evliliğine dönüşüyor...
Aşk evliliğinde ise zamanla karşı tarafta aradığınızı bulamadığınızda bu kezde mantık devreye giriyor.. yani tamamıyla kumar kime ne çıktıysa ama ben kesinlikle aşk evliliğine inanmıyorum.aşk hakkaten bitiyor.hoş mantık evliliğinin şu boyutunada karşıyım mal alır gibi bu bana uygun değil falan filan..karışık mevzular:15:

tanışarak evlenmek isterim şahsenn o da nasıl olcaksa bu şartlarda.görücü üslüde bana göre değil herkes bilicek ailelerin baskısı ne oldu nasıl gidiyo falan üff bir sürü açıklma ..kısmett tabii hayırlsı hangisiyse o olsun yeterki mutlu olalım gerisi hiç önemli değil...

Nedense görücü usulu evlilikler daha uzun oluyor.
Bence eşler çıkarken birbirlerini tanıyıp huyunu, suyunu, zevklerini, duygularını biliyorlar ve bu yüzden evlendikten sonraya bişey kalmıyor. Biz çıkarken yaşadığımızı görücü usulu ile evlenenler evlenince yaşıyor.
Tabi sevgisizde asla olmuyor

ya ben senin resminden korkuyorum yaaaa
gözlerini açıp kapatıyor ya :53:

Herkes evleneceği kişiyle tanışıp, sevip, aşık olarak evlenmek ister.

Görücü usulüyle yapılan evliliklerde (çoğunlukla) iki tarafın da gözü açılmamış oluyor. Her sene değişen bir aşk hayatı olmayan, her zevki tatmamış insan kadın ya da erkek olsun evleneceği insana daha kolay alışır diye düşünüyorum.

Ayrıca görücü usulünde çiftler her şeyi tüketerek evlenmiyorlar. Evlilik konuşulup, hazırlıklar yapılırken birbirlerini tanıyıp sevmeye çalışıyorlar. 6 yıl çıktıktan sonra evlenenlere göre ilişkileri daha taze oluyor.

tanışarak evlenmeyi isterim.benim bir insana bir insanında bana tahammül edebilmesi için beni sevmesi benim de onu sevmem gerekir huylar görüşler bilindiğinde evlilik daha rahat olacağını düşünüyorum

ewlilik bana göre şans işi olsada insanın eşi olacak kişi hakkında biraz olsn fikir ve sevgi sahıbı olması gerektıgını düşünuorum..tabiki tanışmalı..

Canlarım. Ben bir nevi görücü usulu evlendim. Benim ki bir nevi görmüş beğenmiş. Tanıştık ben yok olmaz çık dedim. O bu işin olacağına mutlu olacağımıza inanıyorum dedi. (Arkadaşlar dua da çok önemli bir şeyi isterken hayırlısını isteyin. Hayırlı zaman da hayırlısını isteyin.) Derken ben bir baktım ikna olmuşum yüreğim pir pir uçuyor.. Zorlu isteme süreci herkese kulak tıkamak. Bu sana yakışır mı demelerine rağmen onu sahiplenmek. En zor süreçlerden yoklukdan geçtik. Sonra kendimi nikah masasında buldum sonra rüya gibi bir düğün. Eşyalarım ordan burdan sadece yeni olarak yatak odası , halılarım ve perdem. Derken o evde biz olduk. Herşey çok güzel gözünün içine bakıyorum. Dünyanın en tatlı en güzel kocası benim kocam . Çok şükür

benim eşim liseden sınıf arkadaşımdır. prensiplerimden ödün vermeyen bir genç kızlık dönemim oldu.ama içten içe sevdim, esas o beni o zamanlardan seviyordu. hiç ummadığım zamanlarda desteğini görmem, gizli bir koruyucumdu sanki, bunlar bende büyük etki gösterdi. kişilik benim için herşeyden önce gelir.üniversite ve sonrasındaki bir dönem görüşmedik. sonrasında hayatın tam beni üzdüğünü zannettiğim dönemde aşkdaşım çıkıpgeldi; yarın ilk evlilik yıldönümümüz. iyi ki onunla evlenmişim, iyi ki. sevgi ve saygı olmazsa olmazı zaten.

aileden önce tanımak bence önemli.aileme uyum sağlayabilecek kişilikte olması lazımdı. ailesine ve annesine karşı tutumu da benim için çok önemlidir. çünkü iyi bir evlat, iyi bir baba olur, iyi bir aile kurabilir.
mutlu günler dilerim herkese

hiç farketmez amaca giden her yol mübahtir. hem görücü olur tanışırsın tanışarak evlilik olur

Back