• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Görücü usulü evlilik mi? Tanışarak evlilik mi?

bence kesınlkle sewerek ewlenmek ama buyukler mantık ewllılıgının uzun surdugunu sylerler ama ben sewerek ewlendm ama sewerek ewlenmk dha gzl cok sewyosun kendınmıs gbı hssedyosnn . .

yani $imdi benimkide gorucu usulu oldu, kayinvalidecigim beni gormu$ begenmi$ hemencecik istegiverdi (kendileri çok sabirsizdirda kaydirigubbakcemile3) e$imle sozdur ni$andir evlilik oncesi toplasak 2 senelik konu$mu$lugumuz oldu.. birbirimizden uzak :sinifsinif: hergun konu$urduk, birbirimizi çok iyi tanima firsatimiz oldu. huy ve ahlakini begenmesem bu i$ evlilige gitmezdi, ailem asla baski yapmadi bu konuda sagolsunlar. e$imi çok sevdim, çok anlayi$li harika karakterde bir insan, Allah'a daima $ukrediyorum kar$ima bu tertemiz kalpligi çikardigi için. benim ekonomik ozgurlugumde vardi, diledigim yerede izin alma $arti ile giderdim, ailem bana daima sonsuz guvendiler, gorucu olunca illede kiz evde kapanmi$mi olmasi gerekiyor ne biçim du$unce bu boyle :olmaz: hamd olsun çok mutluyum e$imi ve evladimi çok seviyorum ne mutlu bana :asigim:

bana ters arkadaş görücü usulu filan ..ne o öyle manavdan elmamı alıyorsunuz da hemen karar verip alacaksınız...
ben heyecan duymadığım adamla evlenemem ...o insanı yaşamalıyım heyecan duymalıyım paylaşmalıyım ...
ben severek evlenenlerdenim...görücü usulu evlenseydim evlendiğim adama tahammül edemezdim eminim...
severek evlenmek çok başka bir durum ..sevdiğiniz zaman herşey çok farklı oluyor ...kavag etseniz bile affedebiliyor unutabiliyorsunuz ..ama sevmeseniz herşeyi batar ve evlilik işkence haline dönüşür...

bana ters arkadaş görücü usulu filan ..ne o öyle manavdan elmamı alıyorsunuz da hemen karar verip alacaksınız...
ben heyecan duymadığım adamla evlenemem ...o insanı yaşamalıyım heyecan duymalıyım paylaşmalıyım ...
ben severek evlenenlerdenim...görücü usulu evlenseydim evlendiğim adama tahammül edemezdim eminim...
severek evlenmek çok başka bir durum ..sevdiğiniz zaman herşey çok farklı oluyor ...kavag etseniz bile affedebiliyor unutabiliyorsunuz ..ama sevmeseniz herşeyi batar ve evlilik işkence haline dönüşür...

haklısın, ama senin söylediğin görücü usulü evlilik değil, zorla evlendirilmek.. ikisi arasında çok fark var canım.. yerimseniben

hangi tur evlilik olursa olsun onemli olan dogru insani bulmak.
Herikisinde de mutsuz olanlar,bosananlar var.
Gorucu usulu evliliklerde zorla evlendirilmiyorsunuz yada sizi satin alir gibi secmiyorlar.
Sizin de hayir deme hakkiniz var.
Ailelerin onayladigi bir evliklik olmasi, kisilerin egitim,hayat tarzi ve kulturel bakimdan benzer olmasi ortak yonleri artirir.Bu kriterleri is yerinizden begendiginiz bir erkekte de, guvendiginiz birisinin tavsiye ettigi birisinde de bulabilirsiniz.

Bende tavsiye (gorucu usulu) ile tanidim esimi cok mutluyum cok sukur.
Ev kizi da degildim ayrica.

Son düzenleme:
Ben ve eşim üniversitede aynı bölümde okuyorduk. Okul yıllarında ikimizinde başkalarıyla uzuuun süreli "aşk" ilişkileri vardı ve ikimizde ilişkilerimizde evliliğin ucundan döndük. (Şimdi tarihe gömüldü o aşklar)
Birbirimizi gördüğümüzde içten bir merhaba diyecek kadar arkadaş sayılırdık eşimle. Okul bitti aradan 2 yıl geçti. Bir gün arkadaşlarımızın sahne aldığı bir kafede bir araya geldik konuştuk dertleştik, güldük üzüldük...
Sonra eşim birden sahneye çıkıp bana bakarak şarkı söylemeye başladı, hem çok komik hem de çok etkileyiciydi. Kafeden eve doğru çıktığımda kendi kendime "ben bu adamla niye evlenmiyorum ki yaaa?" dedim. Sonra öğrendim ki eşiminde aklından aynı şey geçmiş, zaten o yüzden çıkıp sahneye şarkı söylemiş. ıster inanın ister inanmayın o ana kadar asla ama asla birbirimize karşı bir şey hissetmiyorduk arkadaşlıktan başka. (Çok uzattım bağlıyorum hemen konuyu).. Çok değil aradan birkaç gün geçti eşim beni konuşmak için davet etti. Görücü usulü tarzında hiç uzatmadan patır patır evlenmek istediğini söyledi ve sende istiyorsan gel şartları konuşalım dedi. (Hatta ilk olarak bana çok fena horladığını bilmem gerektiğini söyledi:roflol:). Dürüstçe herşeyi konuştuk anlaştık. 1 yıl içinde söz nişan düğün oldu da bitti maşallah. Şimdi 2.5 yıllık evliyiz. Herşeyi baştan dürüstçe konuştuğumuz içinde evlendikten sonra en ufak bir hayal kırıklığı yaşamadık. Allah nazardan saklasın, herkes tarafından örnek gösterilen ve imrenilen bir çift haline geldik. ÇOK ıYı ANLAŞTIĞINIZ BıRıNı SEVMEMEK O'NA AŞIK OLMAMAK MÜMKÜN DEĞıL KIZLAR :asigim:

ışin özü azcık mantık azcık duygular gerisi de kader boshayallersmile

Benimki de biraz ilginç..kimse inanamıyor ama biz internetten tanıştık ve evlendik..şu an 10 ayı doldurduk ve mutluyuz :))

biz eşimle görücü usulü evlendik en iyiside böyle oldu bana göre.sokakta herhangi bir yerde gördüğüm insana ne kadar güvenebilirdimki?tamam maddi yönden sıkıntımız var biraz ama o çok iyi ve tertemiz bir insan.iyiki de akrabalar vesile olmuş diyorum düşününce.hayatı yalnızca ev ve iş arasınde geçen birisi.opuyorumnanaktan

biz eşimle görücü usulü evlendik en iyiside böyle oldu bana göre.sokakta herhangi bir yerde gördüğüm insana ne kadar güvenebilirdimki?tamam maddi yönden sıkıntımız var biraz ama o çok iyi ve tertemiz bir insan.iyiki de akrabalar vesile olmuş diyorum düşününce.hayatı yalnızca ev ve iş arasınde geçen birisi.opuyorumnanaktan

çok ilginç. tanışıp severek evlenen insanlar birbirlerini sokakta görüp de mi evleniyorlar?:1shok:
kuura bakmayın ama baya bi saçma olmuş tanımlamanız.
tabii ki de "tanıyarak" ve "severek" diyorum..

ben tanıyarak ve severek evlendim. ama görücü üsulünede karşı değilim.
çünkü herkes kaderini yaşar.

valla severekmı görücü olarkmı bence aynı önemlı olan ikisininde bir birene saygısı sevgısı vegüveni olduktan sonra fark etmıyor bence :)))

eşimle akrabalar vasıtasıyla tanıştık... dışarda 3,4 kez buluşup görüşme imkanımız oldu.. yani görücü usulü bi evlilik oldu... bizim tanışmamıza vesile olan akrabalara çok teşekkür ediyorum.. aşk öyle bi bakışta olacak bişey değil, sevgi de öyle.. tanıdıkca oluşan bişey diye düşünüyorum ve gün geçtikce eşime biraz daha aşık olduğumu hissediyorum... önemli olan evlilikten sonra ki hayat diye düşünüyorum... huy sevdirir derler ya.. çok severek evlenirsiniz, bi hatası olur, affedilmez... görücü usulü evlilk için de geçerli aynı şey... önemli olan karşımızda ki insanın adamlığı bence... herkese mutluluklar...

Günümüzde artık görücü usulü değilde nette bi şekilde tanışıp biraraya gelen çiftler çoğunlukta bence :)
Bizde ortak bi arkadaşımız sayesinde ilk msnde konuşmaya başlamıştık nerden nereye kısmetin nerden çıkıcağı hiç belli olmuyo valla
opuyorumnanaktan

görücü usülü bence.artık görücü usülü diye bir kavram kalmadı.sonuç itibariyle çiftler birbirilerini tanımıyorlar.ama bir tanışma döneminden geçiyorlar.o süre zarfında zaten hoşlandıysan bişeyler hissetttiysen devam ediyorsun yok olmadı zaten olmuyor.

severek evlenmekse herseyi flörtte yaşıosun neredeyse evlilikte yasayacağın bi şey kalmıyor..buyuzdende kısa sürüyor severek evllilikler opuyorumnanaktan

tanışarak sevdiğin kişi ile evlenmek daha mantıklı.
ama yapılan araştırmalar gösteryor ki severek evlenen çiflerin evliliklerinin ömrü görücü usulü ile evlenenlerden daha az

Back